Bilder från idag
DATUM: 2012-11-30 | TID: 21:07:10 | KATEGORI: Foto


STALL ÖNSKELISTA 2012
DATUM: 2012-11-30 | TID: 12:00:00 | KATEGORI: Tilda

Det här får gärna tomten komma med..
Men tror jag kanske köper mössan och spöt nästa vecka om jag har pengar!
allt är från CRW förutom skorna och spöt.

KALL DAG..
DATUM: 2012-11-29 | TID: 22:57:12 | KATEGORI: Tilda

Kom till stallet runt 3, gick runt med victoria en stund innan julia kom. Borstade greta ganska så noga, men hon var otroligt nog rätt så ren, haha.. hängde med julia i privat i stort sett hela tiden, åkte sen hem med julia och blablabla.. har verkligen ingen blogg ork, men ska till stallet imorn så vi hörs imorgon, pussN!
 
föresten, kolla in den här bloggen.
 
ps: HAR HITTAT MIN KAMERA LADDARE NU :DDDD
 

29/11-2012
DATUM: 2012-11-29 | TID: 19:44:51 | KATEGORI: Julia

Idag kom jag till stallet vid halv 4 tror jag att det var. Gick till Mountain, lät Moa borsta på henne och då mockade jag samtidigt. Jag och tilda gick sen ut med hene i stora, gick med henne där 45-50 minuter och gick sen in igen. putsade hennes träns och borstade sen lite på henne.
Supermysig dag helt enkelt, hade på mig mina nya skor, vantar och mössa  - superskönaaaa ♥ Varma också dessutom! 
 
Men vi hörs, puss och hej, leverpastej ;)
 
mobilbilder från idag.. Men Tilda kanske kommer fota oss nästa vecka :DD
 
 
 
 

New in
DATUM: 2012-11-28 | TID: 20:43:23 | KATEGORI: Julia

Idag var jag inte i stallet utan jag åkte till Erikslund med mamma och madde för att köta lite saker och så. Från hööks fick jag med mig lite grejer så varför inte visa det här? 
 
 
Jag köpte en sjukt skön, marinblå mössa från crw. 

 
supersköna vantar från crw (kanske inte dom snyggaste men sköna och varma va dom i alla fall! )
 
 
Sen ett par riktigt sköna skor som jag ska ha när jag inte rider, alltså när jag sköter om och mockar osv. Dom är riktigt varma och sköna. 
dom är fodrad inuti :D 
 
men kram på er



 
 

TISDAG 27/11
DATUM: 2012-11-27 | TID: 21:56:23 | KATEGORI: Tilda

Drog till stallet runt 4, gick i ridhuset med julia och Mountain, gick upp på cafét, gick ner med emma, följde med henne ut till ridhuset med promise, gick i en liten 8a med promise medans emma gick och letade efter sin mobil, följde sen med julia in i privat igen, hälsade lite på Mountains ägares andra häst och hjälpte julia lite med Mountains täcke. Gick upp på cafét med Julia, satt där bara en kortis, drog ner till stallet och vi hälsade på cappi och drog sen hem till Julia.
Imorgon drar jag till stallet efter skolan, tar hand om Greta och ger henne och Dina havre eftersom julia inte kommer imorgon!
 
Bjuder på 2 jättedåliga mobilbilder på Scenic, mountains ägares andra häst! (Bättre bilder nästa vecka, håll ut!!)
 
 
 
 

27 november 2012
DATUM: 2012-11-27 | TID: 20:24:00 | KATEGORI: Julia

Idag kom jag till stallet vid 20 över 3. Gick direkt till Capitol och borstade, ryktade och kratsade hans hovar. Gick sen till Mountain. Det där som jag skrev om förra veckan som jag och moa skulle fixa va alltså att jag skulle börja sköta Mountain i privatstallet, en superfin häst. Men jag har aldrig liksom tyckt om henne eller något, har inte ens hälsat på henne haha. Men jag skötte alltså om henne idag. Skitmysig häst, lite kittlig då hon bet i väggen men annars jätte trevlig. Så borstade henne tills inger kom då hon skulle ta ut henne för att longera henne. Mockade då och gick sen ut för att gå med henne i ungefär en halvtimme. Gjorde då det och gick sen in och borstade henne, borstade av hennes benskydd, tvättade bettet, borstade av hennes täcke, hämtade nytt vatten och stog och myste en stund! 
Jag tror verkligen på att det här kommer att funka, har henne nu tisdagar, torsdagar och fredagar. Skulle egentligen haft måndagar också men jag kände att jag aldrig kommer hinna så sa att jag inte kunde..
 
Slutade på Roberta idag också, känns väl sådär men ändå rätt skönt, hehe. Men kan ju alltid gå in och ysa ju, hon står ju kvar liksom. 
 
 
jätteeeeeeedåiga bilder, jag vet.. mobilblder från idag, tyvärr.. 

Dagens ridpass 26/11-12 Tilda
DATUM: 2012-11-26 | TID: 21:12:24 | KATEGORI: Tilda

Valde Mozart igen, han var pigg men lyssnade bra.
Som vanligt väldigt tung i huvudet, och snubblade till då och då.
Han skötte sig finfint på volterna, och ja jag är nöjd helt enkelt.
Vi hade Anna istället för Camilla för Camillas barn var sjuk, så ja det var kul c:
Vi fick skritta brevid varann så jag skyndade över ridhuset till julia, haha hon såg fett liten ut från mozarts rygg^^
 
Innan så snackade jag och några till om en sak, inte säkert en men det blir nästa vecka, taggatagga!! :D
 

Ridlektion 26/11-2012
DATUM: 2012-11-26 | TID: 19:11:32 | KATEGORI:

Idag hade jag Promise. Hon skötte sig fint när vi red fram, inget krångel, lyssnade på skänkeln osv. Hde bra tempo, vände över och styrde dit jag bad henne. 
Vi red på volterna mycket idag, mot slutet tror jag att hon tyckte att det började bli tröttsamt och tråkigt att rida runt på en volt. Då sprang hon mest och ville inte lyssna. Men innan det gick hon jättefint, hade bra form och var bra ställd. Lyssnade på tempoväxlingar och så. stjärnan! ♥
 
Jag tycker att det gick bra idag, hon var duktig så jag är nöjd över henne. Tror jag vill ha henne nästa vecka också då vi ska göra bakdelsvändningar. 
 

OM IDAG:
DATUM: 2012-11-26 | TID: 10:58:31 | KATEGORI: Tilda

Hämtar julia hemma hos henne runt 2, drar till stallet och sköter om Greta, rider 4-5, ge greta havre.
Har studiedag, så ska fixa med mitt hår och kanske ta ut katten så han får springa av sig:3
Hörs sen^^

Bilder från året 2012
DATUM: 2012-11-25 | TID: 19:30:12 | KATEGORI: Foto

 
 
 
 

Ridlektion 24/11-2012
DATUM: 2012-11-24 | TID: 18:31:09 | KATEGORI:

Idag hoppade vi och jag hade Elina. Gick faktiskt super, enligt mig. Hon lyssnade bra och hade bra och rund galopp både när vi hoppade och på framridningen. 
 
Vi hoppade rätt mycket idag, men det va kul. Elina skötte sig fint hela tiden och jag är mer än nöjd. Ingen rivning eller vägring, duktig hästis! 
 

23/11-2012
DATUM: 2012-11-23 | TID: 23:31:58 | KATEGORI: Julia

Hann inte ta hand om Capitol alls idag, då han var på lektion hela tiden jag var där - 2 timmar alltså. Menmen, mockade noga i alla fall, hade inge bättre för mig. 
 
