glad påsk!
DATUM: 2013-03-31 | TID: 13:41:44 | KATEGORI: Julia

Om man fortfarande säger det, men hoppas ni har haft det bra i alla fall och fått mycket godis och kanske lite pengar. Själv har jag fått 2 påskägg igår, ett par vita höga converse och 500 kronor.  Nu är jag påväg mot sthlm för att fira ännu mer med andra halvan av släkten, kommer även fira på måndag.  
 
Nu sitter jag i bilen på väg mot sthlm alltså. Så ska sätta på en film som jag ska fördriva tiden med, kram. 

Cappimys
DATUM: 2013-03-30 | TID: 22:42:45 | KATEGORI: Julia

Innan ridlektion skötte jag ju cappis, men det blev inte så mycket gjort eftersom att han var såå sjukt mysig och villle bara gosa. Så jag tog pallen och satte den bredvid hans krubba och han bokstavligen la huvudet i mitt knä! Ville bara bli kliad i pannan och gosade in sig haha. min sötnöt. fick tyvärr ingen bild på det eftersom att min mobil dog.. 
aja glad påsk på er! :D 

Ridpass 30/3
DATUM: 2013-03-30 | TID: 22:38:44 | KATEGORI: Julia

Hello! Kan verkligen säga att jag är sååå nöjd över ridpasset! Valde först och tog Capitol, kände att det var ett tag sen nu! 
Först skrittade vi 1-2 varv på lång tygel, sedan jobbade jag honom lite lätt 1-2 varv innan vi började trava. Han var lite småseg första varvet, men han piggnade snabbt till och lyssnade jättebra på skänkeln. Vi skulle jobba mycket med sits,avbrott och igånsättningar och att hästen ska lyssna. Isabell sa liksom vad vi skulle göra och vart. Vi gjorde lite skänkel vikningar och han kändes sååå fin, i både skritten och traven. Sen vilade vi på lång tygel när vi gjort det i trav och skritt. Sen red vi på stallvolten, gjorde lite igångsättningar från skritt till trav, trav till skritt och sen halt och så. Han lyssnade på mig sjukt bra, han var så lyhörd och jag kunde göra så små hjälper som han lyssnade till direkt. Sen galopperade vi på spåret, han lyssnade på min galoppskänkel direkt. Men vi hade inga stigbyglar och min fot glappade rätt mycket och då bröt han av till trav direkt  (han var alltså väldigt lyhörd idag haha). så jag fick ta stigbyglarna och det gick mycket bättre! Sen sa Isabelle när vi skulle börja trava, bryta av till skritt och sådär. Lite igångsättningar och avbrott. Sen galopperade vi i andra varvet, shit vilken fart han fick! isabell ba vad fin galopp du fick men några sekunder efter ba men du har väl kontroll på han haha. men det hade jag, för direkt när jag skulle vända över gjorde han som jag sa. 
Sen gjorde vi en övning där man skulle skritta på kortsidorna, galopp på en långsida och kort trav på en långsida. Det gick så himla bra! Han gjorde som jag sa direkt och eftersom jag hade så bra kontroll över han (och hon som hade robin fick också göra det för hon var jätteduktig på honom) så fick jag göra lite olika saker med honom i traven. Typ som att göra lite skänkelvikningar, öppna osv. det gick bra så då skulle vi först fatta galopp på galoppsidan, avbrott och sedan galopp igen. Då gick det inte sådär jättebra (det gick inte dåligt) men eftersom han är så stor så måste man ju samla ihop honom. Men det var bara första gången som han inte fattade galopp efter avbrottet och de andra två gångerna gick det finfint. 
Sen avslutade vi med att göra lite skänkelvikningar igen, gick toppen toppen. 
Fick massa beröm av Isabell, att han var sjukt fin och att jag var dukstig och att vi var jättefina tillsammans, det behövdes verkligen<3
 
Serisöt allt kändes så himla bra idag, verkligen allt. Vet att det inte var perfekt haha , men för mig var det det faktiskt. Han var såå fin och jag kände mig faktiskt lite bra jag också om man får berömma sig själv :) Bästa hästis<3
 
 
 

bloggpaus
DATUM: 2013-03-30 | TID: 21:53:00 | KATEGORI: Tilda

blir sur på typ allt just nu och vet inte varför & vill inte ta ut det över bloggen, kommer tillbaks när humöret är bättre.

Om jag hade en häst..
DATUM: 2013-03-29 | TID: 13:00:00 | KATEGORI: Tilda

Om jag hade en häst skulle jag förmodligen klä den i detta.
Självklart har jag haft greta i huvudet när jag kollat på utrustningen, färgerna osv... ;)

Taggad som tusan!
DATUM: 2013-03-29 | TID: 11:00:00 | KATEGORI: Tilda


28 Mars 2013.
DATUM: 2013-03-28 | TID: 23:36:09 | KATEGORI: Tilda

Hola! Vet inte riktigt när jag kom till stallet men umgåddes med victoria, sara, tova och frida.  Men S skulle fixa mat till nån häst så F&T följde med, så jag och victoria satt oss på muren och solade lite haha..
 
Sen kom dom och vi gick in i stallet och så frågade jag lena så tog jag ut Greta till muren och Victoria tog ut claes! Borstade rätt noga, fotade och filmade. Stog där ett bra tag, borstade, pratade och skrattade men vännerna! Sen kom nån liten som skulle ha greta så hon tog in henne så vi gjorde nått där ute sen gick vi in, hjälpte till att sadla greta sen gick vi upp på cafét och satt där i typ 2 timmar, mellan det hann julia komma och jag hann även springa ner och ge greta havre. Sen satt vi där till typ 7 då pappa kom och stjutsade hem julia och stjutsade mig och victoria till v, där jag sover inatt. Här har vi ätit kebab och hållt på med datorerna, har påbörjat min och gretas 1 årsfilm, bara 18 dagar kvar!
 
Blir ingen ridning imorgon då mamma fyller år och vi ska till min bror i norrköping och mamma hämtar mig redan vid 12, så ja. Blir troligtvist inget stall i helgen heller, men på måndag ska jag dit och sköta, sen blir det förmodligen stall hela veckan. 
 
Har fixat 1 tidsinställt åt er som kommer imorn men ska fixa ett till nu sen ska jag sovaaa, vi hörs.
Bild från idag. 

PÅSKLOVS PLANER
DATUM: 2013-03-28 | TID: 11:11:53 | KATEGORI: Tilda


Måndag & Tisdag
DATUM: 2013-03-27 | TID: 21:04:54 | KATEGORI: Julia

Måndag: Kom till stallet kvart i 4 tror jag det var. Gick in på kontoret och kollade vilka alla i min gamla grupp valde ( oj jag har glömt att skriva att jag bytt till den efter ) och gick sedan till Romadina. Mockade hos henne, snackade med Ellen, Ida och Tilda. Borstade sen Dina, tog hand om henne ordentligt och gjorde henne jättefin. Sen tog jag och Tilda ut Greta och Dina och gick runt lite med dom, solen sken och det var huuur mysigt som helst. Bra början på veckan, min fina tjej. Hade saknat ihjäl mig efter att träffa henne! Vi var ute i kanske 10 minuter bara, så när vi tog in dom kollade jag igenom hennes hovar så hon inte fått några stenar eller så. kratsade dom också, om det var intressant ;) 
Valde sen häst, valde först och tog Promise. Det var hoppning och hon var hur pigg som helst, galen häst. Så tyckte det gick asdåligt, men ellen sa sen att det såg bra ut endå och camilla hade även sagt att jag har bra kontroll på henne ändå, satt stadigt och att jag rider henne bra. Och att hon inte ar lätt när hon blev så springig. Så det gjorde mig glad<3
Gav sen Dina havre och åkte sen hem,det är dåliga bilder men haha
 
 
ska ha till datorn<p>ska ha till datorn<br /></p>
<p>ska ha till datorn</p>
 
Tisdag: Okej, jag skulle ta bussen till stallet som alltså är 17 eller 19, men läste fel så jag tog 16 som åker till rönnby, men såg sen at jag hade gått på fel så hann gå av innan den åkte alldeles för långt, så gick av någonstans och gick till stallet. Kom dit typ 4 skulle jag tro. Träffade Wilma, pratade med lena om en sak (:D) och gick sen till Capitol. Tog ut honom till muren då det var strålande sol och hur skönt väder som helst! Emma stog där med promise också, så vi var inte ensamma haha. Tog i alla fall hand om Capitol hur noga som helst, det var hur mysigt som helst. Det var verkligen längesen jag tog hand om honom så ordentligt och han var hur gosig som helst. Tog in honom sen, gav honom mat och mockade medans han åt. Gick sen upp på cafet och åt en baguett, gick sen ner, tog hand om honom ännu mer och han såg verkligen riktigt fin ut! Åkte sen hem halv 7 typ. 
<p>ska ha till datorn</p>
<p>ska ha till datorn<br /></p>
mobilbilder... 
 
kram

Rösta!
DATUM: 2013-03-26 | TID: 16:23:00 | KATEGORI: Tilda

Skulle betyda väldigt mycket om ni röstade på mig i hööks tävlingen, behöver verkligen nya ridkläder då allt är rätt slitet och litet då jag haft i stort sett alla mina ridkläder sen jag började rida, vilket är 2008.
mitt bidrag hittar ni HÄR. 

25 Mars 2013.
DATUM: 2013-03-25 | TID: 19:31:17 | KATEGORI: Allmänt

Kom dit vid 4 typ, borstade greta, pussade massor på henne, sen satt jag på tränset och så gick jag och julia ut med greta och dina i ungefär 10 minuter, mys, saknat min stallkompis!
 
In sen och mockade och sen tog jag hand om mozart, hittade inte hans grimma så frågade emma om jag kunde låna kaptens och de fick jag!Så satt på den och borstade han, den hästen är inte normal haha, söten.
 
Mockade hos han sen och sen gav jag han och greta havre och satt mig sen på cafet med ellen, ida och emma, åt baugett, drack festis och sen kom pappa och hämtade mig. 
 
Inget stall imorgon, slutar 4 och ska hem på en gång och göra läxor. Vi hörs!
Saknar dig bebo, mindre än 100 dagar kvar nu.

Kär i vita schabrak..
DATUM: 2013-03-25 | TID: 11:37:46 | KATEGORI: Tilda

hittat alla på horze.se.

