TORSDAG
DATUM: 2013-01-31 | TID: 19:35:32 | KATEGORI: Tilda

tog jag hand om greta rätt ordentligt, borstade länge och kratsade hovarna och så, mös massor och så.
Ställde in henne i serenads gamla spilta sen och mockade ur hennes spilta och jämande till bädden, då kom julia så när jag gått ut med det och ställt tillbaka greta gick vi till lena och så frågade jag om jag fick gå ut med greta ett tag, och det fick jag. Så på på med grimskaft sen ut, gick ett varv runt gården först för att se hur isigt det var, det var inte så jätteisigt. Filmade och fotade greta en stund sen efter kanske ca 5-7 minuter kom julia med mountain, så vi gick med dom i stora ett tag, sen skulle en tjej hoppa så då kände vi oss lite i vägen och gick, stannade och tog några kort med mobilen också, eftersom jag inte tog med kameran eftersom jag insåg att den inte hade några batterin.. Men ja, sen borstade jag lite till sen kom nån tjej som skulle rida greta som inte hittade hennes sadel, så följde med henne till sadelkammaren och det var ca 5 där inne och 1 var utan namn och den hade vita hårstrån på insidan av schabraket, så det var inte så svårt haha..
Hämtade havre till henne sen, bytte om och åkte hem!
kort inlägg men orkar inte efter grällsta inlägget haha.. kameran hade inga batterier så den fick stanna hemma..
 

GRÄLLSTA RIDCENTER
DATUM: 2013-01-31 | TID: 18:48:00 | KATEGORI: Tilda

"Vet du inte vad du ska göra i sommar? Åk till grällsta!"
 
Visst det kostar en hel del, men det är värt det. Du lär känna massa nya människor, får en ny hästkompis, du lär dig MASSOR, du kan chilla i kiosken, du kan mysa i stugan med dina stugpolare, du kan göra massor!
 
Första dagen samlas man på gården vid 3. Man anmäler sig vid kiosken (inte svårt att missa, följ bara folkmassan eller glassflaggorna) när man anmält sig berättar den som står med alla papper (förmodligen gunilla) vilken stuga man fått. Sen går man till den och packar upp lite och bäddar sängen, man behöver inte packa upp allt på en gång, viktigast att sängen blir klar! När alla lysnar man på gunilla (ägaren) om massa saker, sen har man en rundtur med någon av ledarna för att dom som är nya får veta vart allt finns. Sen kan man gå till sina stugor ett tag och ta det lugnt. Sen äter man och sen samlas man och önskar häst med sin grupp, sen mer mot kvällen kör man en eller flera lekar med sin grupp och ledarna, namnlekar är standard. 
Sen går man och lägger sig, man brukar somna rätt fort men om man vart där förut brukar det vara lite svårare haha, det är ju på morgonen där på man får veta vilken häst man ska ha!
 
På morgonen vill man knappt gå upp ur sängen eftersom den är så skön, men när man tänker på sin lilla ponny/häst som står i hagen så kommer man upp till slut! (eller om man blir utsatt för det jag blivit några gånger och blivit slagen med en kudde av sin stugkompis, ellinor känn dig träffad..) men iallafall, när man komit upp så slänger man halvsovande på sig kläderna och kliver ut ur stugan, antingen är det strålande sol eller så duggregnar det, så man går och äter frukost, Te, choklad, fil ,mjölk, cornflakes, musli. Hårt och mjukt bröd med korv, ost och marmelad kan man välja på. Sen går man och fixar sig, borstar tänderna och så!
Sen samlas man med sin grupp och får veta vem man vill ha.
 
Första dagen får man inte rida hästen, om inte ledarna gör undantag för att det regnar, har man "traktorhage" är det som mysigast, eftersom man börjar med att hämta hästens träns och sen sätter sig bak på traktorn, sen hoppar man av vid hagarna, som en buss vid sina hållplatser typ haha, men iallafall, vet man inte vilken häst det är (om man till exempel är där för första gången) så frågar man helt enkelt ledaren som är med. Sen går man bara och hälsar på sin urgulliga häst och tränsar den, sen går man ut ur hagen och alla ställer sig på led, ska man rida sitter man upp/blir uppkastad. Annars går man hela vägen tillbaka, men det är mysigt det med om man inte har svaga ben och noll kondis haha!
 
Men ja, sen ställer man upp på nån av ridbanorna och får en grimma, sen säger dom vart hästen ska stå så ställer man där och sätter på grimman och så!
 
Sen pysslar man lite med den, får lite info av ledarna, byter vatten och sen är det dags att sadla och provrida, man ska alltså testa så att ledarna valt rätt häst åt en så man har en häst man trivs med!
Man rider i alla gångarter, ledarna frågar lite sen om man verkligen INTE trivs med sin häst så får man såklart byta, det blir ju inge kul att ha en häst man inte trivs med ett helt läger!
 
sen när det är klart ställer man in dom i spiltorna och borstar och så, hinner man kan man passa på att putsa lite, sen äter man, har lite "rast" sen är det dags att rida igen. 
Sen mot kvällen får hästarna foder och så, sen tränsar man, ställer upp på ridbanorna som dom säger man ska gå till (har du till exempel en häst som ska gå i stora led hagen så kanske dom säger att ALLA SOM SKA TILL STORA LED STÄLLER UPP PÅ A BANAN, ni kommer fatta allt haha) sen sitter man upp och skrittar barbacka tillbaka till hagen, ställer upp alla hästar  med huvudet mot staketet, spänner upp remmarna och sen ropar ledaren 1,2,3, SLÄPP" Och då ska man dra tyglar och hela alltihopa över huvudet på släpp och inte på 3, men ja sen går alla längst staketet sen tillbaks till gården. Äter mat och spenderar kvällen med vännerna i stugan, människohoppbanan eller kiosken.
 
Sen går det flera dagar sen en kväll/natt kommer det komma någon och knacka på stugan och säga att det är dags för spökrunda, den kan jag dock inte berättat om eftersom jag vart feg båda åren och suttit i kiosken med några till och kollat på bumbibjörnarna..
 
ja, ajuste, GLÖM INTE ATT ÖVA TILL TALANGJAKTEN, för ledarna säger typ alltid till gruppen 1-2 dagar innan den är haha, låtar går alltid hem!
Och ja... efter talangjakten är det disco som håller på till typ 12, först händer inget alls men sen smäller det och alla skuttar runt..
 
Lägret avslutas med en ridavslutning för släkt och vänner, sen gråter man floder, sen rider man ut hästarna i hagen för sista gången, vill inte släppa dom på "släpp", men ja, sen står man utanför hagen ett tag och gråter, sen till gården och säger hejdå till alla, sen städar man stugan och sen måste man tyvärr lämna sköna gröna grällsta..
 
Och man får självklart inte glömma alla små glada hundar som springer runt och gärna ligger och sover i knät!
Och stora valpi som gärna ligger i rabatten och sover, eller varför inte mitt på ridbanan? Ja han verkar inte ha några gränser han haha, så söt! Och sen får man självklart inte glömma dom grymmaste ledarna som vandrar på vår jord! Kryllar av dom på grällsta haha!
 
Ja, har inte så mycket mer att skriva än att det är ett UNDERBART läger som alla borde åka på, man ångrar inget!
bilder från grällsta 2012 tagna av mig, ellinor och emilia okeeffe OLIKA STORLEKAR.

 
 
 
 

JAG ÄR MED OCH TÄVLAR - KLICKA PÅ BILDEN
DATUM: 2013-01-31 | TID: 18:33:11 | KATEGORI: Julia


torsdagen den 31 januari
DATUM: 2013-01-31 | TID: 18:14:39 | KATEGORI: Julia

Halloj. Jag vet att jag inte har bloggat på ett tag men har inte haft något att skriva om då jaag inte varti stallet. Men som ni säkert har sett har Alva börjat blogga med oss :D Superkul, blir förmodlgen bättre uppdatering då också så det är jättebra. Vi ska fixa en nu header också, eller ja vickan ska göra den åt oss. Så vi ska fota lite nya bilder och så, så det blir nog bra.
 
Idag var jag i stallet en snabbis bara. Gick med Mountain lite och borstade och så. Tog in spån och borstade av hennes täcke. Har inget speciellt att berätta nu heller så jag ska försöka komma på något åsiktsinlägg eller liknande. Sen bloggar nog Alva och Tilda lite också!
 
Men vi hörs, puss. 
 

VI ÄR RARA MOT VARANN
DATUM: 2013-01-31 | TID: 15:03:29 | KATEGORI: Tilda

Har ett inlägg i utkast som jag ska jobba på, och jag hälsar på ett väldigt vänligt sätt att det är mittmittmitt haha,
eller?
Nu ska jag till stallet, hörs ikväll!