Har inge intressant att skriva, rider imorgon plus har captiol. åker väl dit vid 1-halv 2. Vi hörs väl då, puss o kram. 
 

DAGS FÖR FRÅGESTUND!
DATUM: 2012-11-23 | TID: 19:46:10 | KATEGORI: Q/A

 

KORTIS
DATUM: 2012-11-22 | TID: 19:09:43 | KATEGORI: Tilda

Hann bara vara i stallet en timme, satt på cafét med vickaN en stund eftersom greta gick lektion, gick ner sen och mockade, satt på kontoret en stund och gick sen runt emd julia. Lånade vickaNs borstar när greta kom in eftersom jag glömt mina nycklar hemma. Hästis vart ren & len:3
Var tvungen att dra sen eftersom vi skulle göra nånting med det failade och blablabla..
Råkade ta med vickaNs lilla borste med mig, hade lagt den i min byxficka, alltså hur lyckas jag ens hahaha?
imorgon efter skolan drar jag till stallet, ska snacka lite med Ellen om hon kommer dit!
Hörs imorgon^^ (kameran hänger kanske med imorgon ;) )

22/11-2012
DATUM: 2012-11-22 | TID: 19:03:11 | KATEGORI: Julia

hej på er. Idag var jag inte i stallet så jätte länge, men hann vara där i 1 timme och 20 minuter i alla fall. Mockade lite åt Berta när hon var på lektion och när hon kom in från den sadlade jag av henne åt tjejen som hade ridit. Bostade sen av henne med en låneborste då jag inte orkade gå till andra stallet för att hämta min egna. Kratsade hovarna på henne lite också. Hon var redan ren så jag borstade bara av snabbt. Gav henne och greta havre vid halv 5, satt en stund på cafet med Viktoria och åkte hem vid 5. Mysig dag helt enkelt. 
 
Imorgon drar jag till stallet efter skolan för att ta hand om Capitol, mys. puss på er.
 
 
 
 

21/11-2012
DATUM: 2012-11-21 | TID: 19:16:17 | KATEGORI: Julia

Idag tog jag hand om Dina riktigt ordentligt! Borstade med flera olika borstar, ryktade massa, kratsade hovarna, borstade ansiktet osv. Hon var hur mysig som helst, höll på med henne minst 1 timme. Stog och bara myste i ungefär 10 minuter också, min underbara♥
 
Jag och Moa fixade en grej också, hiihihihi kommer bli awesome! Ni får veta vad vi gjorde på måndag tror ja, hihihihihi. 
 
Nu ska jag plugga, bamse kramaaaaar. 
(ledsen över att ni får vrida på huvudet :( )

DAGEN
DATUM: 2012-11-21 | TID: 19:06:53 | KATEGORI: Tilda

Kom till stallet, skötte om greta ganska ordentligt, borstade av, ryktade med ryktborste+skrapa, hade på pälsglans på en handduk och hade på henne. Sadlade henne åt nån liten tjej som rider henne varje onsdag, umgåddes med mina vänner, gav greta havre och borstade hennes ben noga när hon kom in, åkte hem runt 20 i 6.
Drar till stallet imorgon med, kameran kanske följer med! c:

Today
DATUM: 2012-11-20 | TID: 20:47:27 | KATEGORI:

Idag kom jag till stallet vid halv 4 tror jag att det var. Gick direkt till capitol för att sköta om honom, men han ville inte alls ha på sig grimman så vi sog nog i 10 minuter och tjafsade om det. Han ville verkligen inte, han hade huvudet uppe i taket och vägrade ta ner det. Tillslut tog jag fram pallen och då fick jag på den. Borstade av honom snabbt och kratsade hovarna. Gick sen till Look ( hade fått en meddelandde på fb aav erica att jag gärna skulle kunna få ta hand om honom idag då hans skötare var sjuk, hon brukar fråga mig om nån är sjuk eller om hon inte kan komma eller så, tog hand om honom i lördags och söndags också ) Ställde då honom på gången och borstade och kratsade hovarna på honom. Gick sen upp till cafeet med Wilma, käkade en toast och gick sen nr ign för att ge cappsi havre och mocka åt honom. sen stog jag och wilma och kollade på några som red i stora och efter det gick jag och snackade med erica. Hon förklarade vart alla looks grejer var och så, eftersom jag kommer börja på honom om nån slutar eller så kommer jag  ju ta hand om honom om hans skötare eller erica är borta. Mockade sen ordentligt och spånade när erica var och red honom. kollade en snabbis och det såg skitbra ut! Åkte sen hem, jag han inte göra någon av hästarna så jätterena, menmen. 
 
Imorgon ska jag ta hand om Romadina, puss. 
 
bästa look♥

Går dagens ridlektion
DATUM: 2012-11-20 | TID: 10:48:48 | KATEGORI:

valde mozart, gick bra förutom att han är rätt tung i huvudet s vart astrött.
Hoppade aslåga hinder, riktigt tråkigt, börjar bli väldigt missnöjd med gruppen...
Hoppade en bana, första gången gick sådär, sen andra gången gick allt klockrent, fick igenom ett galoppbyte när vi landade i fel galopp och så, riktigt nöjd. Finns film, får se om jag får den nån gång i veckan så ni kanske kan se den!
Taggad till ridlägret, bästa mås!

Resten av veckan
DATUM: 2012-11-20 | TID: 08:44:00 | KATEGORI: Julia

Tisdag: Slutar 14.20 och tar bussen direkt till stallet. Sköter där om Capitol ordentligt och myser en massa. Mockar lite och tar sen bussen hem. Kameran följer inte med tyvärr..
 
Onsdag: Slutar 14.45 och tar bussen direkt till stallet. Sköter där om Dina ordentligt, myser en massa, mockar osv. Kanske går med henne och Tilda och Greta i stora 8 ( eller lilla om dom rider i stora ) Tar bussen hem sen vid 5-6. Kameran kanske följer med..
 
Torsdag: Slutar 14.50 och tar bussen direkt till stallet. Sköter där om Roberta antingen en snabbis eller ordentligt, det beror på hur smutsig hon är ( hon är alltid ren..) Mockar och tar sen bussen eller cykeln hem, beroende på hur mörkt det är. Kameran följer inte med. 
 
Fredag: Slutar 14.30 och tar bussen direkt till stallet, sköter om Capitol ordentligt och mockar o fixar, när jag är klar åker jag hem med bussen. Kameran följer inte med.
 
Lördag: Åker antagligen till stallet 2, sköter om capitol om han inte är i hagen och mockar. Rider halv 4. Tar bussen hem efter ridningen. Kameran följer inte meeeed.
 
Söndag:Kanske åker till stallet, men tror inte det. 
 
Jag och Moa har pratat om en grej också, så får reda på om det kommer hända nån gång i veckan. Taggad!!!

ridlektion 19/11-2012
DATUM: 2012-11-19 | TID: 21:17:08 | KATEGORI:

idag hoppade jag promise. vi var ute i stora och hoppade typ en bana. på framridningen var hon rätt pigg, bråkade lite i galoppen och så.

när vi hoppade fram travade vi över ett aslågt kryss. gick bra. hoppade sen en bana typ, aslåga hinder då också. men promise skötte sig super, hon lyssnade och hoppade fint över hindrena.
jag är nöjd i alla fall.

den här gruppen har bara blivit sämre. vi utvecklas inte framåt utan det går bakot just nu. sjukt deppigt ju haha.
/julia

NI ÄR BÄST!
DATUM: 2012-11-19 | TID: 11:08:00 | KATEGORI:


HELGEN
DATUM: 2012-11-18 | TID: 14:59:05 | KATEGORI: Tilda

LÖRDAG:
Kom till stallet runt 4, kollade på halva ulias lektion och mockade sen i capitols box åt henne.
Hjälpte henne med look och hade det mys, sen runt halv 7 gick vi upp på cafét och packade upp, åt tacos och var i ridhuset ett tag, sen var det spökhistorie dags, och efter det var det spökvandring, velade asmycket men gick till sist med ellen och amanda, det var inte lika läskigt som jag trodde, men det var väl mest typ obehagligt när dom gick efter en och stog mitt i vägen och så haha..
sen sanninge eller konka, tradition förfan! Skrattade massor!! Haha ja, somnade runt 4,  sov inte särskillt bra men det funkade haha..
 
