Igenridning 31/10-2012
DATUM: 2012-10-31 | TID: 23:51:11 | KATEGORI: Julia

Jag red Brandon, tänkte eftersom jag rider en pigg ponny varje vecka kan jag lika gärna ta en häst man behöver jobba med för att få fram den. Då passade Brandon utmärkt. 
 
Den här gruppen skulle också jobba men volterna, camilla sa till vilken volt man skulle gå in på och så. Det var först stallvolten, brandon ville inte alls samarbeta. Jag tryckte på med innerskänkeln men inget hände. Han var knappt ställd. Men det gick bättre för varje volt vi gick in på och den sista gången vi gick in på gick det superbra. Han lyssnade på innerskänkeln och va fint ställd. 
 
Jag är nöjd, det är jag. Det kändes ju lite annorlunda att rida honom när jag ridit Promise varje vecka. Hon är ju framåt hela tiden, henne måste man hålla tillbaka hela tiden medans man måste jobba med att trycka fram brandon, han går ju helst i sin egna lilla takt. Men som jag sa, jag är nöjd. Han var superduktig mot slutet. 
Red barbacka hela passet också, haha. 
 
'

MIN DAG
DATUM: 2012-10-31 | TID: 20:01:46 | KATEGORI: Tilda

Jag och julia tänkte gå upp runt 9 och åka till stallet vid 2. Vaknade halv 1 och var i stallet vid 3.
Började med att borsta av greta, julia red ju och då bara fortsatte jag borsta, borstade bland annat benen jättenoga med en av mina magic brushes, så ja dom vart väldigt rena haha..
Hon vart ren iallafall, min stjärna! Hann också  snacka och skratta med moa och isabell.
Mockade lite snabbt och sen när emma kom gick vi in på kontoret och snackade med lena, så nu har emma vinett på måndagar och jag har greta då, vi bytte alltså, känns bra, faktist. Så nu har jag min stjärna 3 dagar i veckan, love it! 
Kollade lite på emmas lektion och fotade henne lite, sen kom mamma och hämtade oss. Imorgon blir det stallet och kanske att vi drar oss mot hööks, hare bra!

Bad update..
DATUM: 2012-10-31 | TID: 19:39:18 | KATEGORI: Julia

det har vart dålig uppdatering idag, i know.. Men jag o Tilda skulle ju till stallet vid 2, men vi vaknade halv 1 så det blev så att vi kom till stallet vid 3. Så borstade av Dina och red sen igen halv 4 till halv 5. Kan kanske skriva ett inlägg om det senare, men orkar inte nu. 
Efter ridlektionen ställde jag in Dina i chokos spilta och mockade hos henne, ordentligt. Ställde sen tillbaka henne och kratsade hovarna och borstade av henne snabbt. Gav henne havre och så satte jag o tilda oss på lilla läktaren och kollade på nån grupp tills Tildas mamma kom och hämtade oss. 
Imorgon blir det stallet igen, ska sköta om berta och ska förmodligen gå med henne i stora ridhuset eftersom hon behöver gå lite nu när hon inte går lektioner. Men ja, kramar. 

Specialhoppningen
DATUM: 2012-10-31 | TID: 13:23:00 | KATEGORI: Foto

Tilda som redigerat och filmat :) 
 

PLANERING FÖR IMORGON
DATUM: 2012-10-30 | TID: 23:15:05 | KATEGORI: Tilda

  • Åka till stallet runt 2
  • Fixa en grej med emma ( feelfree.devote.se )
  • Sköta om greta noga
  • Mocka
  • Kanske putsa liiiiite om jag hinner.
  • Kanske gå lite med henne i stora ridhuset
  • Fota 
Ja det är väl min planering för imorgon, nu ska vi snart borsta tänderna haha, godnatt!

Vilken? :D
DATUM: 2012-10-30 | TID: 22:49:00 | KATEGORI: Hästarna

Tänkte köpa en ny grimma till capitol, eftersom hans nuvarande grimma ser ut såhär: 
 
Men kan typ inte välja vilken. Jag vill köpa den här: 
men ah, han är kille o den är rosa. passar typ inte, haha. Men jag älskar ju rosa, men hahahhahah, han kanske blir missnöjd ;D 
 
Så kollade lite och hittade den här: 
o den är ju blå. Så ja, men jag vet inte, hehe.. 
 
