skriver senare, LÄXOR..
DATUM: 2013-02-28 | TID: 20:31:00 | KATEGORI: Foto

 

 

Vad händer idag?
DATUM: 2013-02-28 | TID: 10:59:00 | KATEGORI: Tilda

Jo, om ca. 20 minuter måste jag vara klar och gå till bussen, för att sen åka ner till stan och sen vidare mot stallet. Tänker ta hand om greta riktigt ordentligt, sen ska jag och victoria fota och filma (blir bara vi i stallet av vårat lilla gäng haha, dom andra åker iväg.) Åker nog hem runt 5 halv 6. Men nu måste jag avsluta och börja fixa mig haha, hörs senare, kommer kanske upp ett mobilinlägg under dagen!

MYSIG DAG
DATUM: 2013-02-27 | TID: 17:45:25 | KATEGORI: Tilda

Kom hem för en stund sen!
 
Sov hos wilma med victoria och julia inatt, vi vaknade vid 11 tror jag och var i stallet runt 2.
Tog hand om greta riktigt ordentligt med först min vanliga mjuka borste och sen ryktborste&skrapa.
Tog sen bara skrapan och hjälpte henne fälla eller vad man säger? Vart en hel del vitt hår i spånet haha.
Sen gick jag upp på cafet en supersnabbis, kanske bara runt 5 minuter.
 
Gick sen och mockade hos scenic och fyllde på vattnet, kollade på v&w's lektion sen (som även julia red igen i) och gick sen till greta och drog lite med ryktstenen, vart ännu vitare i spånet. Tog också min typ fibersvamp eller vad det heter och drog över hela henne så hon vart len, smörjde in mungiporna med helosan och hade också på lite helosan på ett sår hon fått.
 
Mockade hos henne och gick sen till scenic där jag träffade inger och sa att jag slutade. Har inte tiden som krävs, men sa att jag är där 5 dagar i veckan så om någon av skötarna inte kommer kunde hon alltid smsa mig, så S försvinner inte ur mitt liv helt vilket är skönt eftersom jag tycker om henne!
 
Bortsade rent scenic och flätade svansen eftersom dom ska till täby imorgon. Satt på täcket, gick och gav greta havre och åkte sen hem, somnade till i bilen, är helt slut haha. Så ska sova ut inatt så hoppas jag på att vara i stallet redan vid 12-1 imorgon! Har ju greta och kommer stå ett bra tag och bara fälla pälsen haha, kanske går ut lite också om det är fint väder. Gud vad jag älskar att ha lov!

OM MOZART ♥
DATUM: 2013-02-27 | TID: 12:36:15 | KATEGORI: Info

f. 1994
Maraton - Stanford.
 
Vet inte så mycket om mozart, men är ju tillfällig skötare så klart han ska vara med här!
Mozart är rätt stor, tror han är högre än greta, men han är världens raraste, kan bli supersur ibland och äter allt, i ridningen är han väldigt tung i huvudet men om man jobbar han rätt kan man få upp det. Jag tycker personligen han är väldigt rolig eftersom det är så mycket häst att jobba, särskillt i galoppen.
Han tycker om att hoppa och äta haha..
Men ja, om ni har några frågor om min lilla solstråls pojke är det bara att kommentera!
 

Hoppning för roland 26/2
DATUM: 2013-02-27 | TID: 00:34:42 | KATEGORI: Tilda

På framridningen kändes det jättebra förutom att hon vart svinpigg i galoppen så roland bad alla bryta av till trav haha, men sen gick det super. Gjorde halt då och då, körde så ett tag, galopp, trav, halt, skritt, volt, halt, galopp osv... gick finfint där med, fast fick rida i trav ett par gånger så hon skulle lugna sig, galopperade inte förns jag hade kontrollen helt, till slut kunde jag trava bakom julia och promise som galopperade utan att elina började galoppera, så gav mig där och körde lite "basics" haha..
 
Sen hoppade vi fram på ett kryss, vi red på en volt och hoppade det. Körde 3-4 gånger och alla utm 1 gick bra!
Sen hoppade vi ett hinder i mitten, om man kom i vänster varv skulle man byta tilll höger galopp över hindret och rida mot höger och sen tvärt om, det körde vi på ett bra tag, gick super där med, några få gånger hon inte böt, men skyller det på mig, hon vart het och jag slarvade lite ibland när jag försökte lugna henne, men annars är jag nöjd. 
 
Sen red vi på ett s (pixlr skills.)
 
sen fortsatte vi med dom fast i en åtta om ni fattar haha? ja så körde vi iallafall ett bra tag, i båda varven. Första rundan gick skitbra, kändes väldigt mjukt och fint eller vad man ska säga, kände mig rätt följsam i sprången och så, även om jag dog lite när jag såg på filmerna sen, ernhörnings hopp.. hahah..
Det var ju galoppbyten där och då vart hon väldigt het, men lyckades få ner tempot innan sprången!
I andra varven gick det också bra.
 
Vi avslutade på 2 hinder på långsidan, inte alls höga, vi räknade galoppsprång, första gången var way 2 vinglig haha, men dom andra 2 gångerna gick finfint och jag hann med att räkna och det vart bra språng!
 
Satt av med ett leénde på läpparna, helnöjd. Har lärt mig supermycket under dom här 3 gångerna och det har vart väldigt kul att hoppa elina, vill lugnt vara med nån mer gång efter sommaren!

Hopplektion för Roland 26/2 (ps. vickan är bäst)
DATUM: 2013-02-26 | TID: 23:14:00 | KATEGORI: Julia

Hej på er! Kan bara säga att ponnyn var helvild. 
I början var hon jätteduktig, hade bra tempo i traven, lyssnade på mig osv. När jag gjorde första galoppfattningen fattade hon galopp direkt så trodde det skulle gå jättebra men hon drog iväg och bara sprang. Så hon galopperade runt hela ridhuset 2 varv typ och fick sedan ner henne till trav. Sedan travade jag lite för att få henne lugn och sedan galopp igen, trav osv. Jag vet att det inte är bra att göra mycket tempoväxlingar på pigga hästar, men det funkade faktiskt. Gjorde också mycket volter och så. Hon lyssnade mer och blev lugn. Sedan började vi hoppa. Vi fick först komma på ett kryss med en galoppbom framför. Det gick faktiskt jättebra då, hon lyssnade finfint och det blev bra språng kändes det som. Sedan la han upp det till ett koppelräcke och gick bra då också. Sen tog han bort bommen och det gick bra. 
 Jajaaa tilda får berätta resten om vad vi hoppade, pallar inte skriva. Men man kan ju säga att hon sprang som en tok, hade inte precis kontrollen men fick ner henne till trav och det gick hyfsat när vi gjorde typ en bana, eller nej vi hoppade typ som en 8a på hela ridhuset. Gjorde det i trav och fick till ett varv i galopp, sedan stack hon igen men fick ner henne till trav. Stackarn var helt blöt av svett, hon var väldigt väldigt andfådd och det åmgade om henne. Sen tog vi 2 hinder som vi skulle räkna galoppsprång emellan och det gick bra, hon hade tröttnat lite på att busa haha. 
 
Det gick väl sådär men jag är nöjd över att jag faktiskt fått henne lugn och vann över henne. Så det var ju bra. Wilma sa sen att det är enkelt att speeda upp en häst, men inte att få den lugn igen och ja det var ju tur att jag fick henne lugn, haha. Men det har hon ju rätt i faktiskt haha. Roland sa att jag klarade av det bra, att jag inte stressade upp mig utan tog det lugnt så hon gjorde likadant. Så det var ju också bra! 
Så jag är väl inte så värst glad över det men ändå glad över att jag vann över henne och fick till det någorlunda! 
 
Film kommer säkert! 
 

Vad som händer idag
DATUM: 2013-02-26 | TID: 11:11:18 | KATEGORI: Julia

Åker till stallet vid 1, tar kanske hand om Cappis direkt eller gör jag det efter hoppningen. Vi ska ju hopp sista gången för Roland idag och eftersom att det är lov så hoppar vi vid 2. Jag och Tilda ska kanske ut och fota med Capitol sen, hoppas det är fint väder! 

Veckans ridlektion 25/2 Tilda
DATUM: 2013-02-25 | TID: 22:12:58 | KATEGORI:

Valde greta, hon var redan på lektion så väntade i typ 10 minuter.
På framridningen lyssnade hon bra, svängde in i mitten ibland men fick ut henne fort igen. Vi skulle galoppera i lätt sits och jag var bakom capitol och då vart det en jäkla fart på min vita springare, svinkul haha!
 
Gjorde halt då och då för att se så hon lyssnade bra, funkade finfint!
Sen hoppade vi fram på ett kryss, gick bra! Sen tog camilla fram ett till kryss så hoppade vi dom 2 i båda varven, greta vart lite piggare men lyssnade fortfarande bra, liite vinglig men fixade det fort. 
 
Sen ställde C upp ett hinder till, och greta älskar ju studs så blev en jäkla vart haha, camilla råkade ha ner ett av hindrerna precis när jag och greta hoppade första (camilla hade ner de sista) så greta tvärbromsa så jag åkte framför sadeln haha, men ja snabbt tillbaks och så galopp igen, hon blir så stolt över sig själv så hon gasar verkligen efteråt haha, hoppade det i båda varven, vänster varv gick bäst, bra balans och så, pärlan♥
 
Sen längde camilla på avståndet på det sista hindret i höger varv så det vart studs, 1 galopp språng och ett hopp, gick skitbra, sen längde hon det andra hindret så hoppade vi en serie med 1 galoppsprång mellan varje, gick också jättebra fast greta vart svinpigg.
 
Sen längde camilla så det var hinder, 1 galopp språng, hinder, 2 galoppsprång, hinder.
Greta tog bara ett galoppsprång mellan varje så vi fick göra om ett x antal gånger, men sen lyckades jag samla henne och det slutade jättebra, båda var lika anfådda när vi travade och skrittade av haha, satt av och in i stallet, gav henne och mozart havre och borstade sen på henne och fixade med svansen. 
 
Nästa vecka vet jag inte vad vi ska göra, men vill ha greta och om vi har volter kör jag barbacka.
 
