Valborg
DATUM: 2013-04-30 | TID: 13:02:04 | KATEGORI: Allmänt

Idag är det valbooorg, wohooo maj snart, ett steg närmare sommaren! 41 dagar kvar till sommarlovet, woop. 
 
Har redan hunnit vara i stallet och tagit hand om Look. Kom dit typ 10, började med att borsta honom och fixade sen lite havre med nån vitaminsak i och foderjäst. Sen kom alla som jobbar i stallet och fodrade och när han stog och åt gick jag runt och kollade lite haha. Sen kratsade jag hans hovar och när han gick ut i hagen mockade jag. Innan jag åkte hem igen myste jag med den nya hästen Cola också. Hon var sjukt mysig, älskade att bli kliad i pannan haha. 
 
Nu ska jag fixa mig och sen ska jag åka ut till irsta för att träffa tilda. Vi käkar där och sen åker vi in till stan, träffar madde och samuel och kanske tova och några. Vi ska väl gå runt lite och så. 
 
Men måste fixa mig nu puss

väntar på att look ska äta klart^^
DATUM: 2013-04-30 | TID: 10:52:00 | KATEGORI: Julia


Ridpasset
DATUM: 2013-04-29 | TID: 22:59:38 | KATEGORI: Allmänt

Haalloo! Idag red jag ju valde Promise! 
Vi hade Jossan idag, och hon är så himla bra! Lär mig massor av henne. 
När vi red fram så började vi som vanligt med att trava. Jag kände redan då att hon skulle lyssna på mig, hon kändes liksom framåt och lyhörd. I galoppen gick hon jättebra! 
Vi skulle jobba med förvänd galopp. Så vi gjorde några olika övningar med det, svårare och svårare för varje gång och det gick bättre och bättre för varje gång. De sista gångerna gick det klockrent! 
 
Hon var jättefin idag, känner att jag inte ska skriva värsta bibeln nu så i kortfattad form så är jag jättenöjd över oss båda och det gick jättebra :) 
 
gammal bild haha

29 April 2013
DATUM: 2013-04-29 | TID: 19:33:28 | KATEGORI: Tilda

Kom till stallet vid 4, G var p lektion så ställde fram min låda och stog inne hos romadina ett tag och pratade med julia, ida och ellen. Följde sen med dom in på kontoret och kollade vilka hästar ida och ellen valde, sprang sen upp på cafet och köpte kakor och en festis, ner igen, pratade med dom och sen följde jag med dom in i ridhuset och sen satt jag på läktaren 1 halvtimme med julia (okej innan det gick jag och köpte fler kakor) kollade på deras framridning och sen gick vi och tog hand om hästarna och hälsade på den nya hästen eftersom julia inte gjort det. Borstade greta med min vanliga borste som jag alltid börjar med och sen kratsade jag hovarna, och juste när jag kom till stallet gav jag claes en stor kram, en puss och så hälsade jag att det var från victoria och sen sa jag "jag älskar dig" från henne eftersom hon fortfarande är sjuk.. 
 
Gjorde julia sällskap vid promise när hon sadlade, gav romadina och greta havre och höll sen imot när julia hoppade upp. Kollade också vem jossan valt åt oss till hoppningen och vi skulle ha samma som förra så det blir alltså capitol!
 
Satt på cafet en stund sen när julia red men pappa kom efter kanske en kvart, imorgon är det inget stall men på onsdag ska jag och j jobba i stallet på hemma tävlingarna!
 
Fick föresten en fråga om hur jag tycker jossan är som ridlärare, jag tycker hon är väldigt bra, tydlig, bra övningar och så liksom ger hon sig inte förns hon får de hon vill, typ att man ska öka så kan hon vara på en tills det ser bra ut!
 
bjuder på en egopic..
 

On My way to the stable
DATUM: 2013-04-29 | TID: 18:56:00 | KATEGORI: Alva

Är i stallet just nu! Har kört av och igångsättningar, det gick super bra! Men jag bloggar från mobilen nu så jag kommer blogga mer om hur det gick när jag kommer hem!


UPPMANING TILL ER LÄSARE - STAY COOL.
DATUM: 2013-04-28 | TID: 21:11:00 | KATEGORI: Foto


LÄS VÅRA VARDAGSBLOGGAR
DATUM: 2013-04-28 | TID: 14:07:58 | KATEGORI: Allmänt

 

Erikslund
DATUM: 2013-04-28 | TID: 13:35:38 | KATEGORI: Allmänt

Hej alla! Idag så ska jag inte till stallet, brukar ju inte det heller. Men Madde sov i alla fall hos mig igår tills idag och vi ligger fortfarande i sängen. Vi skulle träffa Samuel idag och åka till erikslund, men vi får inte tag på honom. Så vi får se hur det blir med det! Måste gå ut med Kiwi i det fina vädret också, sommarkänslor<3
 

Kommentera en hälsning.
DATUM: 2013-04-28 | TID: 10:42:34 | KATEGORI: Tilda

Gå in på moajonsson.blogg.se och kommentera en hälsning till henne, då hon nu har ca. 24 timmar kvar med sin underbara häst som imorgon får lämna jordelivet. 
 
Den där hästen, den är så fin. Mina tårar började rinna när jag läste "Hon ska vara skinande ren, med knoppar i manen och pannluggen och fläta i svansen, så att hon imorgonbitti när vi lastar henne tror att vi ska åka på tävling. Jag vill att hon ska vara lycklig den allra sista tiden här på jorden eftersom hon älskar att tävla och hon älskar att åka transport."
 
Läst igenom massor av inlägg på bloggen som under ca. 2 år "kretsat runt Tigriz" och efter alla fram och motgånger. Jag vet inte vad jag ska skriva. Klicka på "moajonsson.blogg.se" där uppe för att komma till hennes blogg och ge henne en liten styrkekram genom en kommentar.♥

Snabbis
DATUM: 2013-04-27 | TID: 23:45:32 | KATEGORI: Tilda

Tänkte bara skriva att jag hoppade pandora igår efter ridlektionen på capitol. Sara red först fram henne och hoppade sen hoppade jag några skutt på ca. 70 cm.
 
Hon ställde sig utåt så det var väldigt jobbigt så tog in henne på en volt innan jag hoppade och då gick det bättre. Skrittade av henne sen och så. Innan så borstade jag henne noga för hon var jättelerig, och sara mockade och fixade maten så vi skulle komma där ifrån fort för vi kunde inte vara där så sent.
 
Så bjuder på några bilder från igår, försökte som sagt bara få henne att lyssna på mig, ha bra galopp och inte ställa sig utåt, så jäkla rolig ponny det här haha.
 

Asmysig dag!
DATUM: 2013-04-27 | TID: 16:38:00 | KATEGORI: Julia

Tog hand om Capitol jätteordentligt idag, både innan och efter ridlektionen! Han blev så fin så. Släpte ut han i hagen också stog en liten stund där och myste och gick sedan in och mockade. Fixade till hans bädd och gjorde fint. 
Fick lite charmiga bilder på honom med mobilen.. :p 
 

Ridpass 27/4
DATUM: 2013-04-27 | TID: 16:29:00 | KATEGORI: Julia

Hello everybody! Valde Cappis idag och eftersom det var så fint väder så skulle vi rida ute i paddocken och guuud vad skönt det var! 
Travade först fram honom, då var han lite seg och jag fick driva rätt mycket. Gjorde lite volter och så då. Mycket tempoväxlingar för att väcka till honom lite. Sen jobbade vi dom lite i skritt självständigt. Gjorde lite framdelsvändningar, ställde honom och lite sånt, han kändes redan då fin och han lyssnade. Sen galopperade vi, och shit vad han var fin. Han gick jättefint och hade perfekt galopp. Lyssnade galant på mig när jag gjorde volter, dit jag styrde och om jag vill korta och länga galoppen. 
Sen lät vi hästarna vila på lång tygel medans isbell gick igenom övningen. Vi skulle rida som på ett spår och på en av långsidorna skulle vi göra skänkelvikningar mot mitten, vi gjorde i båda varven, gick super i båda två! Vi började i skritt och gick sen över till kort trav, gjorde det då i kort trav och det gick lika bra då! 
Sen galoperade vi självständigt igen, gick asbra, han var jättefin och väldigt glad och framåt. 
 
Efter det gjorde vi en till övning. Då skule vi rida på ett spår och på ena långsidan skulle mn först göra skänkelvikning in mot mitten, rakrikta och sedan skänkelvikning in på sitt spår igen och när man kommit ut till spåret, rakrikta, göra en halv framdelsvänding och sen trava i kort trav tills det var dags att göra samma sak igen. Vi började först i skritt, det gick bra och sedan tog vi i allt i trav med galopp på ena långsidan istället för trav. Det gick jättebra, Cappi var duktig och så! 
 
Travade sen av honom och skrittade sen av honom. 
Hoppade av supernöjd, han slutar aldrig förvåna mig. Han är så sjukt duktig, jag vill verklien utveckla mig med honom! Isabell var också väldigt nöjd över oss! :)) 
 
ingen bild från idag

Åker till stallet
DATUM: 2013-04-27 | TID: 11:01:00 | KATEGORI: Julia


Film från ridpasset.
DATUM: 2013-04-26 | TID: 23:04:00 | KATEGORI:

Lägger till text imorgon hehe, nu ska jag sova. Stockholm imorgon!


NY HÄST - COLA
DATUM: 2013-04-26 | TID: 22:05:30 | KATEGORI: Foto

riktigt söt är hon! Ny häst som ska stå på prov på rocklunda.

Glada hästen eller hööks?
DATUM: 2013-04-26 | TID: 19:43:58 | KATEGORI: Allmänt

Jag verkligen äälskar gladas kläder, täcken, grimmor, shabrak osv! Dom har mycket kända och snygga märken och kläderna är ursnygga. Kan gå runt och hitta såå mycket snyggt när jag är där. Provar allt jag ser, fastnar för det och bara gash, i want this. Meeen sen kollar jag på prislappen och ba nej det går inte.. Och är tvungen att lägga tillbaka det. 
På hööks finns det väl grejer som är helt okej, dom har fina grejer men deras kläder tilltalar inte mig som gladas gör. Men hittar jag något där så blir det oftast så att jag faktiskt får med mig det hem för priset kan vara super. 
Så jag gillar mer Gladas varor, men hööks priser! 
när jag var på Glada hästen i spiltan sist, provade jag lite grejer som jag tyckte om, och den här tröjan passade mig så sjukt bra, vill verkligen, verkligen ha den! Måste spara.. ;) 
 
 
Vad tycker ni? :) 
 

Mysfredag!
DATUM: 2013-04-26 | TID: 19:19:32 | KATEGORI: Foto

 

PLANER
DATUM: 2013-04-26 | TID: 12:03:32 | KATEGORI: Tilda

Hej! Dagens planer är att åka till stallet efter skolan, byta om, borsta på greta och sen rida nån häst som jossan valt, ska bli kul att se vem hon valt hehe! Och mamma ska kolla på så det kommer förhoppningsvis upp film ikväll! Måste bara rensa datorn först haha den är full.. men ja, antingen kommer de upp ikväll eller imorgon!
 
Ska ha språk nu och sen har jag hål, så går hem till sara då och sen har vi engelska sen slutar vi, då kommer mamma och så åker vi hem, hämtar västen och hjälmen sen vidare mot stallet. Vet föresten varför min mobil är försenad nu. Dom som skulle laga den kunde inte fixa den så dom skickade en helt ny, och det är ju chill! Bara det att dom skickade den i fredags. Till göteborg. Så jag får nog vänta några dar till. Duktigt. ÅÅÅH.
bjuder på en egopic för en gångs skull haha.