CUTE
DATUM: 2013-01-31 | TID: 10:11:22 | KATEGORI: Foto

Hittade massa bilder på facebook som jag kände mig tvungen att dela med mig av..
OLIKA STORLEKAR.
 
Och den här var bara allmänt cool hahha,
 
 
 

Kaiza Pelka Clip
DATUM: 2013-01-30 | TID: 21:35:08 | KATEGORI: Allmänt

Bild på min fina kaiza•
Hej hej, idag så blev det inget stall för mig! tänkte åka ut till Dexter men det blev inget! Så jag började med dagen med att gå till skolan vid 8, hade Kvaletetstid på morgonen! Och senare So, sen rullade dagen på som alla andra dagar! Spanska, Bild idrott! På idtotten åkte vi skridskor! Var ganska kul.. förutom att jag ramlade hela tiden.. Har inte åkt skridskor på kanske 2 år! Så det var lite vinglit. Dessutom så var mina skridskor för stora för mig! Sådet var jobbigt.. Senare vid 4 kom jag hem till Ellen, hämtade upp en bikini och snackade lite om massa saker! 
Gick hem vid halv 7, åt och sedan duschade jag! Stog i duschen i kanske 40 minuter! Så härligt! Och just nu sitter jag och skypar med min härliga kompis Sandra! Imorgon så ska Jag iväg och bada med klassen, senare när jag kommer hem, ska jag iväg till stallet! Då ska jag sköta om min pärla Choco. Och sedan ska jag fota med Tilda och Julia! Men nu ska jag backa inför imorgon! hoppas ni haft en bra dag! 

TRETTIONDE JANUARI
DATUM: 2013-01-30 | TID: 19:50:48 | KATEGORI: Tilda

Idag när jag kom till stallet så pratade jag en stund med wilma och victoria, var med när dom satt upp och gick sen och frågade lena om mozart var ledig på fredagar eller lördagar, men det var han inte :(((
Men iallafall, gick till scenic och det var inte så farligt så mockade men spånade inget, borstade henne lös sen, hon försökte bita mig ett par gånger men sa åt henne, testade en sak sen som gick förvånants värt bra!
Slängde på täcket när jag var klar och gick och tog hand om greta ordenligt, borstade henne noga, kratsade hovarna noga och så! Sen ställde jag henne i serenads gamla spilta och mockade riktigt ordentligt, gjorde bädden jämn och gjorde till och med rent krubban hahah! Fyllde på vattensaken helt och hämtade tillbaks henne sen, satt på cafét ett tag, gjorde victoria sällskap när hon skötte nathalie och frida stog också där, fixade scenics vatten med hjälp av frida, gav greta havre och åkte hem. Ur mysig dag, synd bara att jag tappat bort mina nycklar så kommer inte åt mina ryktsaker...
Men nu ska jag slå på ett avsnitt av ponnyakuten, hörs imorn!
Greta i serenads spilta, mobilbild.

Planerat köp
DATUM: 2013-01-30 | TID: 11:57:49 | KATEGORI: Allmänt

Tänkte köpa lite saker till kajsa, när jag får henne. Ett regn täcke, en ute grima, nytt schabrak, en gramantygel, hudcreme till sår och annat, nya benskydd, stigbyglar och ett longeringssystem! Vet inte när jag ska köpa allt, men det blir nog med jämna mellanrum! Hoppas ni få en bra dag! 
 


PLANER FÖR IDAG
DATUM: 2013-01-30 | TID: 11:44:52 | KATEGORI: Tilda

  • Ta bussen till stallet.
  • Snacka med Lena
  • Mocka hos scenic, och ha in nytt spån hos henne.
  • Borsta henne, och testa en sak.
  • Snacka med Inger
  • Ta hand om greta, mocka och borsta och mysa och förmodligen bli fotade om det slutar regna och så..
  • Kolla lite på Victoria och Wilmas ridlektion.
  • Antagligen sitta på cafét ett tag med vännerna,
  • Ge greta havre och åka hem.
Skriver det jag ska snacka med L&I ikväll, see ya!

MINNEN.
DATUM: 2013-01-30 | TID: 10:07:12 | KATEGORI: Foto

Första året på grällsta, bilder från avslutningen. 
 
när jag skötte spirit.
 
När jag köpt min kamera och fotade lite..
 
När jag red dream Boy för första gången.
 
När jag skötte buster..
 
När jag skulle fota julia och det började regna, och jag tyckte ida såg så söt ut.
 
2 bilder från när julia fotat mig, en gång från när jag skött henne nån månad och en där jag skött henne ett halvår kanske. 
 
När jag skötte vinett,
 
när jag hälsade på vinett och greta på betet, 
 
grällsta 2012, när jag bombade med bilder på tramp,
 
 
 

Dagen i stallet
DATUM: 2013-01-29 | TID: 22:21:06 | KATEGORI: Allmänt

/Killen är bara för mysig!/
Hej hej, idag är det tisdag och då brukar jag åka till en häst som heter dexter i skultuna! Så det var det jag gjorde idag! Kom dit vid halv 6. mockade i en halv timme ungefär, sedan så fixade jag hans hö, vatten osv.. sköte honom en snabbis! sen gik jag ut och red, tänkte rida ute först men det var kramsnö.. så jag vill inte att han ska få styltor!! Så jag red inne i ridhuset! han var super duktig idag!
 
Jag började med att skritta fram i 10 minuter, kände lite på honom. Om han var pigg eller lite små trött! Han var ganska framåt idag! Han lyssnade på shenkeln, hade inga sporrar idag.. Så han var verkligen jätte duktig idag! Sedan travade jag honom i en kvart,Kände lite på han då med. Då kändes han lite pigg men efter ett tag fick jag honom lungn och i fin form! Hade ingen speciell övning idag, så jag improviserade och gjorde lite serpentinbågar och avrått och igångsättningar! I början så var han lite små trög, men efter några varv så gjorde han sig bra ifrån sig!  
 
När jag kom in efter lektionen så tog jag av han grejorna och städade stallet lite, var själv där när jag åkte hem så det var lite små läskigt! ;) Kom hem vid 8 så då åt jag lite mat och sedan har jag gjort lite läxa! Imorgon tänkte jag åka ut till Dexter igen! Hoppas ni haft en bra dag! 
 
 

TÄNKER
DATUM: 2013-01-29 | TID: 16:44:26 | KATEGORI: Tilda

Tänker deep shit om viktiga saker, tar upp det här när jag tänkt klart, kan ta några timmar, kan ta några dar. Det är hästrelaterat iallafal..
Har även letat lite inspo till en ny design här, som victoria ska fixa. 
 
Idag åkte jag hem en timme tidigare från skolan eftersom min höft och mitt knä värkte som tusan och jag vill inte missa stallet imorn, har båda hästarna. Fast tänker faktist lägga ner mer tid på greta, har inte blivit av på ett bra tag eftersom scenic tar all tid.. 
 
Aja kände mest att jag ville uppdatera så att ni vet lite, kommer förmodligen ett inlägg sen!
bilden har ni sett förut..

OM GRETA VAR MIN..
DATUM: 2013-01-29 | TID: 16:33:05 | KATEGORI: Hästarna


Dexter
DATUM: 2013-01-29 | TID: 13:02:50 | KATEGORI: Allmänt

Hejsan, idag så är det andra gången jag bloggar här.. håller fortfarande på att lära mig lite! Men imorse började jag med att försova mig till halv 8, så hade 15 minuter på mig att dra iväg till skolan! Sen hade vi spanska, då var jag sjukt trött så det blev inte små mycket arbete.. Men efter andra lektionen som var matte var jag pigg och glad igen! Hade diagnos prov! Gick väl sådär! Just nu har jag svenska! Men tänkte slänga in ett litet inlägg innan jag åker till stallet senare vid 5! Ska rida dexter lite, tänkte rida ute så jag får ta på mig massa kläder! Jag lägger nog upp en bild eller två! Hoppas ni får en bra dag!  

HEADERN
DATUM: 2013-01-29 | TID: 12:15:28 | KATEGORI: Tilda

HEADERN ÄR TILLFÄLLIG.
Vi ska fota imorgon/torsdag sen ska victoria fixa en header till oss. Sitter på svenskan nu så jag fixar så att det inte är massa rosa runt headern sen!

PLANERAT LITE KÖP..
DATUM: 2013-01-29 | TID: 12:05:00 | KATEGORI: Tilda

 Tänker köpa dom här grejerna, fast inte allt i samma månad haha!
 
Januari:
kostar typ 40 kr just nu så passar på, skönt till sommaren ju!
 
Februari:
Lite saker till mitt hjärta!
Grimman kostar typ 80 och saltstenen kostar 60-70!