Och ja, jag vet att ingen av dom är sådär fina, men det är dom billigaste och dom är nog bättre än den han har nu  tror jag. 
Tror jag o Tilda åker till hööks på torsdag innan stallet. Så får se om jag bestämt mig då. 
Vi hörs x)

Videon från idag (:
DATUM: 2012-10-30 | TID: 22:35:18 | KATEGORI: Foto


SAN QUENTIN
DATUM: 2012-10-30 | TID: 22:15:33 | KATEGORI: Foto

Några bilder på fläcken, senare kommer det fler bilder på en annan häst, haha..
 

Bilder från idag
DATUM: 2012-10-30 | TID: 20:46:53 | KATEGORI: Foto

ignorera att jag ser ut så som jag gör, va astrött och osminkad.....
 
(de på capitol har jag och tilda fotat och de på mig o promise har emma fotat )
 

 
 


 



 



 

Da daaay
DATUM: 2012-10-30 | TID: 19:36:13 | KATEGORI: Julia

Jag o Tilda kom till stallet vid 3 tror jag att det va, vi gick direkt till capitol och tog hand om honom rätt ordentligt, men glömde mocka.. Han blev superfin, sen halv 4 ungefär tog jag ut Cappsi till stora och gick lite där. Tog lite bilder ute också so kommer up strax. Gick med honom i kanske 10-15 minuter. Tog sen in honom til stallet igen och så gick jag o Tilda upp till cafet och åt lite. Skyndade mig sen ner till stallet och kratsade hovarna på Promise och sadlade och tränsade. Emma hade redan borstat henne. Gick sne ut till stora oh red för roland, sen när hoppningen var klart gick jag o tilda o sa hejdå till cappsi och åkte sen hem till mig. Vi sover här en natt till. 
 
Det blir stallet imorgon igen och så sover vi nog hos Tilda. Kramar. 

Specialhoppning 30/10-2012
DATUM: 2012-10-30 | TID: 19:25:02 | KATEGORI: Hästarna

Idag var det sista gången på specialhoppningen :(
Vi började att rida fram dom lite snabbt. Red mycket runt hindrerna och gjorde halt ofta i traven och i galoppen vände jag över lite ibland och nån halt. Promise lyssnade jättebra på mina hjälper. 
Vi hoppade fram på ett koppelräcke i trav i vänster varv 2 ggr. Det gick inte så jättebra, vi hade inte världens bästa fart. Sen hoppade vi det i galopp i båda varven också. Då gick det bättre, men kunde gått ännu bättre. 
Sen hoppade vi några språng på ett koppelräcke med plastmatta under också, det gick väl okej tror jag, haha. kändes sådär, men ja. Sen hoppade vi på en raklinje över 2 koppelräcken där också och vi skulle räkna galoppsprång. Hade rätt alla 3 gånger, hehe. nej men ja, det gick väl bra det också. Hon lyssnade och så. Och efetr et hopade vi en kombination på 2 koppelräcken. Det gick väl också bra, i think.. 
När vi hoppat det skulle vi hoppa en bana. Det kändses som om det var kaos, men tilda filmade ju så på filmen tyckte jag själv att det inte såg så jättedåligt ut. Men den hoppade jag typ 3 eler 4gånger och de första landade jag i fel galopp på ett speciellt hinder men den sista gången gick det jättebra! Hon hade rätt galopp efter varje hinder och bröt aldrig av till trav. Det kändes super, men tilda filmade inte det dock.. 
 
När jag hoppade kändes det som om allt var kaos, men när jag kollade på videon tilda filmat tyckte jag själv att det inte så sådär jättedåligt ut.. Men jag är nöjd! längtar till Januari då det kommer bli en till specialhoppning för mig :D Hoppas på Promise då också, såklart. Min stjärna! 
 