önska
DATUM: 2013-04-25 | TID: 21:30:00 | KATEGORI: Tilda


Mysig dag
DATUM: 2013-04-25 | TID: 20:59:46 | KATEGORI: Tilda

Kom till stallet vid 4 tiden, tog ut greta till muren och borstade noga så hon vart ordentligt ren, det var så varmt och skönt ute och båda njöt! Sen vid typ kvart i 5 kom nån som skulle rida henne så in med henne och lådan och sen gick jag ut igen och rensade i lådan, hade ut allt päls och smuts och så, fixade med borstarna, slog ur smutsen ur plastborstarna och så. Borstade av mozart sen också, han är så söt.
 
Gav greta och mozart havre och gick sen upp på cafet och köpte en loka, lite random haha köper alltid en stor festis eller nån läsk men ja.. Gick ner sen och gick runt typ hela stallområdet, fotbollsplanen, hagarna, flisen, längst hoppbanan, parkeringen, privatstallet sen till greta och mockade ordentligt, och juste innan det jämnade jag till mozarts bädd också men det var lite svårt när han stog där och luktade på en haha söt, sen tog jag tag i gretas bädd, stog där ett bra tag, typ 20 minuter och höll bara på med bädden, det var ett bra tag sen haha!
 
Kollade på lektion en stund sen satt jag inne på kontoret och fick höra en rolig sak hehe skriver nog imorn för de är då det händer! Hann inte säga hejdå till greta för hon var kvar på lektion innan jag åkte, men eftersom victoria var sjuk (krya♥) så borstade jag av claes eftersom han komit in från lektionen som var innan den greta gick in på (complicated) gav han havre och gav han en puss från victoria också, fast vi inte pratat haha, gör alltid det när mina vänner är sjuka, pussar deras hästar åt dom^^
 
Åkte hem sen med gott samvete eller vad man ska säga haha, kändes jättebra att lämna hästen ren och till en ren spilta, + att jag är på topphumör nu när vädret är fint!
 
Imorgon är det ridning, jossan är borta så vi ska rida för johanna, och jossan har valt hästar åt oss hihi supertaggad! Nu ska jag duscha och imorgon ska jag förbereda ett inlägg, som kanske blir uppskattat? Hoppas det iallafall. Kram!

Hiss & Diss
DATUM: 2013-04-25 | TID: 16:25:00 | KATEGORI: Allmänt

Under den senaste tiden har jag börjat gilla västar super mycket, tycker det är sjukt snyggt och därför blir det en hiss idag! :) 
Jag har andvänt sporrar förut. Jag tycker att hästarna lyssnar mycket bättre! Men nu när Dexter har fått skavsår så har jag slutat använda det. Tycker det är synd om honom att han ska behöva ha skavsår. Så därför blir det en diss idag :) 

Dagen, plus lite till
DATUM: 2013-04-24 | TID: 21:31:00 | KATEGORI: Allmänt

Tänkte berätta lite kortfattat om vad som hänt dom senaste dagarna. I måndags så åkte jag till stallet med min kusin Marion vid sex tiden. VI började med att fixa höö och mocka först, sedan så gjorde vi iordning Derran och sedan gick vi ut till ridhuset. Medans jag plockade fram ett hinder så skritade Marion fram Dexter åt mig :) 
När han var framskrittad började jag trava. Han var lugn och fin. i galoppen sprang han lite med mig. Men när jag kom in på en volt så gick det genast mycket bättre. Jag har märkt att jag tycker han verkar gilla att hålla sig på en volt.. Själv tycker jag också att det är skönare. När vi skulle hoppa så var han super duktig, vägrade inget eller nått. Så tummen upp för det! 
 
Tisdag: Var ledig då eftersom att ag skulle på JB! Skriver mer om det i ett annat inlägg. så slipper detta bli så långt. Kom till stallet vid 9.00 på morgonen. Då följde min marion med då också. Hon skulle rida honom då. Tog ut honom till ridhuset direkt. medans marion red fram så plockade jag fram hinder. Hon skulle hoppa en bana som hade ett kryss på ca 40 cm, ett upplagt på ca 40 det med, och ett upplagt på 50, samt en lite oxer på 30.  Det såg super bra ut! och jag hoppas Maron är nöjd för det ska hoon vara! :) 
 
 
Onsdag: Ko till stallet vid tre tiden. Började med att mocka. och sedan hämtade jag och Cicci Moses och Derran. Fixade iordning honom och sedan gick jag och Cicci ut till ridhuset. I framridningen så var han som vanligt, inte pigg och inte seg. Toppen temprament. Det låg en bom kvar i ridhuset som jag galoperade lite över. Och det kändes bra. Ska nog försöka få honom att verkligen galoppera över den och inte galoppera och hoppa över den..
Men annars så gick allt topp topp. Vid sex åkte jag till rocklunda för att hjälpa till. Stog ute i nästan två timmar och öppnade griden och sånt. Det var pay and jump idag. Så det var därför jag hjälpte till! Men denna dag ahr gått super bra!                                                                                                                                            
 
Bjuder på två lite failade bilder från veckans hoppning! 
 
 
 
 

Pay and jump
DATUM: 2013-04-24 | TID: 15:56:53 | KATEGORI: Allmänt

Drar mig snart mot busse för att åka till stallet. Det är pay and jump fem så ska kolla på den, ska fota lite också tror jag. Men måste byta om nu, skriver mer sen

OH MY BIEBER.
DATUM: 2013-04-24 | TID: 10:29:38 | KATEGORI: Tilda

Har aldrig gråtit, skrikit eller sjungit såhär mycket, det var sjukt.
Hemma från skolan idag, får se om det blir något stall. Men tänkte iallafall berätta att jag ska jobba på tävlingarna den 1a, 5e och 6e maj! Ska bli superkul! Men nu ska jag slå på en film och vila upp min röst. Känner mig helt tom nu så ska deppa över att han var så fantastisk och showen var sjuk och jag kommer kanske inte få se han på år igen. Nu väntar jag bara på att han ska skriva eller följa mig på twitter. Kämpa på!
Bild från igår.
 

Brist på rubriker
DATUM: 2013-04-23 | TID: 21:20:43 | KATEGORI: Allmänt

Heeej lla. Är egentligen alldeles för trött för att blogga, men okej jag gör det ändå. 
Kom till stallet tre, gick först till Look, fixade honom, han glänste när jag var klar. Mockade och sadlade, tränsade och satte på benskydd och sånt för cornelia skulle rida. När hon red gick jag sen till Cappis, mockade först och borstade honom sen. Shit vad han var på dåligt humör, fast det är han ju nu för tiden. Undrar om det bara är mot mig eller om det är någon som har gjort honom så.. :( Han blev också riktigt fin! åkte hem lite efter fem :) 

Nya ridstrumpor
DATUM: 2013-04-23 | TID: 12:38:00 | KATEGORI: Allmänt

 
andvände dom när jag red igår, så därför är dom lite håriga haha.. 

"Det är enkelt"
DATUM: 2013-04-22 | TID: 23:26:00 | KATEGORI: Tilda

"När man rider på en häst så kan två saker hända, antingen sitter man kvar eller så ramlar man av, sitter man kvar är det ingenting att oroa sig för, men ramlar man av så kan två saker hända, antingen slår man sig inte eller så slår man sig, slår man sig inte är det ingenting att oroa sig för, men slår man sig så kan två saker hända, antingen slår man sig lite eller så slår man sig mycket, slår man sig lite är det ingenting att oroa sig för, men slår man sig mycket så kan två saker hända, antingen klarar man sig eller så dör man, klarar man sig är det ingenting att oroa sig för, men dör man är det redan försent att oroa sig."

Helgen
DATUM: 2013-04-22 | TID: 20:22:11 | KATEGORI: Allmänt

fredag: sov med Emma, William och Samuel hemma hos William. Hade sjukt kul, mina underbara<3 somnade dock rätt sent så var rätt trött dagen efter..
 
lördag: vaknade upp bredvid emma och samuel, william hade åkt på fotbollsträning så vi låg kvar i sängen tills han kom hem igen, då åt vi frukost och sedan åkte jag och red. har redan skrivit om ridpasset. Efter det åkte jag hem o duscha, sedan åkte jag hem till emma med madde och vi fixade oss till mälarenergi discot som va i bomben. Hade sjukt kul, ååh vill göra om den kvällen! Åkte hem från discot 12 då det slutade då och somnade typ 1, sov en liten stund och gick sedan upp tre. 
 
söndag: Gick alltså upp 3 och Wilma och hennes mamma kom och hämtade mig 200 över 3 typ och så åkte vi till stallet. Vi köade till sommarridlägret. Jg var sjukt trött när jag satt där, hade bara sovit 2 timmar och klockan var liksom halv 4 på morgonen när vi kom dit. Det var faktiskt mysigt att sitta där, även fast det var kallt och att jag var väldigt trött. Vi satt där tills hlv 8, då fick man gå in och säga vilket läger man skulle på och vilken häst man skulle ha. Det lönade sig att gå upp så tidigt, fick Cappis på trean, hihih ååh taggad som bara den! :))))) 
Sen gick jag hem och sov hela dagen.. 
 
Kram

Baby im here to stay.
DATUM: 2013-04-22 | TID: 18:41:52 | KATEGORI: Tilda

Kom till stallet runt 4, satt på kontoret med friendos när dom valde häst och så, sen när dom gick in på lektion kom greta in så gick upp på cafet och köpte 2 godisar sen ner och borstade noga, massor med magic brushes, mest på benen då hovskägget var inpackat i lera.. Men fick rent det iallafall, kratsade hovar, borstade pälsen med flera olika borstar och borstade också manen och svansen. Åkte hem vid 5 efter att ha asgarvat med julia och ellen, (inte svensson svensson hehe) Åkte hem och åt tacos, mums!
 
Som ni vet ska jag se justin imorgon, åker tidigare från skolan, det kommer alltså INTE bli någon uppdatering från min sida, orkar inte göra tidsinställda så imorgon lämnar jag min del av uppdateringen i julia och alvas händer.
Kram!
behövernyabilder.

IMORGON GCWIQVGCqw
DATUM: 2013-04-22 | TID: 12:30:56 | KATEGORI: Tilda

 
 
 
 
är redan sjukt lycklig, kommer sova gott imorgon. Eller inte. Hahah.
 

Ingen dreamarn idag
DATUM: 2013-04-21 | TID: 22:56:23 | KATEGORI: Tilda

Vart inget hos d, linda hade blivit sparkad igår. Men hon skrev att det förmodligen gick nästa helg, så hoppas på det! Imorgon är det stallet och greta som gäller, och på tisdag ska jag se Justin, underbart.
Idag har jag bara tagigt det lugnt och så har vi grillat för första gången på hela året och ätit ute, mys!
Svaaren på frågestunden kommer i veckan, så fortsätt fråga.
Kramis!
fina killen.

Lördag+Söndag
DATUM: 2013-04-21 | TID: 21:01:26 | KATEGORI: Allmänt

Har inte bloggat denna helg pga att jag har haft super mycket att göra i stallet samt hemma.. Men kan ju berätta lite kortfattat om vad jag gjort osv :) 
 
Lördag: Åkte till stallet vid 7.00 för att morgonfodra. Medans alla hästar åt red jag för Cecilia. Det gick super bra. Vi övade inte direkt på något speciellt.. Men det var kul, som vanligt! Sen tog vi ut hästarna. Det är så sjukt lerigt i hagarna nu.. Och Dexter hade ju stått inne hela veckan pga mugg (som har blivit mycket bättre).. Så vi släppte honom i paddocken en liten stund. Han blev så glad för att få komma ut! Senare så kom Moses (Cecilias nya) Han är verkligen super sööt!  :) mer än så gjorde jag inte.. haha. 
 
