Så alla får lite koll
DATUM: 2013-08-31 | TID: 23:13:00 | KATEGORI: Info

Om någon som inte följt oss på horseworld så kan det ju vara bra att skriva lite om allt som händer just nu, och ifall vi kanske får lite nya läsare så kan det ju vara bra att skriva lite om sig själv också?! :)
 
Jag heter Julia Thorberg, 13 år och bor i Västerås. Jobbar som stalltjänst på söndagar i stallet Rocklunda Ridskola och sitter även med i ungdomsstyrelsen. 
 
Jag har ridit på Rocklunda sen 2006 och har alltså ridit där i 7 år, känner de flesta hästarna och de flesta har funnits där under hela min vistelse i stallet. Rider nu på lördagar klockan 13-14. 
 
Jag har 2 sköthästar, Romadina och Capitol. Romadina sköter jag måndagar, Onsdagar och fredagar och har tagit hand om henne i 2 år och 8 månader ungefär. Henne älskar jag så mycket, det är en häst jag aldrig kommer släppa. Capitol har jag skött i 1 år och ca 8 månader och har honom tisdagar och lördagar. Han och jag är verkligen lika och jag lär mig så mycket av honom. 
 
Jag hjälper även till med Alvas häst Dexter på tisdagar, rider honom och så, riktigt mysig häst dedär! 
 
Jag har några av mina närmsta vänner i stallet och det finns ingen tråkig stund. 
 
Här kommer jag oftast skriva om dagarna i stallet, fixa lite roliga inlägg om allt möjligt om hästar och kommer nog komma in lite vardag i alltihopa någongång! :) MÅnga bilder kommer ni nog också få se!
 
 
 
 
 
 

Dagens Ridpass 31/8
DATUM: 2013-08-31 | TID: 22:49:52 | KATEGORI: Julia

Hallojsan! Könns skönt att vara tillbakaka här igen, har vart kul att testa på nått nytt men det funkade ju inte riktigt så nu gör vi såhär! :)
 
Idag red jag Fläcken igen. Den där hästen är precis min smak i ridningen, hur härlig som helst! 
 
Han kändes pigg och framåt, ibland blev han lite springig i början men det blev bättre och bättre. Vi gjorde lite tempoväxlingar, framdelsvändningar, böjda spår, red över bomar och fick hästarna lite mjuka. Han blev så fin efter ett tag och det gick så bra. Han drog lite i galoppen men annars gick det super, fick till jättemånga supergaloppfattningar i vänster varv, Det var lite svårare i höger men det gick okej. 
 
Ååh han är verkligen hur rolig so helst, är sist nästa vecka men hoppas verkligen ingen tar honom! :) 
 
 
 
 

GÅRDAGENS RIDPASS & RIDSKOLANS DAG
DATUM: 2013-08-31 | TID: 20:04:13 | KATEGORI: Tilda

Hallå där! (gud vad bra det känns att skriva på blogg.se igen!!)
Börjar med att skirva lite snabbt om ridpasset igår. Det var hoppning och jag valde romadina, och vi hoppade en bana på 3 hinder. Vi skulle börja med att trava över bommar, fatta galopp vid en kon, hoppa banan och sen hålla igång galoppen ända till konen där vi skulle bryta av till trav igen och trava över bommarna. Första gången hade vi stigbyglar och det gick helt okej, men hon var lite seg. Andra gången skulle vi lägga upp stigbyglarna framför sadeln och göra exakt samma sak, det gick bättre och snabbare haha, men hon lyssnade bra och så. Körde så en gång till och sen fick vi ta stigbyglarna (förresten så hade vi kortat lädrerna 6 hål innan vi la upp dom) så vi skritta av dom i jockey läder i 10 minuter och stog upp, jag doooog haha, satt mig flera gånger!! Men ja, efter det så skyndade vi in med hästarna så sprang jag och victoria upp på kontoret där vi först hade USEK möte och sen byggde käpphästar med småbarnen. 
 
Idag vaknade jag runt 8 brevid julia, somnade om runt halv 9 och gick upp och åt frukost, fixade oss och vid 11/12 tog vi bussen till stallet där vi borstade på Capitol tills Julia skulle rida. Medans hon red så samlades usek och pratade lite, sen jobbade vi på ridskolans dag hela dagen (som vi slagigt ihop med 50 års jubileum) så vi presenterade oss, hade käpphäst staffet med barnen och hjälpte till att ta fram och bära bort bommar osv. Och sen i slutet av dagen hade vi ponny ridning, så ledde runt Buster och pratade med barnen och åkte hem sen runt 5 (tror jag det var). Dagen var lyckad iallafall!
Imorgon ska jag till stallet, sköta Greta och sen vid 2 ska jag, Victoria och Tiia ha teori. Kram!
 
mobilbilder från idag.
 
/Tilda
 

TILLBAKA!
DATUM: 2013-08-31 | TID: 10:44:00 | KATEGORI: Equestriias

 Nu kör vi igång här igen, ös med kommentarer nu!!
/equestriians