SÖNDAG:
Blev väckta runt 8, klev upp och packade i ordning och åt frukost, fast när alla börjat äta så stog jag och julia fortfarande och försökte få i hennes luftmadrass i "väskan". Käkade frukost och sen gick jag och wilma ner på läktarn en stund eftersom dom släppte alla ston där inne haha, gick upp och satt på oss skor och så gick vi ner i stallet och hjälpte dom ta in hästarna och släppa ut killarna, gick runt, hjälptes ut med look, jag mockade, och sen borstade jag av Mozart men han bet mig i handen så jag slutade haha, ska ända ha han på lägret så haha^^
Sen runt halv 11 kom pappa och hämtade mig.
 
Hoppning i stora imorgon, bana. TAGGA.
 
ungefär ett halvårs gammal bild på spirit, från när jag skötte henne!
 
 

Ridlektion 17/11-2012
DATUM: 2012-11-18 | TID: 13:32:00 | KATEGORI:

Igår red jag faktiskt carpen i stora, fattar det knappt själv haha. men jag gjorde det i alla fall och nej jag är inte nöjd.
Ibland va det kaos och ibland gick det bra. Vissa stunder var han faktiskt jättefin. Han var lugn och jobbade på men det blev mellanrum då han inte lyssnade på mig.
I traven och galoppen gjorde jag mycket volter och red på slingriga vägar så han skulle tänka på det, men när jag rakriktade sprang han bara kändes det som, hehe.
 
Vi gjorde 2 olika övningar. Först skulle vi vända snätt igenom i skänkelvikning undan för höger skänkel till mitten (alltså x) och göra en volt åt vänster och när man kommit tillbaka till x skulle man rakrikta ut till spåret igen. Nej det gick inge bra kändes det som, haha.
Sen gjorde vi en till övning som jag inte orkar förklara. Men den gick mycke bättre.
 
Isabell sa att jag skulle vara nöjd. Jag är inte jättenöjd, men ändå lite. Jag hade aldrig ridit honom förut och han är rätt ung. Hon sa också att jag måste ta honom nästnästa gång också, efter hoppningen som är nästa vecka.
 

Brandbilar o grejer
DATUM: 2012-11-17 | TID: 14:18:16 | KATEGORI: Julia

Hola. Ledsen för att jag inte uppdaterade igår men hann inte. Jag avr på skoldisco, inte precis världens bästa kan man säga. Och eftersom jag inte har något "hästigt" om igår kan jag kanske få skriva "ohästigt" nu.
Discot igår var kaos, bokstavligt. Det kom folk från andra skolor, typ 20-30 pers men dom kom inte in. Dom blev fett sura för det så de stannade kvar därutanför, kastade läsk, flaskor och spottade på fönstrerna. Dom kaxade upp sig mot åttorna som fixade discot och var lika taskiga mot deras föräldrar. Dom var kvar från början till slut, 7-11 även fast åttorna och föräldrarna sa åt dom att gå därifrån, men nej.
Brandlarmet gick också, alla fick gå ut och de kom brandmänn. Rökmaskinen var alltså ingen bra idé kan man säga..
 
Annars var det faktiskt riktigt kul!
 
Idag ska jag ta hand om Look åt Erica och sen rida halv 4. Ska ta hand om Look imorgon också, hihi.
 

HOLA AMIGOS
DATUM: 2012-11-15 | TID: 22:09:00 | KATEGORI: Tilda

Tog bussen efter skolan till stallet, Greta gick lektion så hängde med el friendos (aka victoria & wilma) på cafét ett tag, gick ner i stallet och greta skulle gå en lektion till, ugh det är vid sånna tillfällen jag bara vill lägga mig i en spilta och sova :(
Gick runt med julia och victoria, cafét, ute vid victoria och wilmas låda, båda stallen, mös lite inne hos mozart, hämtade havre till greta..
Aja hon kom in sen vid 5, lät dom fodra klart och borstade henne sen, julia hjälpte till att ta bort hennes fläckar som alltidalltidalltid finns där, ryktsten is tha shiiiiet..
Aja, halv vägs till bussen sen kom jag på att mina converse låg kvar i ombytes rummet så vi gick tillbaks och fastnade vid en lektion och kollade i kanske en halvtimme sen, gick och bytte skor och sen gick jag och julia till bussen. Var hos henne till ungefär 8 eftersom mamma var på nått möte!
På lördag blir det stallet igen, ska sova där, spökövernattning:3 Kommer bajsa på mig men ja..
Nu ska jag läsa, pusssss.
 
gammal bild på mig och spirit.

Fakta
DATUM: 2012-11-15 | TID: 20:33:26 | KATEGORI:

Hittade även massa fakta om Vinett, Nougat och Buster. Fktan är dock gammal, så jag vet inte om allt stämmer menmen. Jag hittade faktan HÄR.  ( för er som inte fattar så är texterna kopierade, haha. )
 
Fakta om Vinett:

Smeknamn: Vinan
Född: 1991
Färg: Mörk fux
E: Varuna xx
EE: Luthier xx
EU: Aspara xx
EUE: Crimson Satan xx
U: Filippa
Mankhöjd: Maxad D-ponny
Ras: Korsning mellan engelskt fullblod och ???

Vinett kom till Rocklunda för cirka 4 år sedan. Då var hon väldigt pigg och var inte speciellt utbildad. Anna Strid hjälpte då till med henne. Vinett är ju inte direkt någon hopphäst, även om hon har blivit bättre. Dressyr är hon duktigare på, men har fortfarande lite svårt för tex. öppna och sluta, men det beror också på ryttaren!

Hästen nedan är Vinetts farmorsfar, Crimson Satan.

 
Fakta om Nougat

Smeknamn: Nogge
Född: ~1988
Ras: korsning fjording/?
Meriter: Tävlat både dressyr och hoppning i allsvenskan.

Nougat började gå på lektioner runt 1997. När det var dags för Hippokampen var Nogge med och han tog hem segern tillsammans med bl.a Chiefen. Nougat står i Nya Stallet, bredvid Richie.

 

Fakta om Buster

Smeknamn: Bus
Hette förut: Konjak
Född: 1989
Färg: Brun
Tecken: Stjärn (+vita tecken på ben)

Buster, eller som han hette förut- Konjak, började gå på lektion när han var cirka 6 år. Han fick sedan byta namn eftersom det inte var så lämpligt med ett spritnamn på honom- speciellt inte när de små barnen skulle rida. Buster är en väldigt söt ponny som både är duktig på att hoppa och på dressyr. På sommarbetet är han även bra på att bocka- vilket ganska många har fått erfara genom åren...!

Buster står nu i Stora Stallet, mitt emellan Nalle och Serenad.