Söndag: Åkte till stallet vid 7.00 för att morgonfodra. Släppte sedan ut alla hästar. När alla hästar var ute gjorde jag och Cicci iordning Dexter och Moses. Vi har ridit i paddocken hela helgen! Det är jätte bra väder samt underlag. Gjorde många galoppfattningar (högervarv). Så det var dagens lilla övning. Efter det började jag mocka och fixa höö. Städade lite i mitt skåp och vid Dexters box. Vid 13.00 var det stallmöte. Vi satt ute och fikade medans vi pratade och sånt. Sen tog jag in Derran från hagen igen för att ta en skritt tur i skogen. Vi var ute i typ 1 timma. När vi hde kommit in efter det var jag helt slut.. Orkade knappt göra något. men ändå så putsade jag sadeln, tvättade stigbyglarna och benskydden. Och städade yttligare lite i mitt skåp! Kom hem vid 18.00 tiden. Alltså så har jag varit i stallet i 11 timmar idag. Måste nog vara rekord. 
 

Dagens planer
DATUM: 2013-04-21 | TID: 13:19:00 | KATEGORI: Tilda

Snabbis bara.
Åker kanske till dreamarn, ska bara vänta tills linda svarar.
Annars blir det nog att bara vara hemma och fangirla och gråta över att JUSTIN ÄR I SVERIGE OCH JAG SKA SE HAN PÅ TISDAG.
kramis.

Gårdagens 2 ridpass
DATUM: 2013-04-20 | TID: 17:30:32 | KATEGORI: Tilda

Lektion på rocklunda:
Valde Robin, orkar inte skriva om det så mycket, framridningen gick bra sen skulle vi köra skänkelvikningar och rakriktningar, alla gångarter, gick åt helvete, han gick lektionen och då hade han hoppsadel, så släppte stigbyglarna och han var inte så superlätt att sitta på i traven och han var inte alls sammarbets villig, höll på att skumpa av en gång nej usch det var inte alls bra, tror jag ska hålla mig till hoppning med honom.
 
Hos pandora:
Sen åkte jag och sara ut till pandora (hennes medryttarhäst för er som inte vet) hoppade lite, hon red fram henne och hoppade fram, sen satt jag upp och det gick bra, sen höjde vi till 70 och då nojjade jag massor, insåg att jag var hopprädd efter att jag ramlat av på choco.. en klarade jag det och så körde jag 80, eller iallafll vad sara sa så att jag hopapde det sen sa hon "bra tilda du har hoppat 95!" Så då höjde vi till 1 meter och då nojjade jag lite till men sen styrde jag mot det och kom över, duktig häst, var skitstolt sen haha ringde mamma och pappa medans jag skrittade av henne haha, sov hos sara sen så det är därför jag inte uppdaterat!
 
Film från hoppningen. Eftersom jag nojjade så mycket hann det bli mörkt innan jag hoppade, men det ser mycket mörkare ut än det var haha..

 

Dagens Ridpass
DATUM: 2013-04-20 | TID: 15:56:41 | KATEGORI: Allmänt

Hej! Idag hoppade jag Capitol med hackamore. Han har precis fått det, fattade inte att det var hans först men han gick i alla fall väldigt bra på det!
Vi hoppade ute i stora och hade helena som ridlärare eftersom Isabelle var i nån annan stad.
Det gick väldigt bra tycker jag. Han lyssnade på mina hjälper på framridningen och på framhoppningen. Det var bara jag som vände lite för tidigt på ett hinder som gjorde att svängen blev lite snäv men annars gick det fint!
Sen hoppade vi en bana med alla hinder som vi hade hoppat fram på och det var 4 hinder. Första gången hoppade han av lite för tidigt på första hindret så det hoppet blev lite knas, men resten av banan gick helt okej! Försökte hålla in honom rätt mycket för han ville gärna hoppa av för tidigt på resten av hondren, men jag kunde hålla in honom så hoppen blev bra! Andra gången var klockren, gick super! :D
 
Jättenöjd över bebis, han är bäst<3
hoppade cappis på hack idag! :)ska ha till bloggen
 

Dagens hiss och diss
DATUM: 2013-04-19 | TID: 20:30:00 | KATEGORI: Allmänt

Ska nog börja med dagens hiss och diss. Eller veckans hiss och diss.. Något jag själv tycker är kul. Visa mina åsikter osv. Men som sagt så är det ju MINA åsikter om t.x.e nu dom här ridbyxorna. Ni kan ju kommentera saker som ni tycker är "diss" och "hiss" :) 
 
Jodphurridbyxor är verkligen inte min grej, enligt mig tycker jag iaf att det är fult.. :) Och ni som gillar jodphurridbyxor ska inte ta åt er, det är ju bara min åsikt. 
Helskodda byxor är mer min grej, så det blir en klart Hiss. Enligt mig är som mer bekväma och jag gillar dom. Och dom är snyggare. :) 

ESKADRON
DATUM: 2013-04-19 | TID: 12:36:17 | KATEGORI: Tilda


Dexter
DATUM: 2013-04-19 | TID: 11:50:00 | KATEGORI: Alva

 

Om mina hästar kunde prata
DATUM: 2013-04-19 | TID: 03:58:00 | KATEGORI: Tilda

Idén är lånad från min vän från grällsta, ni hittar hennes blogg här.
 
Greta.
- Åh gud kommer jag klara det där hindret?? åh nej åh nej.. LYFT PÅ BENEN NUDDA INTE BOMMEN.. *hoppar över hindret* JAG KLARADE DET *happines overload, springer allt hon har en bit*
 
- Måste du borsta så nära ljumsken? MÅSTE DU? *Biter i gallret*
 
- Jag tänker inte pussa dig om du inte har godis, jag är inte dum.
 
- OMG SPRAY SCHAMPOO OMG DEN KOMMER ÄTA UPP MIG!!
 
- Nu orkar jag inte med dig längre, tycker vi ställer oss i mitten istället!
 
- Vad menar du? Vad gör du för konstigt ljud med dina läppar? Och varför gör du sådär med benen?
 
-Nej. Nope. Nej. Nej. Jag tänker stå här i mitten. Okej..... några steg. 
 
-Åh en kamera! Look alive Greta! Pose, pose, pose!
 
Mozart.
- Åh har du godis! Kolla vad jag kan! Jag kan stå på 3 ben!!
 
- Åh vad mysigt att slicka på din hand, men det blir nog mysigare om jag BITER i den!
 
- Men hallå jag äter havre, våga inte röra mig med borsten då!!
 
- Ingen mat... jag får väl ta och tugga lite på gallret, det kanske är gott?
 
- Har du mat? Godis då? Inget? Kom igen? Lite? Vad som helst!
 
Dreamarn.
-Har du lite zingo?
 
- Åh heeej! Vänta va, har du en grimma och ett grimskaft i handen? Du tänker väl inte? *Tar fram grimman mot hans huvud för att sätta på den* Nepå, jag vill stå kvar här. *Vänder sig om och går.*
 
- Usch inte vattenslangen... jag vill inte bli blöt..
 
- Vänta, varför rider du mot skogen utan en kompis? Vänta nej, nej, nej!! Jag vill inte gå längre! *Tvärstannar, stegrar, vägrar gå framåt..*
 
- Trav? Ne.. det går inte, det är så jobbigt, vi kör galopp istället! Ja, det blir bra!
 
Kanske inte det seriösaste men haha, kommer komma ett seriöst om nån vecka, skriver mer ikväll om dagen, kram!

18 april 2013
DATUM: 2013-04-18 | TID: 22:45:38 | KATEGORI: Allmänt

kom till stallet vid 18:00, började med att fixa mat, sedan vattnet och sen mockning. Allt tog idag ca 40-45 minuter. Sen hämtade jag sadeln, ställde Dexter  på gången och började borsta, borstade noga idag. Andvände tre bortstar och hovkratsen. Sadlade, och tränsade. Och sedan så vandrade vi bort mot ridhuset. Det var super svårt at stänga dörren till ridhuset, för det blåste så mycket att den typ "flög iväg".. När vi väl hade kommit in i ridhuset så började jag skritta fram. Han fick gå på långa tyglar i ca 5 min, och sedan lite mer korta tyglar i typ 5 minuter. Han var verkligen super duktig idag! Lagon tempo, lyssnade bra på skänkeln. I traven så fick han för sig att springa lite på långsidorna, så jag fick göra ganska många halvhalter. Efter en stund så blev han lugn. Travade i kanske 10 minuter. I galoppen så var han väldigt lugn, blev nästa lite förvånad. Han var super duktig! 
Sedan så galopperade vi över två bomar och sen hade jag lagt upp ett litet hinder på kanske 30cm. 
han var super duktig! :) Imorgon ska jag ner på stan för att träffa lite folk. Och på lördag så blir det upp tidigt för att morgonfodra, vi har helgjour! :) 

charmig bild!
DATUM: 2013-04-18 | TID: 20:38:45 | KATEGORI: Foto

ellen du är så fiiin!!

HAHAHA
DATUM: 2013-04-18 | TID: 20:15:57 | KATEGORI: Tilda

Vrsare kommenterar tydligen för ofta här?;)

Mysig dag
DATUM: 2013-04-18 | TID: 20:14:30 | KATEGORI: Tilda

Kom till stallet, G gick på lektion så mockade och gick sen med mozart en stund i ridhuset med vikki&wilmis,
myspys hihi. Sen gick jag in och borstade av han, noga på benen med magic brush också + kratsade hovarna.
så satt vi på cafet, tog hand om G sen, och så bad lena victoria gå ut med roberta en stund eftersom hon behövde motion, så då fick jag ta greta också så gick vi där i ungefär 10 minuter, in sen, borstade av benen noga sen skulle hon gå lektion, så vi gick runt, satt i mitten av stora hoppbanan och flummade. Pratade även med lena om en grej som vi ska skriva om i skolan, fick reda på lite kul saker så funderar på att göra att lååångt inlägg här på bloggen när det är klart, tror det skulle vara intressant, kul och absolut läsvärt! Såg också att dom hade lappar framme om man ville hjälpa till på tävlingarna, så m lena är i stallet imorgon ska jag fråga henne om dom behöver hjälp annars frågar jag på måndag.
 
Imorgon ska jag sköta greta sen rida 1 timme för jossan som vanligt, hoppas på greta barbacka. Sen drar jag och sara till pandora och hoppar lite om vädret tillåter!
 
Nu ska jag sätta mig och göra en bild på min planering för nästa vecka, kramis!
 
 
En bild från idag hehe, så slipper ni bilder i repris.

Är med på veckans blogg!
DATUM: 2013-04-18 | TID: 20:01:00 | KATEGORI: Veckans Blogg

 klicka på bilden för att komma dit.

Ut och Springa!
DATUM: 2013-04-18 | TID: 19:47:00 | KATEGORI: Julia

Nu ska jag ut och springa med mamma, skriver sen ! 

Solberga
DATUM: 2013-04-18 | TID: 15:58:00 | KATEGORI: Alva

Ska snart åka iväg till Solberga för att sköta Derran. Skulle igentligen rida ute, men det är verkligen sjukt blåsigt och det regnade på morgonen. Så det ska bli i det fina ridhuset isl. Men om blåsten lättar tills jag ska rida kanske jag kan rida ut. Men det tror jag inte.. Vet inte riktigt vad jag ska göra idag. Kommer nog på något! 

Egopic
DATUM: 2013-04-18 | TID: 13:41:00 | KATEGORI: Julia

Har tänkt på att på alla bilder som jag har tagit med hästarna har jag sett helt förstörd ut, eftersom att jag vart i stallet då jag mockar, borstar och tycker jag ser så sjukt ofräsh ut. Så hoppas ingen tror att jag ser ut så i skolan osv. 
Så ni får en egopic... :p 
 

Gårdagen lite snabbt
DATUM: 2013-04-18 | TID: 13:11:07 | KATEGORI: Tilda

tog mest hand om greta, satt på cafet och hjälpte några små att sadla deras hästar. Gav sen g havre och åkte hem vid typ 6. Idag ska jag ta hand om greta och förhoppningsvis mozart också. Har bara en lektion kvar, börjar om 10 minuter så ska gå nu, kram!
bildlöst.

halsband och koppel till hund från JH Collection
DATUM: 2013-04-17 | TID: 21:38:00 | KATEGORI: Allmänt

kollade lite på Hööks hemsida för hundar, och där hittade jag lite snygga grejor från JH Collection. Tyvärr ganska dyra saker. Men eftersom att en av mina hundar behöver ett nytt halsband så kollade jag runt lite. 
 