Innan lektionen fotade vi mig&greta, julia&dina och mig&mozart, vart jättebra bilder, så nu har vi några i lager;)

Romadina f.1991
DATUM: 2013-02-25 | TID: 21:27:29 | KATEGORI: Foto


världens bästa
DATUM: 2013-02-25 | TID: 21:20:56 | KATEGORI: Foto

 
Den här hästen  betyder verkligen allt. Det kanske bara har gått 2 år sen jag började ta hand om henne. Hon kanske bara är en ridskolehäst med ett antal fler barn som sköter och tycker om henne. Det finns säkert fler barn som sitter och skriver likadant om henne, säger jag älskar dig och pussar henne på mulen. Men jag bryr mig inte. För mig är hon min. Jag tycker om henne lika mycket för det. 
Min finaste vän, aldrig ska jag lämna dig! 

Ridlektion 25/2
DATUM: 2013-02-25 | TID: 19:13:58 | KATEGORI: Julia

Halloj! 
Idag så var Lena sjuk så Jossan satt på kontoret och eftersom att hon tvingade mig att hoppa Robin i lördags så sa jag att jag borde få nästan vem jag vill idag. Så jag fick Cappis, wihooo blev skit glad. 
Så sadlade honom och så. 
Först när vi travade fram var han lite småseg och så, men lysnade ändå dit jag styrdde honom. Började med att ha rätt långa tyglar för att han skulle få lufsa igång lite försiktigt och efter en stund började jag ställa mer krav på honom. I galoppen gick det bra, han lyssnade på mina tempoväxlingar och var jätte duktig. 
När vi galopperat ett tag skrittade vi en stund och sen fick vi hoppa fram på ett kryss i trav. Det gick bra.
Sen hoppade vi studs med 2 kryss i galopp. Det kom vi på 2 ggr var och det gick jättebra båda gångerna. Sedan vände vi på oss och hoppade likadant i andra varvet, gick lika bra då. När vi gjort det la Camilla till ett hinder så det blev 3 i båda varven. Bra då också. 
Sedan längde hon mellanrummen mellan sista hindret så vi skulle få plats med ett galoppsprång emellan. Det gick också bra! 
Sedan längde hon mellan alla hindren så det blev en serie. Det gick sådär då man skulle korta upp galoppsprången och få till 2 galoppsprång emellan men Cappis längde bara, men tredje gången fick vi till det bra! 
 
Jag är supernöjd med hoppningen! Cappis var super duktig, bästa bebis. Synd bara att ingen filma, Alva....
 

Sportlov!
DATUM: 2013-02-24 | TID: 18:56:10 | KATEGORI: Allmänt

Eftersom att det är pappas dator så har jag inga bilder på Kaiza, så ni får en bild i repris! 
Hejsan svejsan! Nu är det sportlov. Gash vad skönt det ska bli! Har inte bloggat på ett litet tag för min dator är på lagning.. Och jag kan inte blogga från mobilen, me
n ska försöka sno pappas dator! Igår så skulle jag morgonfodra, har helgjour denna helg så ja.. Kom dit vid 6, gav alla hästisar mat och sedan var jag uppe på hästen vi 7.. Lite segt! Red ut lite med Cici, bara en liten kortis! Sen fick min lillebror tästa sitta lite på Kaiza, gick super! Hon var lugn då. Tummen upp för det! Efter det skulle vi ta ut dom i hagarna.. Och då fick Kaiza fnatt.. Hon stegrade sig, studsa, sprang ifrån och bara dummade sig! Herregud.. Samma Med Tilda, hon stälde sig och drog.. så det var ganska jobbigt! 
Idag: Kom dit vid 13, gav dom lunch i hagen och sedan fixade vi lite med höet och mockade och sånt! Efter det tog vi in dom (Dexter och Kaiza) Fixade i ordning dom, sedan in i ridhuset! Vi hade stält fram hinder, så vi hoppade nåra skutt, Super kul! Först på ett kryss, då stannade hon upp, (Vilket var mitt fel, för jag hade segt tempo och var osäker) Sen drev jag på lite, och helt plötsligt hoppade hon över det så jag flög fram på halsen, men ramlade inte av! haha, det var så kul! Kändes som om man låg i en tvättmaskin ^^! hehe, sen hoppade vi ett upplagt hinder, gick ovkså super! Lite tvek i början, men sen gick det bättre och bättre! Skrittade av lite barbacka! det var min dag! Men nu ska jag åka ut och kvällsfodra ponnisarna lite! ha det bäst! :) 

Skillnad?
DATUM: 2013-02-24 | TID: 13:12:51 | KATEGORI: Julia

Dom här bilderna togs i April 2012, jag red Promise för första gången på några år, det va kaos. Jag hade ingen kontroll på henne och fick inte till någon galopp. Min sits var usel och jag var sjukt ful haha. Det slutade med att jag trillade av.
 
Dom här bilderna togs för 2 veckor sen tror jag. Jag hade kontroll, bättre sits, jag fick henne att göra som jag ville och galoppen går super. Jag har inte lika fula kläder.
 
Så om ni frågar mig tycker jag att det är stor skillnad. Jag har utvecklats mer som ryttare och även lärt mig hur världens underbaraste ponny fungerar och hittat knapparna någorlunda på henne.

LÖRDAG
DATUM: 2013-02-24 | TID: 13:02:55 | KATEGORI: Tilda

Kom rätt sent till stallet, kom runt 4, sa att pappa skulle komma vid 6.. Stog med greta hela tiden, fick bort hennes ena fläck HELT, amazing haha.. stog med ryktstenen i 20 minuter utan att göra något annat, hon var på myshumör iallafall, älskade häst. 
 
Sen skulle dom stänga vid 5, vad skulle jag göra då, min mobil låg hemma och död liksom.. Så gick 2 varv runt hoppbanan och hagen, sen kom jag på att privat var öppet haha..
Scenic var smutsig och hade inget vatten och kunde inte lämna henne så haha, så satt på grimman, fyllde vattenhinken och vattenkannorna, hämtade borstarna, drog av täcket och borstade rent henne och gjorde rent hennes sår.
Sen ställde jag mig och borstade rent hennes täcke och då kom inger, så förklara varför jag var där och att jag inte visste om hon försökt fått tag i mig osv.. Slängde på täcket och pratade med inger, hon sa att det här förgyllde hennes dag haha, sen fodra hon och gick upp till sitt hus och pappa skulle komma vid 6 och den var bara halv så gjorde rent benskydden, mockade, putsade hennes OCH mountains träns och gjorde rent scenics grimma, skrev det till inger sen och fick "Oj vad du är duktig. tack det var snällt" som svar haha, men det var bara mysigt att pyssla, gick sen ända till bussen och sen kom pappa 10 över 6, och då var redan mina fötter iskalla haha..
 
Har ju sportlov nu så kommer vara hela dagarna i stallet, sköta hästarna och hoppa på tisdag. Och måndag på lektionen, studs för fan, taggaaaaad :D
 
instagram bild från i onsdags, heter tildawillen.

Söndag
DATUM: 2013-02-24 | TID: 12:33:51 | KATEGORI: Julia

Söndag, veckans helt stallfria dag. Alltså har jag inget speciellt inlägg att skriva, inget åsiktsinlägg har jag kommit på och tyvärr har jag inga bilder då min kamerasladd är borta. Kan alltså inte lägga in några bilder, dock har jag inte ens fotat nåt så har ändå inga bilder jag vill lägga ut.
Men vad häder idag då? Jo men för det första sitter jag fortfarande i mina sovkläder och det kommer jag förmodligen göra en liten stund till, heh. Har ingen lust att gå ut eler så, skulle egentligen träffat Madde men jag orkade inte. Sjukt trött, somnade vid halv 3 igår och likaså i fredags. Så ja jag är trött.
Jag har inte nån lust att skriva om gårdagens ridpass, men jag blev tvingad att ha robin och hade inte nåt val på vilken häst jag skulle ha. Så blev hoppning på honom och jag suger på honom, antingen hoppar han stort eller så kör han ett jämfotahopp över så nej, han är ingen favorit.
Men i alla fall så blir det bara en mysdag hemma idag.
 
Kram på er
 

IGÅR OCH IDAG
DATUM: 2013-02-23 | TID: 11:32:58 | KATEGORI: Tilda

Orkade inte blogga igår, var hos sara och sen drog vi till gården så kom hem vid 12.
 

Igår drog jag med mig sara till stallet. Först mockade vi hos scenic, borstade och flätade svansen eftersom dom skulle till täby idag. Satt på täcket, pussade lite på henne, fyllde på vattenhinken och vattenkannorna och gick sen till greta. Tog hand om henne ett tag, pussade på henne sen gick vi till capitol eftersom sara var så imponerad av att han var så stor haha, sen skulle hon hälsa på alla hästar sen satt vi på kafet i kanske 45 minuter sen kom pappa och stjutsade hem oss till henne.
 
Idag ska jag först till erikslund med maria och my och köpa nya skor, sen ska vi på kalas hos my&idas kusin sen efter det stjutsar maria mig till stallet, har greta idag så skulle bara ringa när jag ville hem sen, ska ta hand om henne ordentligt idag, tror jag glömde skriva att jag stretchade hennes ben i torsdags? Jäklar vad stel hon va haha, ska nog stretcha henne lite idag också och kanske ta ut henne en stund, och om jag är kvar till sent kanske jag till och med putsar tränset lite, dock bara remmarna eftersom dom börjar bli lite sega men jaja^^
 
På måndag får jag min månadspeng, fast mamma ska ha 200 så har 300 att shoppa för, blir antagligen hästgodis, kanske någon ny borste och kanske en ny grimma till greta, hennes börjar bli lite sliten så vill ta hem den och tvätta den.. 
 
Men vi hörs senare, får se om kameran hänger med idag!
 
old one.
 

Vad som händer idag
DATUM: 2013-02-23 | TID: 11:02:17 | KATEGORI: Julia

Åker till stallet om en timme typ, ska ta hand om Capitol och ska ju rida, vi ska hoppaaaa. Hoppas på Promise, men annars typ Elina.
Nu ska jag ta och fixa mig som och så och sedan ta mig till stallet.
ska ha till datorn<p>ska ha till datorn</p>
mobilbilder...

VECKAN
DATUM: 2013-02-22 | TID: 23:51:00 | KATEGORI: Julia

Måndag:  Tog hand om Dina när jag kom, myste mest, mockade och borstade lite och så. Hon var hur go som helst, hon ville bara mysa, gullet. Ridning sen, jag hade Promise och det gick väl sådär. Det var typ kaos i ridhuset, vi var rätt många och det var lite svårt att koncentrera sig och P blev lite smått het och lyssnade sådär.
 