Ni får nog en film från hoppningen lite senare/imorgon. Puss o kraaaam. 

Planer för idag
DATUM: 2012-10-30 | TID: 11:53:57 | KATEGORI: Julia

Hej hopp. Dagens planer är att jag, tilda o madde åker till stallet vid halv3-3. Sköter sen om Capitol, har bestämt att jag ska göra det ordentligt idag, både mockningen och borsta o det. vid 20 över 4 börjar jag nog borsta Promise och sadla o så, sen vid 20 i 5 rider vi fram o sen hoppar vi väl. Sista gången nu, åååh, vill ha fler gånger ju :( 
 
Men ska börja fixa mig nu, uppdaterar om hur det gick ikväll. kramar. 

SALIX QUARTER
DATUM: 2012-10-29 | TID: 20:51:00 | KATEGORI: Hästarna

Lite bilder jag tog på oboj igår.
kommer lägga ut 2 inlägg till med bilder på bara just en häst, men tror det blir senare/imorgon.

HAHAHHAH
DATUM: 2012-10-29 | TID: 19:09:10 | KATEGORI: Hästarna

amen hej jag lekte lite i imovie idag, mobba intee :D 
 

DAGENS RIDPASS 29/10 - TILDA
DATUM: 2012-10-29 | TID: 18:58:37 | KATEGORI:

Valde först och valde greta, standard.. 
Borstade av henne och hämtade sadel och träns, julia fick sadla för jag var lat och hon frös haha..
Drog in i ridhuset men tog av sadeln på en gång, vilket allså betyder att jag red barbacka.
Min första tanke var aj.

Julia har ju redan skrivit övningen, och jag är supernöjd, Höll på att ramla av nån gång och en gång satt jag helt snett, men hon lyssnade väldigt bra när vi började med övningarna (mindre bra när vi red fram, haha) så hon saktade av när jag ville så jag kunde sätta mig till rätta. 
 
Vi red ju på volter och i slutet skulle vi rida 2 på varje volt, jag och emma var på läktarvolten. Allt kaosade i galoppen, i princip alla hästar drog mot stallvolten men jag fick greta att svänga och hålla sig kvar på vår volt, fast den vart inte så jätterund haha, saktade av till trav, alla fick hitta sina volter och sen körde vi galopp igen, och det gick mycket bättre, vi skulle setill att vi var jämnsides med personen som red på samma volt (i mitt fall emma på nogge) Och det gick bra, kände att jag kunde bestämma när hon skulle öka och minska, vilket gjorde att vi nästan hela tiden var jämnsides med emma&nogge, även om greta tar större steg än nogge. 
Travade och skrittade av dom på längda tyglar, satt av, på med sadeln och in i stallet. Gav vinett havre och snackade lite med emma, vi skulle snacka imorn eftersom hon skulle testa greta idag.
Men aja, är iallafall supernöjd med ridpasset, världens bästa häst, nästa måndag kommer kanske mamma och kollar, får se om jag får nån film ;)
 
Sen åkte jag, julia och mamma till donken och käkade och sen stjutsade hon oss till julia, sover här en natt till.
Imorgon drar vi till stallet, ska snacka med emma och filma julia på specialhoppningen. Vi hörs!
 

Ridlektion 29/10-2012 Julia
DATUM: 2012-10-29 | TID: 18:41:10 | KATEGORI:

Tog Promise, som vanligt. Jag red barbacka hela tiden, hon kändes nästan som att sitta på en soffa faktist, haha. När vi travade fram var hon jätteduktig i vänster varv, sedan i höger krånglade hon lite, även om jag tryckte på med ytterhjälperna lyssnade hon inte alls. knasboll. Sen i galoppen höll hon på massa, svängde in till mitten i slängtrav o massa. Men det vara bara att försöka trycka fram henne, och mot slutet gick det bättre och vi galopperade ett helt varv utan krångel. duktiga ponny.
Efter att vi ridit fram o fått hästarna varma skulle vi jobba på volterna. Alltså stall, läktar och mitt volten. vi travade i kort trav på fyrkantspåret och Camilla (vår ridlärare) sa till vilken volt vi skulle gå in på.  Vi skulle få hästarna ställda in mot mitten och få till volten rund och inte som ett ägg eller nån krokig volt. Det gick mycket bättre på mittvolten då det inte fanns några väggar att dra sig mot som hon gjorde på läktar och stallvolten. Så på mittvolten hade hon jättefin form och var bra ställd sa Camilla. Hon lyssnade jättebra. 
 