 


Fakta om Roberta
DATUM: 2012-11-15 | TID: 20:23:48 | KATEGORI: Hästarna

Hittade massa fakta om Roberta HÄR. Faktan är väl rätt gammal så platserna stämmer inte längre. ( för er som inte fattar så är texten kopierad, haha. )
 
Fakta om Roberta:

Smeknamn: Berta
Född: 91-02-28
Färg: Fux
Tecken: Bläs,fortsätter i strimma,avslutas ovan näsborrarna.Snopp.Vä+Hö bak:Vit kota.
Import från: Irland, 1993
Tidigare ägare: Svista säteri
E: The Noble Player(USA)
EE: The Minstrel(CAN)
EU: Noble Mark(GB)
U: Ridgiduct(GB)
UE: Ahonoora (GB)
UU: Salique
Antal galoppstarter: 2
Intjänad summa: 1500 kronor

Roberta har stått på ridskolan ungefär sedan 1996. Hon var tidigare för pigg och outbildad för att gå på lektioner, så då fick ridläraren Lina rida till henne. Berta är inte världsbäst på att hoppa, men hon försöker iallfall, och det kan bli en del rejäla språng, men hon har bara blivit bättre och bättre. I dressyren är hon väldigt bra, mjuk och svarar framåt.

Roberta står i Nya Stallet, mitt emellan Colombine och Mozart.

Hästen på bilden nedan är Robertas farfar, The Minstrel. Han blev årets häst i England och tävlade framgångsrikt i galopp. Han tjänade in 570605 dollar!

 

URMYSIG DAG
DATUM: 2012-11-14 | TID: 19:58:40 | KATEGORI: Tilda

Slutade vid 1 så var i stallet runt halv 2.
Borstade riktigt noga idag, och la massa tid på ben och hovar eftersom hela hovarna var lertäckta.. 
Fick henne ren tillslut, fast det var kvar lite lera men aja..
Borstade med sammanlagt 7 borstar, mina och låneborstar. Ont i armarna, faktist.
Hon var urmysig, bet lite i gallret bakom min rygg mot serenad ibland men hon är mongo så ja..
Sen kom Patchanga in och hästen vart ett helvete, bet mig i armen. Dum häst. Hon fick inge mer godis sen. Haha, aja satt på kontoret och pratade med lena och malin och pratade med anna.
Skulle hjälpa till att ta in pricken, så anna som var i hagen la grimskaftet över halsen eller vad man ska säga, det var inte det smartaste hon gjort haha.. han gick snällt framtill grinden där han slängde sig över en vattenpöl och tog nått galopp språng. Snurrade runt som en ballerina och fick tag i han. Det tyckte anna var jättekul.. jag med, faktist haha.. Hade jag inte fått tag i han hade jag legat i leran haha..

Satt på cafét ett tag med le friends, gav greta och dina havre och åkte hem.'Imorgon blir det stallet som vanligt, vi hörs^^

Saknar dig skruttis♥
DATUM: 2012-11-14 | TID: 18:32:38 | KATEGORI: Foto


13/11-2012
DATUM: 2012-11-13 | TID: 18:54:53 | KATEGORI: Julia

Det var supermysigt i stallet idag. Tog hand om Capitol ordentligt, han blev riktigt fin och ren. Borstade med olika borstar, gjorde rent hans hovar på utsidan eller vad jag ska säga, borxstade svans och man, smörjde in hans mungipor med helosan, ryktade, kratsade hovarna och mockade ordentligt. Det var urmysigt, han var riktigt mysig också. Han ville gosa jätte mycket när jag hade borstat klart och medans jag borstade stog han bara och njöt. 
Det var lugnt och skönt, jag avr själv en ganska lång stund och det gjorde honom lugnare än vad han brukar vara. 
Innan jag åkte hem tränade vi lite på att buga också, hanlär sig sakta men säkert, haha. 
 
Imorgon blir det inget stall för mig eftersom vi ska till Stockholm med klassen. Börjar 7 och kommer hem 5 på kvällen. Så kommer vara helt slut när jag kommer hem. 
Pussar och kramar
 

Ridlektion 12/11-2012
DATUM: 2012-11-12 | TID: 20:21:31 | KATEGORI:

Idag valde jag Laban, eftersom jag ridit Promise så mycket och för att det var riktigt längesen jag red honom. 
 
När vi red fram jobbade vi mycket innanför spåret, han bjöd inte riktigt till i skritten och traven, men i galoppen var han superduktig. 
Vi skulle sen jobba med bommar,volt, skänkelvikning och rakriktning. Vi började övningen i skritt och trav. Det gick sådar, han lyssnade inte super och bjöd inte riktigt, men han hade fin ställning på volten men farten var sådär. När vi tog det i trav och galopp gick det mycket bättre. Han höll galoppen på volten och bjöd till i traven. Då var han duktig och jag är njd över det. 
 
Han va inte den lättaste att få o jobba i skritten, men det gick bra efter ett tag faktiskt. 
Jag är nöjd, över oss båda. 
gammal bild på oss från tiden då jag skötte han, haha. 

VECKANS RIDLEKTION 12/11 TILDA
DATUM: 2012-11-12 | TID: 18:16:50 | KATEGORI:

Valde elina för omväxlingens skull haha.
Först kändes det jättekonstigt eftersom jag vant mig vid greta haha..
Vi körde en övning med bommar, så det var skänkel vikning i skritt, volt och rakt riktning i trav och så.
Vi jobbade mycket innanför spåret på framridningen, och att vi bara skulle svänga med ytter eller vad man ska säga..
Elina var riktigt pigg, så fick ta lätta ta lätta ta lätta haha. Men hon lyssnade väldigt bra:)
Mot slutet gick det väldigt bra, sen körde vi skänkelvikningen i trav och resten i galopp, och då vart hon också väldigt pigg men efter typ 2 varv gick det bättre.
Sen galopperade vi nått varv och då svängde jag vid mitten för att få plats, och då sa camilla att jag skulle ta mer i ytter och fick sen beröm för det haha.
Galopperade lite och travade sen av henne på halv långa tyglar, mysig tjej det där!
Sadlade av och så och precis då kom pappa så hann inte borsta greta, han bara ge henne havre och hälsa på henne.
Hare gött igelkött.

bilder från idag
DATUM: 2012-11-11 | TID: 22:06:32 | KATEGORI: Foto

 

NÖJD TJEJ
DATUM: 2012-11-11 | TID: 17:47:58 | KATEGORI: Tilda

Kom ju som sagt till stallet runt halv 5.
Under dom timmarna stallet var låst så satt vi på en bänk inlindade i filtar. Satt i Cias bil inlindade i filtar.
Åt kakor, bullar och mackor. Drack varm choklad. Sprang runt i stora ridhuset och vart skitiga..
Sen när stallet öppnade så skulle vi ju bara vänta typ 2 timmar till tills klockan vart 10..
Tog in Fläckis och Brandon från hagen, gick runt och ja.
 
Sen när vi äntligen fick välja så valde jag efter många om och men (hej vuxen.) Mozart. Och jag är asnöjd. Kommer bli så jävla bra!
 
ridskolans bild.

trött, blöt, smutsig och kall
DATUM: 2012-11-11 | TID: 12:22:25 | KATEGORI: Julia

Hej på er. Jag, Ellen & Tilda vaknade kvart i 4 imorse eftersom vi skulle välja hästar till julridlägret.. Så vi gick upp och tog oss sen till stallet genom att gå och cykla. vi var framme i stallet halv 5 ungefär. Vi var nästan först förutom Alva som hade skrivit att hon ville ha Choko och Veras mamma (sia) som skrev dit att Vera ville ha Elina. Så vi skrev upp oss och jag skrev att jag ville ha Capitol :D. Vi hade med oss massa filtar och frukost som vi käkade på en bänk, invirade i filtar. Sen satte vi oss i Sias bil och värmde oss, satt där ett tag men sen skulle hon åka och vi satte oss då på bänken igen, då det kom lite andra personer vi satt med o så. Jag var sjukt trött, ville bara sova men det gick inte. Så vi gick in i stallet när de morgonfodrade och när de var klara satt evi oss ute igen o hade det trevligt. Klockan 10 skulle man gå in 1 och 1 på kontoret och säga vilken häst man ville ha och så. Jag var den 4:e på listan och jag fick Cappsi :DDD Så sjukt glad, längtar så jäkla mycket, men det är efter jul haha. Men det kommer bli gryyyymt!
Vi har alltså vart i stallet från halv 5-halv 11.
Nu ska jag försöka sova lite, jag, ellen o tilda ar bara sovit 1 timme den här natten. Är helt slut just nu. Bilder kommer sen. puss.