Tisdag: Inget stall och därför ingen hoppning, Roland var sjuk och kände att det inte var någon ide att åka dit eftersom Malin skulle ta hand om Capitol och så. Så drog ner till stan helt ensam för att koll apå lite kläder, hittade en jeansskjorta på hm som jag löpte. Sen kände jag mig lite för ensam, kände att jag behövde säga nåt då jag hade vart tyst för länge och mina ben var typ döda så ville sätta mig o fika nånstans, men ville inte sitta själv så messade madde att hon skulle komma. Vi käkade lite på Donken och vi hittade en snygg tröja Bikbok, det följde med varsin hem.
ska ha till datornska ha till datorn
 
Onsdag: Hittade inte mitt busskort så kunde inte åka till stallet på nåt sätt, så var med Samuel och Madde. Vi var först på stan, moffade på donken, så sjukt tjocka haha. Köpte mer mat hela tiden typ så jag tryckte i mig en glass, 4 kycklingbitar och en sån där junior hamburgare med fisk sak eller vad det är (?). Vid halv 8 drog vi till isen vid fryx och hade lite picnik, körde sprite and banana challenge och hade allmänt kul!
<p>ska ha till datorn</p>
 
Torsdag: Hade fortfarande inte hittat mitt busskort så inget stall då heller. Va med Madde, det blev lite bråk med en person och så men jag och madde käkade pizza och det blev bra sen! Hade lite kul med henne och så.
 
Fredag: Jag hade NP i matte i skolan så slutade senare än vad jag skulle, så skynde mig soom satan ner till bussen och tog den till stallet. Bussen var helt proppfull så var intryckt mot en stol hela tiden. Men jag kom ut levande och i stallet gick jag till Look för att ta hand om honom då Erica hade frågat om jag kunde ta hand om honom idag. Så mockade åt honom, borstade och gjorde honom fin, myste och så. Åkte hem halv 5 och dushade och drog mig sen på 80 årsfets haha. Var sjukt trött då jag fick ta hand om ungarna, 3 åringar. Hahha, men nu sitter jag hemma framför datorn, kom hem för 50 minuter sén haha. bebishästis
<p>ska ha till datorn</p>
<p>ska ha till datorn</p>
<p>ska ha till datorn</p>
 
Jag vet att jag inte har bloggat något på hela veckan men jaja. Jag har faktiskt inte haft nåt internet på datorn och hatar att mobilblogga så det fick bli såhär. Menmen.
 
Hare så bra :)
 

SAMMANFATTNING AV VECKAN
DATUM: 2013-02-22 | TID: 11:55:01 | KATEGORI: Tilda

Aaaaaah, har inte bloggat på hela veckan pga. av att internetet hos mamma inte vill sammarbeta eftersom vi bor på landet, men nu sitter jag i skolan med bra internet och det är fredag så kör ett veckoinlägg nu!
 
Måndag: Red Greta, gick bajs i början men tog av sadeln sen och då gick det finfint, vi jobbade med skänkelvikningar och det gick åtminstonde så bra att jag satt av nöjd! Tog hand om henne ordentligt sen, gav henne och mozart havre och åkte hem.
 
Tisdag: Åkte till stallet, hoppade aldrig eftersom Roland var sjuk. Men gjorde sällskap till vännerna och åkte hem ganska tidigt. 
 
Onsdag: Tog hand om scenic och greta utan att vara stressad eftersom mamma skulle komma vid 6, såååå skönt att kunna ta hand om båda ordentligt utan att stressa mellan dom, som jag brukar göra när jag är hos mamma! Borstade på scenic, fyllde på vatten, mockade ur och tvättade rent hennes sår, tog hand om greta, gav henne havre och åkte hem. 
 
Torsdag: Tog hand om greta ordentligt och mockade (med hjälp av victoria) hos scenic eftersom inger bad mig göra det eftersom scenics skötare inte skulle komma. Hämtade spån med hjälp av victoria och wilma och satt sen på cafet ett tag, sen kom min bror från norrköping så visade han greta (fast han kunde inte hälsa på henne eftersom hon var på lektion) och så visade jag scenic som verkade tycka om honon, slickade på hans jacka och så haha. 
 
Fredag: Har både scenic och greta, ska börja med S och mocka och fixa, ta hand om greta och kanske ta ut henne en stund om hon inte ska på lektion, men hinner nog en stund iallafall och bli fotade/filmade med victoria och wilma, mys fredag!
 
 
Hörs ikväll!
bild från senaste fotodagen, julia som tagigt den.

Longering med Kaiza!
DATUM: 2013-02-21 | TID: 19:33:38 | KATEGORI: Alva

Tjenare, igår så tänkte jag rida, men kom på att hon hade tappat en sko.. Så longerade lite grann, bara så att hon fick röra sig och så, skötte sig super bra. Mer har jag inte att säga.. Idag så ska jag kanske dit en liten stund, sen på kvällen ska jag fira min älskade farfar! 70 bast!! Hehe, hoppas ni får en bra dag! Ps: bilden är från helgen! /Alva


Helgen och dom senaste dagarna!
DATUM: 2013-02-20 | TID: 11:18:21 | KATEGORI: Allmänt

Tjenare, har inte bloggat sen i lördags typ.. men har haft massa saker att göra.. Läxor ska hinnas med osv osv.. Men tänkte berätta lite om vad som hänt och lite sånt! :) 
Lördag: Åkte till stallet vid 10, löshoppade Kaiza lite, var super duktig, blev lite ivrig sen när jag höjde. Hon hoppade först ett litet krys kanske 30 cm, sen la jag upp hindret, gick också super bra, :) Sen hoppade hon en kombination med två hinder, gick väl också ganska bra, hon hoppade lite snett bara.. 
Söndag: Kom dit vid 4, började med att fixa Kaiza direkt. Gick ut tll ridhuset och gjorde lite övningar, avbrott och igångsättningar, Sen prövade jag lite galopp.. Gick väl sådär.. Fick kanske två eller tre bra galoppsprång. Hon blev väldigt ivrig och små hoppade lite med frambenen. Annars gick det väl bra! Hon har verkligen blivit super duktig!! :D
Måndag: Tänkte att hon skulle vila lite, fast nej.. Det blev ridning ialla fall! Gjorde samma sak som söndagen, avbrott och igångsättningar! Men ingen galopp. Super lugn och jätte fin! 
Tisdag: Då hade jag både Dexter och Kaiza, tog typ 40 minuter att fixa höt och vattnet.. MEn sen så tog jag ut Kaiza, gjorde lite markarbete och efter ett tag så satt jag upp och skrittade lite barbacka! Hon var gullig då med. Sen tog jag ut Dexter i typ 10 minuter. Gav dom betfor och åke sen hem! :) 
 

PACKNING TILL GRÄLLSTA
DATUM: 2013-02-19 | TID: 18:15:00 | KATEGORI: Tilda

Ska kötta med kläder i år, förra året vart det inte alls bra haha..
 
så allt det här, plus lite småsaker som snoddar, hårspännen, godis osv.

ridhjälm
ridväst
ridskor
ridhandskar
ryktlåda m. saker (eller bara en plastpåse med det viktigaste så jag kan göra pållen extra fin till uppvisningen)
hästgodis
grimma (kommer inte köpa ny utan kommer köpa ny till greta snart sen tar jag med hennes och en i samma modell fast rosa)
ridbyxor
ridstrumpor

4-5 t-shirts/linnen.

minst 2 långärmade       

mjukisar & 2 jeans

1-2 shorts (ett att bara ha, ett att rida ut till hagen med (Y))

vanliga skor

foppa tofflor

converse

underkläder

bikini och handduk

pyjamas

duschsaker

regnjacka

 

deo,

smink,

nån typ kräm till ansiktet så jag inte blir torr,

tandborste och tandkräm

medecin

vattenflaska

 

lakan

kuddfodral+exktra kudde

gosedjur (hihi)

 

 

kamera+batteriladdare

mobil+laddare

 

solglasögon

plåster

pengar (börja med 500)

 

hittade idén här ifrån fast har gjort om lite i listan som ni kanske ser c: 

 


INGEN HOPPNING IDAG
DATUM: 2013-02-19 | TID: 10:46:45 | KATEGORI: Tilda

Roland är sjuk så sista hopplektionen blir nån annan gång. 
Men slutar tidigare idag så efter det går jag till farfar sen kör han mig till stallet, tror victoria ska dit iallafall, 
men nu ska jag skriva ett inlägg om gårdagens ridlektion eftersom mitt internet hemma inte ville sammarbeta igår!

ANMÄLD
DATUM: 2013-02-18 | TID: 10:41:11 | KATEGORI: Tilda

Vecka 26, en vecka på världens bästa ställe med världens bästa vänner och min prins. 

OUR JOURNEY
DATUM: 2013-02-18 | TID: 10:11:00 | KATEGORI: Tilda

2008, året jag började rida.

Första ponnyn jag red var eros och jag var helt nerkärad i honom, men tyvärr så vart inte gammal alls, jag red han flera veckor i streck, sen en gång när jag för första gången skulle rida någon annan, roberta, så gick jag förbi hans spilta där det stog massa barn, så jag trängde mig mellan alla och såg att allt spån var borta, det låg blommor där i och ett hjärta av stenar, grät massor.  Men red roberta och så.

 

Efter några veckor fastnade jag för brandon, men en gång skrämde mig när han sprang efter målina i stallgången och trampade mig på foten..

 

Funderade på att sluta för det (haha) men det var då jag valde greta veckan efter, och fastnade direkt. Hon var inte rolig alls haha, gick in i mitten, vände sig mitt på spåret, gick in mitten och snurrade runt, allt möjligt för att slippa. Men jag fortsatte vecka efter vecka och kämpade. Och tilll slut gick det, hon lyssnade på mig, fortfarande seg, men hon höll sig på spåret. 

 

Vart intervjuad av tidningen en gång 2009 pga mitt hjärtfel och att jag orkade rida ändå osv.

Red såklart greta, vi hamnade på första sidan på del 2 och jag var så himla stolt. 

Då förstog jag hur mycket jag kunde lära mig av henne, skrattar fortfarande åt att dom skrev ”Tilda har valt en seg häst, hennes hälar jobbar för att få igång det vita djuret” hahahah..  

 

Fortsatte rida henne varje vecka tills jag en dag samlade mod och frågade lena om det fanns någon ledig att sköta, och jag fick buster. Kämpade ett bra tag med han, red bara han och pysslade med han, och då var jag ju bara där en gång i veckan. 