Idag så åkte jag till Derran med Cecilia vid halv sex tiden. Fixade vatten, mockade och medans jag fixade höt så longerade Cecilia Dexter. Vi blev klara på en timme, sjukt snabbt tycker jag! När vi var klara åkte vi till Rockis för att gå på ett möte med Usek. Det var trevligt, fick lite fika och pratade om vad man gör där osv! 
Vi blev klara vid 20:00 men jag stanade en kvart till! :) Kom hem för kanske en timma sedan, så nu har jag städat lite i mitt rum, och nu ska jag kolla runt på lite sidor och sen ska jag dejta kudden! ;) 
Imorgon ska jag ta hand om Dexter. Och då ska jag ta med mig kameran!! Så jag kan ta fina bilder på honom till bloggen. Jag tog bilder i söndags, och dom kommer nog upp denna vecka eller nästa vecka! 
 
 

kör!
DATUM: 2013-04-17 | TID: 21:30:03 | KATEGORI: Q/A


Hissar&Dissar
DATUM: 2013-04-17 | TID: 21:24:08 | KATEGORI: Tilda

Internet krånglar så gör ett snabbt nu så får ni ett långt i skolan imorgon!
 
Det här pannbandet, när jag såg emma lägga upp det på sin blogg förut tyckte jag inte det såg så fint ut, men sen när hon köpte det till gordon och jag fick se han i det så tyckte jag att det var mycket finare, verkligen, så man kan verkligen ändra åsikt om någnting haha! Gillar hur det "händer mycket" på det men ändå att det ser stilrent ut. Vet dock inte om det var exakt det här men det var väldigt likt.
 
 
 
 
 
Den här grimman, vet inte varför, den är väl söt i blå men i dom här färgerna ser den mest ut som... en morot?
Älskar dock ponnyn, den stilen på ponny liksom mulle stilen, men nja, diss för den här grimman och färgkombinationerna.

Guld eller silver pannband på capitol?
DATUM: 2013-04-17 | TID: 19:37:01 | KATEGORI: Allmänt

 
Jag själv tycker att han passar i guld bäst! Det har jag alltid tyckt haha ;) 
 
 

Blåsigt som bara den
DATUM: 2013-04-17 | TID: 18:37:08 | KATEGORI: Allmänt

Hej på er alla! Idag har det känns som om att jag skulle blåsa bort! Det blåser verklign hur mycket som helst, ramlade en gång för att blåsten var så stark.. Annars har det vart varmt och soligt, så bortsett från blåsten har det vart skönt! :) 
 
Åkte till stallet efter skolan, tänkte gå direkt till Look så jg hade honom klr så jag kunde ta mer tid åt Dina senare, men då var hovslgaren där och fixade Looks hovisar, så gick till Romadina och skötte om henne. Mockade och så, det blev inte en riktig rengöring men hon var ren när jag gick därifrån i alla fall och i spiltan var det fint. Så gick till Look men han var inte klar, så gick till ridskolestllet igen och fick hjälpa en kille att sadla Buster, pratade med Lena om jg kunde rida självständigt på måndag, det kunde jag och var även ute och gick med Victoria, Tilda och Roberta. 
Sen gick jag tll Look, skötte om honom och hns ben var verkligen helt lerinpackade så stog jättelänge med dom och dom blev jätterena! Sen kom Cornelia och Erica, cornelia skulle rida look så fick sätta på han hans skydd och tränsa honom. Sen gick dom ut och då mockade jag. 
 
Bild från igår på mig och look, när vi var ute och gick i regnet i 30 minuter..: 
ska ha till datan

-
DATUM: 2013-04-17 | TID: 12:24:00 | KATEGORI: Allmänt


Tips!
DATUM: 2013-04-16 | TID: 22:11:53 | KATEGORI: Allmänt

Klicka på bilden! :D 
 

Bildbomb - vårat år
DATUM: 2013-04-16 | TID: 21:45:32 | KATEGORI: Foto

olika storlekar, det var dom här jag hittade, kommer kanske en del 2, eller så kanske jag lägger in fler i det här inlägget. Skriver om dagen imorn då mitt internet krånglar, hoppas bilderna kommer upp iallafall..
Kram!

Look & Capitol
DATUM: 2013-04-16 | TID: 19:07:53 | KATEGORI: Julia

Tisdag idag och det betyder att jag har varit i stallet. Kom dit vid 3, gick direkt till Cpitol, mockade och tänkte borsta honom. Men han var sjukt tjurig, ville inte ens sätta på sig grimman så jag lät honom vara... Gick till Look, stog och kliade honom och det tyckte han var skönt, hihih söten. Borstade honom, han var riktigt lerig men han blev jättefin. borstade med olika borstar och så. mockade sen och gick sen ut med honom i 30 min. Vi gick ute i regnet då underlaget i stora ridhuset inte är bra för karlederna. Så när jag gich in med honom igen så fick jag gör honom lite torr. Fick hjälp av tilda också :) Gick sen till capitol, gav han havre och sen åt jag en toast. när den var uppäten gick jag till bussen och ååkte hem. 
 
Imorgon ska jag ta hand om romadina och även look för att hans skötare skulle vara borta! :D 
 

Outfit!
DATUM: 2013-04-16 | TID: 19:07:38 | KATEGORI: Allmänt


Gårdagen
DATUM: 2013-04-16 | TID: 10:14:20 | KATEGORI: Allmänt

Åkte till rockis igår. Superkul att träffa hästar och vänner! Gick först mest runt, sedan så satt jag uppe på Cafèt med Tilda och Marion. Gick sedan ner och sköte dina åt Julia. Hon är så mysig! Sen åkte jag hem.. Ggick ut med hundarna och sen kollade jag på film.. Minns inte vad filmer hette. Men den var bra iaf :) 
Det avr typ det som hände igår! Idag så kanske jag ska till Dexter och rida. Men vi får se, jag bloggar nog lite senare idag också! :) 

1 år.
DATUM: 2013-04-16 | TID: 09:22:23 | KATEGORI: Hästarna

 
Herregud. Idag har jag vart skötare på greta i 1 helt år, 365 dagar.
Hon har som sagt alltid vart min favorit, men den 16 april började vi lära känna varandra på riktigt, jag minns hur jag gick in på kontoret och frågade efter en häst på torsdagar, och greta fanns. Ångrar inte en sekund, visst jag tog bort mig på vinett på torsdagar, men hade ju henne på måndagar. 
 
Tiden gick och den 8 oktober skrev jag upp mig en till dag, onsdagar. Vi lärde känna varandra mer och mer. 
Sen gick det och jag har tagigt fler dagar på henne, byt häst med emma så hon fick vinett måndagar och jag greta, och sen tog jag även fredagar och lördag, men nu har jag bara mån, ons, tors & fre.
 
Denna häst är underbar, min bästa vän. Vad hade hänt om jag sagt att jag inte ville sköta henne på torsdagarna? Hon gör mig på fullaste allvar hel, pussar alltid på henne när jag borstar, kramar henne osv. 
 
Sen 2008 - då jag föll för henne, har vi utvecklats enormt. Jag älskar henne, även om hon går mig på nerverna ibland, bråkar, drygar och ja. Vi har utvecklats både inom ridning och från marken. 
 
Tack, min käraste. Tack för att du alltid finns där vid min sida, tack för dom gånger jag fått gråta ut i din man, mot din hals, kramat om dig, ridit dig, borstat, myst, busat. Allt. Tack för allt du lärt mig. Jag lämnar aldrig din sida, den dagen då du lämnar jorden, inte ens då.
 
För du kommer alltid finnas i mitt hjärta, för du har tagigt en så enorm plats. Jag älskar dig. Älskar dig. Älskar dig. 
Åker dit senare idag och pussar på henne, bästa hon. 
 
 

Dagen idag då,
DATUM: 2013-04-15 | TID: 20:06:10 | KATEGORI: Tilda

Kom till stallet och borstade av greta, fick då även se en sak som inte gjorde mig så glad, nån annan hade fått mozart på måndagarna, min finaste prins, orkade inte ens frågade lena. Borstade av greta och pussade massor, satt sen på cafet med alva och marion nån timme och såg på friendos lektion, gick upp dit sen igen och satt då med ellen, ida och emma. Gav sen greta havre och åkte hem, regnade ute så vart ingen promenad eller så, men det var trevligt på cafét! Fick sen veta att w,v&a ska vara med i usek, eller ja på typ prov, grattis eller vad man ska skriva, skitkul ju!
 
Imorgon åker jag till stallet och pussar på min stjärna extra mycket. Ska köpa knäckebröd också haha.
Kram!

det jag vet om look
DATUM: 2013-04-15 | TID: 16:35:04 | KATEGORI: Hästarna

kön: valack 
född: 1993 
färg: kastanj/mörkfux
 
e. Voltaire, u. Aldybalia, e. Nimmerdor
Födelseland Nederländerna
 

Look
DATUM: 2013-04-15 | TID: 15:31:07 | KATEGORI: Allmänt

Jag har stått på kö på Look, en privathäst som står i privatstallet på Rockis rätt länge nu, ca 1 år! Och jag har ju tagit hand om honom då och då, när skötarna inte kunnat komma och sånt. Det har jag ju skrivit om här å bloggen så tror att alla har koll på att han finns. 
Och fick nyss ett sms av Erica (Hans ägare) om att han blivit ledig på tisdagar nu och då har jag alltså fått börja på honom. Är så sjukt glad, det är verkligen en så sjukt underbar häst. Så tisdagar är vår dag nu, hihih. Hade tänkt skriva ett inlägg om honom men måste ta reda på lite grejer om honom först, så håll utkik ;) 
 
Ska jag tar alltså hand om honom från och med imorgon, ska även ta hand om honom på onsdag och fredag för att hans skötare är borta! 

Ingen ridning
DATUM: 2013-04-15 | TID: 15:08:46 | KATEGORI: Allmänt

Hej på er alla! Just nu är jag hemma och har världesn huvudvärk, så orkar verkligen inte åka till stallet. Så ska bara vara hemma och ta det lugnt, dusha och sova lite. Om huvudvärken försvinner ska jag ta och göra lite läxor, om vi har några.Hoppas ni får en bättre måndag än vad jag har haft
bild från antingen 2011 eller 2012, tror 2012.. :p 

Vinnaren av veckans blogg.
DATUM: 2013-04-15 | TID: 11:20:20 | KATEGORI: Veckans Blogg

Lite försenat.. men ja, vi kör snart på en ny. Alla bloggar var superfina, klicka på bilden för att komma till vinnarbloggen!
 

Det går bra nu!
DATUM: 2013-04-15 | TID: 11:13:58 | KATEGORI: Tilda

Failat lite här och där men ja, det går bra nu!


Today
DATUM: 2013-04-15 | TID: 09:00:35 | KATEGORI: Tilda

Hej, sitter i skolan just nu så slänger in ett inlägg.
Idag är det ju måndag, alltså ska jag ta bussen efter skolan och åka till stallet, börjar att ta hand om greta sen tar jag hand om mozart, om det blir bra väder ska jag nog se om jag kan ta ut båda till muren.
Sen tänkte jag hämta en skottkärra och mocka åt båda, sen ger jag dom havre och åker hem.
 