Ridlektion 10/11-2012
DATUM: 2012-11-10 | TID: 22:05:00 | KATEGORI:

Idag valde jag först och valde Elina.
 
På framridningen galopperade sjukt länge, både jag och hästen blev anfådda, haha.
Själv tycker jag att det gick bra idag, hon lyssnade super och så. Orkar inte skriva så detaljerat men vi skulle rida med förlängda tyglar. Alltså bara styra/göra halt med vikt och skänklar. Det gick inte så jätta bra i skritten, eller jo, efter ett tag men det gick betydligt bättre i traven. 
När jag gjorde galoppskänkel fattade hon direkt galopp, hon började trava direkt när jag skänklade på, så jo, jag är nöjd. 
 
Fick också ett kontrollerat "sken" från C till A också. haha, men det drar vi ett streck över. 
 
Hon var superduktig, hon var jätte fin, verkligen. Det var bara efter "skenet" som hon fjantade sig vid läktaren, haha tönt. 
 
 
fett snigg bild på mig och elina från betet, haha. 
 

Känner mig tvungen att dela med mig av den här.
DATUM: 2012-11-10 | TID: 13:00:23 | KATEGORI: Tilda

Många har nog sett den, men den är bara föööör bra hahah..

bloggen
DATUM: 2012-11-09 | TID: 22:15:00 | KATEGORI:

Nu är det såhär att jag faktiskt tycker att bloggen är rätt tråkig, haha. Asså jag tänker på designen, den är rätt vit och headern bara flyger däruppe i det vita med spetsiga kanter. Den borde piffas upp lite, lite mer färg, grejer i sidmenyn och lite helhet. haha, fattar ni vad jag menar? Så har nån något tips på designer? Asså hur den typ skulle kunna vara. Men den måste passa med headern. Den som skiver den snyggaste designen ommer få en länkning i ett inlägg och i sidmenyn under "länkar". 
 
Har ni tips/önskningar på inlägg/videoinläg kan ni också skriva det, hehe. 
 
Kom igen, kommentera nu :D 
 

min ängel♥
DATUM: 2012-11-09 | TID: 22:07:50 | KATEGORI: Foto

 
Bilder från betet 2012

UPPDATERING!!
DATUM: 2012-11-08 | TID: 18:03:06 | KATEGORI: Tilda

Kom till stallet runt tre, borstade greta och gick med henne i ridhuset medans julia fotade oss.
Gick in med henne, borstade lite till. Gav henne och berta havre, mockade lite och åkte hem vid 6. 
Glömde kameran hemma..

Fin rubrik
DATUM: 2012-11-08 | TID: 17:25:40 | KATEGORI: Julia

Va inte i stallt länge idag. Kom dit vid 4 , gick med Tilda och Greta i stora och fotade dom lite, gick sen in till stallet och mockade hos berta eftersom hon gick lektion. Tog sen cykeln hem vid halv 5. 
Bilderna kasnke kommer upp sen, vi får se om jag orkar. är helt slut. puss. 

Alla hästar jag skött
DATUM: 2012-11-07 | TID: 21:03:37 | KATEGORI: Julia

Förutom de hästar jag sköter nu har jag faktiskt skött 3 andra hästar. Så tänkte skriva lite om dom.
 
Vinett
Vinett var min bardomskärlek från 2008 till 2011. Red henne nästan varje vecka, stog alltid och gav henne godis och klappade henne på mulen. Hon var den finaste, gulligaste och snällaste ponnyn jag visste om.
Någon gång i februari 2011 frågade jag lena om hon fanns någon dag att sköta och blev uppskriven på torsdagar. Var superglad, varje vecka då jag satt i bilen och var på väg till stallet för att rida och sköta om min bästavar jag så grymt glad. Hon var snäll, men kunde vara riktigt tjurig ibland. Jag kommer ihåg att hon stog i andra stallet då och bråkade med Lucy hela tiden, men jag sa strängt ifrån och hon lyssnade och jag blev så sjukt stolt. 
Hon var underbar och jag skötte henne i lite mer än ett år tills den 1 mars 2012 då jag hade tänkt ett tag och valde att sluta. Glädjen att bara stå och borsta på henne försvann, så jag slutade och började på Serenad. 
Men jag älskar den där tjejen, Jag gjorde det då och gör det fortfarande. Den känslan jag har för henne kan inte förändras, det kommer den aldrig göra. 
 
Serenad
 

Serenad var en häst som jag tyckte var sjukt fin, men hade inga speciella känslor för henne. Jag började på henne för att jag ville testa någon ny häst än Vinett och då var hon den enda som fanns. Hon var supersnäll och så, men som jag sa det fanns inga speciella känslor. I böjan tyckte jag det var kul, men det tog inte lång tid tills jag förstog att det inte kändes rätt att stå där med henne längre. Det var inte lika kul med henne, hon stog där och var hur snäll som helst, men det fattades något. Så jag fastnade inte för henne, jag äskade inte henne, jag tyckte om henne men jag älskade henne inte. 
Så den 17 april 2012 slutade jag på henne. Visst, jag saknar det, det gör jag. Men endå inte. 
 
Laban
 
Laban vet jag inte när jag började sköta, men honom tyckte jag om riktigt mycket. Han var sjukt mysig och gjorde aldrig något dumt. Jag försökte rida honom så mycket jag kunde men han gick inte i min grup, så det blev bara ibland. Jag skötte honom inte så länge, men jag slutadepå honom för att jag vile börja på capitol, som jag tyckte om mer. Men jag tyckte om honom jätte mycket, det gör jag fortfarade men inte lika mycket längre. 
 

SNABBIS..
DATUM: 2012-11-07 | TID: 20:23:00 | KATEGORI: Tilda

I stallet borstade jag greta ganska noga, mockade 2 gånger, tränsade berta åt en tjej och sadlade och tränsade greta. Satt på cafét med julia en stund och kollade sen på hoppspecialen en stund med henne och wilma. Imorgon blir det stallet igen och jag tror jag tar med kameran så att ni kan få lite bilder! Kram!

Tycker uppdateringen inte varit på topp
DATUM: 2012-11-07 | TID: 18:33:12 | KATEGORI: Julia

För bara nån dag sen låg det på 138 visningar och idag bra 12 :o Vad händer?? Känner att jag måste blogga lite intressantare nu, haha. Men vi kör på vad jag gjorde idag nu och sen få vi se om det kanske kommer upp ett lite intressantare inlägg senare. 
 
Idag skötte jag om Dina. Gjorde det inte sådär jätteordentligt med flera olika borstar eller gjorde nån stor rengöring men borsta av hene, rätt länge med en vanlig mjuk borste och kratsade sen hennes hovar. Ryktade lite snabbt på båda sidor. Mockade 2 gånger också, annars så gjorde jag faktist inge mer med henne. Förutom att jag gav henne mat och gav det dessutom till Capitol eftersom jag skulle tagit hand om honom, men glömde bort det och när jag väl kom på det skulle vi åka hem så jag hann inte det. 
Kollade på hoppkursen som va också, fick bygga upp hindrerna som revs och så, haha. Frös också riktigt mycke eftersom jag bara hade på mig converse, jacka, byxor och en vanlig tröja. Det är så sjukt kallt just nu, tänk då när det blir vinter. Nej jag vill ha sommar igen! 
 