 

Började rida greta igen efter en lååång tid men hon lyssnade fortfarande. 

Började rida henne rätt ofta men red Heather, Promise och Brandon också, så vart väldigt mycket variation haha. Red henne sen hela tiden och så.

 

Sen red jag henne inte på en hel termin och ”glömde bort” henne. 

Sen började jag igen men inte alls lika ofta. 

 

2011 slutade jag på buster och efter ett tag började jag på freija, vilket inte alls funkade, skötte henne exakt en månad men slutade sen och började på vinett. Hade vinett måndagar och torsdagar, 6 april började jag även på spirit på tisdagar. 

men ville byta häst på torsdagar och fick då greta.

 

16 april 2012. Red i stort sett bara henne den terminen och hittade verkligen knapparna, från att gå in i mitten, springa varv efter varv på en bana, till att faktist få till en och annan skänkelvikning, få till ett riktigt bra jobb på volter och hoppat studs och hittat takten medans hon slängde sig över. 

 

Borstade henne när hon åt och hon skötte sig jättebra, kände redan då att det skulle funka. Efter sommarlovet slutade jag på spirit och sen bytte jag och emma så hon fick vinett på måndagarna och jag fick greta på måndagarna.

 

Minns känslan, jag och min bäste vän sen 2008, 2 dagar i veckan.Det rullade på och jag fäste mig mer och mer vid henne, började lära henne att buga lite smått, gjorde massa filmer på oss, hade fotodagar där vi vart fotade, mös massor med henne. 

 

Efter ett tag började jag även på henne på onsdagar. Så varje gång jag satt på bussen på väg till henne, alltid lika taggad. Började ta hand om henne mer och mer ordentligt, och när jag hälsade på henne på betet kändes det lite som mitt hjärta smälte, hon gick runt där med öronen åt varsit håll, huvudet lite ner sänkt och så gick hon runt med Robin. Men ändå, jag såg att hon trivdes och jag vart så glad av att se henne glad. 

 

Minns att jag och Emma Ö stog och fotade hästarna när dom drack och så kom greta galopperandes efter robin och bockade till, hade aldrig sett henne göra det förut och jag kunde inte låta bli att le. 

När hon la sig ner i hagen och jag satt mig på huk brevid henne, det kändes så speciellt på något sätt. Ville inte ens åka där ifrån. 

 

Åkte dit flera gånger den sommaren och pussade på henne och vinett (hade inte slutat på vinett än) men det kändes mest speciellt med greta. 

 

22 December 2012. Fyfan. Kanske värsta dagen på hela året. 

Såg några ta in greta till privatstallet men tänkte inte så mycket på det. Mockade hos scenic och sen när jag skulle fylla på vattenkannorna stog några och kollade in i en box så vart såklart nyfiken och kollade också in där. Tårarna började bränna i ögonvrån på en gång. Min älskade stjärna hade kolik för andra gången på kort tid, hon låg i boxen och försökte rulla sig, ställa sig upp, pep, slängde med huvudet. Usch. Jag trodde verkligen dom skulle bli tvungna att ta bort henne. Den hemska synen alltså, av dom 4-5 personerna som kollade på henne så var jag den ända som grät. Jag hade panik, jag fick svårt att andas. Herregud. ”Veterinären kommer om 40 minuter.” 40 minuter. Ska hon behöva ha så ont i 40 minuter till? Gick iväg och försökte tänka på annat, men sen kom pappa och jag grät ut i hans famn. 

Veterinären kom till slut efter något som kändes som en evighet. Greta fick en spruta och sen pratade veterinären lite med några och sen gick alla där ifrån. Jag vågade inte gå dit igen. Låg hon fortfarande ner? Var hon död? Hade hon fortfarande ont? Medans frågorna flög runt i huvudet blev andningen lättare och lättare och efter kanske en halv timme smög jag dit igen, när det var i stort sett tomt i stallet och ingen stog vid henne. 

Det kom tårar igen, glädje tårar. Hon stog upp, hon letade höstrån, frustade när jag började prata med henne. ”Åh min fina, det kommer bli bra hjärtat. Älskade du, min stjärna. Jag älskar dig så.” Och ännu fler tårar kom när hon kom fram till öppningen och puffade mig i ansiktet med sin mule. Hon var okej, hon skulle inte få mer mat, hon hade fortfarande medicin i kroppen, men hon stog upp, hon hade inte ont, och det vart en sån lättnad. 

 

På den här terminen har jag knappt ridit henne nånting, red henne i kanske december och hon lyssnade inte alls som hon brukade, jag kände mig så dålig och ledsen, vad hände där liksom, jag hade ”tappat” henne helt nästan.

Förra terminen var så sjukt bra. Vår dressyr ”karriär” rullade på svinbra och jag var alltid så glad, lena behövde knappt fråga vem jag ville ha.   

Jag tänker börja rida henne igen. På lägret kände jag mig så ledsen när nån annan hade henne, men jag kände ändå att jag var duktig på greta, eftersom jag gav den lilla tjejen som hade henne tips på vad hon skulle göra och då funkade det för dom. 

 

Jag ler fortfarande när jag tänker på hur en ”jagärbäst” mamma skulle tränsa henne, och jag höll på med mina borstar utanför spiltan. Greta dummade sig och drog upp huvudet så mamman gav upp och gav tränset till mig och stog tjurigt utanför spiltan, lockade med snäll röst, la tyglarna över halsen och sen tog hon bettet och jag behövde bara spänna sen gå ut ur spiltan eftersom hon följer efter en ut. 

 

För några dagar sen tog jag fler dagar på henne och jag har henne nu 5 dagar i veckan. Jag är så sjukt glad, även om dom 2 dagar jag har scenic hinner jag inte göra så mycket men ändå. Vi firar snart 1 år och det här får inte bli vårat sista. 

 

Vi ska kämpa som in i bomben, vi ska bli tightare än någonsin. 

Den här hästen har lärt mig så sjukt mycket i snart 5 år, helt sjukt att jag inte insett det förns nu. Hon har gett mig livslust och gjort ett leénde på mina läppar flera dagar i veckan. 

Går inte en dag utan att jag tänker på henne, hur mycket hon betyder, vad hon lärt mig. 

 

Jag älskar den här hästen så sinnes sjukt mycket, det är inte något jag bara skriver.

Jag har fått hatkommentarer om oss, jag hör inte alltid att vi passar eller så.

Men jag bryr mig inte, jag har slutat bry mig. Hon är allt för mig och det ska ingen avensjuk no lifer få ändra på. Jag älskar henne. Jag klarar inte av att se henne bli slagen, att ha ont, jag lider, måste få komma upp på hennes rygg snart igen.

 

När lena frågade om greta var min käraste, att hon tyckte om att jag skötte henne. Lyckan alltså, när åtminstonde stallägaren tyckte om vad hon såg. När jag fick rida henne på jullovet när hon blev bättre, och jag red barbacka ett tag, det var så mysigt, visst jag red bara lite grunder i alla gångarter men jag var fortfarande så sjukt glad. 

 

Jag älskar dig, min bästa vän, vad folk än säger. Världens finaste, goaste häst. Aldrig att jag vill vara utan dig, även om jag en dag kommer få säga hejdå. 

Jag är så oerhört tacksam över det här, att jag har fått lära känna den här hästen, att just den här hästen som många snackar skit om, den där tröga, sega, ”greta feta”. 

I mina ögon är hon den finaste hästen i världen. Hon är ingen grand prix, men jag bryr mig inte. Så jävla tacksam. Äckligt jävla tacksam. 

Jag kan börja gråta när jag tänker på tanken att hon kan dö. Men när hon dör, så har jag fortfarande så mycket fina minnen med henne.

 

Jag älskar dig så sjukt, äckligt jävla mycket. Aldrig att jag lämnar din sida. 

Only death can tear us apart.

 


Ridlektion 16/2
DATUM: 2013-02-16 | TID: 18:34:00 | KATEGORI: Julia

Jag orkar inte skriva om ridlektionen sådär jätte grejsimojsigt men jag hade i alla fall promise. Vi gjorde lite skänkelvikningar osv. Nån övning där vi skulle göra en båge på långsidan, rakrikta vid A till C och sedan skänkelvikning på nästa långsida. Promise kändes fin och så, hon lyssnade och var duktig och så. Hon busade inget, var lugn men inte seg liksom. Det gick bra idag och jag är nöjd! 
 

Gårdagen pass
DATUM: 2013-02-16 | TID: 16:02:40 | KATEGORI: Allmänt

Hejsan, idag så kom jag till stallet vid 4, mamma följde med mig ut idag, hjälpte mig med saker osv..
När jag kom började jag med att mocka, medans gjorde mamma hö, fixade vatten lådorna.
Sen fixade jag iordning Kaiza för en liten ridtur! Började med att skritta fram i 10 min, sen började jag ställa lite mer krav i skritten, massa halvhalter, avbrott och igång sättningar.
Lyssnade fin fint! skritade i kanske 10 minuter till.
Prövade trava några steg. Kände på henne och så, super duktig. Hon kändes bra och då travade jag på som vanligt, gjorde många avbrott och igång sättningar! Lyssnade bra på det med!
Hon var pigg och frammåt. Fick till en fin och lugn trav också!
Sen när Cici och Hanna hade gått in med sina hestisar var det bara jag och Kaiza kvar, då blev hon lite orolig, då blev jag orolig osv..
Så hon fick för sig att det var väldigt kul att trava, så det var väl i stort sett hon kunde göra.. SÅ jag hoppade av, gick runt lite med henne. gjorde lite övningar.
Sen filmade mamma mig när jag red, så jag kommer förmodligen lägg upp en video på när jag rider. Fast jag vet ej när den kommer upp..Imorgon så ska jag till stallet vid 10, ska bli klar vid 1, så då åker jag till rockis och träffas Julia och Tilda! 
Efter det ska jag nog bara sova.. Men nu ska jag också sova! Hoppas ni fått en super bra dag! 

på bussen
DATUM: 2013-02-16 | TID: 11:44:30 | KATEGORI: Julia

påväg till stallet nu, ska rida och ta hand om cappis. efter det så följer nog tilda med hem till mig o sover hos mig och imorgon vet jag inte vad som händer. men jag skriver säkert mer ikväll om ridpasset o så, kram.