Imorgon är det tisdag, alltså inte min stalldag, men det är den 16 April så jag åker självklart dit ändå, stor dag.
Kommer upp ett tidsinställt imorgon om den stora dagen, undrar om nån kommer på vad det handlar om? Nämnt det massor av gånger hehe. Kram!
behöver nya bilder.
 

Min helg i bilder.
DATUM: 2013-04-14 | TID: 19:37:16 | KATEGORI: Allmänt

 

Helt slut!
DATUM: 2013-04-14 | TID: 18:44:09 | KATEGORI: Allmänt

Hej allihopa! Jag är seriöst helt slut, vill bara sova just nu, känns som om ögonlocken kommer gå ihop snart. Men i alla fall, igår var det irsta blixten discot och shiiit vad kul det var! En av de bästa kvällarna, verkligen. Träffade sjukt många roliga personer och dansade så jag fick ont i benen. 
Idag har jag vart i pyamas hela dagen. Imorgon blir det skola och det är filuftsdag, det är kul ibland men orkar nte ha det nu.. Aja, sen blir det ridning och så ska jag ta and om Romadina. 
 
Mina bästa + Tova och Frida! <3

Inget stall idag
DATUM: 2013-04-14 | TID: 14:41:00 | KATEGORI: Tilda

Idag blir det varken dreamarn eller se på finalen av seriehoppningen..
Linda jobbar och mamma mår inte så bra, så har ingen stjuts.. men ska se om jag ska ut och fota lite, och kanske ta tio tusen egopics för känner för att byta profilbild på fb haha...
Och ikväll ska håret bli ljusare, äntligen!
 
Kvällen igår var grym, även om man vart inklämd, folk hoppade på ens fötter och jag vaknade och kan inte sträcka ut benet helt pågrund av träningsvärk, träffade massor av kul folk, ska nog på skumsaken på lördag, parteeeeyy! Föresten så fyller jag år om 28 dagar, bara så ni vet.
bildlöst.

Bildlöst inlägg!
DATUM: 2013-04-14 | TID: 12:09:12 | KATEGORI: Allmänt

 
Hejsan, idag tänkte jag åka till solberga vid kanske 2 eller 3. Tänkte longera Dexter lite idag och senare ikväll rider jag :) Om det är fint väder så rider jag og ut en sväng! 

Nu kör vi partyparty!
DATUM: 2013-04-13 | TID: 18:57:40 | KATEGORI: Allmänt


Dagens ridpass
DATUM: 2013-04-13 | TID: 16:17:25 | KATEGORI: Allmänt

Hallo. Valde Promise idag, ville ha henne också så det var ju bra! 
Hon har vart jätteduktig och fin hela lekionen, hon har jobbat på super. lyssnat på mig och samarbetat bra. 
Vi jobbade med lite olika grejer men allt var med böjda spår. Först lite serpentiner och det gick bra. Sen red vi på stall och läktarvolten i alla gångarter, vi skulle minska volten, göra volten större och hon hade ställt ut koner så vi skulle göra volten större eller mindre varannan kon. Det gjorde vi också i alla gångarter och det gick jättebra, jag kände hur hon verkligen jobbade med hela kroppen och att hon gick i form. Sedan var det 2 hästar på stallvolten, 2 hästar på mittvolten och 2 hästar på läktarvolten. Jag och Elinn som hade Carpi fick börja på mittvolten. Det gick jättebra det också, hon jobbade på min lilla skrutt. Sedan red vi på stallvolten och sen läktarvolten, det gick också bra och fick henne i form. Sen galopperade alla på sina volter, trodde hon skulle springa iväg men det gick superduper! 
Sedan gjorde vi samma voltövning som vi gjorde ibörjan fast åt andra hållet, promise var fin i traven men i galoppen blev hon lite het och sprang mest istället för att jobba. 
Vi gjorde sen en övning där man skulle göra tre volter över ridhuset, typ som serpentinbågar fast volter, det gick jättebra det också! 
Sen skrittade vi lite och sen ställde vi upp oss på långsidan. Då skulle man galoppera en och en på andra långsidan och vid mitten göra en volt melan två koner. det gick också bra :) 
 
Jag är jättenöjd över både mig och Promise, hon var superfin och jobbade på stenhårt! Bästa ponnybus<3 
 
 

Gårdagens och lite från idag
DATUM: 2013-04-13 | TID: 15:19:19 | KATEGORI: Tilda

Hej! Igår valde jag greta.
Så borstade av henne, sadlade, tränsade sen väntade vi några minuter.
Gick in i ridhuset sen, spände gjorden, längde lädrerna sen satt jag upp. Ställde mig i mitten på en gång och kortade lädrerna nått hål, spände sadelgjorden sen började jag skritta på långa tyglar i båda varven. 
 
Sen kortade vi tyglarna och travade och galopperade i båda varven, jobbade mycket med sätet så att vi skulle komma ner  i sadlarna. Greta lyssnade bra på en gång, inget trams eller så, så efter några varv började jag kräva lite mer, ställde henne i hörnen, längde stegen på långsidorna och kortade på kortsidorna, där lyssnade hon också bra. Sen i skrittpausen släppte vi stigbyglarna.
 
Sen delade vi upp oss på dom 2 stora volterna och ställde och så i alla gångarter, och gjorde halter osv.
Vi skulle jobba med att få igång bakdelen på hästarna och samtidigt ha stöd i tyglarna och kontakt med munnen liksom, så att dom jobbade med ryggen.
 
Så vi skulle både länga och korta stegen i traven i båda varven, g var suuuperduktig och kortade massor, så hon snubblade 2 gånger haha. Sen böt vi volt och gjorde samma sak fast i galopp också! Sen skulle vi flytta in hästarna på en minivolt så att precis alla på volten (jag&greta,victoria&cappi,frida&fläcken) hade hästarna supernära så vi fick hjälp av varandra att korta, sen flyttade vi ut dom igen och så bytte vi varv.
 
Skrittade av dom sen, satt av supernöjd, bästa hästen!
Efter dt gick jag upp på cafet ett tag, sen ner och borsta av greta, byta om, åkte ner på stan och gick där med julia, sanna och madde ett tag, satt på donken och tog det lugnt. Innan lektionen han jag bara borsta av henne lite snabbt och ratsa hovarna, så efteråt fixade jag ordentligt med skrapa och så.
 
Idag har vi vart i stallet, har pysslat om cappi, myst med oboj och filmat och fotat julias ridlektion, så nu ska jag hoppa i duschen sen ska vi fixa oss, sen ner på stan för jag ska köpa en tröja till discot, sen äter vi där (jag julia och tova) sen drar vi till irsta blixten.
 
Kram!

CRW outfit
DATUM: 2013-04-12 | TID: 22:45:00 | KATEGORI: Tilda


Kör!
DATUM: 2013-04-12 | TID: 15:49:00 | KATEGORI: Tilda

 
 

Till solis med min knäppis!
DATUM: 2013-04-12 | TID: 15:10:12 | KATEGORI: Allmänt

Vi bjuder på en fin fin bild på oss! 
 
Ska snart åka till solberga och ta hand om Dexter med Lovisa! Vi tänkte fota lite idag. Så det kommer förmodligen upp massa bilder i helgen! :) kram på er! 

AS SNYGGA RIDBYXOR!
DATUM: 2013-04-12 | TID: 11:08:00 | KATEGORI: Julia

jag hade typ sånahär när jag var mindre, typ 2 och ett halvt år sen. Då sa alla till mig hela tiden "varför har du jeans på dig". så jag köpte nya, undrar om dom är kvar i min garderob någonstans :p 
Skulle i alla fall väldigt gärna vilja ha sånhär ridbyxor nu, tyvärr så är dom alldeles för dyra för mig :( jag har 500 hemma och ett presentkort med 163 kr och byxorna kostar 579, men det känns så onödigt att lägga alla pengar på en enda grej.. så vi får se hur det blir, kanske köper dom eller så köper jag lite mer biliga saker, kanske ett par chaps. Eller vanliga vardags kläder haha ;) Eller ingenting :p 

JH Collection
DATUM: 2013-04-11 | TID: 22:19:17 | KATEGORI: Allmänt


About yesterday.
DATUM: 2013-04-11 | TID: 20:41:52 | KATEGORI: Tilda

Inget stall för mig idag, har vart hemma hela dagen för är sjukt förkyld.
 
Men ja, igår var det onsdag och jag hade greta. Hittade min nyckel till ryktlådan, så stog ett bra tag med hennes fläck och hade på spray on shampoo, drog med rykten, magic brush osv. Stog så i kanske en kvart, fick bort rätt mycket! Bortsade sen hela henne noga och kratsade hovarna, sen gick jag upp på cafet och beställde en baugett, satt mig på läktarn en stund och kollade på mina friendos lektion och gick upp sen och åt min baugett.
 
Sen när dom satt av följde jag med wilma in i stallet med sin häst, mockade hos greta sen och sen bad lena mig sadla greta för hon skulle in på lektion kl. 5, men tjejen som skulle ha henne ledde inne på lektion. Så sadlade henne och tränsade och sen när dom öppnade dörren gick jag in med henne och lämnade över henne till tjejen som skulle ha henne. 
 
Gick med wilma och hämtade havre ungefär 10 över 5, sen när jag går tillbaks till gretas spilta står hon inne igen, gav henne havren och kollade i ridhuset men tjejen som skulle ha henne var borta, haha mind fuck typ.
 
Ajuste, skulle ta bort mig från greta på lördag igår också sen när lena kollade hade hon inte skrivit upp mig på lördagarna hahaha, fett besviken men skulle ju ändå ta bort dom, så nu är hon min måndagar, onsdagar, torsdagar och fredagar, älskar det! På tisdag firar vi vår 1 årsdag, men det är ju min icke stall dag.. tar mig nog dit ändå och pussar på henne, sen på onsdagen firar vi nog lite mer, med massor av pussar, godis och kanske en promenad!
 
Imorgon är det ridning som gäller, och så ska jag ta hand om greta. Ingen aning om vad vi ska göra eller vem jag vill ha, men det får vi se imorgon. Kram!
 

Bloggar jag läser
DATUM: 2013-04-11 | TID: 18:36:27 | KATEGORI: Allmänt

http://vrsare.blogg.se
Snygg deisgn, bra och roliga inägg. Dessutom mina vänners blogg! 
 
http://carlssonpataket.se
Jättesnygg design, fina bilder och läsvärda inlägg. En blogg alla borde kika in på! 
 
http://nellieberntsson.se
Nellie Berntssons liv med hästar, mode och annat. Rätt kul att läsa ibland. 
 
http://melinajaderblom.blogg.se
Jättefin blogg, fina bilder och bra inlägg. Melina har jättefina hästar och är väldigt duktig på att rida! 
 
http://ztreliin.se
Hon har en jättefin design, bra och läsvärda inlägg. Fina bilder och ni är bara tvugna att klicka er in! 
 

Torsdag idag
DATUM: 2013-04-11 | TID: 18:02:02 | KATEGORI: Allmänt

Hallo på er! 
Idag är det torsdag, har haft nationella NO i 3 timmar på morgonen, sen träslöjd och syslöjd på eftermiddagen. Slutade 3 eller nåt sånt, var med några och spelade fotboll med Max bulldog, såå söööt! Han var verkligen messi i hundform, spelade typ riktig fotboll, gjorde mål och allt. Sen gick jag, Emma och William hem till William, chillade där och gick hem typ 20 i 5. 
Nu sitter jag hemma i myskläder, kaninen hoppar omkring mig som en galning haha. dunkar musik också haha! 
 
Jag var inte i stallet idag för hade ingen häst att ta hand om, har ju slutat på henne. 
 
Det funkar inte att lägga in en bild och inte den här "/julia" bilden heller.. 
så 
/julia! 