Inget stall
DATUM: 2012-11-06 | TID: 19:19:48 | KATEGORI: Julia

Blev inget stall för mig idag, för jag glömde helt bort att jag kunde ta bussen. Men läs om det som hända i skolan osv HÄR!
 

VIDEO PÅ VECKANS RIPASS
DATUM: 2012-11-06 | TID: 17:47:00 | KATEGORI:

Vet att jag inte sitter sådär jättebra och så.. orkade inte göra någon superfilm heller.
 

Dag 3 – Min största rädsla
DATUM: 2012-11-06 | TID: 12:00:00 | KATEGORI: Tilda

Min största rädsla..
Måste vara att Greta (eller någon annan av mina favoriter) dör.
Och att typ en häst stegrar och att ramlar bakåt (båda när man sitter på eller bara leder) 
Och typ att bli översprungen av en häst eller nått sånt så att man måste åka till sjukhuset.
Och så måste det vara att jag nån dag måste sluta rida, eller ännu värre, sluta vara i stallet helt..

MY SOULMATE. ♥
DATUM: 2012-11-05 | TID: 20:25:46 | KATEGORI: Hästarna

 

DAGENS RIDPASS 5/11 TILDA
DATUM: 2012-11-05 | TID: 20:13:10 | KATEGORI: Hästarna

Kan börja med att säga att jag är jäävligt nöjd, mitt hjärta skötte sig super.
Fast inte så jätte i början haha.. när vi skulle göra så där med spöt (läs julias inlägg) så blev greta plötsligt piggare och jag tappade stödet, men det gick bra ändå förutom att jag höll på att glida av haha..
På läktar volten var hon lite halv trög, men sen började jag tänka "tygel-skänkel-lätta" och då vart den skillad på en gång^^ På stallvolten gick det myyycket bättre, hon började slänga upp huvudet och böja liite på halsen.  Camilla sa att det såg jättefint ut! Och att vi skulle behöva en timme till ( på ett positivt sätt haha) på stallvolten klicka det till och hon ställde sig finfint efter skänkeln, jag är verkligen super nöjd, vi utvecklas efter varje pass!
Red barbacka igen föresten^^
Orkar inte skriva något jättelångt inlägg, men mamma filmade så har gjort en film som kanske kommer upp ikväll/imorgon. 
Efter lektionen tog jag in greta, gav henne havre och sen när hon fått hö borstade jag av henne, hon hade blivit lite svettig på ryggraden så pälsen stog upp där, sötan!
Borstade av henne lite snabbt och ryktade med ryktborste och skrapan, tog sen ut henne till stora ridhuset för att göra julia och berta sällskap, blev ännu mer filmad av mamma.
Hon skötte sig fint tills hon fick nog och drog iväg ut i ridhuset med mig på släptåg. Dum och stark häst haha.. röt lite åt henne och la grimskaftet ett varv runt mulen för att få bättre kontroll och tog inne henne i stallet där hon nöjt började tugga i sig resten av sitt hö. Mongo haha..
But i looove her anyway.♥
 
lite bilder från idag.
 
 
 

Ridlektion 5/11-2012
DATUM: 2012-11-05 | TID: 18:52:51 | KATEGORI:

Det är ju så att jag växer rätt snabbt på längden och när jag blivit längre kan jag inte rida ponnysarna längre, därför gjorde jag något jag aldrig tänkt göra igen - hahah jag valde oboj.. Jag visste redan när jag valde honom att det inte skulle gå bra, men herregud YOLO för sjutton gubbar :D 
Så jag hoppade upp på honom och han skötte sig finfint tills vi skulle trava. Han började krångla och gick in mot mitten, ville inte alls gå ut på spåret och så. Men sen fick jag ut honom på spåret och vi travade en bit, men direkt när jag slappnade av stack han in mot mitten igen. Haha, vi höll på och krånglade ett tag och sen kom vi ut på spåret, travade 4 steg och sen vet jag inte vad han gjorde, Nästan som ett bocksrång i alla fall, haha. Men jag skrattade bara, hann inte märka det knappt. Fortsatte kämpa men efter ett tag sa jag att jag gav upp. haha, jag hade ju räknat med att det skulle gå sådär, men jag ville bara sitta på hans rygg en sista gång innan jag inte kunde det längre. Såg det bara som en rolig grej faktist. 
Så jag gick och tränsade Promise istället, men sadlade inte eftersom jag tänkte rida barbacka. 
Då hade de redan galpperat ett varv så jag fick vara med på det andra. Men vi fick inte hålla i tyglarna som vanligt, utan vi skulle hålla i tyglarna och sedan sätta spöt på händerna ovanför manken och bara hålla i spöt med tummarna. Det gjorde vi för att vi skulle få träna på att hålla upp tummen, så vi gjorde det i alla gångarter. Det var rätt svårt, jag tappade stödet på tygeln och i galoppen sprang hon in i mitten men när jag höll vanligt gick det bra igen. 
Vi skulle sen rida på volterna. Ställa och böja hästen efter voltspåret. På läktarvolten samarbetade hon inte så bra med mig, lyssnade inte på skänkeln och drog sig bara ut mot väggen, men på stallvolten hade hon superfin form, lyssnade på allt jag bad henne om och var riktigt fin. När vi kom ut mot voltspåret igen efter att ha, vad ska jag säga, gått på voltspåret utan väggen? alltså i mitten då så skulle vi flytta dom i skänkelvikning ut på voltspåret. Samma sak här, på läktarvolten lyssnade hon inte så bra men på stallvolten var hon jättefin,lyssnade på vad jag än gjorde och var riktigt duktig. 
 
Jag är jättenöjd över Promise, hon var riktigt fin idag och lyssnade bra. 
 

Dag 3 – Min största rädsla
DATUM: 2012-11-05 | TID: 13:07:00 | KATEGORI: Julia

Hoppar dag 2, eftersom jag inte har någon häst, haha. 
 
Jag har ingen stor rädsla faktist, tänker inte på såna saker alls. Men om jag måste skriva något så är det nog att bli översprungen av en häst/ponny. 
 
det blev ett kort inlägg, men men, visste inte vad jag skulle skriva.
 

Dag 2 – Min första häst
DATUM: 2012-11-05 | TID: 12:00:00 | KATEGORI: Tilda

Har ju aldrig haft nån egen häst, men min första sköthäst var Buster och jag skötte han i lite mer än ett år^^


tomorrow
DATUM: 2012-11-04 | TID: 18:24:38 | KATEGORI: Julia

Efter skolan åker jag till stallet, rider 4-5 och tar sen hand om Romadina, eller så tar jag hand om henne före ridningen. Kameran följer inte med, så inga nya bilder tyvärr.
Vi kommer jobba med volterna idag igen, hoppas på promise men är lite sugen på att ta någon annan. men ändå inte, haha. Ja men vi hörs imorgon, kram. 
 