FREDAGEN DEN 15 FEBRUARI
DATUM: 2013-02-15 | TID: 20:19:52 | KATEGORI: Tilda

FREDAG FINALLY 
I stallet hann jag bara byta om så kom mamma haha, så hon fick ta hand om greta medans jag mockade hos scenic, mockade ur, hämtade spån, spånade och ställde henne sen på gången och bortsade henne, passade på när mikaela inte har sam i stallet haha, han brukar inte vara nå snäll mot scenic när jag har henne på gången haha. In i boxen sen igen, så gick jag till greta och tog hand om henne ordentligt och pussade massor på henne, lagom stökigt och stresskrivet inlägg men internet lär lagga upp sig när som helst så ja haha..
Imorgon ska jag sköta G igen, mer imorn!
Greta och robin i somras, jag som fotat.

specialhoppning 12/2 Julia
DATUM: 2013-02-15 | TID: 20:08:10 | KATEGORI: Julia

Hoppade ju promise i tisdags men glömde helt bort att skriva om det, så skriver det nu om det är okej, om vill läsa förstås.
När vi red fram började jag med att ta det lite lugnt, kände lite på henne och hur hon var. Hon var rätt pigg och lite småsprallig, men jag började med att trava lite lugnt på runt i ridhuset, hon blev faktiskt lugnare. Sen började jag ställ lite mer krav på henne, styra runt hindren, göra lite volter, halt osv. hOn blev lite sprallig och pigg igen men det gick helt ok. Ttänkte mesta att försöka få henne att lyssna på mig och bli lugnare. Galoppen gick också helt okej, bröt av till trav lite då och då, travade några steg, gjorde halt och sedan ny galoppfattning igen. Fortfarande helt ok, det som jag måste få henne att göra mer är att inte springa in i galoppen som hon alltid gör, så det måste vi träna vidare på! 
Sen skulle vi galoppera över en bom som låg på långsidan, vi skulle ha en samlad och jämn galopp över bommen. 
Vi fick inte till det sådär jättebra, men helt okej.
Sedan var det dags för att komma över ett koppelräcke med galoppen framför på böjt spår. Det gick bra, vi fick till bra språng och så, inget speciellt med det. Körde det i båda varven, och tog sedan bort bommen, gick bra då också.
Sedan hoppade vi en kombination med 3 hinder, då skulle vi räkna galoppsprång mellan hindren, det gick jättebra  i båda varven då.
Sist hoppade vi en bana med böjt och rakt spår och även ett galoppombyte. Frösta gången gick det sådär, fick fel galopp vid galoppombytet och rev 1 hinder, andra gången gick det jättebra och även det tredje. Dom 2 sista gångerna hade vi rätt galopp hela tiden och fick till bra vägar osv.
 
Jag tyckte verkligen att det gick jättebra! Supernöjd, jag satt av med ett leende, riktigt taggad till nästa vecka. Ponnyn är helt enkelt bäst♥
 

Om Kaiza
DATUM: 2013-02-15 | TID: 15:20:00 | KATEGORI: Allmänt

Kaiza är ett väldigt fint sto f. 2003-06-03. Hon är en varmblodig travare och har ett stickelhår i pannan.
Hon är ca 155 i mkh och är ganska skygg om sina öron. Hon har inte startat något men hennes mamma och pappa har det.  Hon är verkligen super go att ha och göra med.
Snäll i all hantering och gör som man säger, men har vissa studer då hon kan vara lite bråkig! I ridningen är hon väldigt osäker. Men super snäll om man håller sig lungn och har en stadig hand.
Många halvhalter, bestämd och lungn! Hon har hoppat ca 80 cm, och ska snart börja träna galoppera.
Det är massa jobb med henne, kräver ganska mycket av sin ryttare. Hon kan vara lite tittig och kännslig ibland också. Lite bilder på kaiza och hennes stamtavla! 
Kommentera om ni vill veta någon mera! 

 
 


TORSDAGEN
DATUM: 2013-02-15 | TID: 12:23:39 | KATEGORI: Tilda

Skrev aldrig något igår, hade läxa och så.
 
Kom till stallet och tog hand om greta rätt så ordentligt, mös massor och skrattade massor med victoria när jag gjorde pussljud för att greta skulle pussa mig men sen pussade hon victoria istället hahaha, gulle. 
Kollade på när några hoppade och gjorde sara sällskap, sen upp på cafet och så, sen stog jag ett bra tag med alva och julia medans julia skötte berta, myspys! Vi skrattade en del där inne också haha....
tråkigaste inlägget ever men aja, skriver ikväll, efter skolan drar jag ner på stan och tar hand om båda hästarna!
bildlöst.

Rockis!
DATUM: 2013-02-14 | TID: 21:22:11 | KATEGORI: Allmänt

 
Hejsan, idag så åkte jag till Rockis! Slutade vid 3, gick hem bytte om och sånt, kom till stallet vid 5! Kollade lite på Astas lektion, hon var jätte duktig! :) Sen gick jag upp till cafet, träffade mina bebes där. Snackade en stund. sen gick vi ner, Julia skötte berta så jag var väl bara sällskap till henne under tiden! Så medans hon tog hand om henne, pratade vi lite och sånt Jag, Julia och Tilda stog hos bertan och hade en trevlig stund tillsammans! ;) Sen vid 6 åkte jag hem, sa hejdå till Choco som jag saknat så himla mycket! Sen jag kom hem har jag bara suttit pluggat inför två prov imorgon... Så nu tänkte jag berätta lite om Kaiza i ett annat inlägg som kommer uppimorgon, någon gång! hoppas ni haft en bra dag, för det har jag! 
Ps: Har ingen bild, ska ta lite bilder och filma Kaiza imorgon! Kanske lägger upp video om min dator vill sammarbeta med mig.. 
 
 

Onsdagen den 13 februari
DATUM: 2013-02-13 | TID: 21:45:30 | KATEGORI: Allmänt

Hej hej, idag så har den varit en helt vanlig skoldag, förutom att vi gick på någon konstig teater.. Verkligen jätte tråkig!  Sen efter teatern, kanske klockan 14.00 åkte jag och Sandra ner till stallet, idag så fick jag ha både Dexter och Kaiza! Men Sandra hjälpte mig. Började med att mocka, sen fixade vi maten och vattnet. Blandade betfor osv osv.. Sen tog jag ut Kaiza, gick verkligen super bra! Skritade fram i 10 minuter, var på bra humör, känndes fin i kroppen, sen travade jag lite grann. Kännde på henne och så. Hon var super fin idag! Så jag travade på! travade i kanske 10 minuter, gjorde en paus i 2-3 min, sen travade vi över lite bommar! Två bommar som låg ca 10 meter ifrån varann. Först blev hon helt galen, då känndes hon som en bomb som kunde explodera när som helst! herregud.. men när vi hade travat över dom lite så blev det bara bättre och bättre! Sen i helgen hade jag tänkt träna lite galopp om hon är på sitt humör!! Men vi får se, sen fick Sandra pröva sitta på henne lite, skrittade lite över bommarna, gjorde lite volter, serpentin bågar.. osv! Efter det så tog jag ut Dexter, skrittade fram i 10 minuter, travade i 20 minuter med två små pauser i kanske 2-4 min. Sen skrittade jag av i 10 minuter då också. Så det blev bara ett litet jogging pass idag. Båda hestisarna har varit super duktiga! Tog lite bilder på kaiza, men inte Dexter.. haha. Ps: Ni får ursäkta min stavning! 

HOPPNING FÖR ROLAND 12/2
DATUM: 2013-02-12 | TID: 20:53:41 | KATEGORI: Tilda

På framridningen var hon snäll i skritt och trav, sen i galoppen vart hon rädd för nått och brallade iväg, det förstörde typ hela passet eftersom hon var tittig och så resten av passet, så hon koncentrerade sig inte så mycket! 
Sen hoppade vi fram på ett upprättstående, fick inte till nån bra galopp först, vart ojämnt och fick kråkhopp haha, hamnade på halsen en gång, satt kvar som tur va^^ 
Gick bättre och bättre, sen hoppade vi 3 hinder på rad och räknade galoppsprång, över mittersta hindret vart det kråkhopp hela tiden haha x) Ibland gick det lite för snabbt och en gång vägrade hon, men sen flöt det på bra!
 
Sen hoppade vi en bana, fick till vägarna bra tycker jag, ibland racade hon, söt haha! Men ja vi kom över allt och jag är nöjd, gick bättre förra gången men ibland måste man ha motgångar!^^
 
Innan vi red umgåddes jag med vännerna, satt på cafét och kollade om greta fanns ledig någon dag, hon fanns 2.
Skulle sköta mammas kompis häst på lördagar, men vill hellre ha greta, men i sommar kommer jag ta hand om mammas kompis istället, han är ändå tvungen att vila eftersom han är skadad.
 
Så nu har jag greta Måndagar, Onsdagar, Torsdagar, Fredagar & Lördagar. Och jag är så obeskrivligt glad.
Och så har jag ju scenic på onsdagar och fredagar och tillfällig skötare på mozart på måndagar tills hans skötare kommer tillbaka, myyys!
kommer film nån annan gång hehe.