Om jag hade en häst
DATUM: 2013-04-11 | TID: 15:59:00 | KATEGORI: Julia


ALVA VI SAKNAR DIG PÅ ROCKIS!
DATUM: 2013-04-11 | TID: 12:48:00 | KATEGORI: Julia


Saknade hästar<3
DATUM: 2013-04-10 | TID: 21:43:57 | KATEGORI: Foto



 
<3<3

Skriver om dagen imorgon
DATUM: 2013-04-10 | TID: 20:23:11 | KATEGORI: Tilda

Har lite som måste göras, så det får komma före bloggen. Kram!

Ridövningar
DATUM: 2013-04-10 | TID: 20:22:29 | KATEGORI: Allmänt

Har du slut på ideér till ridpassen? Då tycker jag att du ska kolla in den HÄR sidan, det finns massor av tips som du kan få inspiration av ;) 

Blev inget stall för mig idag..
DATUM: 2013-04-10 | TID: 18:29:41 | KATEGORI: Allmänt

 
Rubriken lyder. Jag gick isl hem med Lovisa och Ellen. Vi gjorde inte så mycket.. Satt vid datorn och lite sånt! Sen gick lovisa hem för ca en timme sedan. Och då kom skogen (Ellen Skog) hem till mig. Och då satte jag, ellen och ellen oss på sängen och bara snackade. Kollade lite på youtube. Och dom gick hem för en liten stund sen. Så nu hade jag bara tänkt att sitta vid datorn, kolla fejan och sånt. och kom ihåg att ni kan gilla oss på facebook. Blädra ner så hittar ni en länk. 

Om jag hade haft en häst
DATUM: 2013-04-10 | TID: 13:48:00 | KATEGORI: Julia

Jag skulle dock velat haft en brun sadel också.. brun och rosa outfit alltså<333

GILLA OS PÅ FB!
DATUM: 2013-04-10 | TID: 13:33:00 | KATEGORI: Info


Länkbyte
DATUM: 2013-04-10 | TID: 11:07:55 | KATEGORI:

Klicka på bilden för att komma till våra kära vänners blogg, mycket uppdatering, bra skrivna inlägg, fin design och ja, en awesome blogg helt enkelt!
vill du göra ett länkbyte med oss? kommentera! (Ska fixa en bloggmail..)

"now i can't imagine my life without her"
DATUM: 2013-04-10 | TID: 09:56:03 | KATEGORI: Foto

Tack för allt du ger mig. Tack för allt du lärt mig. Tack för alla stunder. Jag älskar dig så otroligt mycket. 
 

Stigbyglar Kwick-Out
DATUM: 2013-04-10 | TID: 08:27:00 | KATEGORI: Alva

Dom är verkligen super bra. Dom är ganska tunga.. Men det känner man inte när man rider. Dom är väldigt effektiva och rekommenderar dom verkligen.
Dom går att köpa på Hööks för 839kr. 
 
 

Jag vill också skriva vad jag tycker om den här "hatkommentaren"..
DATUM: 2013-04-09 | TID: 22:05:00 | KATEGORI: Julia

..som någon kommenterade på mina vänners blogg. 
 
(bilden är kopierad från deras blogg http://vrsare.blogg.se)
 
För det första tycker jag att det är bra att hon skrev sitt namn, alla som skriver anonymt vågar ju inte stå för sina åsikter och om man skriver sitt namn vågar man ju verkligen göra det. Så när det gäller det är det ju bra. 
För det andra så kanske hon tycker det verkar som att man lär sig långsamt här på rocklunda och det kan jag ju säga att det faktiskt inte är. Som jag sa till Frida, Wilma, Victoria, Tova, Ellen och Tilda så om det skulle vara så är kanske det inte alltid beror på Rocklunda. Det kan bero på hur gammal man är, hur fort man lär sig och hur mycket man tar till sig kunskaperna. Det är ju olika från person till person. Vissa kanske lär sig jättesnabbt, är jätteduktiga och går över till de lite svårare grupperna direkt medan det tar längre tid för andra. Man kanske inte är jättebra på ridning men man kan ju tycka att det är kul för det och ändå fortsätta med ridningen och så småningom lära sig mer och mer. Tänk, den personen är säkert mycket duktigare på något annat och är skitgrym på det. 
 
Som Tilda och Victoria svarade på kommentaren med det här om kåporna är sant. Alltså att det är för säkerheten, alla kanske inte har någon klack på skon och kan därför fastna om det inte hade funnits någon kåpa som stopp. Det kasnke inte är det snyggaste, man skulle ju kunna ha gummisnodd också. Men dom fungerar jättebra och det är väl bättre om det är säkert och inte så jättesnyggt än att det är osäkert och snyggt, tycker jag i alla fall! 
 
Maja som skrev den här kommentaren skrev kanske något som inte var sant och något som var lite omoget, men on skrev också förlåt för att hon skrev lite fult och att man inte skulle ta åt sig om man inte ville. Hon berömde också bloggen och bloggarna om att dom hade en skitfin blogg, så jag tycker inte att kommentaren var så farlig i alla fall :) 
 
Vi på Rocklunda tar väl inte åt oss vad de andra ridskolorna tycker. Vi som rider här trivs väl antagligen eftersom att många stannar rätt länge. Vi har det bra tycker jag, det finns väl något som inte är det bästa men ingen ridskola är väl perfekt? ;) 
 
Nu kasnke detllåter som att jag försvarar henne, men det gör jag inte heller, för komentaren var väl omogen (dom på de andra ridskolorna vet väl inget om rocklunda) och så men tycker inte att någon på rockis ska ta åt sig! 
Jag har hållt kvar på Rocklunda i 7 år nu och tycker att det är jättetrevligt och bra här, jag har i alla fall lärt mig massor :D 
 
 
 
 
 
 

Konditionspass med Dexter
DATUM: 2013-04-09 | TID: 21:48:35 | KATEGORI: Allmänt

Bilderna är tagna från idag, men med min mobil 
 
Började fixa mat direkt när jag kom till stallet. Sen började jag göra iordning honom och mig. I uppvärmningen så var han väldigt pigg. Han sprang iväg med mig i traven och i galoppen. Så jag galoperade på en volt tills jag kände att han hade lugnat sig. Jag travade honom i ca 10 minuter. Vände snet igenom hela tiden, alltså: F-H M-K och samma sak i andra varvet! I galoppen körde vi ganska mycket innanför spåret och ganska mycket högergalopp. Eftersom att han behöver bättra den lite. Och det gick ganska bra.. han spran iväg med mig när vi kom till långsidan, men jag försökte hålla honom. Och jag lyckades några gånger. Sedan så travade jag av honom i ca 10 minuter. Och sedan gick jag med honom tills han hade torkat. (Han var svettig) Det var ca 20 minuter. Tog in honom fixade betfor och vatten osv osv.. :)
Vid halv nio så började jag fodra alla hästisar! Sedan åkte jag hem! :) 

Fina Mountain
DATUM: 2013-04-09 | TID: 21:16:01 | KATEGORI: Julia

 
Jag saknar att sköta Mounain lite grann faktiskt. Det var väldigt kul då det är mer att göra än med ridkolehästarna, dock kände jag att jag inte riktigt hade tiden och då skulle allt blivit gjort snabbt och slarvigt, och det är ju inte bra. Fin är hon verkligen, snäll också. Hann aldrig riktigt fastna för henne, men det var en mysig häst att ta hand om! :) 

Blev inget stall för mig idag
DATUM: 2013-04-09 | TID: 20:22:07 | KATEGORI: Julia

Hittade inte mitt busskort och därför inget stall kom dock på för 5 min sen att jag har min cykel här och inte hos pappa, hmm, jag är väl inte så värst smart jag.. Så var först kvar i skolan med några, typ Samuel, Rontti, Calle, Oscar, Karlsson och Felle var lite med oss. Sen gick jag Oscar, Rontti och Samuel hem til Rontti, var och gjorde lite saker där, sen kom Madde och vi gick runt lite, satt på taket vid fryx, spelade musik och snackade. Sen drog vi hem till mig och sen ut igen och sen drog samuel och sen gick jag och madde hem till mg och åt, sen gick vi ut och nu har hon åkt hem. Skulle velat åka till stallet mest men hade kul ändå. 
 
Förlåt för dötråkigt inlägg med sen och sen och sen och sen men ska försöka skriva lite mer läsvärt inlägg snart, typ tips eller åsikter eller någonting sånt. Men bara om jag hinner, måste dusha och plugga engelskaglosor också. 
Puss och kram

Me want me want
DATUM: 2013-04-09 | TID: 19:43:03 | KATEGORI: Tilda

 

Drar mig snart till Solberga!
DATUM: 2013-04-09 | TID: 16:23:14 | KATEGORI: Allmänt

Jag och Choco för typ 4 år sedan..Btw, vi är först. Min älskade barndoms ponny! 
 
Idag så ska jag ju ta hand om Dexter. Vi ska köra på ett kodispass idag! :) Och jag vet inte om vi kanske gör ett video inlägg idag eller nåt? Men min mobil har slutat sammarbeta med mig, så vi får se hur det går! Annars så får jag skriva när jag kommer hem! 

Lite grejer från Hööks som jag skulle vilja ha
DATUM: 2013-04-09 | TID: 13:25:00 | KATEGORI: Julia


"Alla på rocklunda lär sig rätt långsamt"
DATUM: 2013-04-09 | TID: 11:03:44 | KATEGORI: Tilda

Såg denna kommentar på våra vänners (vrsare) blogg:
"No hate, men typ alla som rider på rocklunda lär sig rätt långsamt, om dom har ridit i 6 år går man fortfarande i nybörjar grupp. om man gämför med folk på min riskola myrby. sen ser det sjukt fult ut med dom där kåporna, hahah alla döööörrr som kommer från andra ridskolor som myrby, stora ekeby och hamre! förlåt är ledsen att jag skrev så fult, men aja ni behöver inte ta åt er om ni inte vill hahah :* kram. skit fin blogg annars<3"
 

Vart lite sur så skriver ett svar här med. "Alla som rider på rocklunda lär sig rätt långsamt" det är inte sant, verkligen inte, tvekar på om du ens sett någon som ridit 6 år rida här på rocklunda? finns ingen som går i nybörjargrupp som ridit så länge. Och hur man utvecklas beror inte på ridskolan, utan på ryttaren, hur den tar efter och lär sig osv. 
 
Kåporna som finns på alla stigbyglar är till för att alla ska kunna rida på hästarna, små barn i 7års åldern, ungdommar, vuxna och till och med handikappade. Alla har inte en ridsko med klack, många barn har gummistövlar till exempel, och då kan dom lätt åka igenom med foten och fastna. 
 
Vi bryr oss faktist inte om hur folk ser på oss. Visst, det finns nackdelar men det finns väl på alla ridskolor?
Jag själv tycker det bara är bra med kåporna, så att alla får tillgång till att rida säkert.
 
Och nu får ni inte tro att lena slänger upp vem som helst på vilken häst som helst, hon skulle till exempel inte slänga upp en liten/handikappad på carpen, men det hoppas jag att ni förstår. (För er som inte vet så är carpen, Carpe Diem, rätt svår, rätt ung, väldigt pigg och rätt känslig.) 
 
Vart kanske lite slarvigt, men ja, hoppas det är klart för er, och ni som kanske undrat varför rocklunda har kåpor osv. 
 
bild från hemsidan haha..