En liten bloggpause
DATUM: 2013-03-24 | TID: 21:49:17 | KATEGORI: Allmänt

Verkligen en helt random bild.. Har bild brist just nu! 
hejsan, denna vecka har jag nästan inte bloggat något.. På senaste tiden har jag inte varit i stallet, och det är lixom det jag bloggar om.. Så det känns ganska meningslöst. Men iaf denna helg så har jag haft helgjour i stallet. Det betyder att jag ska vara i stallet redan 7 på morgonen för uttag och morgonfodring! Så det gjorde vi då, sen åkte vi hem. När klockan var 13:00 åkte vi ut till stallet igen för att lunchfodra. Åkte hem, och åkte till baka vid 3 för att ta in hästisarna från hagen. Sen åkte vi tillbaka igen klockan 8 för att nata dom.. Så ja, det var min lördag det. Söndag: Då gjorde vi samma sak, förutom att på luchen så löshoppade vi dexter! Gick ganska bra, först var han inte så pigg på att hoppa, så han gjorde den klassiska vändningen, och shena till andra sidan av ridhuset.. Men tillslut så hoppade han! Vi kom upp till 1.15!! Vi höjde upp till 1.20 men då orkade han inte mera, så han stannade 3 gånger på det, och i slutet så ran det bara massa svett från honom!! ;) Hiho. Ja, det var min helg det.. Hur var eran? Imorgon så ska jag ta hand om Derran och ta hand om intaget! Wihoo! :) Och angående hästen som jag skulle provrida, så blev det inget av med den! Men till det viktigaste, så ska jag ta en liten bloggpaus denna vecka, så ni vet! Hoppas ni har det gött så ses vi på söndag! :) 

Dagen hos D
DATUM: 2013-03-24 | TID: 18:29:38 | KATEGORI: Tilda

Kom till D vid 1, bytte om i sadelkammaren och gick sen ut till hagen och kliade på han, han stog typ längst bort.. Gick sen in igen och så pratade vi lite, sen tog jag hans grimma och ett kedjegrimskaft och så gick jag och linnea ut i hagen för att ta in honom. Han drygade lite först och bara vände sig om och gick, bara för att jävlas. Men efter bara några minuter fick jag på grimman och grimskaftet, så gick vi in i stallet, tog en stund eftersom det är rätt mycket snö och is men vi kom in hela iallfall.
 
Ställde han på gången och linnea ställde alfons mitt i mot. Drog med rykstenen ett bra tag, äkta pälsboll det där, låg massor av päls på golvet sen.. Tog sen en vanlig blå lite hårdare borste och borstade av han. Sen frågade linda om vi ville skritta på åkern, snacka om att jag blev glad!
 
Så lånade en hjälm och sadlade sen gick vi ut och satt upp, Linda på Alpha, Linnea på Alfons och jag på Dreamarn. Vi tänkte att vi skulle skritta runt åkern, linda först, linnea 2a och jag sist. Men vi kom inte så långt förns Alfons började gräva i snön och la sig ner och började rulla. Som tur va så hann Linnea slänga sig av.
Men sen ville inte hon rida han något mer så vi bytte, så Linda satt av Alpha och slängde upp Linnea på D och höll imot när jag satt upp på A.Sen fick hon gå ett bra tag tills hon hittade en sten så hon kom upp igen.
 
Så vi red ett bra tag, A var pigg så han travade ibland, men gjorde många halter och så. Och fölungen (Nästan lika stor som Alfons som är C, fölet är 6 månader..) sprang lös brevid Alpha som är hans mamma.
 
Anyway, mycket halter och höll han så lugn som möjligt. Vi red ett bra tag och det var riktigt mysigt, sen när vi kom tillbaka så ställde jag A på gången och linnea D, jag borstade på A ett tag och sen tog jag ut D i hagen, mös sen med stallkatten sen efter ett tag kom pappa.
 
Imorgon blir det rockis och greta som gäller, mys!
Bild från idag, linnea&D och jag&A
 

Dagens planer
DATUM: 2013-03-24 | TID: 12:40:49 | KATEGORI: Tilda


3 speciella hästar
DATUM: 2013-03-24 | TID: 11:55:24 | KATEGORI: Info

Tänkte göra lite som Tilda gjorde, att man skriver om sin favorithäst eller liknande i ett inlägg. Men det kommer bli så långt att läsa om det ska vara i samma inlägg, så det kommer komma ut 3 inlägg om 3 speciella hästar som betyder mycket för mig! :) 

Mina 3 favorithästar på rockis.
DATUM: 2013-03-23 | TID: 23:37:40 | KATEGORI: Tilda

Greta. Henne vet ni redan massor om. Min barndoms kärlek, 2008 - föralltid. Älskar henne galet mycket, hon gör mig stark, glad och jag vill inte vara utan henne. Jag älskar att rida barbacka på henne och hoppa henne,
min stjärna.
 
Mozart. Vet inte varför, men han gör mig glad och jag är stört förälskad i honom, bästa boo.
Tycker om att pussa på honom och rida honom, skitskön barbacka och det är ju alltid ett plus.
Min egna solstrålspojke
 
Choco. Drömponnyn helt klart, så rolig, så charmig. Ibland lite små bråkig, ibland helt underbar. Älskar att sitta på hennes rygg, aldrig ridit barbacka på henne men när hon sammarbetar är hon världens bästa! Busis.

lite bilder från fjällen
DATUM: 2013-03-23 | TID: 20:28:21 | KATEGORI: Foto


Hemma från fjällen :D
DATUM: 2013-03-23 | TID: 17:55:52 | KATEGORI: Julia

Har haft det sjukt kul hela veckan. Är grym på skidor nu, från att inte kunna stanna till att köra störtlopp osv! :D haha nej men jag lärde mig supersnabbt, det var ju ändå första gången jag stog på ett par skidor. Vi har åkt skidor, sjoter, hundspann och bara umgåtts. skrattat massor och bara haft det hur mysigt som helst! 
skulle lätt kunna åka dit igen! 
Har tagit massa bilder som laddas över nu, eller nej inte så jättemånga har knappt haft tid att fota, men några stycken blev det i alla fall. alla kommer jag inte lägga ut då det är ca 800 stycken men några kan jag lägga ut! 
 
jag kommer sakna det, men det ska vara kul att träffa alla vänner igen, mamma och pappa, kiwi och alla hästarnaaa!! bebisar, får träffa dom på måndag<3
 
nu måste jag fixa med alla bilder ciao

Dagens ridlektion 22/3 - Tilda
DATUM: 2013-03-22 | TID: 22:22:23 | KATEGORI:

Valde choco, var ett bra tag sen!
 
rst skrittade vi fram på lång tygel sen travade vi och kortade tyglarna mer och mer tills dom var bra, rätt längd liksom. Så red vi självständigt, red rakt igenom, snett igenom och mycket volter och så några halter. 

I uppvärmingen sen så övade vi på att stå upp i både trav och galopp.
I traven kändes det lite "flaxigt" först, men sen fick jag upp överkroppen lite och så vart det mer balanserat.
Sen stog vi upp i galoppen, och då övade vi på att öka och minska. Gick väldigt bra, särskillt att öka, fast mina axlar böjdes typ fram lite, så fick sjukt ont i ryggen eftersom jag hela tiden försökte få bak dom och då spände jag mig i ryggen, så satt mig några steg och började sen om, då gick det mycket bättre. 
 
Sen vilade vi på lång tygel, så skulle vi göra halt med bara sitsen, gick åt helvete haha.
Tog av mig min väst (inte skyddsvästen då, utan västen som en jacka liksom.) 
 
Sen gick alla in på mittvolten (vi var bara 5 stycken.) Skrittade på den, ställde och så, sen gjorde vi öppna på böjt spår. Har aldrig gjort öppna förut så vart lite trixigt men gick bättre och bättre, tillslut kändes det väldigt bra flertal gånger, fast C tyckte det var lite jobbigt och kastade med huvudet då och då, bus. 
 
Vi körde så i skritt i båda varven sen körde vi även lite i trav. Tänkte mycket på min sits och att hon skulle trava långsamt. Sen spred vi ut oss på stall&läktar volten, jag hamnade med victoria&capitol & alva&promise på läktarvolten, där ställde vi dom mest, vid den "stängda" delen av volten (mot läktaren, alltså vid väggen) skulle vi göra öppna sen vid den öppna delen (i mitten av ridhuset) skulle vi ställa dom utåt. Öppna gick sådär men ställningen gick ganska bra, var nöjd iallafall!
 
Sen ta vi upp stigbyglarna och jobbade dom i trav ett tag, gick bra, fast öppna gick knappt men ställningen gick rätt bra (igen) Sen galopperade vi och då behövde vi inte göra öppna och så, men gick bra tills hon böjde hela kroppen själv och försökte springa ut i mitten, hon börjadeväl tycka det var jobbigt, så var på henne och fortsatte men sen tog jag stigbyglarna och var på henne så hon skötte sig, så jag inte skulle hoppa av missnöjd. Och då gick det super!
 
Sen travade & skrittade vi av dom, gjorde halt, satt av, och ja, normal stuff, bästa ponnybus, gud vad jag tycker om att rida henne!
bjuder på bilder från i somras.
 