Ny tjej
DATUM: 2013-01-28 | TID: 21:01:00 | KATEGORI: Alva

Hejsan, nu har jag tänkt att blogga lite på den här bloggen! Är kompis med Julia och Tilda som har bloggen! Rider i samma stall osv. Och nu frågade dom om jag ville blogga i samma blogg som dom! Så varför inte? Det jag tänkte skriva mest om är ridningen. Nu när jag kanske ska skaffa häst så blir det ju lite mer att skriva! Jag brukar  vara i stallet 5 dagar i veckan, rider på rocklunda i gång i veckan, sen så är jag där två gånger i veckan och sköter min pärla Choco. Sen så brukar jag åka ut till en till häst som heter Dexter i skultuna, som jag är medryttare på! När jag inte är i stallet brukar jag vara med kompisar och plugga!  Men tänkte att jag skulle berätta lite om mig själv! Jag heter Alva och är 13, 14 i sommar, har ridit i c 5-6 år. Jag gillar att vara med mina fina frendos och med mina fina hästar! Ja.. vad ska man mer säga! Är ny här så jag är ledsen om det blir konstigt när jag skriver här.. men jag vänjer mig! Nu vet jag absolut inte vad jag ska skriva! Så jag får väl blogga imorgon eller nått! 

VECKANS RIDLEKTION 28/1 JULIA
DATUM: 2013-01-28 | TID: 20:46:00 | KATEGORI:

hej hej. idag var det hoppning och jaag hade nogge. tilda har redan skrivit övningen så jag skriver bara hur det gick.
 
det gick segt på framridningen. dålig galopp och han lyssnade inte så bra på skänkeln.
när vi hoppade var han fortfarande seg och inte alls mjuk. men mot slutet blev det bättre. det kunde ha gått mycket bättre än vad det gjorde men nåt språng fick vi till. så jag är väl inte så värst nöjd, men jag är väl inte så missnöjd heller. det ligger på mittemellan kan man säga;)
 
myspys med dina
innan jag red så tog jag hand om dina riktigt ordentligt. jag borstade och fixade med henne jättemycke. hon blev jättefin, pärlan min.
hon var verkligen sjukt mysig. jag gick med henne i lilla och hon följde efter mig vart jag än gick.
jag höll på med henne i en timme och 35 minuter ungefär. världens finaste, det är helt sjukt att jag kan älska henne så mycket

VECKANS RIDLEKTION 28/1
DATUM: 2013-01-28 | TID: 20:36:03 | KATEGORI:

Valde choco, vi hade hoppning på böjt spår och skulle räkna galoppsprång.
Vi hoppade fram på ett litet kryss sen la Anna upp det till ett vanligt räcke eller vad man ska säga, så hindrerna stog så här:
man skulle första få så många galoppsprång som möjligt sen så få som möjligt. 
Gick väldigt bra första rundan, vilade sen på medellinjen sen höjde anna och då vart det krut i ponnyn.
Gick bra första men när vi skulle få färre språng så tog hon ett så stort skutt att jag flög av, landade på höften, slog i ryggen och sen dunsade huvudet ner i marken, skitont. Anna hjälpte mig borsta av mig sen satt jag upp och vilade ett tag sen när alla kört så sänkte anna lite så körde jag igen, hon hoppade stort men lugnare.
 
Sen avslutade vi på ett lite höjt hinder från andra varvet, stort skutt där med men satt kvar, tappade båda stigbyglarna också haha..
hörs!

DAGEN
DATUM: 2013-01-27 | TID: 21:11:26 | KATEGORI: Tilda

Har spenderat dagen med sara, vi gick till hennes medryttarhäst pandora så ja nu kommer det lite bilder..
 
Eftersom P hade stått i 3 dagar så longerade sara henne först så hon fick springa av sig lite. 
 
 
Sen satt Sara upp och red ett tag.
 
Sen satt jag upp och red i kanske 30-40 minuter, fast då satt vi på longeringslinan igen eftersom hon var pigg och så, kändes bättre efter ett tag, en gång brallade hon iväg några steg men sen skötte hon sig fint haha, tyvärr inga bilder på det eftersom sara höll i linan, men galopperade och travade mest, och mycket tempoväxlingar för att hon skulle lyssna, satt av sen eftersom jag inte kände mina fingrar haha..
 
Sen fotade jag sara och pandis lite, 
 
och sen satt jag upp och så gick vi tillbaks till stallet. 
 
Sen mockade vi och fixade hö, sen gick vi hem.
Är supernöjd med allt, sööööt heeeeest!

sporrar & hackande hälar?
DATUM: 2013-01-27 | TID: 12:41:00 | KATEGORI:

Jag är emot sporrar, det spelar ingen roll om hästen lyssnar på dom och går bättre - jag tycker att det är helt fel.
Tänk er, vill ni ha små järnpiggar in i sidorna bara för att någon som sitter uppe på din rygg vill något? Räcker det inte att man sitter och hackar med hälarna i hästens mage.
Till och med det tycker jag är fel. Det är fel att man sitter och kör in hälarna för att hästen ska gå framåt. Nej jag dömer ingen nu, det är ju faktiskt så man lär sig att göra på ridskolan. Men när man blir äldre lär man ju tänka på det. Man kan ju driva med hela benen, alltså överdelen på benet om ni förstår vad jag menar. Man kan också andvända rösten för att få hästen att lyssna.
Så sporrar och hackande hälar är verkligen inget för mig.
 
 

Ridlektion 26/1
DATUM: 2013-01-26 | TID: 18:38:54 | KATEGORI: Julia

Halloj.
Idag valde jag Elina och vi skulle hoppa.
På framridningen kändes hon jättefin. I början jobbade vi bara i skritt för att liksom mjukstarta eller vad jag ska säga. Jobbade med att flytta in från spåret och sedan ut igen med skänklarna, gjorde lite volter och så.Sen i traven gjorde jag likadant. Då travade vi även över bommar, det gick jättebra. Sen samma sak i galopp, bommar då också. Det gick också bra.
 
Sen skulle vi börja hoppa. Vi skulle hoppa studs men först började vi på ett kryss som hade galoppbom framför och efter. Det gick bra. Sen skulle hoppas studs, det gick sådär. Hon drog sig ut mot väggen och ville inte riktigt hoppa. När vi höjde så tvärstannade hon framför första hindret så jag ramlade av. På fötterna som tur va, kämpade för att jag skulle hamna på fötterna för jag ville inte hamna på något hinder, inte heller på marken. Men det gick bra. Så hoppade upp och först sänkte jag koppelräcket till ett kryss, hoppade det så 2 gånger och höjde det tredje gången. De gick mycket bättre än de andra gångerna, hon drog sig fortfarande ut mot väggen på sista hindret men vi kom över.
 

Det är sånt här som gör mig så sjukt glad!
DATUM: 2013-01-26 | TID: 18:05:47 | KATEGORI: Julia

Hej julia.
Jag tänkte bara säga hur fantastiskt ekipage du och Capitol är!! Ni är jättefina och verkat verkligen ha fått ut nåt av varandra på ett sjukt bra sätt. Ingen kommer någonsin förstå honom så bra som du gör, och Capitol kommer aldrig älska en ryttare på samma sätt som han älskar dej. Så om du får en massa skit, så bry dej inte. För du vet ju hur mycket ni älskar varandra. Kärleken mellan häst och ryttare kan inte rubbas av någon annan avundsjuk ryttare.
Tänk, ett helt år!! Ett helt år har du hållit fast vid samma häst som du har älskat och brytt dig om. Wow. Många flänger ofta runt, men du. Du är en stark person som hänger kvar för din kärlek till Capitol är enorm.

Hoppas du och Capitol går långt tillsammans, Kramiis<3

 

 

Ni är så fina och duktiga <3 Ni har kämpat på bra under ett år och hoppas verkligen att ni har flera år framför er <3

Komihåg! Du kan om du vill, för du har rätt förutsättningar med fina pållisar <3


VÅR OUTFIT?
DATUM: 2013-01-26 | TID: 01:10:00 | KATEGORI: Tilda

Skulle faktist lätt kunna hoppa runt i stallet så här, mamiiii, papiiii?
Fast sulorna skulle jag gärna vilja ha nu, mina fötter dör i stallet.
 