Häst outfits
DATUM: 2013-04-09 | TID: 10:07:00 | KATEGORI: Tilda


Choco!
DATUM: 2013-04-08 | TID: 21:39:21 | KATEGORI: Allmänt

Hejsan! Skrev ju igår att jag inte skulle till stallet idag.. Men det blev stall iaf. Åkte till Rockis och träffade alla hästisar och underbara vänner som jag inte träffat på jätte länge! Guud vad jag saknat alla där :) 
Så det blev då att jag red i en timmesgrupp. Valde Choco och det var super kul att få komma upp på hennes rygg igen. Som jag saknat henne! Vi skulle träna på öppna, så det var kul! I framridningen var hon ganska stel, men sen i traven gjorde vi några volter, så efter en stund kändes hon ganska mjuk och fin. Hon var lyhörd och frammåt. 
När vi skulle börja med övningen så var hon lite seg. Så jag fick driva på ganska mycket frammåt i början. Men dom sista rundorna så travade hon nästan självmant. När vi gjorde själva övningen så var hon ganska stel.. Men dessutom så fick jag så ont i mina ben så det blev lite slarvigt ibland också.. 
Men jag kännde iaf att jag hade kontroll på henne. Anledningen till att jag red på rockis idag var för att jag hade saknat henne så mycket.. Och just nu så ligger jag helt utmatad i min säng med en macka och godis bredvid mig! Älskar verkligen godis. Men ja, sammanfattning av idag är väl att jag har sjukt ont i mina bed pga en skänkellös häst.. Den vanliga lilla Choco. Imorgon åker jag till Dexter! Får se vad jag gör.. Men om ni har något tips på vad jag kan göra så får ni gärna skriva en kommentar! 

Mina underbara, plus min lilla Tildus som fotade!<3

Ridpassen
DATUM: 2013-04-08 | TID: 21:35:38 | KATEGORI: Allmänt

Ridpass 2 (lektion) Promise
 

På lektionen hade jag Promise, vi red först fram och det gick bra. Sen skulle vi göra en övning med öppna, det gick inte så jättebra i början men det gick bättre och bättre och dom sista blev jättebra. Promise var jätteduktig ändå, jag hittade mellanläget på henne sa Camilla haha. hon brukar antingen vara pigg eller lite seg ( oftast väldigt pigg). så et var ju bra. Jag är väl rätt nöjd med ridpasset, det gick helt okej! 
 
hon ville inte stå still när vi tog kort på henne, men bilden är i alla fall från idag

Ridpassen
DATUM: 2013-04-08 | TID: 21:12:32 | KATEGORI: Allmänt

Ridpass 1 (självständigt) Capitol
 

Red självständigt på Capitol direkt när jag kom till stallet. Had värsta planen och lagt upp ridpasset och så, hade tänkt göra en övning som kräver rätt mycket och som c skulle få jobba med ordentligt. Men innan jag började rida sa Camilla att han absolut inte får bli svettig, så jag ba jaha ska jag bara jogga honom i en hel timme. Tänkte köra på ändå, men vågade inte för tänk om ja inte skulle få rida självständigt igen. Så jag började med at rida fram, först skritt, sen trav och sedan galopp. Det gick bra, han lyssnade super. Gjorde lite stora volter, rakriktning och sånt. Gick bra. Sen skrittade jag honom på lång tygel en stund så han skulle få pusta. 
Kortade sen upp tyglarna, visste inte riktigt vad jag skulle göra eftersom min plan inte skulle vara så bra, så gjorde allt lite spontant. Ibland gjorde jag lite volter, i både galop, trav och skritt. Red på de stora volterna, minskade och gjorde dom större med skänklarna. Gjorde också en övning som jag hade gjort på Isabells lektion, men bara 2 varv. Jag hade Capitol å den då och den lektionen gick asbra så tänkte att det säkert skulle gå bra nu också. och det gjorde det ;) Det var den här, galopp på ena långsidan med ett avbrott till skritt och börja galoppera direkt efter, trav på andra långsidan medans jag flyttade in baken lite gran, gjorde skänkelvikningar och sånt, och skritt på kortsidan. Som jag skrev, de gick bra, han var jätteduktig. Gjorde sen lite skänkelvikning, slingriga vägar och lite framdelsvändningar. Ingenting var väl helt ordentligt gjort, men fick ju inte rida så hårt med honom så jag joggade mest med honom. Men på volterna ställde jag rätt mycke krav på honom, han kändes jättefin då i galoppen och traven. Skrittade sen av honom en stund, hoppade av med ett leende på läpparna och var jättenöjd endå för han är så duktig, min lilla prins<3 
 
Min farmor var med och hon satt på lilla läktaren, så snackade med henne och så, hon skulle också fota och filma mig med min kamera, men hon fattade inte något så hon filmade ite med sin mobil. Vet inte när jag kommer få tillfälle för att lägga upp den, men hopas den kommer komma upp någongång i alla fall. 
 
Lite bilder från idag: 
haha tro att jag blinkade samtidigt. 
 
 

8 April 2013
DATUM: 2013-04-08 | TID: 20:59:56 | KATEGORI: Tilda

rolig rubrik. 
Kom till stallet runt halv 3, gick in i ridhuset och gick brevid julia och pratade medans hon skrittade capitol på långa tyglar. Följde med henne in i stallet där vi mötte ellen och alva, har inte träffat alva på superlänge så vart verkligen superglad!! Satt sen på kontoret medans ellens grupp valde (plus alva). Hjälpte sen att ta in roberta från hagen, sjuuukt söt häst det där alltså. Särskillt när hon har sin lilla klänning på sig! (Täcke..) gick sen till andra stallet men sen ville julia gå till roberta så vi gick dit och borstade av 2 ben var eftersom hon var lerig. fick sen lust att hälsa på oboj så stog och kliade han under manen ett tag, så söt haha.
 
Gick sen in i andra stallet och eftersom vår gamla grupp red vart några spiltor lediga så flyttade först greta till busters spilta och mockade ur noga sen ställde jag tillbaks henne och ställde mozart i busters spilta och mockade ur, kändes bra för det var ett tag sen jag verkligen mockade noga. Dock tyckte mozart att det var läge att skita ner igen såfort jag släppt in han i spiltan, men skottkärran var överfull så gick ut med den (eller nej emma tog den, snäll hihi) sen gick jag in och tog de andra, så tog några låneborstar eftersom min nyckel plötsligt var borta..
 
Borstade greta noga med en magic brush, kammade manen och sen ryktborste + skrapa. Sen gick jag till mozart (skönt att det bara är 1 spilta mellan dom) band fast han eftersom han höll på att dryga sig, borstade bara han med magic brushen för han har mer päls och så.. tog av grimman och grimmskaften sen och gick till andra stallet för att fixa havre, tog åt G&M men sen bad julia (som stog vid promise och skulle rida) att jag skulle ge dina också, så tog ett till mått och gick sen och gav hästisarna mat.
 
Satt mig sen på cafét med ellen, alva och emma och snackade, åt en toast och kollade på J's lektion. Sen kom pappa så gick ner i stallet och ställde undan min låda och åkte hem. Imorgon är det tisdag vilket betyder inget stall för min del. Vi hörs!

Måndag
DATUM: 2013-04-08 | TID: 20:36:19 | KATEGORI: Julia

Det har vart full rule hela dagen. Först massa lektioner i skolan, sedan fick jag skynda mig hem för att byta om och sedan åka till stallet. Jag skulle rida igen självständigt, har inte berättat det men jag och lena snackade om det innan lovet och jag hade 4 igenridningar och jag ska rida igen dom självständigt på måndagar, för slutar 13.50. Så red först självständigt, sen när jag var klar tog jag in hästen i stalet, sadlade av och gick sen och kollade vilka i gamla gruppen valde, hjälpte till att ta in hästar från hagen och mockade hos Romadina. Valde sen häst till lektionen, red, tog in hästen i stallet och gick sen upp på cafet, åt en baguett och åkte sedan hem. Nu har jag dushat, pluggat, ätit fruktsallad och bloggar nu. 
Skriver inlägg om ridpassen efter det här, annars blir det alldeles för långt att läsa ;) 

Drar mig mot stallet.
DATUM: 2013-04-08 | TID: 15:00:00 | KATEGORI: Tilda

Världens finaste, jag älskar dig.


Redigerade bilder
DATUM: 2013-04-08 | TID: 13:57:00 | KATEGORI: Foto

 
 
 

Greta
DATUM: 2013-04-08 | TID: 13:00:00 | KATEGORI: Foto


Glöm inte veckans blogg!
DATUM: 2013-04-08 | TID: 11:22:23 | KATEGORI: Veckans Blogg

 

Bilder från betet 2012.
DATUM: 2013-04-08 | TID: 08:35:28 | KATEGORI: Foto


Min kondition bättrar sig!
DATUM: 2013-04-07 | TID: 21:52:00 | KATEGORI: Allmänt

"Min lilla fluff, jag saknar dig!"
Tjenare, idag har det verkligen varit en rolig dag! Började med att jag väcktes av min hund som låg och slickade på mig vid 8.00.. Då gick jag upp och började packa för klockan 10:00 så skulle vi åka till Aqua Nova badet! Det är så grymt kul där. Kom dit vid typ 12, sen gjorde jag det man alltid gör på badhus. Bada. vi åkte hem vid sex tiden. var hemma vid åtta. När vi hade kommit hem så bytte jag om, satte på mig joggingskorna och selen på hunden för att gå ut och springa! Vi sprang 3km på ca 30m! ganska stolt ^^
Så vi var hemma vid typ kvart i nio. Då började göra situps och stretcha lite. Så nu är jag helt utmattad efter dagen! Och det tråkiga är att det är skola imoegon.. Och det kommer inte bli något stall för miig imorgon. Men på tisdag så tänkte jag ta med Dexter ut på en lååång skrittur! :) Hoppas väl att vara ute i kanske 1timme. men jag kommer bara börja frysa! Men mer än såhär har jag inte att säga. Hejdåå! 
 

Vår outfit!
DATUM: 2013-04-07 | TID: 21:00:08 | KATEGORI: Tilda


Veckans blogg!
DATUM: 2013-04-07 | TID: 14:59:00 | KATEGORI: Veckans Blogg

FÖR STÖRRE CHANS ATT VINNA, LÄNKA INLÄGGET PÅ ER BLOGG OCH LÄNKA ERAT INLÄGG I KOMMENTARSRUTAN.

Dagens Planer
DATUM: 2013-04-07 | TID: 14:45:03 | KATEGORI: Allmänt

 
Sheeena! Tills nu har jag bara varit hemma, redigerat bilder och tagit det lugnt. Tagit en dusch och fixat till mig lite. Det är ju seriehoppning idag och Frida och Sara ska vara med, så jag drar mig snart till Rockis för att filma dom. Hoppas det går bra för dom!
 
Nu kommer jag inte ha internet på ett tag heller, så Tilda och Alva får sköta uppdateringen. Jag kommer fixa något eller några tidsinställda också, ska skriva dom nu. Men vi får se hur många jag hinner.
Kram!

Planerna
DATUM: 2013-04-07 | TID: 14:40:27 | KATEGORI: Tilda

Blir rocklunda, ska göra klart läxan, dra på mig stallkläder och sen åka mot stallet för att fota och filma.
Ska se om jag kan låna pappas kamera då mitt objektiv inte vill sammarbeta. 
tack mitt hjärta för alla stunder du ger mig.

Kör på en Hiss & Diss
DATUM: 2013-04-07 | TID: 12:09:00 | KATEGORI: Julia

Hiss: 

Att det är vårkänslor ute, sol<333
 
Diss: 
 
Hagarna. Det är verkligen sjukt lerigt, man kan knappt gå där utan att vattnet kommer in i skon..
 
 
 

Film från hoppningen.
DATUM: 2013-04-07 | TID: 09:05:00 | KATEGORI: Tilda

Julia som gjort bilden haha, men den var så fin :3
HÖJ KVALITÉN


Dagens planer
DATUM: 2013-04-07 | TID: 08:29:00 | KATEGORI: Tilda

Dagens planer är nog att åka till Rocklunda vid 4 då victoria och frida ska hoppa på seriehoppningen! Men ska kolla med Linda först, börjar sakna D, nästan 2 veckor sen jag var där nu! Men ja, håller på med video från lektionen i fredags eftersom julia skickade filmerna till mig, seriöst fett underbar häst det där, ni kan ju gissa vem jag vill ha nästa hoppning haha ;) Men ska nog pilla lite med designen efter att filmen laddats upp på yt, men är väldigt nöjd med den, liksom själva stilen och stilmallen! Och julia har gjort ett superbra jobb med headern och profilbilden! Men skriver senare ikväll om dagen, och filmen kommer upp om en stund. Kram!
Liten skillnadsbild från fb haha, 2009 & 2012.