När vi gjort det en stund vilade vi lite och sen började vi på nästa övning. Då delade on in oss 2 & 2 på en av volterna.  (tror tilda förklarar bättre..) Jag och Sofia fick stallvolten, den övningen gick super bra i skritt och trav. Men i galoppen kaosade det sig för typ alla, men jag och tilda höll oss kvar på våra volter. duktiga flickooor, eller ja det kanske var nån mer som också va kvar på sina men tänkte inte på det. P hade fin form o de på den övningen också. Stjärnan! 
 
Är jättenöjd, tror att jag vill rida barbacka på henne nästa vecka också :3 eeller ja, om jag får henne, men det brukar inte vara några andra som vill ha henne så det är rätt så stor chans att jag får henne, haha. 
 
nu ska jag hoppa ain i dushen, pusshej. 
 
arkivbild...


Min och Promise utveckling
DATUM: 2012-10-29 | TID: 11:44:21 | KATEGORI: Hästarna

Jag hade Promise som favorit när jag var liten. Först agången jag red henne hade jag ingen kontroll över henne alls, vi flamsade runt som om jag vet inte vad. Det var för 3 år sen, men jag fastnade för henne. Jag har ingen aning varför, jag kunde knappt hantera henne så varför just hon? Jag vet inte, men jag gillade henne helt enkelt, så jag fortsatte rida henne, men efter ett tag blev jag rädd för henne. jag vet inte varför, det var typ nån som hade sagt att hon var elak, dum, sparkades och kastade av folk. Då blev det ingen mer ridning på henne. 
 
jag&Promise för 3-4 år sen. 
'
 
Nu 2012 red jag henne en gång, det gick väl rätt bra. Men det kunde gått bättre. Sen tog jag henne på en hoppning, det gick också rätt bra, men kunde gått bättre då också. Sen efter sommarlovet när ridningen började igen tog jag henne och efter det har jag ridit henne alla gånger förutom 3. Jag kan henne nu, jag vet när hon kommer börja bråka, jag vet när hon är på bra humör. Jag vet hur jag ska hantera henne, jag har kontrollen. Om jag vill att hon ska vara lugn, fast hon inte vill, så finner hon sig i det, hon lyssnar och gör som hon ska. 
Man lär sig otroligt mycket på henne, hon är den ponnyn som har lärt mig det mesta, på bara ridlektioner och hoppspecialen kan jag henne, jag har hittat knapparna på henne. 
 
 
 
 
 

Bilder från idag
DATUM: 2012-10-28 | TID: 22:56:18 | KATEGORI: Foto

 