Guuud
DATUM: 2013-03-21 | TID: 10:24:05 | KATEGORI: Tilda

förlåtförlåtförlåt att jag inte bloggat på hela veckan!
så tar de en snabbis nu då!
 
måndag: stallet, tog hand om greta och kollade på gamla gruppen. Sen satt jag på cafet ett tag.
 
tisdag: inget stall, sov hos sara då vi var lediga på onsdagen.
 
onsdag: vaknade upp brevid bestie, sen vid 3 kom mamma och stjutsade mig till stallet, greta gick lektion hela tiden så filmade kompisarnas lektion, mockade och satt på cafet.
 
idag ska jag till stallet efter skolan, ta hand om pärlis sen hämtar mamma upp mig efter att hon hämtat upp katten från veterinären.
 
bye!

ni är bäst... <3
DATUM: 2013-03-20 | TID: 18:35:09 | KATEGORI: Allmänt

 

En häst du tävlat
DATUM: 2013-03-20 | TID: 14:43:00 | KATEGORI: Foto


En tid du saknar
DATUM: 2013-03-20 | TID: 14:36:00 | KATEGORI: Foto


Exakt 2 år sen den här bilden togs nu :D
DATUM: 2013-03-20 | TID: 14:16:00 | KATEGORI: Foto


Tre avramligar på en halvtimme..
DATUM: 2013-03-19 | TID: 18:12:56 | KATEGORI: Allmänt

Tjenaa, 
Skulle bloggat igår men var för trött för det.. Igår så tog jag iaf hand om två hästisar!
Så när jag kom dit började jag med att fixa mat, vatten och mocka. Tog typ 40 minuter, gick riktigt fort!! Efter det så började jag med att hämta dexters sadel, och när han och jag var klara så gick vi in till ridhuset! Skritade fram i ca 10 minuter, travade fram i 10 minuter (hade helt långa tyglar då) Och sedan började jag korta in honom mer och mer. Började ställa lite mer krav av honom, av och igångsättningar. Han kändes jätte fin i kroppen. Tog en pause i kanske 5 minuter och sedan började jag skritta honom i form, hade bra tempo hela tiden, fick med hela hans kropp.. Så jag är väldigt nöjd! Gjorde samma sak i traven, då blev det lite klurigare.. Men efter en lite stund gick det super bra! Skritade sedan av tills han hade torkat (15-20 minuter) 
Efter Dexter så var det Puffs tur att motioneras lite.. Lät honom skritta fram själv i 5 minuter, sedan så började jag öka takten lite, kortade tyglarna osv. Efter 5 minuter till så började jag trava honom, då var han ganska pigg.. Men tillslut lugnade han sig. Efter kanske 5-10 minuter så tänkte jag galoppera lite, fast nej! Det ville inte han.. så han började bocka med mig och jag tappade såklart balansen och föll sedan ner i marken.. Men jag satt upp igen, och försökte samma sak igen, han bockade inte lika mycket då.. Men helt plötsligt drog han ner huvudet och jag föll med ner! Hehe.. då kände jag min lite dålig! 
Satt upp igen och då hade jag lagt fram en bom som låg på marken, tänkte att jag skulle galopera över den. När jag kom på bommen hade jag bra fart, han var pigg och det verkade som om han skulle galoppera över den.. Men när jag hade stält mig upp så svängde han medans jag för rakt fram.. Fick typ skrattanfall för mig själv. Men 
jaja nu blev detta inlägg en bibel! Hoppas ni läst det ändå! 

En häst du stegrat med
DATUM: 2013-03-19 | TID: 14:24:00 | KATEGORI: Foto

 
(DET HÄR VAR 2 ÅR SEN OCH DET ÄR DÄRFÖR JAG SER UT SOM JAG GÖR..) 
det var inte någon hög stegring eller vad jag ska säga, utan han blev rädd för något när vi red på en åker, kastade sig bakåt, ställde sig lite smått på bakbenen och skenade sen ut på åkern.. 

Första riktiga dagen i stöten!
DATUM: 2013-03-18 | TID: 21:50:09 | KATEGORI: Julia

Hallooo. Idag åkte jag ju skidor, för första gången. Så skulle testa lite i en barnbacke, kunde inte göra någonting, så satte mig ner för att stanna och kom inte upp. Blev fett sur, så tog av mina skidor och gick och satte mig där man kan äta mat haha. 
Sen på eftermiddagen var jag med på skidskolan, i min grupp var vi bara 2 personer, alltså jag och en kille och sedan skidläraren förstås. Skidläraren var jättesnäll haha. Vi åkte först knappliften upp en liten bit och då tränade vi på at stanna. Sen åkte vi ännu högre upp och skulle träna på att svänga, ramlade typ 2 gånger och körde in i skidläraren en gång haha. Det gick inge bra alls först, men det gick bättre och bättre! 
Sen var vi lite i skidshopen som finns här, farmor köpte en rosa tröja till mig där det stog stöten, sälen på! Eller ja hon gav mig pengar och sedan fick jag kpa något själv, hade snackat om en sälen tröja ända sen jag fick reda på att vi skulle hit så det var ju tur att jag fick en. Sen kollade jag på skidjackor med inger, hittade en som var rätt billig men ändå dyr (2000 med halva priset på, så alltså 1000), så trodde inte alls att jag skulle få en. Sen på kvällen sa inger att hon bara skule åka och göra en grej, sen kom hon tillbaka med en stor present till mig, inslagen o allt o ba här och det var en skidjacka :D och inte ens den där billiga som kostade 1000 utan en som kostade 4000, så det var ju hur snällt som helst! Jag hade ingen skidjacka innan så fick åka med ingers haha. 
Men men, jag har inte så mycket tid till att berätta nu, ska sova, har hållt igång hela dan så är hur trött som helst! 
Godnatt, sov gott puss
 

En häst du ramlat av
DATUM: 2013-03-18 | TID: 14:59:00 | KATEGORI: Foto

 

Exakt 2 år sen den här bilden togs nu :D
DATUM: 2013-03-18 | TID: 12:59:00 | KATEGORI: Foto


Vinnarna av bildtävlingen.
DATUM: 2013-03-18 | TID: 12:00:00 | KATEGORI: Allmänt

1. Victoria, Sara & Frida - vrsare.blogg.se 
 
2. Julia - juliialinnea.devote.se
 
 

Lördagens ridpass
DATUM: 2013-03-17 | TID: 23:43:06 | KATEGORI: Julia

Hejhej, tänkte skriva lite om ridpasset då jag tyckte att det gick väldigt bra! 
Jag valde Promise, så vi skrittade fram från början som vanligt. Sedan trav, hon kändes lugn från början. Lät henne lufsa igång i sin egen takt och började sedan ställa mer krav på henne. Red innan för spåret, gjorde tempoväxlingar, ställde henne i hörnen och ja, det vanliga alltså. Sedan galopperade vi, hon lyssnade super, men Promise brukar ju alltid (eller ja oftast) liksom springa in i galoppen, så försökte få till en bra galoppfattning så hon skulle fatta galopp direkt men lyckades inte. Har bara fått henne att göra det typ 5 gånger, men vi övar på det! Men gjorde en volt lite då och då, rakriktade och lite tempoväxlingar, som i traven. Hon kändes fin redan då, lyssnade bra och var duktig. Skrittade sen en stund på långa tyglar, märkte att jag hade ställt rätt så höga krav på henne i galoppen så lät henne gå lite som hon ville. Medans vi skrittade förklarade Maud vad vi skulle göra. Vi hade Maud idag för att Isabelle var borta, hon är faktiskt bra. Har bra övningar och så. 
Vi skulle fördela oss på stallvolten och läktarvolten. Då skulle vi Trava från x till c eller a, beronde på vilken volt man var på och sakta av till skritt när man då kom ut till a eller c. Skritta till x och sedan börja trava där. Alltså trava ena halvan av volten och skritta andra. Man skulle få hästarna att börja trava direkt när man sa åt dom och sedan få ner dom till skritt när man sa åt dom. Det gick bra, hon böjde och ställde sig fint och saktade av direkt när jag sa åt henne, vissa gånger började hon trava direkt också men ibland några steg efter. Sedan skulle man trava en fjärdedel av volten, sedan skritta en fjärdedel, sedan trav igen och sedan skritt igen osv osv. Hon var duktig då också. Jobbade på, lyssnade och var jättefin. 
Sedan galopperade vi lite på volten också. Då blev hon lite pigg och tryckt sig utot, men det gick bra ändå. Fick henne lugn ganska snabbt och då var hon fin. Sen var det dags att byta volt och göra samma sak på den, gick likadant då också. Hon var jättefin. Sedan vilade vi på lång tygel medans Maud gick igenom en ny övning. Då skulle vi göra samma sak, alltså trava halva och skritta halva, på en liten volt. Det var lite svårare och hon tyckte att det var lite jobbigt, så hon tryckte sig lite utåt så jag fick jobba mycket med innerskänkeln. Sedan galopperade vi på den lilla volten och då tyckte hon att det blev lite jobbigt så hon tryckte ut sig ännu mer och volten blev inte lika liten som den skulle. 
Sen fick vi göra en till voltövning där vi skulle rida som på en volt med mussepiggöron. Vet inte hur jag ska skriva men det såg väl ut uungefär såhär: 
 
Vt inte om ni fattar, men vet inte hur jag ska förklara. Men man ska göra två volter utåt när man går på den stora volten. Alltså att man ska komma på ett voltspår, halvhalt, ställ om, göra en volt utåt, komma tillbaka till spåret igen, halvhalt, ställ om och sedan fortsätta på den volten. 
Det gick bra i skritten, hon kändes jättefin men i traven blev et lite trångt men hon var jättefin stundvis! 
 
Det gick jättebra, supernöjd! Bästa ponnybus<3
 

Stöten!
DATUM: 2013-03-17 | TID: 23:08:09 | KATEGORI: Julia

Halloj! Nu är vi ju i stöten, åkte från sthlm ungefär 10-11 och kom hem ca kl 17. Det var rätt jobbigt att sitta i bilen, men vi stannade ju upp en gång för att käka lunch i gävle. När vi kom upp vid fjällen och sälen så fick jag lock för  ören, haha det var verkligen huuur jobbigt som helst. Trodde jag skulle ha det hela tiden när vi var här men det har försvunnit, jag har väl vant mig eller nåt. 
När vi skulle hitta till stugan åkte vi fel ett par gånger, det var svårt att hitta huset då det inte stog på skyltarna osv, det var dåligt beskrivit. Men när vi väl kom till stugan åt vi lite kaka som jag och vilma (min 3åriga kusin) hade bakat. Det var en blå sockerkaka, både inuti och glasyren på haha. Men den var god, sen packade vi upp våra grejer och sedan åkte jag, farmor, Inger och Vilma (alltså jag, min farmor, min kusin Vilma och Vilmas mamma) och hyrde skidor, pjäxor, stavar, köpte liftkort och bokade skidskola för både mig och Vilma. Jag har liksom aldrig åkt skidor haha. Det tog ett tag att fixa pjäxor till mig haha, då dom antingen var för stora, eller så var dom för smala eller bara allmänt obekväma. Men hittade i alla fall ett par som blev bra.
Det är verkligen en annan natur här, berg, snö och skog. Luften känns också mycket friskare och det är väldigt skönt att vara ute. 
Huset vi bor i är fint, även fast hyresvärden inte har gjort allt så bra, då det är lite saker som vi inte är så nöjda med. Men det finns tre badrum, 4 rum med flera sängar i varje, öppna spisar, fint kök, ett stort vardagsrum och en bastu som vi har bastat i. Hur skönt som helst! Det är också ett rum som ett vardagsrum, eller mer som ett sällskapstum där det finns sånt här fobollsspel och hockeyspel. Det finns också spa, badhus osv lite längre bort från stugan som vi ska till nån dag.
Jag delar rum med Vilma, och jag kommer nog inte få sova så länge på mornarna då hon vaknar typ 6-7... Så jag kommer säkert vakna av att hon ropar: " Julia, Julia ska vi leka? ska vi spela? kom vi ska åka skidor". 
 