 

HÖÖKS VÅR
DATUM: 2013-01-26 | TID: 00:25:42 | KATEGORI: Tilda

Deras vår saker har ju komit ut nu, så tänker sätta mig och klistra ihop nått fint litet collage med saker jag vill ha.
Blev inget stall idag eftersom jag vaknade med feber, och kan inte imorgon heller..
jag som tänkte påbörja en sak x(
Men på söndag ska jag förmodligen följa med sara ut till hennes medryttarhäst och fota!
Återkommer snart med saker jag vill ha^^

saker från hööks som gärna får följa med mig hem
DATUM: 2013-01-25 | TID: 21:30:38 | KATEGORI:

 
 

-
DATUM: 2013-01-25 | TID: 10:23:12 | KATEGORI: Foto

känns så tomt utan han, finafina killen. Jag och julia kollade på bilder från 2012 och hittade en video där jag filmade han när han följde efter mig i sommarhagen, hittade "dubbelhaka" bilden som jag inte tänker lägga upp och så haha, men ja "don't cry becuse it's over, smile becuse it happend" men kommer alltid sakna han, men det känns bättre nu..♥

bloggar senare
DATUM: 2013-01-25 | TID: 10:04:15 | KATEGORI:

skriver från mobilen nu, men skriver senare. Just nu ligger jag i min säng med feber så det blir inge stall för mig idag..
/t

om igår
DATUM: 2013-01-23 | TID: 20:53:01 | KATEGORI: Julia

Hejheeeeeej.
Igår så var jag ju i stallet. Kom  dit vid 2-halv 3. Gick först till mountain och mockade eftersom att hon var i hagen. Så när jag var klar pratade jag lite med Ellen och hjälpte henne lite med boss för hon skulle rida. 
Sen tog jag hand om Capitol, vi firade ju ett år♥ myste massa ocha mockade åt honom. 
När mountain kom in tog jag hand om henne riktigt ordentligt. Myste mycket med henne ocksåååå. Putsade hennes träns lite också. Sara skulle rida henne   så jag behövdeinte gå med henne. Skönt eftersom  att det var sjukt kallt. Jag hade jättemycke kläder på mig men jag frös ändå. 
Så när Sara red tog jag hand om scenic eftersom  att inger hade fullt upp. Gav Capitol havre vid 5 och åkte sen hem.
 
Jag lovar att jag ska ta nya bilder snart, men det är så kallt nu så om jag tar ur händerna ur vantarna kommer dom frysa till is! 
 
Kram 

om igår
DATUM: 2013-01-23 | TID: 20:52:59 | KATEGORI: Julia

Hejheeeeeej.
Igår så var jag ju i stallet. Kom  dit vid 2-halv 3. Gick först till mountain och mockade eftersom att hon var i hagen. Så när jag var klar pratade jag lite med Ellen och hjälpte henne lite med boss för hon skulle rida. 
Sen tog jag hand om Capitol, vi firade ju ett år♥ myste massa ocha mockade åt honom. 
När mountain kom in tog jag hand om henne riktigt ordentligt. Myste mycket med henne ocksåååå. Putsade hennes träns lite också. Sara skulle rida henne   så jag behövdeinte gå med henne. Skönt eftersom  att det var sjukt kallt. Jag hade jättemycke kläder på mig men jag frös ändå. 
Så när Sara red tog jag hand om scenic eftersom  att inger hade fullt upp. Gav Capitol havre vid 5 och åkte sen hem.
 
Jag lovar att jag ska ta nya bilder snart, men det är så kallt nu så om jag tar ur händerna ur vantarna kommer dom frysa till is! 
 
Kram 

TJUGOTREDJE JANUARI
DATUM: 2013-01-23 | TID: 20:39:07 | KATEGORI: Tilda

Kom till stallet vid 3 kanske, mös en stund hos greta, bytte skor och gick och mockade hos scenic eftersom hon var i hagen, eftersom det var ca -20 idag så gick det väl inte sådär snabbt, särskillt inte när jag hämtade spån.. 
Fixade i boxen och gick sen till stora ridhuset där malin bad mig hålla en häst för hon skulle på toa, så höll i han ett tag och då var det nån som red en busig häst och den red såklart precis bakom mig och hästen så hästen hoppade till, och det var ju inte precis nån särskillt liten häst heller, men den var super snäll!
 
Sen gick jag och daniella och hämtade in S&M, scenic var mycket lugnare idag, hoppade till för nån bil på stora vägen (dom som vart på rocklunda stallet vet vad jag menar) men om man jämnför med typ lördags så var hon myyycket lugnare. Tog in henne, av med alla skydd och skydade sen för att se sista kvarten av victoria och wilmas hopplektion, filmade lite och sen gick jag och daniella och blandade betfor, och då var klockan halv 4 och självklart går greta in på lektion då!! Så fixade med betforen och gick sen upp på cafét med wilma, victoria, lina och tova, åt en bulle och kollade lite på lektionen, nybörjare och richie var supersöt och hade ner hela hindret, sockerbiten&bommarna haha! 
 
Satt där ett bra tag, sen ringde mamma och sa att hon var här så bad victoria att ge G havre, gick ner och bytte skor och pussade hejdå på min stjärna, Kändes skittråkigt att jag inte hann ett skit med henne idag, hade jag inte pratat så mycket med wilma och victoria innan deras lektion hade jag ju hunnit, men aja shit happens, har bara henne imorn så tänker lägga ner så mycket tid som det bara går!
Ciao!
 
bild från våren 2012, men vi ska fota så fort det inte är lika kallt längre, inte så mysigt att ta bilder ute i snön i -20..

SVAR PÅ KOMMENTAR
DATUM: 2013-01-23 | TID: 19:43:00 | KATEGORI:

Asta: Hej Tilda. Jag har bara en fråga var Prancer en av dina favoriter att rida? För du skötte väl inte han som jag gjorde?? Puss
 
Svar: Hola Asta, ja han var en favorit att rida måste jag säga, hann dock bara rida honom en gång när jag, julia och ida red självständigt. Men han var en favorit i boxen också, jag skötte han inte men ville det, goare' kille fick man leta efter.. puss!

MINA ABSOLUTA FAVORITER
DATUM: 2013-01-23 | TID: 12:00:00 | KATEGORI: Tilda

På hela rocklunda finns det 2 hästar jag verkligen tycker om. Eller nej jag älskar dom. Jag har gråtit ut hos dom båda, jag har minnen med båda, dom är verkligen pusselbitarna som håller ihop mig.
Greta och Mozart. Dom betyder så otroligt mycket.
Greta behöver jag inte säga så mycket om, "min räddare i nöden, min krigare till döden." sen 2008.
 
Mozart där imot kanske ni inte visste att han betydde så mycket, men jo. 
Sen våren 2012 har han vart en favorit, jag ljuger verkligen inte när jag säger att jag älskar han. Tjatade ett bra tag på lena om han fanns att sköta förra året, men nope. Crycry.. ska faktist fråga om han nån gång i veckan.
 
Jag var så glad med honom på lägret, mys stunderna i spiltan, alla lektioner, hopptävningen, även om vi inte vart 1a, 2a eller 3a så kände jag mig bara så jäkla glad i hela kroppen, hela banan flöt på i ett lagom tempo, finfina killen! 
 
När Prancer dog, absolut årets första svacka. Grät ett bra tag hos greta men sen gick hon på lektion.
Så gick in till mozart, han stog alldeles stilla, jag lutade mig mot hans huvud, min kind mot hans, och grät floder medans han lugnt slickade på mina händer. 
 
Jag är verkligen som lyckligast med dom här 2, även om jag inte sköter mozart ännu, jag tänker kämpa lika mycket i år som förra året. Jag älskar dom där 2 hästarna, verkligen, gud är tårögd nu, vill bara ge dom en varsin stor kram och en puss, mer än så. 
 
Jag älskar dom, och det är inte bara något jag säger. 

Julia & Capitol - One year together
DATUM: 2013-01-22 | TID: 20:16:00 | KATEGORI: Tilda

Tänk att dom hållt ihop i precis ett år idag. Ni är så galet tillsammans!! Älskar dig julia^^


SVAREN PÅ FRÅGESTUNDEN
DATUM: 2013-01-22 | TID: 19:21:00 | KATEGORI: Q/A

Enjoy! Säger dock fel en gång, glömde säga att jag hemskt gärna skulle vilja sköta mozart och kapten som 2a!
Alice, Klara, Amanda, Victoria, Frida, Ingrid.
(Sara har ingen blogg.)

1 år med min plutt ♥
DATUM: 2013-01-22 | TID: 16:30:00 | KATEGORI: Julia

    
 
 
 

Kommer få sluta tidigareeee
DATUM: 2013-01-22 | TID: 13:45:24 | KATEGORI: Julia

heeeeeeej. Sitter i skolan nu och har c-inriktning. Jag och min grupp var klara med uppgiften så vi fick frisurf. chillpill.
Nej men vi har vikarie och hon är fett grym så hon sa att vi kommer få sluta innan 2 fast vi egentligen slutar 20 över inte så mycket tidigare men tidigare i alla fall. Så jag går direkt till stan och tar bussen till stallet. Eller så går jag, vi får se. Ska ta hand om Cappis och Mountain.
 