DET FINASTE JAG HAR♥
DATUM: 2012-10-28 | TID: 21:34:00 | KATEGORI: Hästarna

Min älskade vän, min barndoms kärlek.
På hennes rygg har jag känt mig trygg sen jag började rida 2008, när jag var 9 år.
Ibland kan jag bli riktigt trött på henne, men jag har aldrig älskat någon annan häst så som jag älskar henne. Världens bästa, vi utvecklas efter varje ridpass, jag rider i stort sett bara henne, en gång i veckan.
Jag älskar henne så, finns inte ord som beskriver vad hon betyder för mig. Jag vill inte leva utan henne. 
Lyckan när jag sitter på bussen påväg till stallet för att sköta henne, den finns där varje gång. Flera dagar i veckan. Det första jag gör när jag kommer till stallet är att kolla om hon är inne, och är hon det så hälsar jag på henne, klappar henne på halsen, pussar henne på mulen och säger att jag älskar henne. 
Min själsfrände, det är vad hon är. Jag har växt något otroligt mycket inom ridningen med henne.
Hon kanske inte är nån Grandprix häst, med värsta stamtavlan, men i mina ögon är hon en av dom finaste hästar jag sett. Känslan när hon sätter mulen mot min kind, kommer mot mig i hagen eller att bara få sitta på hennes rygg, den känslan är obeskrivlig. 
Det finns stunder där vi flyger över hindrerna och lyckas jättebra med övningarna, men det finns också stunder där vi tvärstannar framför hindrer, och inte alls lyckas bra med övningarna. 
Men jag älskar henne ändå, det finns många saker som gör mig glada men hon gör mig gladast, jag kan ha haft en dålig dag, sen kommer jag till stallet och får krama om hennes hals och pussa på hennes mule, bara det gladare. 
Även om vi misslyckas, inte alltid kommer överens eller om det bara inte funkar ibland.
Även om sånt händer så kommer jag aldrig sluta älska henne, jag kommer stå vid hennes sida tills hon lämnar jorden, så är det bara.
Älskade, älskade häst.
 

Rocklunda Ridskola
DATUM: 2012-10-28 | TID: 21:08:00 | KATEGORI:

Rocklunda ridskola, där har jag spendererat många år, dagar, timmar, minuter och sekunder. Nästan halva mitt liv har tillbringats där. Vi har så sjukt underbara hästar, mysiga stall, bra ridvägar i skogen, bra ridhus, bra stallcafe och grymma ridlärare! Det finns alltis något att göra, från att rida till att sopa stallgången. Det finns roliga grejer ridskolan och USEK ordnar som tex. spökövernattning, vanlig övernattning,hoppspecialer, mini ridläger, sommar & vinter ridläger och sommarbete. 
Ja, stallen är inte så fina och det är svinkallt där på hösten/vintern. Men det gör inget alls. Allt annat är så bra, nästan alla vet vilka alla är och det så sjukt mysigt. Och alla hästarna har olika personligeheter. Vissa kan vara jätte avancerade, busiga och envisa medans vissa gör allt man ber om och aldrig skulle busa till det som att bitas osv med flit. Det finns alltså både hästar och ponnyer som passar alla, både stora och små. 
 
Jag älskar den här ridskolan, jag själv tycker att den är bäst. I jämförelse på dom jag vart på i alla fall, då slår Rockis ut alla andra. Jag har lärt mig så mycket på de här 6 åren där och fler ska det bli. Tack alla ponnysar & hästar och tack alla ridlärare jag haft såklart. Ni är grymma!! :D 
 
 
 

Visste ni att...
DATUM: 2012-10-28 | TID: 12:41:00 | KATEGORI: Hästarna

Greta igentligen heter Miss Tain?

ridlektion 27/10-2012
DATUM: 2012-10-27 | TID: 22:48:34 | KATEGORI:

 
Hola. Idag var vi bara 3 i gruppen, jag valde Promise som äntligen fanns, hon går aldrig i den här grupen. 
Vi gjorde lite olika övingar o saker, tempoväxlingar, öppna, skänkelvikningar, galoppera på småvolter och så. Det gick faktist riktigt bra, om jag får säga det själv. Jag har inte jobbat med Promise så mycket på det sättet som vi gjorde idag. Eftersom det är är en mer avancerad grupp så gör vi ju andra saker än på måndagarna. svårare också, eller haha, för mig i alla fall. Men ja, vi började med att trava rätt länge, vi skulle göra olika volter, rida på egna och slingriga vägar så hästen skulle lyssna,  sen in på stallvolten och sen vidare till läktarvolten osv, som på en åtta och ställa om för varje gång vi gick in på den andra volten liksom. Gick faktist bra, hon lyssnade bra och så. När vi gjort de nåt varv skulle vi trava i kort trav och sen vända upp från A, flytta i skänkelvikning undan för höger skänkel till B, gick bra mot slutet eller vad jag ska säga. Då fick vi till det jättebra. 
 