Imorgon har vi massa saker att göra, kommer nog uppdatera vid den här tiden imorgonkväll, eller kanske tidigare. Vi får se när jag orkar, vi kommer ha full rulle hela dagen som sagt! 
 
Nu skrev jag långt, haha. 
Men kram på er! 

Söndag!
DATUM: 2013-03-17 | TID: 21:14:00 | KATEGORI: Tilda

Vaknade upp brevid bästa vännen, gick upp vid 2-3, åt frukost och sen kom mamma och hämtade mig. 
Vi åkte och köpte pizza sen drog vi iväg mot stallet, hade ju dreamarn idag!
 
När vi kom dit åt jag och mami pizza sen bytte jag om inne i sadelkammaren och fotade sen dreamarn lite i hagen, gulle. Sen släppte vi in hästarna och så fick dom äta en stund, sen tog lindas dotter linnea (som också fyller år idag, grattis!) ut sin ponny alfons på ena sidan gången och jag tog ut dreamarn på sidan mitt emot. 
 
Tog en ryktsten och stog med den ett bra tag, han fäller värre en greta haha.. 
Sen tog jag en lite hårdare borste och borstade av hela han, noga med benen och så. Pussade sen på honom och kliade massa på bogen, det tyckte han var så skönt så han vart bara tvungen att sträcka på halsen haha..
 
Ställde in han i boxen sen och tog av grimman och kramade om honom, nallebjörnen♥
Fotade och filmade lite sen vid 6 efter att vi vart där i ca. 4 timmar så åkte vi hem efter att fått lite information och så, både bra och mindre bra men vi får se framåt på det positiva!
 
Kort inlägg om en rätt lång dag, mös massor med den dryga stallkatten också haha..
Bjuder på 3 bilder från idag, alla är fotade av mig, får bara användas av mig, stannar här osv.

NU DRAR JAG TILL FJÄLLEN
DATUM: 2013-03-17 | TID: 09:25:47 | KATEGORI: Allmänt

:DDDDDD

Hoppträning med Dexter
DATUM: 2013-03-16 | TID: 23:31:00 | KATEGORI:

tjenare! Idag så hoppade jag lite med Dexter, gick super bra! Hoppade ett kryss på kanske 40 cm. Sen la jag upp det, fast då filmade jag inte.. Efter hoppet blev jag ganska framåt lutad för att jag klappade honom, eller nått. Så slipper ni kommentera det.


E Q U E S T R I A N S
DATUM: 2013-03-16 | TID: 23:03:00 | KATEGORI:

Lite blandade klipp från hoppningen.
 

Special hoppning på elina
DATUM: 2013-03-16 | TID: 20:43:17 | KATEGORI: Tilda

äntligen några klipp, enjoy!

En häst som kan galoppera fort
DATUM: 2013-03-16 | TID: 14:45:00 | KATEGORI: Foto

ful bild men ovisad haha

Outfit
DATUM: 2013-03-16 | TID: 12:08:00 | KATEGORI: Tilda

Skulle passa båda hästarna, men mest D tror jag!

Veckans ridlektion - Tilda
DATUM: 2013-03-15 | TID: 22:44:00 | KATEGORI:

Valde 2a, tog caoitol för har vart sugen på att rida han ett tag!
Bad wilma fixa han medans jag bytte om, satt på benskydden sen och väntade ett tag, pratade med mina friendos och så. 
Sen stog vi ute och väntade ett tag om det är intressant haha..
 

Sen när vi kom in ställde jag mig i mitten och jossan spände gjorden. Sen tog jag pallen och fick fixa med lädret en stund så det blev långt nog så jag fick upp foten i stigbygeln. (osmidig tilda på 156 cm och nära stor häst på ca. 185 cm, ingen bra kombo.)
 
Sen skrittade vi fram i båda varven, koncentrerade mig på mina hälar, tår, sitsen och att sitta och vänja mig med längden på hans steg. Sen kortade vi tyglarna och skrittade lite fortare, kändes som jag satt och gungade i en gunga först hahahaha..
 
Sen galopperade vi och först tyckte jag galoppen var stor, ojämn osv.. Så stog vi upp i galoppen en stund sen skulle vi stå upp 2 steg, sitta 2, har bara gjort det i trav förut så kändes lite udda haha! Men gick bättre och bättre!
 
Sen satt vi vanligt och galoppen vart lite vinglig, men sen fick vi lite bättre balans och då kändes den bara såå skön! Vi gjorde några halter och så och jobbade med att jobba med benen i avbrottet. Sen skrittade vi på långa tyglar, tog av mig min typ dunväst för det vart döö varmt, skrittade brevid victoria en stund men det vart lite småjobbigt att göra halt då och då eftersom hon hade elina haha!
 
Sen började vi med övningen, som såg ut såhär:
Vi skulle alltså göra 8 meters volter runt 6 koner, alltså en volt, fortsätta, nästa volt osv.
Vi började i skritt och då kändes det bättre och bättre fast volterna vart lite för små, men försökte fixa till det men är ju inte van vid att jobba en såstor häst! Vi gjorde det i båda varven.
 
Sen gjorde vi det i trav och försökte komma ner i sadeln och så, och kortade stegen. Där vart det också bättre och bättre, sen släppte vi stigbyglarna och då längde han på stegen så kändes som han sprang jättefort haha, men lyckades korta dom lite så gick bättre sen, fick bättre sits och kom bak med kroppen mer. 
 
Sen när Jossan tyckte det såg bättre ut med våra sitsar så gjorde vi lite fler halter, cappi ville inte stå still först haha, gick det inte att gå framåt gick han åt sidan med bakdelen osv, så han fick massor av klappar och lättade tyglar när han gjorde rätt!
 
Sen gjorde vi volterna i galopp, och vi skulle ha samma avstånd från dom andra hästarna hela tiden, fick till volterna sådär, vissa bättre än andra, bara att jag ibland fick hoppa över varannan för han längde på steget en bra bit, men lyckades korta sen och så gick det mycket bättre!
 
Sen travade vi av som några varv på långa tyglar, sen skrittade vi, gjorde halt och satt av!
Vet inte vad vi ska göra nästa vecka men tror jag väljer först så ska nog ta capitol igen, bara för att "avsluta" det som var bra, känna att jag kommer ner lite bättre i sadeln osv, så jag kan ta nån annan nästnästa gång, svårt att förklara men vill bli ännu nöjdare haha!
 
ursäkta om de finns felstavningar, är sjuuukt trött!
 

En häst du hoppas du kommer få träffa
DATUM: 2013-03-15 | TID: 14:35:00 | KATEGORI: Foto

Lägg till min nya bdb @wiishful
Börjar om allt där och lägger inte upp onödiga bilder i överflöd. Har också massa vänner som lägger upp bilder som jag knappt bryr mig om här, såe skicka en förfrågan, eller acceptera min :D
Kommer inte ta bort den här och kommer kanske lägga in lite bilder här någon gång.

lite information om nästa vecka
DATUM: 2013-03-15 | TID: 11:35:14 | KATEGORI: Info

Hej allihopa! Hela vecka 12 kommer jag vara i fjälle, sälen, stöten eller vad det heter och åka skidor osv. Alltså inga hästar och ingen daglig uppdatering. Kanske fixar tidsinställda, men vi får se hur det blir med det. Så om ni undrar varför jag inte bloggar så är jag i fjällen och har det kul :D första gången jag ska åka skidor, får se hur det går.. :D 
Ni har ju fått se bilder på vart jag ska. 
Kankse bloggar lite från mobilen om hur jag har det och så, men det blir inga stall och hästinlägg. 
 

dålig uppdatering för min del
DATUM: 2013-03-15 | TID: 09:46:37 | KATEGORI: Julia

Hej! Jag vet at jag inte har uppdaterat så mycket men jag verkligen haft fullt upp med plugg, läxor osv. 
 
Idag är jag i alla fall sjuk, kan knappt andas, mn hals är typ helt igentäppt och likaså min näsa. Det gör ont att äta, prata och att andas. Ligger fortfarande i sängen, komer förmodligen bli så hela dagen. Så inget stall. 
Det är ju tråkigt att jag skulle bli sjuk nu, jag ska liksom till fjällen för första gången imorgon :/ 
Men jag får väl ta det lugnt och så. 
 
Nu ska jag gå och mysa med min kanin framfr tvn, kanske skriver sen om jag har ork! 

Chanel
DATUM: 2013-03-15 | TID: 09:21:37 | KATEGORI:

Chanel som jag ska provrida på söndag.
/Alva


♥ ♥ ♥
DATUM: 2013-03-14 | TID: 12:27:51 | KATEGORI: Tilda


FAILBILDER ( inte så jättebra, men ja..)
DATUM: 2013-03-14 | TID: 12:03:00 | KATEGORI: Foto


Duktiga jag typ..
DATUM: 2013-03-14 | TID: 09:32:00 | KATEGORI: Allmänt


Dumma rubriker..
DATUM: 2013-03-13 | TID: 19:05:00 | KATEGORI: Allmänt

 
Hejsan hoppsan.
Igentligen vet jag inte vad jag ska skriva om.. Kan berätta lite om dagen osv, gick till skolan som vanligt, vanliga lektioner.. Så det var inget speciellt! :) 
Efter skolan drog jag hem, tog ut bella och svinto, och sedan tog jag något att äta. Blev klar med det typ vid 4, sen har jag kollat lite på datorn. Efter maten ska jag bara plugga.. Bajs känner jag! Och som ni kanske läste i mitt video inlägg så har jag tyvärr sålt Kaiza, hon blev hämtad i helgen..
Men jag ska åka och kolla på en ny häst på söndag, så får se om den är bra! Sen har jag fått tbx min dator!! Så nu kommer det en massa fina bilder! :D
Sen nästa vecka så kommer min kompis åka till sälen, och då kommer jag ta hand om hennes fina B-Ponny Puff! Super gullig är han. Tänkte att jag skulle hoppa en bana, men vet inte hur den ska se ut..
Har ni några tips så kan ni gärna skriva dom i en kommentar! ;) 
Verkligen en suddig bild.. Men detta är Puff! (Hade ingen annan bild) 
 

Onsdag
DATUM: 2013-03-13 | TID: 18:48:38 | KATEGORI: Tilda

Onsdag idag då, riktigt skön dag.
Slutade 11 för hade massa inställt, drog hem, tog det lugnt och åkte till stallet vid 3 kanske.
Satt på cafet ett bra tag, åt pan pizza och drack trocadero.
 