Men det kommer ett inlägg om ca 3 timmar, haha puss.
 

men shiiiiiit
DATUM: 2013-01-22 | TID: 13:30:47 | KATEGORI: Julia

hahahha töntar/tönt som håller på och kommenterar. Gud vad drygt. Lägg ner bara, sjukt onödigt. Men visst, om du har så kul varsågod fortsätt. Jag bryr mig inte, skriv hur mycket du vill om mig. Jag är mig själv och tycker du inte om mig, visst, jag är inte gjord för dig. Stör du på mig? Hah om du är avundsjuk så varför ens kolla våran blogg. Alla som läser dina kommentarer tycker bara att det är onödigt och att du gör fel så ja. Puss & kram.
 
och nej jag vet inte allt, men det var min åsikt och tycker du att den är fel, jaha jag bryr mig inte. tänk på dig själv istället för att sitta och läsa andras bloggar som kan göra saker som inte du kan.
 

FRÅGESTUND MED TILDA
DATUM: 2013-01-22 | TID: 12:59:08 | KATEGORI: Q/A

Ställ massa frågor i det här inlägget, svarar när jag fått minst 25 frågor, kanske i video om inte datorn segar!
Det kan vara frågor om mig, greta, mig&greta, massa, bara det är hästrelaterat! Så fråga på nu! :D
 

VECKANS RIDLEKTION 21/1 TILDA
DATUM: 2013-01-21 | TID: 20:19:00 | KATEGORI:

Valde choco, hon var pigg redan på framridningen och det kändes bra, lyssnade på mig och så!
Sen körde vi en bom övning, på mittvolten. 
Såg väl typ ut såhär:
Man skulle alltså komma på mitten av dom 3 bommarna mitt på volten, allt i trav. Kände att hon mest sprang ifrån jobbet så fick ställa och trycka med skänkeln och hålla om, men det gick bättre efter varje varv. 
 
Sen gjorde vi i stort sett samma övning fast såhär: 
Trav överallt förutom självaste volten där vi körde galopp. Första varvet vart kaos haha, hon bara sprang och ställdes ingenting. Men sen körde jag på volten på en gång igen istället för att trava vidare och då gick det bättre, hon var riktigt pigg men det gick bättre och bättre! Är riktigt nöjd med passet, bästa ponnyn!
 
Innan ridningen tog jag hand om greta, borstade av henne och tog sen ryktborste och skrapa så hon vart finfin, mös lite med kapten som flyttat till kaptens box, känns faktist mycket bättre nu att se boxen fylld med en glad häst än helt tom, han verkade trivas iallafall, han var riktigt mysig! Efter lektionen gav jag henne havre och mockade, satt på cafét med vännerna ett tag och åkte hem sen!
 
På måndag är det hoppning för anna, supertaggad!! Och på tisdag börjar hoppningen för roland som vi vart uppskrivna på kö till från typ slutet av november, riktigt taggad, jag och min stjärna!
Vi hööörs!

SVAR PÅ KOMMENTARER IGEN
DATUM: 2013-01-21 | TID: 20:10:00 | KATEGORI:

Svar: Dom lever ett typsikt ridskoleliv, och dom är inte skabbiga. Vem är du ens? Stå för vem du är först och främst.. kram.

LÄNKBYTE
DATUM: 2013-01-21 | TID: 09:00:00 | KATEGORI:

Med våra kära vänner, klicka på bilden för att komma till deras grymma blogg!

NU FÅR DET RÄCKA
DATUM: 2013-01-20 | TID: 20:08:00 | KATEGORI: Tilda

VAD ÄR DET FÖR STALKER SOM SÅ FORT MAN SKRIVIT SVAR ÄR PÅ IGEN?
Du/ni ska ge fan i julia, ge fan i oss. Har du inget bättre att kommentera så gör inte det, snälla, har du inget bättre för dig? Visst dina är gammal men inte skabbig? och capitol är varken ful eller konstig, han är speciell. Varför kommentera så onödiga saker? mountain är en häst som alla andra, men i julias ögon kanske hon är speciell? 
"ta hand om" du jag har sett julia sköta sina hästar och hon gör det noga, hon är snäll mot dom och hon gör det bra. Så vad är det här? Har du nått att säga så säg det face 2 face eller lär känna oss, och om du känner oss så kan du lika gärna berätta vem du är! Alla hästar på rockis är välvårdade, eller ja dom mår bra och dom lever ett typiskt ridskoleliv, dom är ridskolehästar, inga grandprixare? Vem du/ni är så är det bara att lägga ner, för vi kommer komma på dig/er förr eller senare. 

SVAR PÅ KOMMENTARER
DATUM: 2013-01-20 | TID: 19:58:03 | KATEGORI:

Känner att vi har en del osvarade kommentarer haha..
 
Asta: Tilda var inte ledsen han har det bättre nu jag lovar....
svar: ja, finaste killen..
 
Asta: Jag tycker ni ska göra en video om någon av era sköthästar. T.e.x Capitol och Greta?? =)
Svar: Så fort snön försvinner och man kan gå ute med dom (och inte bara i ridhusen) så ska jag filma greta, och tänkte filma henne på betet också, sen klippa ihop en lång film, men det blir i så fall i sommar när jag kan radera all skolskit från min dator!;)
 
Victoria: åh, ignorera idioten. svartsjuk som satan! det där om att tilda inte har några vänner stämmer inte alls och det vet vi alla! det är den som skrev det som inte har några. bara att ignorera, vet att det är svårt men inget av det där är sant!! "haters will make you famous"
Svar: Tack, ja antar att man får vara beredd på sånt när man har en blogg.. 
 
Klara: Personen som skriver dettabär inget annat än avundsjuk på er. Det är riktigt omoget att försöka trycka ner er genom att skriva så om er. Greta är btw hur underbar som helst, och alla andra hästar som står på rocklunda också ❤
Svar: Antagligen, rocklunda har många guldkorn ju haha!
 
Fanny: Jag hatar när små fjollor som den här sitter bakom sin dator o dampar loss. Och applåd till henne för att hon sa att hon också sköter Greta, med tanke på att om man vill, så kan man kolla vilka som sköter (om man går till Lena alltså) - Bra där *hoppas hon ser den här kommentaren jaaaaaaaa*
Svar: Haha true, 2 bad 4 her ;)
 
Emma: Inget stämmer så skit fullständigt i den där personen <3 <3 <3
Svar: antagligen samma idiot som kommenterat förut, så hell yes vi skiter i hen!
 
Alice: Ni är så fina tillsammans!:)
Svar: Åh tack, du och claes också!:)
 
AnonymHAHA inte för att hon verkar vara nått speciellt? Bara anmält ful och trögtänkt, ni passar inte ens, du borde verkligen inte ha henne så många dagar.. fyfan stackars häst som får dras med dig!
Svar: Sparar det bästa till sist, vet du hur galet ledsen jag blev av den där kommentaren? Greta är inte det minsta ful, hon är en av dom charmigaste hästarna. Och trögtänkt? Hon kan vara lite trög i ridningen men jag känner henne och hon är ju inte precis trögtänkt?? Vem fan bryr sig om vi passar till utseénde eller what ever, jag älskar den där hästen galet mycket och hon har lärt mig så otroligt mycket, så jag tänker inte ge upp henne bara för onödiga kommentarer vi får, "stackars häst" seriously, känner du oss? känner du henne? Och om du känner mig/oss/henne så är det här jävligt lågt! Synd om henne att hon får vara med mig några timmar i veckan? Är det synd om henne och jag lägger ner tid på hennes päls, ger henne mat, myser med henne, ger henne massa kärlek och skämmer bort henne med godis? Snälla du, tänk lite innan du kommenterar, från och med nu tänker jag inte ta åt mig, åtminstonde inte så mycket som jag gjort. 
Ciao.
 

slå hästen när den gör fel?
DATUM: 2013-01-20 | TID: 17:06:00 | KATEGORI:

Något som jag blir riktigt irriterad på är när folk slår hästen när den gör fel. Jag ser det ofta på ridskolan och vissa so  gör det är riktigt hårdhänta. 
 
Om hästen gör något dumt ska man väll ändå inte slå till hästen, då är man lika dum själv och gör lika fel själv? Ansiktet, halsen eller bogen spelar ingen roll, det gör väll ont ändå. Tänk om nån skulle slå till dig i ansiktet varje gång du gör något fel, skulle du tycka det va skönt? Nej jag skulle inte tro det. 
Jag skulle bli rädd för den som gjorde så mot mig. Man skadar relationen mellan hästen och människan. Det skapas en osäkerhet.
 
Så när hästen gör fel - tänk till vad du ska göra åt det. Lönar sig det verkligen om du tar den hårda sidan på borsten och dunsar i den i hästens sida, hjälper det  verkligen att slå till hästen med vanten i ansiktet? 
Jag tycker i alla fall att det är riktigt fel, elakt och oansvarigt. 
 
 

gårdagens ridpass 19/1
DATUM: 2013-01-20 | TID: 12:28:39 | KATEGORI:

Ledsen över att jag inte är så aktiv här men jag ska försöka bättra mig!
 
Igår red jag elina, pigg häst kan jag säga. 
 