Litet tidsfördriv
DATUM: 2013-02-12 | TID: 19:54:00 | KATEGORI: Allmänt

Ägande:
(x) ridstövlar
(x) skyddsväst
(x) ridbyxor
(x) vita ridbyxor
(x) chaps
(x) ridhjälm
(x) ridspö
(x) vojlock/schabrak
(x) ryktlåda
(x) ryktsaker
  
Teoretiskt:
(Sådär..) vet hur man sätter ihop träns
(x) vet hur man sadlar
(x) vet hur man tränsar
(x) vet hur man sätter på & av grimman
(x) kan några sjukdomar
(x) vet hur man gör när en häst blir sjuk
(/) vet hur man skor en häst
(x) kan olika tecken & färger
(x) kan några kroppsdelar på hästen
(x) kan rykta, mocka & fodra
(x) kan fodra, blanda miniraler och vitaminer
(x) kan smörja träns & sadel
(x) vet hur en korrekt sits ser ut
  
Riderfarenheter:
(x) ridit barbacka
(x) travat barbacka
(x) galopperat barbacka
(/) skenat barbacka
(x) ramlat av barbacka
(/) ridit western
(x) hoppat
(x) hoppat barbacka
(En gång) utövat voltige
(x) åkt på ridläger
(x) ridit i en sandpaddock
(x) ridit i ridhus
(x) ridit i skogen
(/) ramlat av och slagit dig
(x) ramlat av utan att slå dig
(x) sutitt på en bockande häst
(x) suttit på en skenande häst
(x) suttit  bak & fram
(x) ridit damsadel
(x) tävlat
(x) tävlat i hoppning
(/) tävlat i dressyr
(x) ridit över 3 år
(x) ridit i uppförbacke
(x) ridit i nerförsbacke
(/) ridit två på en häst
(/) suttit på en stegrande häst 
 
Erfarenhet med häst:
(x) har/haft en sköthäst
(x) har/haft en egen häst
(x) ridit på ridskola
(x) ridit hos en privatperson
(/) badat en häst
(x) ryktat en häst
(/) kört en häst
(x) ridit / rider en en häst
(x) förlorat en häst
(x) legat inne hos en häst
(x) sovit i ett stall
(x) mockat i en timme
(x) har en favorit häst
 
Jag har ridit:
(x) en stor häst
(x) en liten häst
(x) en kittlig häst
(x) en busig häst
(x) en nyfiken häst
(/) en sjuk häst 
(x) en lat häst
(x) en pigg häst
(x) en ledsen häst
(x) en glad häst
(/) en connemara
(/) en haflinger
(x) en fjording
(x) en arab
(x) ett fullblod
(/) ett russ
(/) en nordsvensk
(/) en ardenner
(x) en shettis
(/) en shire
(/) en tinker
(x) en korsning
(/) en new forest

gårdagens ridlektion 11/2
DATUM: 2013-02-12 | TID: 18:33:13 | KATEGORI: Julia

Jag valde först och valde promise. Hon var jättesnäll redan från början, vär lugn och fin, lyssnade på mina hjälper och vände över när jag ville. Jag gjorde lite tempoväxlingar och det gick super. Vi travade också med armarna ut i luften, vi skulle rida lätt, sen sitta 2 och stå 1, sitta 1 och stå 2 och lite så. Det gick bra åt rida lätt normalt, men jag suger på sånt där att man ska sitta 2 och stå 1 osv, suger på att hålla takten så det såg väl helt fel ut haha, men sånt är kul ändå! Första galoppfattningen var klockren, hon fattade galopp direkt och jag kunde ställa krav på henne direkt. Rakrikta, göra volter och vända över, gick finfint. Sedan skulle vi rida lite självständigt och göra skänkelvikningar lite överallt. Började i skritt och promise kändes superfin. Hon lyssnade sjukt bra och vi fick till riktigt bra skänkelvikningär så Camilla. Det kändes riktigt bra, hon jobbade på super. Sedan körde vi i trav. Det var lite taffligt i början och hon ville springa iväg först, men då la jag in lite skrittsteg och gjorde halt när hon försökte springa iväg och började sen om. Då blev det jättebra. Samma sak i traven då,lyssnade super, jobbade på bra och kändes och såg riktig fin ut så Camilla. Vi bytte sen varv och gjorde först i skritt och sen trav, gick lika bra då. Jag är verkligen riktigt nöjd, prompan var superfin och jätteduktig, det kunde inte gått bättre! Bästa ponnyboll♥
 
 

Veckans ridlekton 11/2 TILDA
DATUM: 2013-02-11 | TID: 21:03:54 | KATEGORI:

Idag valde jag Laban.
 
På framridningen var han sjukt seg i traven haha, fast han är ju rätt liten så^^
Sen i galoppen gick det mycket snabbare, mysponny:3 Red innanför spåret och så och han lyssnade finfint!
Sen red vi självständigt och gjorde skänkelvikningar, först i skritt och då gick det sådär, han flyttade undan baken rätt mycket men lyssnade inte så bra på mina hjälper och bjudningen var sådär, men sen gjorde vi det i trav och jäklar vilken skillnad, fick ont som satan i benen men sååå värt det! HAN VAR SÅ DUKTIG OCH SÅ FIN!
 
Fast sen bytte vi varv och då vart det kaos haha, men annars är jag supernöjd, vi har skänkelvikningar nästa vecka också och laban är min, rör ni dör ni hahaha..
 
Efter lektionen tog jag hand om greta och mozart och borstade dom och gav dom havre, myshästar^^
Imorgon är det studiedag och jag ska se om jag kan vara i stallet runt efter lunch, umgås med mina broes och sen hoppa Elina vid fem, taggaaad!
 
screenshot från förra veckans hoppning. (medveten om att det är kass kvalite haha, men ponnyn kan hoppa!)
ser ut som en liten slenderman på sista men aja, vi hörs!
 

VECKANS PLANER
DATUM: 2013-02-10 | TID: 20:18:36 | KATEGORI: Tilda


Bilder från förra veckan
DATUM: 2013-02-10 | TID: 12:52:00 | KATEGORI: Foto


Tilda & Miss Elina
DATUM: 2013-02-10 | TID: 12:29:46 | KATEGORI: Foto

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Rakad Hezt!
DATUM: 2013-02-10 | TID: 09:00:06 | KATEGORI: Allmänt

Vet inte om ni ser men på bilden högst upp är hon halft rakad! 
hej hej, som ni ser på bilderna över texten så håller vi på att raka min lilla pålle. Hon är så långhårig, kände att vi kunde pröva raka henne lite! Vi  gjorde allt förutom benen och huvudet, benen och huvudet har ju inte tecke på sig ute så.. Sen när vi ska börja gallopera så kommer hon säkert bli extremt svettig. Så ja, vi rakade henne helt enkelt. Sen ikväll tänkte jag att jag skulle skriva lite om kaiza, hennes stamtavla och lite sådant! Om ni vill? Senare idag tänkte jag att jag skulle rida för cici, då rider jag Dexter, längesen jag red ett ordentligt pass på honom.. Så det ska bli kul. kanske kanske lägger upp en video idag eller imorgon om jag orkar och kommer ihåg att filma, antingen när jag rider eller longerar Kaiza. Vad vill ni se för video? 

Lite bilder från i tisdags
DATUM: 2013-02-09 | TID: 23:21:16 | KATEGORI: Foto


Ridlektion 9/2
DATUM: 2013-02-09 | TID: 17:36:25 | KATEGORI: Julia

Hej på er. Idag valde jag först och tyckte inte att det fanns så jätteroliga hästar att välja imellan så valde robin eftersom att jag inte hade ridit honom förut.
Han kändes helt okej på framridningen, lagon pigg fast jag behövde jobba igång honom. Jag vände över mycket och red lite över bommarna isabell hade lagt fram och så, han bröt av över bommarna från början men det gick bättre och bättre för varje bom!
Vi red lite på stora mittvolten och då blev han lite seg, jag var tvungen att hålla om hela tiden.
Sen gjorde vi en övning där vi skulle galoppera på stora mitt volten, 2 i taget. Det låg 4 bommar utlagda som vi skulle galoppera över. Det gick sådär, han tog ett ryckigt skutt över nästan varje bom så jag ryckte till också, så min sits var sådär men vi höll galoppen för det mesta. Sen höjde vi 2 bommar till 2 kryss istället och gjorde samma övning. Det var svårt att hålla igång galoppen så det såg väl sådär ur, han bröt av rätt mycket och jag var tvungen att va på honom hela tiden. Sedan skulle vi göra galoppombyten, nästan samma övning, vi hade kvar de små kryssen och över varje kryss skulle vi byta galopp och vända en volt utåt och sedan komma på hindret igen, göra ett galoppombyte och vända tillbaka till volten igen. Jag vet inte om ni förstår vad jag menar, suger på att förklara men ja. Men han lyssnade inte riktigt på skänkeln, höll inte igång galoppen hela tiden och vi fick typ bara till 2 galoppbytren. Men men.
Sen skrittade vi av dom och så.
Det gick väl sådär idag, inte sådär supernöjd men jaja.
Robin i somras, Tilda Willén som fotat!

ALLA HJÄRTANS DAG
DATUM: 2013-02-09 | TID: 15:26:21 | KATEGORI: Allmänt

Hejsan hoppsan, typ haha.
Nej men nu är det ju snart alla hjärtans dag, du kanske köper lite choklad och så, men du kan självklart köpa hästsaker också! Klicka dig in här för att se alla horsemeups produkter som dom tipsar om som alla hjärtans dag tips!
Kram!
ett exempel av det dom tipsar om är dom här snygga rdbyxorna för 999 kronor, finns i 3 färger!

Nytt till Kaiza
DATUM: 2013-02-09 | TID: 10:41:57 | KATEGORI: Allmänt

Såhär ser det nya tränset ut!
hej hej! igår så kom pappa hem med en väska med massa nya saker som han hade fått av en kompis som jobbade på en hästbutik! och då låg det några jackor där i. Och ett nytt 
Aachenträns Wilford Claridge träns!! Blev så himla glad! Det är så snygg! Jag ska åka och prova det på henne idag, så får vi se hur det blir! :) Igår så red jag lite grann, skrittade mest och travade som jag gjorde i onsdags alltså några steg! Kändes bra. Hon har blivit mycket lugnare redan nu tycker jag, jag gjorde lite övningar på marken, prövade slå i vägen, gjorde några andra "läskiga" ljud som hon skulle lära sig att det inte alls var läskigt! Det gick också jätte bra! Mer har jag inte att säga.. men jag lägger upp en bild på hur det nya tränset sitter! Hoppas ni får en underbar dag! 

TORSDAG&FREDAG
DATUM: 2013-02-08 | TID: 21:14:13 | KATEGORI: Tilda

Torsdag: I onsdags fixade vi så vi tog bort låset på min låda, så igår tog jag hand om greta ordentligt, julia hjälpte till med fläckarna sen gick vi ut och fotade, Först mig och greta, sen victoria och claes, wilma och fläcken och sist julia och dina! Gick super och vi fick massa fina bilder!
Julia fyllde ju år så hon fick en present av V&W innan också hehe
Sen umgåddes jag med dom, satt på cafét, tog hand om greta, hade allmänt kul, sen vid 5 gav jag greta havre och åkte sen hem med julia!
 
Fredag: Kom till stallet, bytte om och gick in till claes en stund och mös haha, gosig pojke haha!
Sen iväg till scenic, borstade av henne ordentligt, pratade med moa och wilma, sen kom victoria och så gick v&w upp på cafét, sen skulle jag sätta på S täcket men det kom 2 tjejer och prata och hälsa på henne och hon bits när man sätter på täcket så hon fick stå med oknäppt täcke ett tag haha.. efter det gick jag upp på cafét till victoria och wilma, åt pan pizza, drack 7up och skrattade massor, bästa ni♥ Sen gick vi ner och jag mös lite med scenic och pratade med sara, victoria och frida eftersom wilma drog hem!
Sen kom pappa och vi åkte hem, imorgon blir det förmodligen stallet igen och hjälpa julia lite med capitol och kolla på hennes lektion!
 