Ny header
DATUM: 2012-11-04 | TID: 18:04:00 | KATEGORI: Tilda

Vad tycks om den nya headern? Vi ska ändra lite skit i designen också haha..
Min pappa som gjort den, själv tycker jag den vart riktigt snygg^^
min kompis hanna som hjälpte oss sätta in den :)
Imorgon ska jag rida, tror ni kan gissa vem jag vill ha haha, vi ska jobba med volter den här lektionen också, hoppas på barbacka^^ Och så ska jag sköta greta efter lektionen^^

SNEAKPEAK...
DATUM: 2012-11-04 | TID: 17:12:00 | KATEGORI:

 

Dag 1 - Presentera dig och din häst
DATUM: 2012-11-04 | TID: 12:01:19 | KATEGORI: Tilda

Tilda Willén
Haha suger på att berätta om mig själv..
Bor i västerås med skilda föräldrar, rider på rocklunda där jag sköter en underbar häst.
Hos mamma är det jag, hon och katterna Tarzan och Simba.
Hos pappa är det jag, pappa, min låtsas mamma och hennes 2 döttrar.
Fotar med min Nikon D3100 som jag köpte i Maj 2012.
Vet inte vad jag ska skriva mer hahah..
 
Greta
Åh, mitt lilla hjärta. Har skött henne sen 16 april 2012, men har tyckt om henne sen jag började rida 2008.
Hon betyder massor för mig.
Hon är snäll, men kan vara tjurig i spiltan, sparka i väggen eller bita i gallret mot Serenad och Patchanga.
Hon "kastar runt" sin salt sten så att det smäller i spiltväggen och hon gör "prutt ljud" i krubban.
Hon är lite speciell, helt enkelt.
 

Dag 1 - Presentera dig och din häst
DATUM: 2012-11-04 | TID: 09:47:57 | KATEGORI: Julia

Jag kopierar det vi skrev från början, när bloggen startades ^^
 
 
Jag är 12 år och bor med skilda föräldrar & min kanin. 
Fotar med min Nikon D5100 som jag fick den här månaden, haha. 
Jag rider 2 gånger i veckan på Rocklunda ridskola, VRS (västerås ryttar sällskap). 
Är i stallet 6 dagar i veckan. Sköter Romadina Måndagar & Onsdagar, Capitol tisdagar & fredagar, Roberta torsdagar och rider på måndagar 4-5 och lördagar 15.30-16.30. 
Jag kommer nog skriva varje dag, men om jag inte skriver nån dag kan ni följa mig på min andra blogg: http://juliathorbergs.blogg.se/ 
Har ni några frågor? Kommentera. 
 
Romadina, eller Dina som hon kallas, är ett supersnällt sto som är född 1991. Jag vet inte hur hög hon är, men rätt så hög i alla fall, haha. Alla kan rida henne, hon är hur go som helst och gör nästan allt man ber om. 
I hanteringen är hon sjukt snäll, gör aldrig något dumt eller nått sånt. Det enda som om kan bli lite småtjurig för är när man borstar henne på magen och vid virveln, där hon är rätt kittlig. 
Jag har skött henne sen den 12 januari 2011 och har henne måndagar och onsdagar. 
Frågor om Romadina? Kommentera.
 
Capitol är en väldigt stor häst på 1,85 cm i mankhöjd, född 2003. Han kom till rocklunda som treåring och började gå lektioner hösen 2008. Han har sina sura stunder, då han inte är så mysig, men sen har han där han är hur mysig som helst då man bara vill krama om honom och inte gå därifrån. Världens bästa häst, det är vad han är! 
Jag började sköta Capitol den 22 januari 2012. 
Frågor om Capitol? Kommentera.
 
Roberta är en 21-årig fux med 2 halv strumpor på bakbenen. Hon har fått ett rykte om att hon är tjurig, bits och är elak. Inget av det stämmer! Hon är hur mysig som helst, när man väl har börjat känna henne. och sen elak? Aldrig i livet! Det är bara mot andra hästar hon kan få lite humörsvängningar eller vad jag ska säga. Annars kan hon vara helt underbar. I ridningen måste man vara bestämd från början eftersom hon kan vara rätt seg, men ändå rätt pigg ibland. Jg har skött henne sen den 16 april 2012 och jag har henne på torsdagar, Jag hade henne på måndagar också men slutade på henne för att få mer tid till Romadina. 
Frågor om Roberta? Kommentera. 
 

kör också på en sån här
DATUM: 2012-11-04 | TID: 09:37:00 | KATEGORI: Julia

snor den från tilda, hehe. 
Dag 1 - Presentera dig och din häst
Dag 2 – Min första häst 
Dag 3 – Min största rädsla
Dag 4 - Hur mitt hästintresse började
Dag 5 – Det här finns i min ryktlåda
Dag 6 - Det här äter min häst varje dag
Dag 7 - Min favoritgrej i stallet
Dag 8 - Min hästs vardagsoutfit
Dag 9 – Mitt bästa hästminne
Dag 10 - Mina drömmar
Dag 11 - En bild på stallet
Dag 12 - Det här saknar jag
Dag 13 – En nytagen bild och 5 punkter som beskriver din häst
Dag 14 – Varför ridning får mig att må bra
Dag 15 – Något du och din häst är stolta över att ha gjort!
 

KÖR PÅ EN SÅN HÄR^^
DATUM: 2012-11-03 | TID: 23:59:00 | KATEGORI: Tilda

Dag 1 - Presentera dig och din häst
Dag 2 – Min första häst
Dag 3 – Min största rädsla
Dag 4 - Hur mitt hästintresse började
Dag 5 – Det här finns i min ryktlåda
Dag 6 - Det här äter min häst varje dag
Dag 7 - Min favoritgrej i stallet
Dag 8 - Min hästs vardagsoutfit
Dag 9 – Mitt bästa hästminne
Dag 10 - Mina drömmar
Dag 11 - En bild på stallet
Dag 12 - Det här saknar jag
Dag 13 – En nytagen bild och 5 punkter som beskriver din häst
Dag 14 – Varför ridning får mig att må bra
Dag 15 – Något du och din häst är stolta över att ha gjort!

Börjar imorgon^^ 


ÅSIKTER
DATUM: 2012-11-03 | TID: 20:30:42 | KATEGORI: Julia

Det är mycket snack om hoppning, NH och dressyren. Alla har olika åsikter. Jag själv tycker att allt är kul. jag klagar inte på folk som hoppar 1.30 med sina hästar, jag klagar inte på folk som sitter upp på hästen utan utrustnung på varken häst eller ryttare och jag klagar inte på folk som rider på dressyrbanorna med all den där utrustnungen. Visst, om hästen tar skada och att man andvänder för mycket utrustning som hästarna inte behöver så är det fel. Man ska inte tvinga hästen till att göra det, men om den tycker det är kul och gillar att hoppa de höga hindrerna, dansa runt på dressyrbanorna eller ridas i halsring och att den litar på ryttaren, vad är då problemet? Jag tyckr alla får göra som de vill, om de bara inte gör hästen illa eller nåt sånt. 
Så sluta klaga på varandra, alla tycker att olika saker är kul. Så klaga inte på folk som inte gör det just du gillar. 

Ridlektion 3/11 - 2012
DATUM: 2012-11-03 | TID: 18:59:05 | KATEGORI:

hoppade Capitol idag, gick väl sådär. 
Vi hoppade lite olika, det gick inte super. Men han var duktig, det var jag som inte koncentrerademig så bra. Men några språng gick väl okej, Är inte jättenöjd, men endå lite. Tempot var inte så jämt, han lyssnade inte jättemycket på skänkeln i början, men efter ett tag så. Nej men det kan inte gå bra varje gån, eller hur? 
 
 
 
 
Capitol i somras, Amanda Leander som fotat. 
 