Vi gjorde lite öppna, sluta, framdelsvändningar, skänkelvikning och volter. det gick väl bra, jag är jättenöjd hon lyssnade bra för det mesta och samarbetade. I galoppen  är hon  väldigt pigg och ville helst inte vända över när jag ville,  en det gick bättre och bättre. 
Jag tyckte att det gick bra så jag är nöjd. 

SUNDAY FUNDAY
DATUM: 2013-01-20 | TID: 12:00:00 | KATEGORI:

Premiär för första söndags special inlägget, woopwoop!
 
Det här inlägget tänkte jag visa lite grejer från hööks och glada som jag gääärna skulle vilja ha hehe!
 
HÖÖKS:
 
GLADA:
 

IGÅR&IDAG
DATUM: 2013-01-19 | TID: 19:25:18 | KATEGORI: Tilda

igår: Tog hand om scenic i min ensamhet haha, borstade henne ett bra tag och flätade sen svansen, fick sen sms av victoria att hon satt på cafét så sprang upp dit (bokstavligen, jag sprang.) Satt där ett tag och pratade med henne och anna, sen kom mamma och jag köpte en baugett och mamma och anna snackade ett tag sen åkte vi hem!
 
Idag: Det var för kallt så dom åkte aldrig till täby med scenic, så åkte dit och när jag kom var hon i hagen så mockade ordentligt, ut med en full kärra sen in i andra stallet och pratade med emma som tog hand om promise ett tag, gick sen och hjälpte linn lite med widar, borstade lite och hade på benskydden eftersom hon skulle skritta. Sen kom mami och vi åt lite sen gick vi och hämtade spån, gick jättesnabbt när vi var 2, kanske borde ta med henne fler gånger? ;) Iallafall, hade in spånet och fixade det, sen gick jag och daniella och hämtade in scenic och mountain, saaaatan vad pigg scenic var, hoppa till, drog, slängde med huvudet, herregud vad pigg hon är! Borstade bara av hennes ben efter att jag tagigt av skydden sen var jag tvungen att åka eftersom jag och mami skulle på bio!
 
Imorgon kommer ett "söndags inlägg" upp, tänkte börja med det eftersom ingen av oss är i stallet på söndagar, liten special liksom haha!
 

COLOUR OF SPECTRUM
DATUM: 2013-01-18 | TID: 15:30:00 | KATEGORI: Foto

© På bilderna, alla är fotade av mig.

PLANS
DATUM: 2013-01-18 | TID: 14:18:00 | KATEGORI: Tilda

Idag efter skolan drar jag till stallet och tar hand om scenic.
Imorgon ska hon till täby och träna, så ska hand om henne lite extra idag, se till att jag verkligen får bort lerfläckar osv, och fixa med tränset! Sen innan jag åker ska jag fläta hennes svans eftersom hon ska åka transporten imorgon! 
Eftersom hon ska iväg imorn vet jag inte om det blir något stall eller inte, ska prata med inger lite senare!
Men tyckte bara ni kunde få lite update, men skriver mer ikväll såklart, plus att det kommer upp ett inställt 15:30! Kameran hänger med idag också så det kommer bilder sen!^^
 
Bjuder på en bild på Spectrum från när jag var på hamre i tisdags!

GAMLA BILDER
DATUM: 2013-01-18 | TID: 12:00:00 | KATEGORI: Foto

Vissa får mig att le som ett fån, andra får mig att gråta..
 

17/1 2013
DATUM: 2013-01-17 | TID: 17:33:00 | KATEGORI: Tilda

Jag kan inte andas, mitt huvud håller på att sprängas av all huvudvärk. Tårarna slutar inte rinna, han är borta för alltid, vila i frid prinsen, världens finaste kille.. 
© på bilderna.

vila i frid♥
DATUM: 2013-01-17 | TID: 16:45:44 | KATEGORI:


snälla..
DATUM: 2013-01-17 | TID: 12:59:57 | KATEGORI:

Angående dom här kommentarena vi har fått nudå.
 
Vem du än är, lägg bara ner. Vi fattar att du har något emot oss, antingen avundsjuka eller något. Riktigt patetiskt är det i alla fall och så sjukt onödigt och omoget. Kommentaren vi fick igår "HAHA inte för att hon verkar vara nått speciellt? Bara anmält ful och trögtänkt, ni passar inte ens, du borde verkligen inte ha henne så många dagar.. fyfan stackars häst som får dras med dig!"var ju då till Tilda och Greta. Liksom what? Hahahah vad vet du om det? har du snackat med Greta eller? Vet du hur dom är mot varandra? Njaaa, lite osäker på den fronten va. Förstår du inte att Tilda kan bli ledsen? Även fast hon och jag vet att det du skriver faktiskt inte är sant så tar man ju åt sig. Man tar åt sig jävligt mycket och man blir faktiskt jätteledsen. Så varför göra det, mår du bättre av att trycka ner andra? Det är till och med du som förlorar på det i slutändan. 
 
Så du som skriver kommentarerna, bara liksom sluta. Hhahaha, egentligen är det faktiskt rätt skrattretande, du som skriver är skrattretande. 
Tycker du något om oss? Håll det för dig själv eller säg det face to face. Du är ju antagligen avundsjuk och om det får dig att skriva elaka saker läs inte våran blogg då. 
 
 
 

Dålig uppdatering vi vet..
DATUM: 2013-01-17 | TID: 12:31:00 | KATEGORI: Julia

Heeeej!
Ledsen för att jag inte bloggat men jag har varit hemma sen i tisdags för att jag är sjuk. Jag har fått en riktig förkylning och kan knappt andas med min näsa (haha?) och lite småfebrig och sådääär. Har därför inte haft nån ork och skriva nåt inlägg och har inte ens haft något speciellt att berätta eftersom jag bara varit hemma. 
 
Meeeeen ska börja blogga ordentligt nu, nu ska jag ta tag i bloggandet och så! :D 
 
men hoppas ni hare bättre än vad jag har, kramkram. 
 

MIN RÄDDARE I NÖDEN, MIN KRIGARE TILL DÖDEN
DATUM: 2013-01-17 | TID: 07:35:30 | KATEGORI: Tilda

Helt sjukt hur mycket jag älskar den här hästen, sen 2008 har hon vart min favorit. Hon har lärt mig så mycket, nästan allting. Dom gånger jag haft det jobbigt har jag gråtit mot hennes hals (npr inte upp till manen med ansiktet på henne i spiltan oftast eftersom det är ojämnt.) Alla borde få lära känna en häst som hon. Svider alltid lite i hjärtat när jag inte kan åka och sköta henne, vill ju vara med henne jämnt. Jag är så galet glad att jag fick lära känna henne, världens raraste tjej.


VECKANS RIDPASS 14/1 TILDA
DATUM: 2013-01-14 | TID: 19:44:46 | KATEGORI:

Tog greta, vi hade nån volt övning och det funkade inte alls förns 2 sista gångerna, har inte ridit henne på ett bra tag och känns som jag "tappat" henne helt, får kämpa upp det igen, krånglade hon på nån volt så fortsatte jag bara att trägla på den volten tills det gick någorlunda. Tyckte inte alls det gick bra men camilla sa att jag brukar rida henne bra annars och att det förmodligen bara var "tillfälligt" eller vad man ska säga.
 
Innan det borstade jag greta och gick en sväng med henne i lilla ridhuset, det var mys även om det 1 gång blev att det mer var greta som var ute med mig..
 
Imorgon ska jag till hamrestallet med en vän och fota henne med hennes sköthäst. får se om jag lyckas dra med henne till rockis på onsdag haha!
 
instagram.


ridlektion 14/1-2013
DATUM: 2013-01-14 | TID: 18:56:53 | KATEGORI: Julia

Hej hej. 
Idag hade jag Vinett, det var sjukt länge sen så varför inte liksom. 
Jag själv är inte nöjd alls, eller jo lite när vi gjorde självaste övningen som var volter typ på stallvolten var hon fin i kroppen och var bra ställd, annars sådär. Camilla sa att det såg jättebra ut men det kändes inte bra. Red barbacka halva lektionen. 
 
 
Innan det tog jag hand om Dina och gjorde henne fin. Gick med henne  i lilla ridhuset. Supermysigt, kunde släppa henne och hon gick åt det håll jag gick. mitt hjärta. 2 år, tänk vad tiden går snabbt. Det känns som om jag precis började på henne. 
Anyway, tog lite kort på henne och även på Choko och Alva. 
 
Lilla nettis, jag saknar faktiskt att sköta henne, min lilla ängel.
 

Ála Emma
DATUM: 2013-01-13 | TID: 13:30:00 | KATEGORI:

Hola amigos
  
Nu är det Emma som har snott Julia och Tildas grymma blogg. Nejdå jag e ingen tjuv, jag e designfixare. Kolla in vilken snygg header som precis kommit upp. Den va väldigt fin tycker jag och de hoppas jag att alla andra som läser denna blogg också ska tycka. Om ni gillar den kommentera de för då vet jag några som blir glada :)
   
Idag Igår så "hjälpte" jag Tilda med att hämta spån åt fina Scenic. Sen va hon snäll tillbaka och gjorde mig sällskap när vi mockade. Lite allmän rolig info känner jag att det blev.
  