Nu ska jag gå och kolla om vi har godis, vi hörs!
 

MITT ALLT OCH LITE TILL
DATUM: 2013-02-07 | TID: 22:53:54 | KATEGORI: Foto

Foto: Julia Thorberg.

Onsdagen och torsdagen
DATUM: 2013-02-07 | TID: 22:34:00 | KATEGORI: Alva

Tja, bloggade inget igår för jag tänkte att jag skulle göra det idag ist! så nu kommer det. Igår så kom jag till stallet vid 6 kanske. började mocka direkt! sen så fixade jag och cici iordning Dexter och Kaiza direkt. gick ut till ridhuset och skrittade lite! Cici fick börja rida på Kaiza, hon gjorde några stegringar, men efter ett tag när man hade sagt till slutade hon! Medans hon red Kaiza skritade jag fram Dexter! Ett tag sen jag red honom! Sen så efter ett tag så hoppade jag upp på Kaiza, det  gick super bra! Hon var jätte snäll! Sen när vi hade skritat i kanske 10-15 minuter prövade vi att trava några steg, det gick faktist väldigt bra! Trodde hon skulle springa iväg, men nej det gjorde hon inte! Super duktiga Kaiza, sån tur att jag köpte henne. Iaf, det var ju typ gårdagen! 

Idag så blev det inget stall för mig! Cici tog hand om Kaiza, så jag stannade hemme och pluggade! härligt.. Men jag känner mig riktigt duktig. Det finns inte så mycket mer att skriva om nu så ag får skriva lite mer imorgon! hejdåå, Ja hon ser ut som en mupp på bilden.. Grattis Julia som fyller år idag! 

 


7 februari
DATUM: 2013-02-07 | TID: 22:11:02 | KATEGORI: Julia

Halloj! Idag åkte jag till stallet efter skolan. Tog hand om Roberta, åååh vad jag har saknat att ta hand om henne, lillhjärtat. Hon står ju i box nu och hon är mycket mysigare. Bebishästis var jättesnäll idag.
Jag fotade också Tilda o Greta, Wilma o fläcken och Victoria o Claes ute, det är ju så fint med träden och snön och allt. Jag blev också fotad med dina för Roberta va på lektion.
Jag fyller också år idag, 13 nu hihihi. Så jag fick lite födelsedagspresenter och så, woopwoop. 
 
Nu ska jag fixa mig för natten, är sjukt trött. Godnatt!

HOPPNING FÖR ROLAND IGÅR
DATUM: 2013-02-06 | TID: 12:00:00 | KATEGORI: Tilda

Började med att jag kom till stallet, bytte om och stog sen och vänta på att Elina skulle komma in från lektionen.
Fast när dom sluta så gick jag in i ridhuset och hämtade henne, gick och mötte julia och wilma sen satt vi upp vid muren och stog där ett tag bedans vi fixade stigläder och sadelgjordar och så.
 
Sen skrittade vi in i ridhuset och började skritta raskt, som Roland sa haha.. 
Men ja, Roland var på om mina hälar hela tiden, men det var bara bra eftersom dom vart bättre och bättre!
 
Sen skulle vi galoppera över en bom, i början sprang hon och verkligen hoppade över den, men efter några varv fick jag henne samlad och då galopperade vi bara över den utan något hopp, kändes super bra och Roland sa åt mig att skritta.
 
Sen la han bommen framför ett hinder, med kanske 1/1 halv meters mellan rum, så skulle vi göra samma sak fast hoppa, gick skit bra! Fina språng och så, supernöjd! Vi övade på att byta galopp också och det gick nästan varje gång på alla hinder, bara några få gånger hon inte bytte, men försökte iallafall hela tiden haha!
 
Sen hoppade vi grinden, vi kom i vänster varv och skulle byta till höger galopp, gick super, nån gång fick jag inte till galoppen men jaja!
 
Sen hoppade vi en komnination, först i höger varv, gick super förutom att hon kutade på några meter efter hindret så jag höll på att åka av haha, hon var skitpigg, aldrig ridit henne så pigg haha, så släppte mitt spö och fortsatte sen! 
Sen tog vi det i andra varvet och det gick ännu bättre! Fast i det varvet åkte wilma av:( hoppas det blir bättre!
Men ja sen skrittade vi dom, satt av och gick in i stallet, bortsade henne en stund, bytte om och åkte hem!
Finns bilder och film som kanske kommer upp nån gång haha!
 
Idag ska jag till stallet efter skolan, har båda hästarna idag.
Har föresten en liten surprise som kommer upp nästa vecka!
 

Tisdagen den 5 februari
DATUM: 2013-02-05 | TID: 21:59:53 | KATEGORI: Allmänt

Medveten om att jag ser ut som en mask..Så ni behöver inte kommentera det tack•
Hejsan! idag så gick jag till skolan som alla andra dagar! Började med spanska.. och slutade med Idrott! Kändes som om dagen aldrig skulle ta slut! Gick till skolan med mjukisar, skönt! Sedan efter idrotten gick jag och Sandra till bussen, tog 46 till stallet och sedan visade jag henne runt lite! Sen så fick hon även träffa Kaiza och Dexter! Så vi började med att mocka, jag mockade åt Dexter och hon Kaiza! Gick väldigt fort när vi var två! Jag tog ju hand om Dexter idag också, så det blev två hästisar att sköta och motionera! Efter allt bajs så fixade vi mat och vatten till pållarna! Sedan så fixade vi iårdning dom för en motionsrunda! Tränsade Dexter och kaiza! Sedan tog vi med longeringslinan och ett grimskaft! Longerade kaiza i kanske 15-20 minuter samanlagt. Super duktig idag med, lyhörd lyssnade på rösten och travade på bra! Fick även kort trav också..  fast det var bara några steg! Men det var super bra ändå. Medans jag longerade så gick Sandra runt med Dexter lite! Efter det så bytte vi, så hon fick pröva longera och då gick jag lit med honom! Sandra var super duktig! Det var första gången hon longerade och det gick super bra! Efter det så gick vi i kanske 20 minuter, då var kaiza ganska stisig.. hon ha sån energi. Men Dexter var lungn och fin hela tiden! Efter vi hade gått så gick vi in i stallet, gav dom betfor och sedan så åkte vi hem! Nu har jag faktiskt bara legat i min säng och gjort ingenting! Imorgon så ska ja ju till Kaiza, Cecilia ska kanske rida henne lite! Så det kommer bli spännande! :) Hoppas ni haft en toppen dag! 

specialhoppning 5/2
DATUM: 2013-02-05 | TID: 19:01:01 | KATEGORI: Julia

Idag var det ju specialhoppning, hade promise och var så sjukt taggad innan.
På framridningen gick det kanon. Hon lyssnade hur bra som helst, styrde dit jag ville, var lugn och gjorde halt när jag satt till. Jag gjorde mycket volter, tempoväxlingar och saktade av till skritt, trav igen, galopp, skritt, galopp osv. Hon vPåar jätteduktig.
När vi började hoppa blev det kaos för oss.  Hon sprang o sprang, styrde dit hon ville och så. Några gånger gick det väl bra och vissa språng gick jättefint, men förövrigt lyssnade hon knappt. 
nu kör vi på bättre nästa vecka tycker jag! 

IDAG KÖR VI
DATUM: 2013-02-05 | TID: 08:37:00 | KATEGORI: Tilda

- jäkla - taggad. Kan inte klockan bara bli 20 i 5??

VECKANS RIDLEKTION 4/2 TILDA + INFO
DATUM: 2013-02-04 | TID: 21:32:00 | KATEGORI: Tilda

Valde Buster lite smått random, julia har ju skrivit vad vi gjorde och det gick finfint!
På framridningen var han seg, svängde inte som jag ville och så, men till slit gick det åtminstonde lite bättre, och skrittpausen tog jag av sadeln och red barbacka resten av lektionen. Älskar att rida barbacka när man kör dressyr haha, tycker alltid det går bättre då.. Men iallafall, När vi började med övningen så mjuknade han efter varje varv, och mot slutet gick det väldigt bra, är super nöjd med lektionen, har faktist saknat att rida honom, saknar faktist att sköta honom, fast bara lite haha..
 
Innan lektionen hade greta redan sadel och gick lektion när jag kom, så hann bara mysa en stund och tränsa henne åt nån liten, sen gick hon in på lektion när jag kom in i stallet efter min lektion så ja..
Pratade med lena och gjorde klart vem jag ska hoppa för roland dom 3 närmsta tisdagarna (börjar imorn) och det blev elina, mycket taggad hehe!!
Gick sen in på kontoret igen efter att ha mockat hos greta och är nu tillfällig skötare på mozart tills hans måndags skötare som är sjukskriven är tillbaka, ingen aning om vem det är eller hur länge hon är borta, men kommer deffenitivt ta vara på tiden, så sjukt glad när jag kom ut från kontoret, kämpade som fån för det förra året!
Så borstade han en bra stund och satt brevid han medans han åt, åkte hem sen och duschade och så!
 