Drog sen ner till stallet och pysslade med greta, pratade med emma och gick sen till victoria och nathalie och stog där ett tag, det var ju nathalies sista dag här och jag ville inte att victoria skulle behöva bli ensam (med sin lillebror) eftersom hon var ledsen då hon skötte henne. Pussade lite på scenic också.
 
Sen kollade jag och wilma en stund på hoppningen för peter nånting, och dom var såååå duktiga!
Sen när jag borstade på greta kom emma och sa att dom hade lastat nathalie och att hon sprungit ut ur transporten, vart lite ledsen, stog och snacka med lina och tova ett tag, sen kom pappa så jag låste lådan, bytte skor och åkte hem.
 
Imorgon är det stall och greta och sen på fredag är det stall, greta och ridning, taggad!
bjuder på en screenshot från hoppningen, film kommer förhoppningsvis snart!
 
 
 

En häst du aldrig mer kommer få träffa
DATUM: 2013-03-13 | TID: 14:30:00 | KATEGORI: Foto

<p>älskade häst &lt;3</p>
<p>&lt;3</p>
 

En häst du har ridit barbacka på
DATUM: 2013-03-13 | TID: 14:25:00 | KATEGORI: Foto


Jag & Look
DATUM: 2013-03-13 | TID: 11:37:00 | KATEGORI: Foto

Wilma som fotat dom på oss, jagsom fotat dom på bara honom! 
 

Tramp f. 2002
DATUM: 2013-03-13 | TID: 11:29:09 | KATEGORI: Tilda

Valack, Konik Polski, svart, c-ponny. 
Min drömponny helt enkelt.
 
Världens goaste i spiltan, har hellre huvudet mellan frambenen än uppe i luften i galoppen men still,
så jäkla rolig. Hoppar bra och ja, man kan inte låta bli att bli helt nerkärad i honom.
 
Alla bilder tillhör mig och är från grällsta 2012.

Longerade med Kaiza
DATUM: 2013-03-13 | TID: 11:20:00 | KATEGORI:

Jag ser ut som en liten pinne.. Det gick super bra, hon var jätte fin! Men det var för kanske en vecka sen, sålde henne i helgen.. så har tyvärr inte kvar henne mer.. Det är ganska tråkigt! Har haft super kul med henne. 


Slutar 11.50
DATUM: 2013-03-13 | TID: 09:51:47 | KATEGORI: Tilda

How chill liksom? Drar hem då, äter, städar sen är jag förhoppningsvis i stallet vid 1-2!
Saknar Tramp. Ses om 100 dagar. Eller ja, 101 eftersom man får hästarna dagen efter man kommer, på söndagen.

Plugg, plugg och ännu mera plugg
DATUM: 2013-03-12 | TID: 19:51:00 | KATEGORI: Julia

Hej på er! Jag hade tänkt ta hand om Capitol ordentligt idag men kunde inte ta mig till stallet idag så blev inget, blev fett förbannad osv. Ville till min bebis och ta hand om honom ju :( Men var då med Samuel, Theo och Madde hemma hos samuel. vi hade massa skoj, mina bästa vänner♥ 
Nu sitter jag med massa läxor och plugg som jag ska göra. Har matte nationella imorgon och även en svenskaläxa som jag ska redovisa om, på torsdag ska ja ha gjort so läxa och matteläxa (som är flera sidor i matteboken), på fredag har jag ett till nationellt. Jag har även spanska som jag måste börja plugga på (dock är det till nästa vecka då jag är i fjällen men måste ändå plugga, suck..) och även jobba massor i matteboken så att jag inte ska koma efter i matteboken när jag är borta nästa vecka. 
Så jag måste fortsäta nu, kanske skriver lite om gårdagens ridpass om jag hinner. Ska liksom göra alla läxor och dusha, fixa mig för kvällen osv. Ska även försöka städa mitt rum lite Så ja. Vi kanske hörs senare. 

Tips för hästfotografering!
DATUM: 2013-03-12 | TID: 14:33:05 | KATEGORI: Tilda

Bakgrund. Bakgrunden är viktig i alla bilder. Till exempel, om du ska fota hästen i en hage, men det finns en väg i bakgrunden. Hästen kanske blir superfin, blåser upp sig, spetsar öronen, men, om det kommer med en bil i bakgrunden då? Antingen redigerar du bort den, eller så får du ta en ny. Så bakgrunden är viktig, bakgrunden ska helst vara ren, utan bilar, kanske helt utan andra hästar och människor också?
Till exempel den här bilden, greta ser superfin ut, men hur fint är det med rött plåt i bakgrunden och en soptunna?
 
Vinkel. Vinkeln är också viktig. Självklart kan man ju ta lite roliga, sötfula bilder där man sätter sig "under" hästens huvud, såhär:
Bild från Lindas facebook.
Men man kanske också vill ta en fin bild på hästen, att ha med i en fototävling kanske? Man bör till exempel inte ta en bild snett bakifrån, eftersom det kommer se ut som att bakdelen är superstor, och huvudet är litet. Därför bör man alltid tänka "vad ska jag ha bilden till?" och tänk om det bara kaosar så du tänker att skitsamma, och tar ur en "ful" vinkel, så blir hästen dösnygg?..
 
Ljus. Ljuset kan man ju redigera, men ljuset påverkar ju bilden redan från start. Vill man ha en jätteljus bild, bör man ta med solen i ryggen så att det verkligen lyser om hästen, det kan bli som "streck" på bilden. Vill man ta en mörkare bild kanske man hukar sig lite med solen mot hästen, så att solen kommer precis bakom hästen så att hästen blir som en siluett?
Google bild.
 
Hästen. Hästen spelar såklart super mycket roll! Kanske är hästen helt lerinpackad, då kanske du vill ha en liten spontan fotning, sådär liksom passar på när du ska hämta den från hagen, men om du ska ha en "proffs" fotografering, kanske du inte ska låta hästen vara smutsig, eller du kanske borstar supernoga på rygg, hals, mage osv, men skippar benen? Kanske kan man ta med en borste ut och borsta bort på till exempel benen om hästen blir skitig under fotograferingen?
Bild från Lindas facebook.
 
 
Tog typ ett år att göra det här inlägget, jag kom på allt själv. Har ni några andra tips?

En häst du har hoppat
DATUM: 2013-03-12 | TID: 14:24:00 | KATEGORI: Foto


KIWI
DATUM: 2013-03-12 | TID: 12:01:00 | KATEGORI: Foto


Sjukling
DATUM: 2013-03-12 | TID: 11:16:09 | KATEGORI: Tilda

Ligger hemma i min säng, sjuk.
Så vad passar då inte bättre med att förbereda min och gretas 1-års film?:D
Om 4 dagar är det en månad kvar, så har god tid på mig haha.. 
Men nu ska jag krya på mig så jag kan komma imorgon! Hörs!

Vinnarna av bildtävlingen.
DATUM: 2013-03-12 | TID: 11:14:00 | KATEGORI: Tilda

1. Victoria, Sara & Frida - vrsare.blogg.se 
 
2. Julia - juliialinnea.devote.se
 
 

elfte mars tvåtusentretton
DATUM: 2013-03-11 | TID: 19:55:34 | KATEGORI: Tilda

Har bara vart allmänt glad idag, tummen upp på det!
 
Kom till stallet strax innan julia och dom skulle rida, så snackade med dom, tog hand om greta när dom red fram, hann med rotborste, magicbrush, svansen och hovkrats. Sen sprang jag tillbaks typ 3 gånger för jag glömde kameran-.-
 
På  vägen upp till cafet skickade jag standard smset "har du pengar?" till pappa och köpte sen en baugett och en fanta.<333 Satt på läktarn och filmade julia när hon galoppera, tappade linsskyddet så elina typ sket på sig också.. Aja, filmade klart galoppen och satt mig sen uppe på cafet med victoria. Vi snackade lite, åt sen gick vi och pratade med lena, så nu rider vi i samma grupp, på fredagarna (y
Gick in i ridhuset vid dens slut, följde med folket in i stallet, gav greta och mozart havre, pussade lite på mozart men gick sen för han blir så jävla tjurig när han har havre-.-
 
Satt på cafet en stund sen med victoria, ida och ellen. Åt godis och snackade, bästa cafet<333
Sen drog vi ner och victoria åkte hem, så hängde med ellen och ida medans dom skötte electra&carpen. Filmade även ida i typ 3 minuter, störda unge hhahahah vänta bara tills du fyller år!!
 
Sen ringde pappa som precis hade betalat på cafet så sa hejdå till e&i, fick några pussar på kinden av ida också, som sagt störd hahah men ja, pussade på greta, ställde undan min låda och gick och bytte skor, sen åkte jag hem!
 
Så nu längtar jag till onsdag då jag ska ta hand ordentligt om greta, och ska nog mocka ordentligt också!
Imorgon slutar jag 4 och har inget stall, så ska bara hem och göra klart alla läxor på studi.se, ska bli skönt att få dom klara! Men ja, vi hörs, och glöm inte att fråga i frågestunden! Kram! 
 
Gammal instagram bild, @tildawillen!
 

En häst du saknar
DATUM: 2013-03-11 | TID: 14:22:00 | KATEGORI: Foto


Det går framåt!
DATUM: 2013-03-11 | TID: 13:04:48 | KATEGORI: Allmänt

känns skitkul att bloggen växer, från ca. 30-40 totalt vid slutet av dagen till att ha 69 visningar redan vid 1.
Inte så mycket men det betyder massor för oss!

Gambling Roberta xx
DATUM: 2013-03-11 | TID: 11:01:00 | KATEGORI: Foto


VISSTE NI KANSKE INTE - OM DREAM BOY.
DATUM: 2013-03-11 | TID: 10:49:24 | KATEGORI: Hästarna


KÖR PÅ IGEN
DATUM: 2013-03-11 | TID: 10:27:57 | KATEGORI: Q/A


VINAREN AV VECKANS BLOGG
DATUM: 2013-03-11 | TID: 07:35:01 | KATEGORI: Veckans Blogg

KLICKA NÅGONSTANS PÅ TEXTEN FÖR ATT KOMMA TILL BLOGGEN
 
Vi har valt ut den här bloggen för att den hade fin design - designen var färglad, lite rolig och inte vanlig standardbas. Bilder till i princip varenda inlägg och inläggen är skrivna väl och roliga att läsa. 
Bloggen var alltså både rolig att titta på och rolig att läsa! 
 