Helt ärligt så tänkte jag bara skriva hej och säga att en ny header har kommit upp. Men busig som jag e lånar jag deras blogg och bloggar lite. Jag har faktiskt kollat så jag får låna den ;) 
Senic får stå för bilderna// Emma

Dåligt från min sida
DATUM: 2013-01-13 | TID: 11:35:53 | KATEGORI: Julia

alla saknar dig serenad♥
Hej på er.
Känner att jag inte har bloggat så bra utan lagt det på tilda typ.
men jag har inte haft något att skriva om eftersom jag inte vart i stallet. Men tycker ni att vi ska skriva om våran vardag också? eller är det bra som det är? Kommentera!
 
Annars så är jag sjuk, en riktig förskylning har jag åkt på. Vi får se om det blir nån skola och ridning imorgon, då jag inte alls är frisk nu. Men hoppas det går över då jag vilar idag.
 
Jo men det var väl allt jag hade för tillfället, vi får se om jag kommer på nåt inlägg lite senare, som är lite intressantare.
 
 

ONSDAG, TORSDAG, FREDAG & LÖRDAG
DATUM: 2013-01-12 | TID: 22:13:54 | KATEGORI: Tilda

Onsdag: Stallet, tog hand om greta och scenic. Hos Scenic hade jag in en kärra med spån och borstade, med greta borstade jag bara lite snabbt och mös sen ett tag.
 
Torsdag: Hade greta men blev att jag grät med victroria och tröstade henne, eftersom serenad fick lämna jorden då. Så himla tråkigt, borstade lite på greta också men la mest tid på vännen min. 
 
Fredag: Haft huvudvärk hela veckan och var verkligen svintrött, men drog mig ner på stan med några kompisar och gjorde en dance dare. 
 
Lördag: Kom till stallet vid 2, mötte inger på vägen in till privat och hon hade precis släppt ut M och S, så gick och hämtade en kärra spån tillsammans med emma, hade in det i boxen och fixade, gick sen till emma och snackade med henne, sen vid 20 i ringde inger mig så gick jag upp till hagarna och tog in S och inger tog M, hon ställde sig och åt på en gång så jag bestämde mig för att prova ha henne lös idag, hon har ju haft dagar då hon inte vart så där supergullig mot mig haha..
Borstade henne i nästan en hel timme, det var verkligen supermysigt, hon stog stilla hela tiden och luktade bara på mig ibland haha!
 
Putsade tränset sen och borstade av täcket, borstade sen lite till på henne och sen satt jag på henne täcket och bara mös. Hon var så himla mysig idag, trött var hon också haha..
Gick runt mig en stund sen började hon lukta mig i håret och sen halvsov hon i mitten av boxen precis brevid mig, kliade henne på halsen och hade det urmysigt, var ensam i privat också fast det hände en sak som gjorde att jag nästan sket på mig först hahahaha..
Sen kom pappa och han höll i henne medans jag knäppte täcket längst fam eftersom hon alltid försöker bita mig då, pussade hejdå och åkte hem. Verkligen urmysig häst det där när hon väl vill, ska nog ha henne lös flera gånger!
 
2 bilder från min instagram från idag. 

UPP PÅ VÄGGEN
DATUM: 2013-01-12 | TID: 13:07:10 | KATEGORI: Tilda

Den här ska upp på väggen så fort pappa har fotopapper!
 
förlåt för kass bloggning men lovar er ett långt inlägg ikväll, idag ska jag sköta scenic och så, så är väl hemma runt 4 skulle jag tro, tänkte göra rent och göra allt riktigt noga idag!

2 år ♥
DATUM: 2013-01-12 | TID: 12:00:00 | KATEGORI: Hästarna

2 år tillsammans med världens underbaraste och bästa häst! Jag älskar dig till månen och tillbaka, minst 100 gånger om. Du är verkligen det finaste som jag har. 
 
 

Vila i frid fina Serenad♥
DATUM: 2013-01-10 | TID: 21:28:33 | KATEGORI: Hästarna


IGÅR
DATUM: 2013-01-10 | TID: 09:54:26 | KATEGORI: Tilda

Sorry, tänkte blogga efter att jag fixat lite hemma men somnade på soffan..
Kom till stallet, borstade på greta en stund och mös, gick och mockade hos scenic och borstade henne, gick och mockade hos greta, borstade lite till, gick och kollade på wilma och victorias lektion, gick till hästarna igen, snackade med wilma och victoria ute vid deras låda en stund, gick upp med dom på cafét, satt där i kanske 20 minuter, sen ringde mamma och sa att hon skulle komma efter 10 minuter, och inger hade smsat mig och bett mig spåna hos scenic så drog med mig victoria och frida dit men daniella var redan där så dom gick och kollade på hoppningen och jag och D hämtade spån, spånade sen lite snabbt, gav greta havre och åkte hem sen.
Rätt så uttråkad dag men den rullade på, helt okej, lite skönt också eftersom den var väldigt lugn.
idag efter skolan tar jag bussen till stallet och tar hand om greta och hoppas på att kunna fixa en grej, taggad!!
 
Bild från grällsta 2012, sötaste Rocky!

måndag, tisdag & onsdag
DATUM: 2013-01-09 | TID: 17:23:48 | KATEGORI: Julia

måndags: jag skrev ju lite då och skrev at jag skulle skriva om ridlektionen då, men glömde helt enkelt bort det. 
Men jag hade i alla fall Choco. På framridningen gick det sådär tycker jag, vi skulle speeda dom fett mycke tyckte camilla haha, så försökte det och jag tyckte det kändes som om det var rätt speedat, men jag vet inte. Det var kul i alla fall eftersom jag lät henne öka riktigt mycke. 
Fast direkt när hon kom bakom brandon tvärvände hon och lyssnade inte alls på mig.  När vi ridit fram skulle vi köra lekar. Det är lika kul som alltid, hästarna brukar verkligen tagga till och det är verkligen skitkul, för både oss och för dom. Det blev oavgjort (men vårat lag var liiiite före men vi sa att det va oavgjort haha). 
Det var ju inte en jätteseriös ridlektion direkt, men ja det är kul med lekar. 
 
Tisdags: Jag var ju ledig fortfarande så jag kom till stallet vid 2. Gick till Capitol och mös lite med honom och mockade, spånade hos Mountain och hjälpte til att ta in hästar från hagen. Åkte hem direkt efter det och var sen med Madde och Emma, både hemma hos mig och på stan. 
 
Onsdag (idag): Inget stall då jag inte hade några bussresor på mitt kort. Jag hade ju kunnat gå dit, men inte hem och då hade jag inte kunnat koma hem på nåt sätt. Det är mörkt då och jag tycker att det är sjukt obehagligt att gå ensam i mörker, haha. Så var istället men Madde. 
 
 
 

ÖNSKA ÖNSKA ÖNSKA
DATUM: 2013-01-07 | TID: 21:28:48 | KATEGORI: Info

Så många inlägg just nu, och det trehundrade inlägget tänkte vi göra nått speciellt, 
så vi tänker göra en video, hästrelaterad såklart, så rolig som möjligt, så önskaönskaönska vad som ska vara med i den!:D
/T&J

VECKANS RIDLEKTION 7/1 TILDA
DATUM: 2013-01-07 | TID: 21:25:45 | KATEGORI:

Valde Richie, var typ ett år sen jag red han haha!
Kändes väldigt ovant, men det var mysigt, gamla killen, när jag var först när jag var liten ville jag alltid ha han eller greta, och han var enligt mig "bäst på att hoppa" haha, söt..
Vi körde lekar, han vart rätt pigg, vårat lag var kanske inte bäst men det var kul ändå, han lyssnade bra och var glad hela tiden haha!
Är iallafall nöjd, inget speciellt seriöst ridpass liksom, men nästa gång vill jag ha laban haha;)
Innan ridpasset ryktade jag greta och efter satt jag på cafét ett tag med pooolarnaaa.
Senare i veckan kanskekanske ni får veta en ruuuulig saaak:3

VECKANS RIDLEKTION 7/1 TILDA
DATUM: 2013-01-07 | TID: 21:14:06 | KATEGORI: Tilda

Valde Richie, var typ ett år sen jag red han haha!
Kändes väldigt ovant, men det var mysigt, gamla killen, när jag var först när jag var liten ville jag alltid ha han eller greta, och han var enligt mig "bäst på att hoppa" haha, söt..
Vi körde lekar, han vart rätt pigg, vårat lag var kanske inte bäst men det var kul ändå, han lyssnade bra och var glad hela tiden haha!
Är iallafall nöjd, inget speciellt seriöst ridpass liksom, men nästa gång vill jag ha laban haha;)
Innan ridpasset ryktade jag greta och efter satt jag på cafét ett tag med pooolarnaaa.
Senare i veckan kanskekanske ni får veta en ruuuulig saaak:3
 