Nu ska jag göra en ny tillfällig header, kram!
bild jag tog i somras på bertis!
 

svar på kommentar
DATUM: 2013-02-04 | TID: 21:20:34 | KATEGORI:

 
Jo men eller hur. Det är väl mitt liv? Ja, alltså mina val :)))))

Super dag!
DATUM: 2013-02-04 | TID: 20:39:34 | KATEGORI: Allmänt

 
Bild på mig och Choco, min ängel•
Hej hej, vari skolan som vanligt! Den rullade på som alla andra vanliga måndagar. Började 9, slutade 13:55! När jag kom hem åkte jag till rockis, hämtade lite saker som jag ska ha hos Kaiza, och pratade en snabbis med Julia! Kom till Kaiza vid 3, då började med att mocka! Det gick ganska snabbt, sen fixade jag lite med hennes sadel! Bytte Schabrak och la dit en padd! Bytte stigbyglar! När jag hade lagt dit padden så såg sadeln super bra ut! Den såg inte för stor ut eller för liten! Innan så var den ganska stor, men nu är problemet löst! Sen så började jag att fixa Kaiza lite, super snäll idag med! JAg tänkte att jag skulle skritta och kanske jogga henne lite idag. Men det ville hon inte. Hon var väldigt pigg och hade ganska mycket överskotts energi! Så då longerade jag henne lite igen! Och den här gången så gick det super bra! Travade henne i kanske 5 minuter och sedan prövade vi på lite galopp! Och då fick vi några gallopsprång! Super bra, sen gjorde vi samma sak i högra varvet (Vilket är hennes svåra varv) och då travade vi på lite i 5 minuter, och sedan så kom det lite galopp där med! Kanske blev något varv! Så nöjd över dagen!! Det känns som om vi har gjort stora framsteg på bara två dagar! När jag var klar med longeringen så släppte jag henne, då fick hon nog ur sin överskotts energi! Bockade lite, super gulig! Sen vigk vi in vid halv 7 så i var ute i kanske 40-45 minuter. När jag kom in så togjag in henne direkt, på med täcket och sedan så hämtade jag hö, vatten osv osv.. Sen är det inte så mycket mer att säga.. Tyvärr så tog jag ingen bild på Kaiza idag! Tänkte filma men det blev inte heller av. Men jag ska nog longea lite imorgon! Då kan jag lägga upp en video! Imorgon tänkte jag bara trava lite och lära känna henne lite mer! Men nu hoppas jag att ni får en bra kväll! 

lite info
DATUM: 2013-02-04 | TID: 18:51:39 | KATEGORI: Julia

Nu har jag slutat på mountain. jag har tänkt på det länge, hon tar för mycket tid och det är så mycket som ska göras. Jag tycker ju om henne, men det var inte precis så att jag hade fäst mig vid henne så jag är inte precis ledsen eller så. Lite tråkigt men det känns bra.
Jag har även börjat sköta dina på tisdagar också hihihi, kuligt kuligt. Älskar verkligen den där hästen så sjukt mycket ♥ 
Jag har också tagit tillbaka Roberta på torsdagar, supeeeer glad! Jag har verkligen saknat att ta hand om henne, bebis häst ♥
Imorgon är det specislhoppning också, wihoooooo! Kommer ha promise, såklart :3 
Malin tar hand om Capitol de 3 närmsta tisdagarna som kommer, eftersom att jag kommer hoppa och hinner tyvärr inte då. 
Idag fotade även Tilda mig och dina ute i snön, hihihi.
Nu ska jag ta en kaka så kramkram 
 
 

ridlektion 4/2
DATUM: 2013-02-04 | TID: 18:34:38 | KATEGORI: Julia

 
hejhej. Idag valde jag 2a så jag tog promise, känns som om att det var en evighet sen jag red henne så det var kul. 
På framryckningen kändes det jättebra! Hon lyssnade på tempo växlingar i traven, vi fick till bra hörnpasseringar och  hon hölls hela tiden innanför spåret och hon hade bra rakriktning. I galoppen var hon pigg men lyssnade. Gjorde lite volter och vände över o lite sånt där, hon var superduktig. Höll galoppen hela tiden och styrde dit jag ville. 
Vi gjorde sen en övning där vi skulle göra skänkelvikning från k in till spåret, rakrikta och sedan ut till spåret igen, vid m skulle man flytta  bakdelen lite och sen kommer fram till en kon som stog på medlingen ungefär ( inte precis men nästan ) där skulle man göra en halv framdelsvändning och sedan gå ut till spåret igen. Jag tycker att det gick jättebra. Hon kändes finish lyssnade, Camilla sa samma sak. 
Sen gjorde vi en övning där man skulle styra från k in till mitten ungefär och sedan ut till h och spåret igen. Från m skulle man göra skänkelvikning till mitten uungefär och sedan skänkelvikning till spåret igen vid f. 
Det gick o så bra, hon var fin och lyssnade förutom att hon hade tröttnat lite så hon slängde med huvudet ibland. Men jag tycker att det gick bra.
Jag är verkligen jättenöjd med dagens ridpass, bästa promise♥
 

HOPPAS PÅ CHOCO IDAG
DATUM: 2013-02-04 | TID: 13:49:20 | KATEGORI: Tilda

Bild från i måndags. 
 

Kaiza!
DATUM: 2013-02-03 | TID: 19:22:49 | KATEGORI: Allmänt

Hej hej! Idag så baknade jag vid 7 fixade i ordning mig för att åka och kolla på kaiza! vi åkte vid 9. hämtade släp, och sedan åkte vi till Kaiza! När vi kom dit så fick jag börja fixa henne direkt! Borstade av henne, sadlade & tränsa och sedan så gick vi ut till gärdet! Hon var super mysig! Hon var väldigt pigg, lyhörd och vaken om vad som hände i området! Hon är ju ett varmblod så.. Men det slutade med att vi tog med henne hem! :D Jag är så obeskrivligt glad! När vi kom hem så tog jag av transportskydden och väntade på att dom fixade klart boxen! Stog ute i kanske 10 minuter.. så det var ganska kalt! Sedan så tog jag in henne, och hon verkade trivas. Hon betede sig inte konstigt eller nåt! Efter det så fixade jag mest med att få alla hennes saker i ordning, hon hade säkert över 100 onödiga saker.. Fick med mig precis ALLT! Herregud vad saker hon hade.. Jag är nöjd med allt förutom sadeln.. Den verkar vara ganska stor för henne!! Annars så var allt super bra! När hon hade stått ett tag så tog jag och Cecilia ut henne och longerade henne! Det var ganska svårt i galoppen, eller man kan säga att det inte gick att få henne i galopp! Men när vi släppte henne så fick vi några gallopsprång! :D Det ska jag över på jätte mycket! Och nu så har jag nyss kommit hem! Tänkte göra en lista på vad som fattas till Kaiza! Men först ska jag äta! Hoppas ni haft en super dag! Ps: Jag kommer säkert lägga upp massa fler bilder på henne! 
 

Lite videos från i måndags
DATUM: 2013-02-02 | TID: 19:31:02 | KATEGORI: Videos

 

Ridlektion 2/2
DATUM: 2013-02-02 | TID: 19:26:59 | KATEGORI: Julia

Hej hej, idag blev det Heather som jag red. Fick välja mellan henne och Dennis och jag vill inte rida Dennis, haha. Nej men i alla fall då. 
Hon var seg i början, lyssnade inte på skänkeln och inte på rösten och spöt heller. I galoppen var hon också rätt seg, men började det var bättre då. 
Vi gjjorde lite serpentinbågar och hon var seg då också, lyssnade fortfarande inte på skänkeln och var stel. Sen gjorde vi öppna, det gick faktiskt bra. Hon lyssnade bra och hade lagom tempo, vi gjorde också sluta som gick sådär. Men det blev bra nån gång. 
mot slutet när vi galopperade av dom blev hon väldigt pigg, haha. Synd att det var i slutet och inte i början hon blev pigg bara. 
 
Ah här ser ni litr galopp och så, har fler videos men orkar inte lägga in dom och det kanske inte är så intressant. Men ja, puss och kram.
 
 

Dexter och Cecilia hoppar
DATUM: 2013-02-02 | TID: 19:07:54 | KATEGORI: Allmänt

Hej hej, idag så åkte jag till rockis vid 1, när jag kom dit så filmade jag julia lite när hon red! Och sen vid halv två så åkte jag och Cecilia till Dexter! Det var kul, hon och dexter hoppade 90 cm! :) Den här dagen har varit en ganska jobbig men super rolig dag! Det jobbiga var att jag har skavsår på båda mina fötter.. så jag kunde nästan inte gå! Men det roliga var att det är söndag imorgon! Och då ska vi åka och kolla på Kaiza! Super kul! Men nu så tänkte jag äta lite godis, skypa med Ellen och bara chilla! Hoppas ni haft en bra dag! 
 

På väg till stallet
DATUM: 2013-02-02 | TID: 12:25:27 | KATEGORI: Alva

Hejsan, idag så vaknade jag vid 6 kunde inte somna om så upp och fixade lite i mitt rum! Och senare så kollade jag på tvp! En grymt bra serie! Och nu sitter jag i köket och äter äpple! Tänkte åka till rockis om kanske 10 minuter och sedan vid 2 åker jag ut till Dexter med Cecilia! Vet inte vad vi ska göra, om jag ska rida eller inte. Men det visar sig! Just nu bloggar jag från mobilen! Lägger upp lite bilder senare ikväll! Ps: igår när jag skulle skära äpple så råkade jag skära mig u handen.. det gjorde ont! Hoppas ni har det bra! / Alva


Lite sena bilder från ridlägret
DATUM: 2013-02-02 | TID: 01:20:00 | KATEGORI: Foto

 

fredaaaaag
DATUM: 2013-02-01 | TID: 20:37:34 | KATEGORI: Julia

Fredag idag, nu kör vi på yålå. Nej men skoldagen var chill, vi fick sluta tidigare så jag väntade på att Ellen skulle komma till skolan och när hon kom gick vi hem till mig och där lämnade vi våra väskor och sen gick vi ner till stan för att ta bussen till stället där vi gick till scenic och Tilda, va på caféet osv. Sen åkte vi till mig o hämtade grejer och sen vidare till Ellen. Jag o Tilda sover här inatt och just nu sitter vi vid varsin dator och blabla. Men jag kände att ni skulle få lite uppdatering. Puss

Igår
DATUM: 2013-02-01 | TID: 07:32:27 | KATEGORI: Allmänt

•Jag och Vera rider på våra junicorns! Choco och Elina :) 
Hejsan, bloggade inget igår för jag var sjukt trött! Började dagen med att gå till skolan kvart i 8 och sedan mötte jag Sandra & Evelina där! Och klockan 8 åkte vi med bussen till aqua nova, det var sjukt kul! Men jag orkar inte berätta så mycket mer om det! fast jag måste säga att gustavsvik var mycket roligare! i kom hem vid 5, så då följde Sandra med mig till stallet, eftersom att hon kanske ska börja rida! Hon hjälpte mig med Choco, idag så gjorde jag inte så noga som jaf brukar! Fanns inte så mycket att göra för hon var ganska ren! :) Så då visade jag Sandra lite saker som man borde veta om hästar, osv osv.. Vi gick hem ganska tidigt! Kanske vid 6 eller nått, sen när jag kom hem började jag direkt med svenskaläxan som vi har tills idag! Men idag så tänkte jg att jag skulle till Dexter en stund och hjälpa till lite! Kanske gör ett mobilinlägg sen! hoppas ni får en bra dag!