De andra bloggarna som hade anmält sig var också bra, men det var den här vi fastnade lite extra för :D 
 
/ Julia, Alva & Tilda

VECKAN
DATUM: 2013-03-11 | TID: 07:03:00 | KATEGORI: Julia

 

VECKANS BLOGG V.11
DATUM: 2013-03-11 | TID: 00:20:06 | KATEGORI: Veckans Blogg

För att vara med behöver du bara kommentera "jag är med" eller något liknande och länka eran blogg. För större chans så kan ni lägga ut bilden på eran blogg så fler kan vara med.
Vi kommer sedan kolla igenom bloggarna och kolla på innehållet i bloggen, alltså inlägg, design, bilder osv. Vi väljer sedan ut en blogg vi har fastnat för lite extra och varje söndag lägger vi ut vilken blogg vi har valt och den får även en länk i menyspalten. 
Om det bara är 1-3 personer som kommer vara med tror vi inte att vi kommer fortsätta med det, så kom igen nu! :) 
Hoppas många är med och lycka till! :D 
/ Julia, Tilda och Alva

Surprise
DATUM: 2013-03-10 | TID: 19:31:34 | KATEGORI: Info

Dream Boy f. 1996

Hinner inte med greta på lördagarna och skulle skött han förut. Så, ja. Detta är min nya "sköthäst" eller medryttarhäst, eftersom jag kommer rida honom när han vilat klart eftersom han vart skadad. 
 
Kommer gå med honom och rida någon av dom andra hästarna, men ja.
Enligt ägaren har han en väldigt bra stam, bland annat är hans morfar ego boy (googla).
 
Han är vääärldens goaste i all hantering. Kan testa en ibland i början på uteritter men är supersnäll i paddocken.
Det är mammas kompis häst och jag har suttit på honom en gång förut. Han rids på hackamore och oftast barbacka, när jag red hade jag en barbacka sadeln men ägaren brukar bara rida barbacka!
 
Har gått lätt b en gång i tiden och tävlat i distans när han var ung. hans mamma heter donna maj och är 27 år, mår bra, hon var Sveriges bästa tonerspels häst när hon var ung.  
 
Det är i stort sett allt jag vet om honom, och att det är ägaren som fött upp han själv och hans mama föddes också hos henne. 
 
LIte smått rörigt inlägg men nu vet ni! Är verkligen supertaggad eftersom jag är helt nerkärad i hästen. 
3 bilder som är tagna från ägarens facebook och en från när jag red honom för första gången.
Bilderna är över 1 å gamla.
 

En häst du älskar
DATUM: 2013-03-10 | TID: 18:21:42 | KATEGORI: Foto

 

Kör på en sån här
DATUM: 2013-03-10 | TID: 18:15:46 | KATEGORI: Julia

En häst du älskar
En häst du saknar
En häst du har hoppat
En häst du har ridit barbacka på
En häst du aldrig mer kommer få träffa
En häst du hoppas du kommer få träffa
En häst som kan galoppera fort
En häst du ramlat av
En häst du stegrat med
En tid du saknar
En häst du tävlat

PLANER :D
DATUM: 2013-03-10 | TID: 17:55:26 | KATEGORI: Foto


Bloggideer
DATUM: 2013-03-10 | TID: 17:23:00 | KATEGORI: Allmänt

Okej, jag fick en ide att skriva om nästan alla ridskolehästar haha. Vet inte om någon kommer orka läsa eller så, men det kan vara kul för mig att skriva endå. Så ja, ska försöka skriva om alla hästar alltså, haha. 
 
EDIT: JAG ORKAR INTE PUSS
 
Om ni har något speciellt ni vill att jag ska skriva om, kommentera! Det kan va om vad som helst, så ge tips :D 
 

Dagens planer
DATUM: 2013-03-10 | TID: 12:42:05 | KATEGORI: Tilda

Följer med sara ut till Pandora, blir nog bara skritt idag, ska nog fota dom lite också!
får se om jag hoppar upp och skrittar lite jag också, hoppas det eftersom sadeln är så skön haha!
Sen bara mys och så, stallet är verkligen hur mysigt som helst!
 
Nu på morgonen har vi bara kollat hästvideos på yt & hästannonser och längtat till sommaren, planeeeer!
Bild i respris.

Victoria & Nathalie
DATUM: 2013-03-10 | TID: 12:20:00 | KATEGORI: Foto

Klicka HÄR för att komma till hennes blogg :D 

ÅSIKTSINLÄGG - SKÄMMIGT ATT RAMLA AV?
DATUM: 2013-03-10 | TID: 12:00:00 | KATEGORI: Tilda

Innan jag börjar skriva min åsikt skriver jag några av mina vänner och andras åsikter.
(Alla utom 1 rider på rocklunda)
 
Sara Gelin: Nej, det är roligt!
Julia Thorberg: nej, alla ryttare gör det. det tillhör ridsporten.
Lisa Svanbom: Nej. 
Johanna Karlsson: Nej då alla ramlar ju av :)
Alicia Hillerström Samuelsson: Nej, man kan ju inte rå för det haha ;)
Ellen Jansson: Näe
Hannah Åhs: Nej
Klara Lundström: Nej. Tycker det är roligt faktiskt, så länge hästen eller man själv inte gör illa sig :P
Julia Hjelmqwist: Nej inte ett dugg.
Mikaela Magnusson: Nej

Själv då?
Nej, jag tycker inte att det är skämmigt. 
Som när jag ramlade *host flög* av choco, hon hoppa och jag satt inte kvar i sadeln, slog i backen, rullade runt, satt mig upp, ställde mig upp och började gråta, anna borstade av mina kläderna, dom på cafet kollade, dom på läktarn, ridgruppen. Alla ramlar av då och då, man kan inte rå för om hästen bockar som en galning, drar tyglarna ur händerna, busar till det helt enkelt.
 
Man kan liksom inte rå för det helt enkelt, ALLA ramlar av nån gång. Första gången jag "ramlade av" hoppade jag studs, barbacka på buster, landade på fötter men efter det gled jag av några gånger. 
Första jag verkligen flög av var nogge, vi skulle hoppa och en tjej som hade choco svängde plötsligt in framför oss fast vi skulle hoppa själva, så nogge började jaga henne och han var så jäkla stark så jag dog typ haha.. nej men mellan hindret och väggen tvär vände han och sprakde efter henne och jag flög som en liten vante, allt gick bra osv. ^^
Senast jag flög av var med choco på hoppningen för några veckor sen, hon tog i som fån och ja, hon landa men jag fortsatte flyga :))))))) Hade ont i benet en vecka efter, mys haha, nej men hon är fortfarande sjukt rolig att rida haha. 
 
Sammanfattning: I stort sett ingen ryttare verkar tycka det är pinsamt. INGEN borde känna så när dom ramlar av, det hör liksom till. 
Ja, men så tycker iallafall jag. Någon av er läsare som tycker likadant eller nått annat? c:

HIT SKA JAG VECKA 12
DATUM: 2013-03-10 | TID: 11:24:55 | KATEGORI: Foto

Exteriör_solbacken 5HusSolbacken 5 allrumSolbacken 5 allrum2Solbacken 5 allrum3Solbacken 5 allrum4Solbacken 5 kökSolbacken 5 kök2Solbacken 5 bastuSolbacken 5 badSolbacken 5 övervåning allrumSolbacken 5 sov1Solbacken 5 sov2Solbacken 5 sov3Solbacken 5 sov4
 

Annorlunda dag
DATUM: 2013-03-10 | TID: 00:46:00 | KATEGORI: Tilda

Sov hos sara inatt vilket gjorde att vi vaknde runt 1 och drog oss till 2 ungefär, vilket gjorde att jag inte hade ork att ta bussen från irsta, ner till stan sen stallet eftersom dom ändrat tiderna så dom stänger runt 5.
 
Så följde med sara ut till hennes medryttarhäst pandora!
Först mockade vi (sara) sen tog vi in P och ställde henne på gången, borstade henne, fixade man&svans, satt på tyglar på saras träns och sen gick vi ut till en åker där sara brukar rida. Sara red henne först på lite volter och rejsade (fulaste stavningen) lite, sen satt jag upp och red henne lite på volterna i båda varven. Gick finfint, sist hade vi longeringslina på henne när jag red men idag tog inte sara med den, och i vänster brukar P vara stel och i höger brukar hon få damp och skutta, men hon var rätt trött när jag satt upp så hon var fin i båda varven!
 
Hittade några pinnar så vi byggde ett pyttehinder på kanske 10 cm och hoppade 1-2 gånger var, gick också bra förutom att vi rev det..
Var skitfint väder, inte för varmt, inte för kallt, underlaget var bra och så. Sen tog jag några finfina bilder på sara och pandora sen skrittade vi tillbaks till stallet (måste bara skriva att hennes sadel är 2 die 4.) Ställde henne på gången, av med allt, borsta, på med mystäcke sen in i boxen och äta hö. 
 
Sara ska dit imorn med så vi får se om jag följer med då också, vi var ute i ca. 2 timmar, inte så hårt pass för min del men sara krävde lite mer eftersom hon känner henne och så. Så imorgon blir det förmodligen lugnt pass, tror sara sa att hon bara skulle skritta så men kanske följer med ändå, urmysigt stall!
 
Bilder på oss från idag. "Hindret" ser högre ut??