NY DESIGN
DATUM: 2013-04-07 | TID: 00:18:14 | KATEGORI: Julia

Vi har fixat en ny design, som ni kanske ser, första gången jag blev nöjd över en header som jag gjort typ, haha. Meeen vi är i alla fall väldigt nöjda över designen, vi kommer kanske pilla lite mer med den imorgon, fixa lite småsaker ni vet. Hoppas ni tyckte den är lika fin som vi, godnatt och så skriver jag mer imorgon! 

ridlektion 5/6
DATUM: 2013-04-06 | TID: 16:45:00 | KATEGORI:

Hej! Tänkte skriva om gårdagens ridpass.
Valde näst sist så tog robin, han var redan på lektion så väntade och gick sen in i ridhuset och fixade stiglädrerna, sen stog jag ett tag för kom inte upp, så bad wilma hämta pallen och hålla imot. 
 
Satt upp och skrittade på lång tygel i båda varven, första gången jag satt på hästen så kändes lite konstigt först haha, plus att det var första gången jag satt i en hoppsadel, den hade liksom som en "klump" bakom skänkeln. 
 
Sen travade & galopperade vi fram i båda varven. I galoppen stog jag upp och då sa jossan att jag skulle väcka till R ordentligt och efter en stund gick det, så stog på långsidorna och ökade, och satt på kortsidorna och kortade, gick jättebra förutom att han stundtals drog mig framåt.
 
Sen hoppade vi fram på ett kryss 2 & 2, galopperade på en volt och hoppade 2 gånger, sen skrittade man.
Sen fick jag börja hoppa, och som ni ser på filmen är det rakt och böjt spår. Fick 4 på båda och planen var att få samma på båda, så det gick jättebra! Ställde mig på medellinjen sen när jag skulle hoppa igen höjde hon så körde jag, fick 4 på båda igen och fick igenom galoppombytet på det sista, pappa fick dock bara film på det sista.. men mina friendos som inte red filmade också så det kommer nog upp nån gång!
 
Travade & skrittade av dom sen, satt av skitnöjd, tog in han i spiltan och pussade på han, sadlade av och åkte hem.
 
Innan lektionen skötte jag om greta och hon var väldigt mysig, världens bästa!
 

Min fina tjej :)
DATUM: 2013-04-06 | TID: 12:48:00 | KATEGORI: Foto


Dexter Ridpass
DATUM: 2013-04-05 | TID: 23:43:00 | KATEGORI: Allmänt

Börjar skriva om dagen nu direkt! Kom till stallet vid halv tolv, fickade iordning Dexter direkt och red sen ut med Thea och Puff i kansk e30 minuter, det var mysigt. När vi kom tillbaka gick vi in i ridhuset och red lite där.. Började Trava fram, då kändes han mjuk och fin. Gjorde lite serpentinbågar/volter. I galoppen så var han väl okej, det hade kunnat gått bättre.. Kände att jag inte riktigt hade kontroll över honom först. Men när jag sa ill så lyssnade han mer och mer. Då började vi hoppa, hindret låg på kanske 20cm.. Hoppade det 2-3 gånger. Och det kändes super bra. Sen höjde vi till 50cm. Då blev han lite mer pigg och framåt på hindret. Men han hoppade vänligt och vi båda tyckte det var kul! :) Vi hoppade det kanske 4gr. Sen höjde vi upp till 70cm, och det gick väl ganska bra.. Galoppen var inte helt bra men efter första hoppet så blev det bättre, sen efter andra så var det helt bra! Han kändes lixom urbalans.. Så vi tog ett varv i galopp på stallvolten. Efter det kändes det prima! Så jag är väldigt nöjd över ridpasset! :) 
 

Löshoppar Puff
DATUM: 2013-04-05 | TID: 23:39:00 | KATEGORI:

Dåligt filmad.. Men det är ju en film!

Efter jag hade tränat med Dexter så gick jag och Thea och hämtade Puff för att löshoppa lite! Gick super bra, och han var jätte duktig! Kom upp till 1 meter! :) 

 

 


Skriver om ridpasset snart/imorgon
DATUM: 2013-04-05 | TID: 22:08:02 | KATEGORI: Tilda


lite snack
DATUM: 2013-04-05 | TID: 21:18:40 | KATEGORI: Allmänt

Hallo!
Idag vaknade jag upp bredvid mina vänner, vi somnade halv 6 haha.. Sen åkte vi till stallet, jag tog hand om Dina, kollade och fotade Tilda, Fridas och Victorias hoppning.
Imorgon ska jag rida och ta hand om Capitol, myys!

Min fina kille :)
DATUM: 2013-04-05 | TID: 12:39:00 | KATEGORI: Foto


Hallooooo
DATUM: 2013-04-05 | TID: 03:34:00 | KATEGORI: Julia

Hej på er! Idag så sover jag hos Frida med Tilda, Wilma, Victoria och Tova. Jag vet att jag inte har bloggat någonting de senaste dagarna men jag har inte haft något internet, för det har tagit slut, så måste köpa nytt. 
Så igår vaknade jag upp bredvid madde, gick hem, fixade till mig, träffade Tilda b, käkade på subway med henne, gick hem, fixade till mig lite och packade och åkte sedan till Frida med tjejerna. Vi har kört just dance och haft det superkul, skrattat massa, tagit fina bilder osv. Nu är vi inne på våran andra film och sitter vid våra datorer, heh. 
 
Meeen det är ju påsklov just nu och har vart hela veckan, om ingen förstog det :) Det har vart skinande sol hela veckan och jag har vart i stallet hela veckan, förutom idag. Eller nej, igår, eftersom att klockan är 3. Men torsdag i alla fall haha ;) 
Jag har vart med mina bästa väänner i stallet och alla fina hästar, så allt är perfa. Fotat massa också, bildeeeer :DD
 
Nej men nu ska jag försöka vara social mot de andra, imoron blir det i alla fall stallet! 
 
Det var några bilder, har mååånga fler :D 

Vill haa!
DATUM: 2013-04-04 | TID: 23:00:00 | KATEGORI: Allmänt

Hejsan, jag är tillbaka! Och denna vecka har varit som alla andra.. Förutom att jag varit på kryssning med familjen! Och det var ganska kul! Van över 100kr på något spel osv. Och idag så är det bestämt att jag kommer få ta Dexter på foder om ca 3 veckor! :D För att cecilia ska skaffa en till häst, så då tar jag hand om Dexter och hennes nya häst en dag i veckan! :) Det ska också bli super kul! Hade tänkt att jag skulle försöka komma ut på någon seriehoppning på Rockis med honom! Men det har ju nyss varit en.. Och imorgon så ska jag åka och ta hand om honom. Vet inte riktigt vad jag ska göra.. Men jag kanske rider ut en sväng om det är fint väder! Annars blir det kanske något litet hopp i ridhuset! :) Men sen så såg jag att Tilda hade lagt upp Vad hon skulle vilja ha om hon hade en häst. Och då tänkte jag att jag skulle visa vad jag skulle vilja ha! :) Så nu har jag fixat ihop en fin fin bild, Vilket tog tid! Så nu ska ni vara glada!                                                      
 
1. Allroundschabrak Triumph Gold Medal®
2. Gummiplattor Compositi Premium
3. Fårskinnspad Genuine Sherpa®
4. Hoppsadel Agnes Gold Medal®
5. Stigläder Claridge House®
6. Aachenträns Wilford Claridge House®
7. Plaststigbyglar Compositi Premium
8. Benskydd Equi Guard® 
9. Boots Reflex

 

 

Bloggar imorgon
DATUM: 2013-04-04 | TID: 22:36:10 | KATEGORI: Tilda

sleepover med mina bröder på bilden, capitol fick stanna i stallet. Sämst humor hah pusssss.

Tips - ridövningar
DATUM: 2013-04-03 | TID: 12:00:00 | KATEGORI: Tilda

här är 1 jag fastnade för. Klicka på "rubriken" för att komma till sidan jag hittade den på.
 

Bästa uppvärmingen inför hoppning.
Övningen går ut på att hålla galoppen hela banan runt och hålla sig och hästen i balans. 
Man kan göra övningar flera dagar i rad utan att det sliter på hästen.
 
 

ridpass 1/4 (igår)
DATUM: 2013-04-02 | TID: 10:32:00 | KATEGORI: Julia

Halloj, valde sist så det va inte riktigt dom roligaste hästarna kvar. så det blev brandon. 
När jag satte upp kändes det verkligen annorlunda, det var ett tag sen jag red honom. Kändes som shettissteg haha, såå söt ju. 
 
Men i alla fall. Vi travade fram, började med lite halvlång tygel så han skulle få komma igång i egen takt. Sen kortade jag dom, började ställa emra krav på honom och så. Först lyssnade han inte riktigt på innerskänkeln i hörnpasseringarna, men sen bled mycket bättre och han lyssnade på den, han kasnke var lite stel och så men vi hade ju inte börjat komma igång riktigt än. I galoppen manade jag på honom rätt mycket på långisdorna och han fick en riktigt bra galopp haha. Men jaja, jag skriver om framridningen varje vecka och det är typ alltid likadant, så skippar skriva resten nu och går direkt till liksom självaste övningarna. 
 
Först fick vi jobba självständigt med böjda spår. Då gjorde jag lite volter, serpentiner och j, böjda spår alltså. Han var fortfarande inte så mjuk och fin, men det stela började släppa mer och mer. Några volter/serpetiner blev kass haha, men vissa blev faktiskt bra! 
 
Sen skulle vi göra en övning med öppna. Man skulle typ komma från F, göra öppna några steg tills spegeln, göra en tiometersvolt, fortsätta framåt, sen komma till M, göra samma sak där på den långsidan och sen fortsätta med det om och om igen. Vet inte om ni förstod men haha... 
 
Första varvet gick det sådär, men för varj evarv som gick började han släppa efter mer och mer. Han höll upp huvudet hela tiiden och Brandon är ju sån som ofta vill ha huvudet nere, helst i knähöjd. Jag fick ner honom på tygeln ungeär 1-3 gånger också. 
 
Jag är faktiskt jättenöjd, det var ju ett tag sen jag red Brandon så det gick ju bra ändå. :) 
 

APRIL APRIL ERA DUMMA SILLAR :)
DATUM: 2013-04-01 | TID: 22:53:00 | KATEGORI: Julia

Inlägget som jag skrev tidigare är inte det minsta sant haha. april april ;) just nu är jag faktiskt hemma hos tilda och ska sova över här och min hand har fullt normal färg :p och jag är faktiskt nöjd över ridpasset, skriver om det imorgon kram på er! :) 

ja ni
DATUM: 2013-04-01 | TID: 22:17:35 | KATEGORI: Allmänt

halloj, gick väl sådär på ridningen, ramlade av och råkade landa på min egna hand så den blev grön. Ni ligger jag på sjukhuset och ska få tillbaka färgen på den. Hoppas ni har en bättre kväll än jag, kram. 

Planer för idag
DATUM: 2013-04-01 | TID: 12:07:17 | KATEGORI: Allmänt

Hej på er! Just nu ligger jag fortfarande i min säng, lyssnar på musik och garvar ihjäl mig till roliga bilder. orkar ej min morgonhumor. Men ska väl snart gå upp och dusha och göra mig lite fräsh och sen ta bussen till stallet vid 2. Ska sköta om Romadina och sen rida klockan 5. Sen drar jag hem och käkar påskmiddag hos mormor :p 
Men skriver mer ikväll