 
 

Statistiken
DATUM: 2012-11-03 | TID: 13:42:00 | KATEGORI:

Statistiken börjar bli bra hörni! Igår var den runt 30 besökare och 60 sidvisningar, undrar om den blir bättre eller sämre innan 12 inatt. Kom igen nu, ni är grymmaaaa :DD

MINA STYRKOR & SVAGHETER
DATUM: 2012-11-03 | TID: 12:00:00 | KATEGORI:

Gör som julia. Lägger det här på tidsinställda eftersom jag förmodligen inte kommer uppdatera idag.
 
+ Jag sitter bra barbacka. Eller alltså min balans är rätt bra barbacka.
+ Jag håller mina händer med tummarna uppåt. 
+ Jag är fokuserad på övningarna, om jag inte har huvudvärk.
+ Jag tänker mycket på vägarna vid hoppning, men det betyder inte att det alltid blir så bra.
+ Jag ger mig inte i första taget om hästen är bångstyrig. Det tackar vi greta för, hehe.
 
- Mina vägar blir oftast inte så bra i hoppning.
- Jag håller inte tyglarna så bra, kramar inte runt fingrarna som man ska. slarvslarv.
- Jag har jättesvårt för att ha mina hälar neråt, men det börjar bli bättre eftersom camilla är på mig om det, haha.
- Jag lutar lätt axlarna framåt, och ibland för mycket bak. SvankSvank.
 
 
screenshot från en film, ni får se den när den är klar.. ;)
 
 

styrkor & svagheter
DATUM: 2012-11-02 | TID: 19:47:00 | KATEGORI: Julia

+ jag har börjat sjunka ner i sadeln och fått en bättre sits
jag ger mig inte så lätt, om hästen inte gör som jag vill fortsätter jag kämpa tills den gör rätt
+ jag har bra balans när jag rider barbacka
 
- Jag är dålig på att stänga min hand när jag rider, jag håller inte om tygeln utan jag hållar bara lite löst och riktar tummarna in mot varandra
- Jag är lat när jag mockar och mockar nästan aldrig ordentligt. Ibland kan det hända att jag glömmer bort det helt. Men jag kan säga att jag blivit bättre på det, haha. 
- jag måste bli starkare i mina skänklar så jag kan trycka ut hästen mer, eller vad jag ska säga
 
 

Rubriker är inte min starka sida..
DATUM: 2012-11-02 | TID: 19:15:59 | KATEGORI: Julia

Idag kom jag till stallet vid 3. Gick direkt till capitol, det var någon som sadlade av honom och han var sjukt svettig. Hela halsen, bogen, frambenen, magen, ryggen och på virveln. Så jag svampade av honom och borstade och fixade. Jag drog hem vid halv 6. 
Capitol var sjukt mysig idag. Jag kunde ha honom lös boxen men han gick inte runt eller gick ut som han brukar om han inte är fastspänd. 
Provade också den nya grimman på honom. han passade i den, men såklart var det nån annan, tror det var malin, som hade köpt en ny igår och gett den till honom. typiskt, men den var fin, finare än min. så antingen kan jag ha min när jag sköter honom, eller så kan jag spara den så han kan få min när den aandra blivit sliten. 
Ha det bäst, fågelhäst :D 

Länkade^^
DATUM: 2012-11-02 | TID: 18:10:26 | KATEGORI: Tilda

såg att vi blivit länkade på asslatjejerna, 
 
klicka på bilden här under för att komma till bloggen^^

VLT 2009
DATUM: 2012-11-02 | TID: 13:00:00 | KATEGORI:

Jag & min stjärna. ♥
 

GRETA OUTFIT
DATUM: 2012-11-02 | TID: 12:00:00 | KATEGORI:

Skulle vilja ha allt det här på min stjärna. Någon som vill ge mig? haha..
 

TRUE.
DATUM: 2012-11-02 | TID: 11:00:00 | KATEGORI:


LÄNKBYTE
DATUM: 2012-11-01 | TID: 20:49:20 | KATEGORI:

Länk byte med snälla emma, klicka på bilden för att komma till hennes superblogg!

Bilder från idag
DATUM: 2012-11-01 | TID: 20:31:52 | KATEGORI: Foto

Tilda fotade mig och Berta idag när vi skrittade i stora: 
 

 
 

DAGEN
DATUM: 2012-11-01 | TID: 19:44:42 | KATEGORI: Tilda

Vi kom som sagt till stallet vid 11, hälsade på privat hästarna och gick en ganska lång promenad i skogen.
Kollade på dom som var med på höstlovs kul och skrattade rätt mycket, knas!
Borstade Greta som inte alls var på humör, stampade med bakhoven, ryckte upp benet när jag borstade på det. Bet i gallret in mot Patchanga & Serenad. Klev mig på foten, (kan nästan lova att det var med flit haha..)
Gjorde inte så ont, bara i början, men men älskar mitt cp ändå!
 
När mamma kom drog vi till hööks, hittade massor jag vill ha haha, tog med mig katalogen hem bara för att jag alltid gör det. Hittade 2 saker jag troligen ska köpa i december, när jag får använda min månadspeng haha, för nu måste jag spara den till simba som ska kastreras... sad but true..
Käkade på ikea och sen tillbaks till stallet, greta skulle på lektion så mockade åt henne ganska noga, men sen hängde jag mest i andra stallet med wilma och julia, eftersom wilma skulle rida prallan och julia skulle skritta berta. Tränsade prallis åt wilma och började tränsa berta när julia skulle gå och säga till på kontoret att dom skulle gå ut, men kom inte så långt haha..
 
Fotade julia&berta lite och kollade på dom i ridhuset med mamma, gick sen runt lite brevid julia och bertis, mös med greta och mockade lite snabbt medans julia sadlade av och borstade av, sen gick vi till bilen där mamma väntade. Imorgon blir det stallet igen, som alla andra dagar det här lovet. Love it!

Ursäkta?
DATUM: 2012-11-01 | TID: 19:35:02 | KATEGORI:

Nellie, Nellie, Nellie...
 
12 år och kan allt om livet och hästar, eller?

1/11-2012
DATUM: 2012-11-01 | TID: 19:22:00 | KATEGORI: Julia

Dagen har vart urmysig, jag lovar er. 
Jag och tilda kom till stallet vid 11, jag vet, det var tidigt, men det var den enda tiden vi kunde få skjuts dit så ja. Så när vi kom gick vi direkt till hagarna och fotade lite på privathästarna som var ute och gick sen en rätt så lång bit i spåret. När vi kom tillbaka gick vi in i stallet och tilda borstade lite på Greta och så satte vo oss och kollade på de som var med på höstlovskul i ridhuset. När vi kollat en stund på det gick vi till Roberta. Borstade, mockade och myste massor. Hon är riktigt mysig när hon står i box faktist. Sen kom Tildas mamma och hämtade oss och vi åkte iväg till hööks. Köpte en ny grimma till capitol, men ingen av dom jag la ut bild på. Den blåa va skitful i verkligheten och ville inte att han skulle ha en rosa, den jag köpte är inte världens finaste, men den är i alla fall hel. Kollade också på massa fina saker jag vill ha,någon som vill ge mig kanske? (: Nej men ja, jag köpte grimman och sen fortsatte vi mot ikea. Käkade där, åt köttbullar och pommes, rätt okej mat faktist. När vi ätit klart åkte vi tillbaka till stallet, kom dit vid 3 och tog då in Roberta från hagen. Borstade och kratsade hovarna, sadlade och tränsade och skrittade henne i stora. Hon kändes riktigt stel, hoppas hon blir bättre snart ♥ Vi kasnke var ut och skrittade i 20-30 minuter? Tog sen in henne til stallet, borstade av henne och sen åkte jag och tilda hem till henne. 
 
Puss o kram, skumbanan. 

Outfits :D
DATUM: 2012-11-01 | TID: 10:51:00 | KATEGORI: Hästarna