RÖSTA PÅ ULRIK OCH ANTON!!!
DATUM: 2013-03-09 | TID: 20:26:42 | KATEGORI:






En passande rubrik
DATUM: 2013-03-09 | TID: 17:43:00 | KATEGORI: Julia

Hej på er! Kollade igenom alla bilder på min kamera nyss och fick en ide, det kommer komma olika bilder varje dag, fast på samma sak/tema! Så just nu håller jag på att fixa lite tidsinställda för lite olika dagar, Det kommer vara både hästbilder och även lite på andra djur. Bilderna som jag kommer lägga ut är det kopieringsförbud! Om du vill låna någon bild, fråga så kanske jag säger ja :) Kommentera gärna om vad jag kan göra bättre eller om det var något som ni tyckte var bra, då blir jag glaaad! :D 
 
 

Asta & Nathalie
DATUM: 2013-03-09 | TID: 17:14:00 | KATEGORI: Foto

klicka HÄR för att komma till hennes blogg! :D 

8 mars
DATUM: 2013-03-08 | TID: 20:42:55 | KATEGORI: Julia

Hej på er! Idag är det fredag och veckan har gått riktigt snabbt, tyckte nyssa att det var måndag. Men i alla fall, var i stallet idag. När jag kom dit gick jag till Dina, borstade av henne och ställde henne sedan i Chokos spilta medans jag mockade. Gick sen och kollade på en lektion som Victoria, LIna, Frida och Wilma red i, det var bara dom 4 och Wilma och Victoria red till och med igen, haha.. Men i alla fall dom hoppade opch jag filmade allting FÖRUTOM när Carpen gick omkull.. Fick fullt minne så ja.
Men i alla fall, alla var jätteduktiga och när dom var klara skulle Dina på lektion så jag snackade lite med Wilma, sa hejdå till alla och åkte sen hem.
Nu sittter jag och kollar på film och imorgon bär det av till Stockholm för att vara på melodifestivalen, wååpwååp! :D

SAKNAR SKRUTTIS!
DATUM: 2013-03-08 | TID: 12:51:00 | KATEGORI: Foto


Gårdagen
DATUM: 2013-03-08 | TID: 08:25:18 | KATEGORI: Tilda

Kom till stallet runt 3 kanske?
Hann bara borsta av greta så skulle hon gå på lektion..
Så gick runt med mina kära vänner, flummade runt, satt på cafét ett bra tag, åt en baugett och choklad, mockade hos greta sen kom mamma och sa att vi skulle åka hem, noooo. Greta gick en lektion till så kramade och pussade på patchanga, tog undan lådan och åkte hem.
 
Idag har jag ju greta (såklart haha) har nog glömt att nämna att jag bytt ridgrupp till fredagar 4-5, men ska börja i den nästa vecka, eftersom jag red i måndags!
Så nu får jag vänta en hel vecka på att rida haha, men känner att jag kommer ha mer tid för greta nu, alla dagar.
Kramis, skriver ikväll, inte bloggat på hela veckan eftersom mammas internet är kaos men ska till pappa idag!
glömde min kamera hos mamma, de3fbdffe

Chanel f.02
DATUM: 2013-03-07 | TID: 21:16:00 | KATEGORI: Alva

Chanel, hoppas verkligen på att jag kommer få dig! 
 
 

sjunde mars
DATUM: 2013-03-07 | TID: 21:01:33 | KATEGORI: Allmänt

Hej alla läsare! Drog till stallet diekt efter skolan idag för jag skulle ta hand om Look. Så när jag kom gick jag till honom. Borstade honom och sånt, myste massa också. Gosehästen, hihi. Han blev jättefin. Sen ställde jag honom på gången medans jag mockade. Borstade honom även när han stog där, så han blev ännu finare. Sen kom mina fina vänner OCH WILMA BÄSTA LUNDBERGH FYLLER 13 BAST, TONÅRING OCH GREJER SÅ ALLA KAN GRATTA HENNE! Sen tog jag ut Look till stora och gick med honom där med Wilma som sällskap, vi snackade om lite grejer hihi. Vi tog också lite bilder men kan inte lägga ut dom nu, kanske i helgen ;) 
Tog sen in honom, borsta han lite på benen, torkade rent hans öga och åkte sen hem :) 
Skulle egentligen tagit hand om Roberta men hann inte :( Tar helst hand om Look när jag väl få chansen! 
 
Puss på er 

Hoppning med Busiga kaiza!
DATUM: 2013-03-07 | TID: 21:01:04 | KATEGORI: Allmänt

Bästa ponnyn! Fotograf: Julia Thorberg 
Hejsan, denna vecka har varit super stressig! Ska inte alltid skylla ifrån mig för att jag inte har bloggat, men jag har dessutom inte någon dator och har typ inte haft något internet.. Men jag lovar att jag verkligen ska bättra på mig, när min dator kommer tillbaka..! Men igår så tog jag hand om både Dexter och Kaiza, kom dit vid 6 och blev klar vid 10.. Det var en jobbig dag.., men iaf då passade jag på att hoppa med lilla Kaiza, kände att det skulle vilja vara kul! Så då gjorde jag det. Det gick super bra, hon var pigg och framåt, då var hon faktiskt extremt pigg. Vi hoppade ett upplagt hinder på kanske 30-50 cm, kom på det i trav, då hon inte kan galloper helt än. Och sedan så skulle jag försöka landa i gallopp, lyckade med kanske 3-4 galoppsprång iaf! Dessutom fick jag ett litet bocksprång på köpet..Men det var ganska kul ändå! Lilla busponnyn :) Men annars gick det super bra, Hindret låg vid kortsidan riktat mot den andra kortsidan så att hon hade plats att gallopera. idag så har jag inte varit i stallet, men imorgon så ska jag dit vid 15:00! Hoppas ni haft en toppen dag, så skriver jag mer imorgon! 
 

VECKANS BLOGG
DATUM: 2013-03-07 | TID: 18:18:50 | KATEGORI: Veckans Blogg

Vi tänkte börja med Veckans blogg här på bloggen :D 
För att vara med behöver du bara kommentera "jag är med" eller något liknande och länka eran blogg. För större chans så kan ni lägga ut bilden på eran blogg så fler kan vara med.
Vi kommer sedan kolla igenom bloggarna och kolla på innehållet i bloggen, alltså inlägg, design, bilder osv. Vi väljer sedan ut en blogg vi har fastnat för lite extra och varje söndag lägger vi ut vilken blogg vi har valt och den får även en länk i menyspalten. 
Om det bara är 1-3 personer som kommer vara med tror vi inte att vi kommer fortsätta med det, så kom igen nu! :) 
Hoppas många är med och lycka till! :D 
/ Julia, Tilda och Alva

MIN ÅSIKT OM ATT ÄTA HÄSTKÖTT
DATUM: 2013-03-07 | TID: 12:55:00 | KATEGORI:

okej nu ska jag ta upp det här med att äta hästkött. 
Och det här är MIN åsikt, så om någon annan tycker att den är helt "fel" eller så och vill kommentera något så tycker jag att ni ska kommentera lite "vuxet" och inte slänga ur sig något om att jag är dum i huvudet eller så! :) 
 
Jag själv tycker att det är fel att äta hästkött. Eller fel är väl fel att säga, men jag skulle aldrig äta det, ingen chans. Tyvärr har det ju blivit så när jag ätit på ikea, men jag skulle aldrig göra det om jag visste att det var det. 

Jag har sett att vissa hästmänniskor säger åt andra att inte äta det, Men vissa personer kan faktsikt gilla köttet. 
Så  man kan inte tvinga någon till att inte äta det, det är upp till var och en. 
Vi människor äter ju ko, gris osv och tänk om det sitter någon koägare och verkligen älskar sina kossor lika mycket som vi hästmänniskor älskar hästar och sedan säljs det köttet överallt. Det känns väl likadant för dom, eller? Vegetarianer då, för dom är det väl svårt att se folk äta all slags djur? Så jag fattar liksom inte vinken om att tvinga andra att inte äta det när vi sitter och proppar i oss annat slags djur. 
 
Däremot är det helt fel att dom inte har skrivit att det var hästkött i Ikeas köttbullar och felix lasagne tex. För det finns ju dom som inte alls vill äta köttet (som jag). Så det är sjukt tycker jag, lite respekt borde man ju ha mot varandra. 
 
Jag vet inte om ni förstår vad jag menar men det är i alla fall vad jag tycker. Och som jag sa, jag skulle aldrig äta det (hmmm.. yes jag är väldigt irriterad på ikea för att jag har ju ätit deras köttbullar.. -.- ) 
 
Dom här bilderna om findus och att hästarna springer och dom här skämten tycker jag inte heller om, inte ett dugg roliga, men alla tycker väl inte om hästar så ja..
 
Hoppas att ni förstog och hoppas att det finns någon som läser detta som håller med mig! 
 
 

SNABBIS I STALLET
DATUM: 2013-03-06 | TID: 21:46:47 | KATEGORI: Allmänt

Hejhej, som jag trodde så blev det bara en snabbis i stallet idag. Kollade lite på en lektion och gick sen till Dina. Ställde henne i Elinas spilta och medans jag mockade. Borstade sen av henne men tyvärr blev hon inte riktigt ren då det bara kom mer och mer hår eftersom hon fäller sjukt mycket just nu. Borsten var typ svart efter 3-4 drag. Kratsade hennes hovar och kollade igenom henne så att hon inte hade några sår. Pussade sen hejdå, gick och snackade med Lena om en sak och åkte sen hem. 
När jag kom hem åt jag lite och sen kom Madde och Samuel. Vi var först inne lite och sen gick vi ut, shit vad kul vi hade! 
Nu sitter jag hemma med kaninen springandes och hoppandes omkring mig medans jag bloggar och pluggar matte. Har prov imoron, (-.-) 
Har även fixat lite tidsinställda :) 
 
bild på mig och cappis från i somras, ni har säkert sett den men skitsamma ;) 

VÅRKÄNSLOR
DATUM: 2013-03-06 | TID: 15:19:42 | KATEGORI: Julia

Heeej alla läsare! 
Är väldigt glad idag, ingen aning varför men är i alla fall det. Lite konstigt då jag var hur trött som helst imorse och lite sådär småtjurig. Men solen skiner ute och det är faktiskt lite fåglar som kvittrar (heter det så?). Haha vårkänslor liksom. 
Så nu sitter jag hemma vid mitt köksbord och äter lite mellis. Har fixat lite i Kiwis bur och gett honom frukt och grönsaker, det gillade han starkt. Ska snart ta på mig skorna och gå ner till bussen. Ska ta hand om Dina idag, men det komer bara bli en snabbis så tror att jag bara mockar, borstar av henne och kratsar hennes hovar. Sen ikväll ska jag träffa Madde och Samuel. 
Så nu ska jag ta mig ner till stan, skriver förmodligen mer sen puss. 

HIGH CHAPARALL 2011
DATUM: 2013-03-06 | TID: 13:55:00 | KATEGORI:

var på high chaparall sommaren 2011 och såg seriöst en sjukt fin häst! Blev helt kär, den var serist hur snygg som helst. Gosig var den också. Den skulle gärna få stå i min hage (om jag hade någon förstås, heh..) 
 
tyvärr har jag ingen bild på hela hästen, men jag kan lova er att han var hur cool som helst! 