 

7 januari
DATUM: 2013-01-07 | TID: 20:15:32 | KATEGORI: Julia

Jag åkte till glada hästen i spiltan innan stallet och köpte en ny ridväst. Den kändes bra och jag är nöjd med den.
Dom hade verkligen SJUKT snygga tröjor, jackor, ridbyor osv. Varför har jag åkt till hööks hla tiden för? Glada är ju skit bra, trevliga personer som jobbar där också. Tummen upp! 
Det var en jacka som jag fastnade för, tyvärr var den rätt dyr så känns som om jag måste glömma den, fast eftersom jag fyller år snart (om 31 dagar, alltså den 7 februari) så kan jag ju önska mig den i födelsedagspresent. Verkligen helt kär.
Såg också ett antal tröjor som var riktigt snygga, någon som vil ge mig? (: 
 
Kom sen till stallet vid 3, hann bara mocka åt Dina och borsta av henne innan vi skulle välja. Sen red vi, skriver mer om det sen, red i alla fall choco. När vi satt inne på kontoret tänkte jag nej men jag vill ha Promise men då tog nån annan henne. så det fick bli choco. Men somsagt skriver om det senare.
 
 

OM IDAG
DATUM: 2013-01-07 | TID: 12:45:00 | KATEGORI:

Heeeej. hahah alla ni som började skolan idag - jag börjar på onsdaaaag :D
idag kommer jag åka till stallet klockan 2 ungefär. får skjuts dit som tur är haha, annars hade jag fått gå dit och ddet har jag inen lust med idag. 
Men somsagt, jag åker väl dit vid 2 och tar hand om Dina och rider sen vid 4 ju. Efter det tror jag att jag ska till hööks för att köpa en ny ridväst, då den jag har just nu är för liten och sen fick jag en i julklapp men den var för stor så ja. Vi får se om jag får med mig hem något annat också ;) Har ju presentkort där. 
 
Kameran är laddad och följer förmodligen med till stallet (y)
 
 
Nu ska jag skölja ur min hårfärg jag har i håret, kram. 

OM IGÅR
DATUM: 2013-01-06 | TID: 17:19:36 | KATEGORI: Tilda

Var i stallet, scenic var ute i hagen och inger hade redan mockat, tacktackacktack.
Var med julia hos capitol ett tag och borstade på han lite, men han dummade sig och gick runt. Söt.
Sen gick vi till kontoret för julia skulle välja häst, medans hon sadlade choco så gick jag och borstade scenic, men började plötsligt må jätteilla så satt på henne täcket, vart nästan biten i ansiktet (snäll häst.) och gick sen och kollade på julias lektion, hann se framridningen och fick sen springa ut och spy, är glad över att ingen stog där ute HAHA.. ringde mamma och pappa eftersom mamma inte svara men sen svara hon och hon kom nästan precis efter att julia lämnat in choco i spiltan.
Så vi stjutsade hem henne och sen hem, mådde jätteilla och spydde ännu mer om ni ville veta, mycket bättre idag, idag har jag bara haft huvudvärk, vart ute med katten 2 gånger också, om det är bättre imorgon så blir det skola och ridning!
Men nu ska jag fortsätta nörda youtube som vanligt när jag är ensam, vi hörs!

ridlektion 5 januari
DATUM: 2013-01-05 | TID: 19:21:06 | KATEGORI:

Hade choco idag. 
Det gick jättebra på allt förutom när vi gjorde öppna och sluta.  Men det är jag som inte kan det så ja. 
Hon var jätteduktig när det gällde allt annat,  vill nog ha henne på måndag också.  
 

LÄNKBYTE
DATUM: 2013-01-05 | TID: 12:00:00 | KATEGORI:

Klicka på bilden för att komma till en helgrym blogg!

4 januari
DATUM: 2013-01-04 | TID: 20:42:00 | KATEGORI: Julia

har vart i stallet och tagit om mountain och capitol även blivit nockad av honom. tck så jättemycket, gjorde verkligen sjukt ont haha. bara för att tilda skulle vara rlig och ta på hans underläpp så han slänger iväg huvudet så det träffar mig. 
 
men båda hästisarna var myselipysiga idag, nu ska jag färga håret pusshej :*
 

GOD MORGON
DATUM: 2013-01-04 | TID: 12:34:00 | KATEGORI: Tilda

Vaknade för kanske 20 minuter sen, har ätit frukost och kollat på det här, finfina scenic och mountain är med haha! Drar mig mot stallet vid 2, kanske hämtar upp julia igen?
Julia har föresten inget internet just nu så det är därför hon inte bloggar!
Iallafall, idag har jag scenic och så frågade alma mig om jag kunde ta greta idag, så det gör jag såklart!
Men börjar med scenic så har jag mer tid med greta sen, myspys!
Men nu måste jag börja städa på mitt rum innan någon får utbrott hahah.. 
 
Finaste tjejen!

DAGEN LITE KORT
DATUM: 2013-01-04 | TID: 00:49:00 | KATEGORI: Tilda

- Kom till stallet runt halv 3 kanske.
- Borstade greta och mös med henne.
- Var i privat med julia ett tag, följde sen med henne ut i stora ridhuset.
- Hämtade greta, gick med henne och vart fotad av julia.
-Tog in greta och borstade av henne.
- Gick till julia igen, in med mountain, snackade lite och gick och mockade åt greta.
- Gav greta havre och åkte hem.
Sorry men orkar verkligen inte skriva nått särskillt långt, är dö trött och vill gärna komma till stallet lite tidigare imorn så att jag kanske hinner ner på stan.
 
2 bilder från idag.

MED I EN TÄVLING
DATUM: 2013-01-03 | TID: 12:13:31 | KATEGORI:

Hos hamre ryttarna, klicka på bilden för att komma till inlägget!

SÖT HÄST
DATUM: 2013-01-03 | TID: 01:29:00 | KATEGORI: Tilda

Söt liten greta där i mitten, avled lite halvt när jag hittade den!

LÅNG DAG
DATUM: 2013-01-02 | TID: 19:18:00 | KATEGORI: Tilda

Red på förmiddagen, på tindur och sandra hade globen. Vi red i skogen i kanske 30 minuter, mest skritt inne i skogen eftersom att snön var ashård, men avslutade med en härlig galopp upp för en åker!
Sen ville alicia rida sin emil så fick leda runt henne några varv runt gården, han busade ganska mycket, slängde med huvudet och travade och så, och när jag skällde på han sa A att han fick springa när han vill, good luck med han när du ska börja rida han själv lilla du...
 
Sen bar det av mot västerås igen, åkte direkt till stallet, borstade av greta lite snabbt, tog ut scenic i hagen och mockade+spånade, gick sen och mockade åt greta eftersom hon gick lektion, gick sen och putsade scenics träns och efter det pratade jag med wilma och kollade på hennes lektion på finfina fläcken, fotade och filmade lite med hennes mobil!
Efter ungefär halva lektionen gick jag till scenic och tog av täcket och borstade henne och kratsade hovarna, på med täcket sen igen och skyndade över till greta för att hinna med henne, samma där, borstade och kratsade hovarna, mös lite och åkte sen hem till pappa.
 
Imorgon är det stallet igen, om jag orkar men ska försöka ta mig dit på något sett, vill ner på stan också och köpa lite ohästiga saker men kanske kan dra med mig julia eller någon, stallet sen på fredag också då jag har scenic!
 
Är iallafall nöjd med dagen fast det var lite stressigt, en helt vanlig onsdag alltså haha!
Jag och emil igår.
 
Tindur idag efter ridpasset.
 
Och så här såg vi ut idag, snygga? Nej.

bloggar mer imorgon
DATUM: 2013-01-01 | TID: 22:54:55 | KATEGORI: Julia

Var och tog hand mountain lite snabbt och tog också hand om cappis näe
När jag ändå var där. Har inge speciellt att skriva,  så skriver mer imorgon, puss.   
 

GOTT NYTT ÅR.
DATUM: 2013-01-01 | TID: 00:00:00 | KATEGORI: Tilda

Kommer aldrig glömma 2012 i ridväg, har vart med om så mycket, både bra och dåliga saker!
Vad är det jag vill/ska göra 2013?
 
-Hoppspecial med greta.
-Grällsta ridcenter.
-Rida självständigt minst 3 gånger.
-Rida privatlektion minst 2 gånger.
-Ta massa bilder med greta och kanske scenic.
-Kanske prova att vara med på seriehoppningen, bara för skojs skull..
-Kanske vinterridläger igen, men den här gången på greta.