Men jaaa, orkar inte skriva vad vi gjorde mer. Som jag skrev däruppe så gjorde vi öppna, galopperade på små volter osv. Men orkar inte skriva sådär detaljerat längre, men allt det andra gick väl bra, antar jag. Super nöjd över Promise, hon var riktigt svettig när vi kom in till stallet igen. MIn lilla stjärnponny ♥
 
 
några veckor gamla bilder, hare gött ;) skoja, nej men godnatt i förskott ;) 

stallet
DATUM: 2012-10-26 | TID: 20:29:17 | KATEGORI: Hästarna

Efter skolan drog jag o tilda till stallet. Tog hand om Capitol direkt, han stog i privat eftersom Berta stog i hans box för hon har ett sår. Tycker faktist att hon ska få stå där hela tiden, hon var mycket gladare. Tycker faktist att Cappsi ska få stå i den där boxen i privat i fortsättningen också, den var lite större och mycket ljusare. Han verkade också gladare. Men i alla fall, tog hand om honom och han var as mysig. Gick sen upp till cafeet sen o käkade en toast o tilda en pan pizza. Garvade rätt mycket och tog massa bilder på photobooth på hennes mac. Gick sen ner och myste med Capitol en liten stund o gav han sen havre. Sen tog vi bussen ner på stan, shoppade lite o drog sen hem. 
 
 
bebis ♥

MAYBE
DATUM: 2012-10-25 | TID: 20:44:53 | KATEGORI: Tilda

Kommer förmodligen sluta på vinett och byta med emma som nu har greta på måndagar, har tänkt på det ett tag och såå.. men ja, kommer kännas tråkigt men känner att jag "glidit ifrån" nettis, är inte samma känsla längre att få sköta henne. Men mer om det senare, imorgon drar jag till stallet och sen sover jag över hos julia, ha ett toppen lov så hörs vi imorgon/i helgen/på måndag!

specialhoppning 23/10-2012
DATUM: 2012-10-23 | TID: 19:22:00 | KATEGORI:

promise skötte sig super. nästan alla språng kändes klockrena. det kändes faktist sjukt bra. min duktiga stjärna! är jätte nöjd. ( ni får kanske film på torsdag )
dålig bild...

In da school
DATUM: 2012-10-23 | TID: 14:12:52 | KATEGORI:

 
Sitter på c-inriktningen nu, tråk. Men drar i alla fall till stallet efter skolan, ska ta hand om Cappsi o hoppa promise på specialen. tagga! Uppdaterar efter det då, när jag kommer hem. Pussheeej.
 

ridlektion 22/10-2012 julia
DATUM: 2012-10-22 | TID: 21:19:00 | KATEGORI:

jag valde promise och vi skulle hoppa ute i stora. hon lyssnade jättebra, så gjorde mycket tempoväxlingar och vände över mycket så att jag kände att jag hade henne med mig. det hade jag i alla gångarter då. sen hoppade vi fram på ett kryss i trav, gick jättebra, sen hoppade vi ett koppelräcke i galopp, även det gick bra. sen skulle vi hoppa en bana som såg ut typ såhär: haha, dålig bild... det gick faktist helt okej, jag tappade en stigbygel så jag hoppade bara med en, men gick bra ändå. P va jätteduktig! när alla hoppat den banan hoppade vi en bana som såg ut typ såhär:
dålig bild igen, men typ så i alla fall. det gick mycket bättre den här gången. jag är nöjd över både mig och promise. ska käka nu, pusshej.
 

RIDLEKTION 22/10 TILDA
DATUM: 2012-10-22 | TID: 18:51:19 | KATEGORI:

HOPPNING!!
Valde Brandon, han var pigg redan på framridningen, vi hoppade 3 hinder på medellinjen, kan inte riktigt beskriva hur vi hoppade haha, 2 olika övningar, gick skitbra och camilla tyckte att jag var jätteduktig och följsam!
Efter sista hindret skulle vi kolla, och om hästen landade i höger galopp skulle vi svänga åt höger och landade den i vänster skulle vi svänga åt vänster.
Orkar inte skriva nått jättelångt inlägg, meeeeen det kanskekanskekanske kommer en till bloggare till bloggen, men bara kanske!