Planer för idag:
DATUM: 2013-03-05 | TID: 13:08:04 | KATEGORI: Julia

 
Hej! Tänkte att jag skulle kunda mig till stallet idag, slutar 20 över 2 så satsar på att vara vid stalet senast 3! Borstar lite på C och mockar om det behövs (som det säkert gör då det ALLTID ä skitit där inne) Sen åker jag hem, senast 4 och byter om hemma och kanske följer med madde och samuel till maddes träning. Annars ska jag bara plugga då jag har mateprov på torsdag, tydligen ett svårt och jag som suger på matte, heh. Nej men måste jobba nu, har lektion men passade på att blogga, så skriver mer sen. Bloggmotivationen har kommit tillbaka, wååpwååp.
 
 
 
 

TÄVLING - Gissa bilden!
DATUM: 2013-03-05 | TID: 11:24:00 | KATEGORI: Tilda

Svara på dom här frågorna om bilden nedan i en kommentar, 2 första som gissar helt rätt får en fet länkning i menyn fram till min & gretas 1 årsdag (16 April) OCH en beskrivning av deras blogg, samt min åsikt om bloggen i 3 kategorier, inlägg, design & bloggaren/bloggarna.
 
Först lite fakta om bilden!
Det är en screenshot från en film, den filmades för ca. 3 veckor sen, det var i stora ridhuset. 
 
FRÅGORNA.
1. Vad är det svarta längst ner??
2. Vad gjorde vi den "lektionen"??
3. Vem red vi för??
4. Var det en vanlig lektion eller något annat? Isåfall, vad?
5.Vilka är det på bilden? 
6. Vad är det på bilden? Hur många människor, hur många hästar, hur många hinderstöd och hur många bommar?
GO GO GO!!!!
 

Gårdagens ridpass
DATUM: 2013-03-05 | TID: 09:03:37 | KATEGORI:

Kom till stallet och fick veta den tråkiga nyheten, att Nathalie, hästen vi hade på prov inte skulle stanna och att Pricken som vi haft på lov åker hem idag.
 
Valde sist, frågade lena om jag kunde få pricken men han gick inte.
Så valde greta, hon var på lektion så pratade med lena om en sak och gick sen och bytte om.
 
Fixade stiglädrerna, spände gjorden och satt upp.
På framridningen var hon rätt seg, vart lite bättre när jag fick ett långspö, men tyckte det spöt var sjukt obekvämt haha.. men ja, fick lite dålig galopp men annars var det bra.
 
Sen när vi ridit fram och skulle skritta på långa tyglar så tog jag av sadeln, skrittade och sen gick vi in på volterna, red på dom i både skritt och trav ett tag, vi skulle blunda några steg när vi tyckte det kändes bra osv.
Tyckte jag fick rätt bra form och så, helt okej och var faktist nöjd. Sen bytte vi volt så vi körde i andra varvet och det går ALLTID bättre för oss (mig&g) i högervarvet så där vart det myycket bättre, hon vart piggare också så fick bättre bjudning och så.
 
Sen kom vi i höger varv, gjorde skänkelvikning några steg in från spåret på långsidan, sen skänkelvikning ut igen. Sen på andra långsidan gjorde vi serpentinbågar fram till medellinjen och tillbaka. Tyckte det gick bra ibland och mindre bra ibland haha, satt av nöjd iallafall, dutti hest!
 
Efteråt gav jag henne och mozart havre och sen borstade jag av henne noga, hon hade blivit rätt svettig så borstade med min vanliga, ryktborste&skrapa, magic brush, ryktsten och sen borstade jag manen och redde ut svansen med fingrarna.
 

Yesterday (Saturday)
DATUM: 2013-03-03 | TID: 13:05:33 | KATEGORI: Julia

Hejhej! Igår var det lördag, kom till stallet 12 ungefär och jag skulle ta hand om Look, så gick till honom direkt och mockade eftersom han var påväg ut till hagen. Sen gick jag till Capitol och stog och myste en stund. Sen valde jag häst vid kvart i, tog Heather. Så gick och borstade och sadlade henne. Sen red vi alltså, H var lite småseg hela lektionen men ibland kunde jag få till lite fart på henne. Vi gjorde lite skänkelvikningar, framdelsvändningar och bakdelsvändningar. Det gick väl sådär, hon var lite som att flytta en trästock hah, nej men vissa blev sådär, vissa okej osv. 
När lektionen var klar tog jag hand om Capitol, riktigt ordentligt faktiskt. Han var sjukt mysig, ville gosa hela tiden. Bebishästis. Look var fortfarande i hagen så var med Tilda hos Greta en stund och sen gick jag och hämtade honom för orkade inte vänta. Tilda följde med och det var vääääldigt jobbigt att få in bara honom när det var några unghästar runt omkring honom som sprang runt och var helvilda. Så det var ett helvete att få in honom, men det gick tillslut. Så vi ställde honom på gången och jag borstade och tog hand om honom riktigt ordentligt. han var också hur mysig som helst och jag ville inte sluta ta hand om honom. Han glänste verkligen när jag var klar och var jättefin! Så ställde in honom i boxen och gav honom en halv havre. Sen satte jag mig i Scenics box med Tilda när hon skötte henne och gjorde rent bland Looks borstar. Det blev bra ordning och så hehe. Men ja, sen fick jag skjuts hem av Tilda och hennes mamma fast vi bestämde i bilen att jag skulle sova hos henne så jag hämtade grejer och så. Sen sov jag alltså hos tilda. 
 
 

HHAHAHHA
DATUM: 2013-03-02 | TID: 21:43:52 | KATEGORI: Videos

 
 

Kaiza
DATUM: 2013-03-02 | TID: 18:10:52 | KATEGORI: Allmänt

Hejsan på er! Har inte bloggat dom senaste dagarna, kände att jag behövde en lite paus! Men nu är jag tillbaka! Tänkte berätta en liten ny händelse.. Ganska tråkig faktiskt, under kanske 2 veckor har jag gått runt och funderat, tänkt och massor, och nu har jag bestämt mig för att sälja min fina Kaiza. Jag hoppas hon kommer komma till ett underbart hem! Jag kände att vi inte riktigt klickar, att vi inte passar varann.. Kommer lägga ut henne på annons iaf, sen får vi se vad som händer.. Om någon är intresserad eller inte! Kan visa det jag skrivit om henne här:
 
Säljer mitt vackra sto då jag känner att vi inte riktigt matchar.. Hon är ca 155 cm. Riden i ridhus och skog och mark och trivs med båda. Hoppad ca 30-80 cm, och tycker det är väldigt kul! Men hon är Inte helt utbildad, galoppen måste bara trilla på plats! Hon är pigg, snäll och framåt i ridningen. I stallet är hon super mysig, jätte snäll och har bra tålamod. Säljs som sällskaps häst/ enklare ridning, om man vill fortsätta hennes utbildning går det också bra. Hon älskar att lära sig nya saker!
 
Pris kan diskuteras vid rätt köpare!  
Ring eller mejla för mer info!
 

Hon har verkligen gett mig bra självförtroende och lärt mig massor, och jag är super glad över att jag fick träffa en sån snäll och vacker häst som henne, det har kommit några tårar.. Men jag vill att hon kommer till någon som kan utbilda henne och ge henne massor av kärlek. Om du nu som läser detta kanske är intresseras så kan du skicka ett mejl till [email protected] eller ringa till 0738155090. Tusen tack till Kaiza som har varit där för mig i alla lägen.
 
 

bloggpaus.
DATUM: 2013-03-01 | TID: 23:11:23 | KATEGORI: Tilda

Tillbaka om några dagar.
 

hej på er
DATUM: 2013-03-01 | TID: 18:46:07 | KATEGORI: Julia

Hejhej! Ni ser att designen har fixats och det är vår fina vän Victoria som gjort det, henne hittar ni på http://vrsare.blogg.se. dock är den inte klar än, intill ska fixas men det kommer.
 
Jag har som vanligt inte bloggat på ett tag, hår verkligen ingen motivation för det just nu tyvärr. Här inte så många idéer att skriva och så. Har även fullt upp rätt ofta. Men ska göra så gott jag kan!
Idag är det första mars och det har börjat bli finare väder. Solen skiner och snön börjar smälta, tummen upp! :D då blir det mycket roligare att fota hästarna ochäven att vara i stället då det inte är lika kallt. Men ja, har inget speciellt att skriva om, skriver imorgon kram.
 

28 februari.
DATUM: 2013-03-01 | TID: 01:21:00 | KATEGORI: Tilda

Igår idag, kom jag till stallet vid 1-2 kanske?
Ställde mig direkt och borstade greta, stog där ett tag, körde på magic brushen idag, hon fäller galet mycket haha.. Men ja, sen frågade jag och v erica om vi kunde ta ut greta och det fick vi, så tog av tyglarna på tränset & nosgrimman, på med det och grimskaft sen ut en stund, fotade och filmade och gjorde samma sak med victoria och claes. Gick även in i lilla ridhuset med båda och filmade.
 
Sen gick vi till nathalie och mockade en stund, sen vidare mot g&c, mockade och pysslade.
Sen drog vi upp på cafet ett tag och åt, sen ner och stog sen bara hos greta, åh världens mysigaste var hon idag.
Hade grimman runt halsen på henne (som jag typ alltid har) borstade noga med alla borstar, mest med magic brushen. Kärlek alltså. 
 
Stog och borstade hennes ansikte ett bra tag med den också, och pussade massor på henne. 
Sen en gång när jag stått ett tag halvsov hon, hann bara säga "aw" så vaknade hon till och ryckte med huvudet.
Cuteness over haha.. nej men borstade svansen och manen också, sen vid 5 hjälpte jag en tjej sadla henne, sen kom nån och skulle hjälpa henne spänna och hon drog så mycket så att sadeln åkte bak och sa sen till greta att sluta spänna upp sig, hämtade havre och när jag hällt i det i krubban gav jag måttet till en av dom och flyttade fram sadeln, och då sa hon som dragigt bak den "jag tänkte säga till dig att den låg långt bak!" till hon som skulle ha greta och blablabla, spännde och gick ut till parkeringen där pappa väntade och åkte hem.
(Om hon som drog bak sadeln läser det här ligger jag risit till hahahah)
 
imorgon blir det att sköta greta igen, mys!
bilder från idag, världens finaste.