Capitol Q ♥
DATUM: 2012-10-22 | TID: 12:07:00 | KATEGORI: Hästarna

Capitol är den där hästen som jag inte kan sluta tänka på. Han är den där hästen som jag vill skaffa minnen tusen med. Han är den där hästen som inte är så rolig att rida, men när jag sitter på hans rygg kan jag inte sluta le. Även om jag blir trött på honom för att han krånglar eller inte gör som jag vill. Så gör den där lyckan inuti kroppen så att man fortsätter kämpa, tillslut blir det så himla bra. 
Jag älskar den där hästen, jag vet att jag inte känt honom länge, vi har inget speciellt band eller så, men han betyder så obeskrivligt mycket. 
Han kan seriöst göra mig galen och han kan vara så himla dryg. Men, det går inte att bli arg på honom, inte i närheten. Den där blicken han har gör mig gråtfärdig. Världens finaste häst. 
älskade, älskade häst. 
 
 
 
 

DAGEN VAR URMYSIG
DATUM: 2012-10-21 | TID: 20:15:00 | KATEGORI:

Runt 1 drog vi och hämtade julia, och fortdatte mot stallet.
Hälsade på greta (som mår bra, fick sms av tova imorse) och gick runt lite med julia, drog till hagen där hästarna busade för fullt, såg nästan läskigt ut.. mös inne hos capitol, borstade lite även fast det inte gick så bra haha..
Drog upp på cafét med julia och asta, sen kom alva och ellen. Och Victoria. Sen gick vi ner, och så minns jag inte så mycket..
Men ja, det var seriehoppning och lowa skulle ha buster, så jag hjälpte till att fixa han. Eller ja jag gjorde allt haha.
Grattis Vera till första plats föresten!
 
Alla var superduktiga, men nu ska jag duscha så vi hörs, imorgon är det ridning och hoppning!
har föresten bestämt en grej med ellen och julia inför jullägret, tagga! Vi 3 ska sova hos J och dra till stallet samtidigt. det bästa är att ingen av oss vill ha samma hästar haha!

BLI BRA NU MIN STJÄRNA♥
DATUM: 2012-10-20 | TID: 20:53:00 | KATEGORI: Hästarna

Kolik jävel. Men hon mådde bättre på kvällen, tova smsar mig imorn om hur det är med henne.


TÄNKBARA HÄSTAR/PONNYS TILL JULRIDLÄGRET 2012
DATUM: 2012-10-20 | TID: 20:01:00 | KATEGORI: Hästarna

Hästar: Capitol, Claes, Greta, Mozart, Prancer (om han är tillräckligt frisk), Serenad.
Ponnys: Vinett, Buster.

Ridlektion 20/10-2012
DATUM: 2012-10-20 | TID: 18:15:29 | KATEGORI:

Jag valde Elina, det var rätt länge sen jag red henne så varför inte liksom. 
 
Hon var inte sådär jättepigg, men hon lyssnade jättebra och det var bra för vi skulle öva på tempoväxlingar idag. 
 
Det gick jättebra, på alla övingarna vi gjorde. Hinner tyvärr inte berätta vad övningarna va, men somsagt gjorde vi tempoväxlingar o lite skänkelvikning. Elina var jätteduktig, gjorde som jag sa nästan hela tiden. Eller sa och sa, men ni fattar nog. 
 
Jag är nöjd, över både mig och Elina. Det var riktigt längesen jag red hene så det var bra att hon lyssnade så bra, hittade liksom knapparna nästan direkt. Isabelle sa att hon brukar stressa upp sig vid såna här övningar, men hon var mjuk och lugn hela tiden. Hon var jätteduktig. 
 
 
jag och elina i somras: 
 
Ska fixna några tidsinställda nu, som kommer upp under veckan. pusshej. 
 

Supersnygga ridstrumpor...
DATUM: 2012-10-20 | TID: 14:22:46 | KATEGORI:

...eller inte.

Drar snart till stallet, ska sköta Cappsi och rida. Har precis bytt om och jag har verkligen skit fula strumpor. hua, måste verkligen skaffa nya. Skäms nästan när jag går med dom här faktist, haha.

Uppdaterar efter stallet när jag kommer hem. Så ja, vi hörs. puss o kraaam :D

 


MYSIGT PÅ CAFÉT
DATUM: 2012-10-17 | TID: 18:56:14 | KATEGORI: Hästarna

Kom till stallet och drog direkt upp tpå cafét med julia, och vi satt och snackade med mimmi ett tag.
Sen drog vi ner och jag hann bara borsta av greta jättesnabbt för hon skulle på lektion :c
Meeen en bra sak hände.. JAG SKREV UPP MIG PÅ HOPPSPECIALEN som dock är efter jul men ändå.
WIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIH  (vadå överdriv?..)
Det plus att jag får vinterridlägret i julklapp av mamma, hoppas på att få greta på båda sakerna^^
Sen pratade jag o julia med wilma lite. Mockade lite och kollade i typ 2 minuter på när hoppgruppen red fram, eller jag hann bara se när dom travade, sen skyndade jag tillbaks till stallet och ställde undan min ryktlåda och snackade lite med wilma och victoria, gick in på kontoret och hämtade senaste "betalnings lappen" o sen drog jag ut till mamma som väntade på parkeringen, och sen åkte vi hem. Imorn ska jag sköta stjärnan igen, hare bra!

Uppdatering om igår och idag:
DATUM: 2012-10-16 | TID: 19:17:00 | KATEGORI:

Ridlektionen igår ( 15/10-2012 ) :

Jag valde först, så frågade om Pricken, den nya hästen fick gå, och det ficck han så jag valde honom. Så jag sadlade och tränsade, han var as sur då, haha. men fick i alla fall på honom grejerna ;) 
 
Han var pigg redan från början, men galoppen var hur skön som helst faktist! Jag red ju i samma grupp som tilda, så vi gjorde ju samma sak men jag orkar inte skriva vad vi gjorde så läs hennes inlägg HÄR. Men för mig gick det typ inge bra, hehe. Men jag försökte mest få stopp på honom. Men gick sådär ;) Nej men i sluten gick det faktist bra, så är väl ändå rätt nöjd, på sätt o vis. 
 
Hoppspecialen idag ( 16/10-2012 ) :
 

Jag hade Promise, som jag också kommer ha de 2 gånger som är kvar. 
 
Det gick sjukt bra idag! Vi hoppade ju och Promise skötte sig super hela tiden. Gick bra över alla hindrena, bästa ponnyn! Men jag orkar inte skriva mer nu, är helt slut. 
 
 
 
Juste, jag kommer inte kunna blogga på ett tag. Mitt internet är helt dött, kommer börja funka igen den 25:e tror jag att det är. Men Tilda uppdaterar ju ibland också, och jag kommer göra det ibland ;) Pusshej. 
 

Tidsinställt- alla hästar jag skött.
DATUM: 2012-10-16 | TID: 13:00:00 | KATEGORI:

alltså ett inlägg om alla hästar jag varit/är skötare på. Alla är i ordning, från första till senaste.
 
BUSTER:
Snutten, kämpade som en dåre för att visa att jag bestämde, skötte han ca. 1 år, slutade i januari 2012.
Helmysig när man lär känna han, slutade för jag hade inte tid, sen kunde jag välja på han och freja på måndagar, men dum som jag var valde jag freja..
 
FREJA:
Skötte henne en månad, sen gav jag upp. Vi passade inte alls ihop.
kan fixa en bättre bild nån annan gång, men alla bilder i inlägget är från betet 2012 fotat av mig så..
  
 
VINETT:
Minns att jag var avis på julia som skötte henne, haha..
meen allt började med att jag hade henne på en utställning på nått lov för skojs skull, några dagar senare skrev jag upp mig som skötare på henne på torsdagar, och julia bytte till serenad. Började sen sköta henne på måndagar också, sen började jag sköta greta på torsdagar och har nu bara vinett på måndagar. Älskar henne otroligt mycket och hoppas att jag aldrig ska behöva stryka mig som skötare på henne.
 
FLYING SPIRIT:
Började rida på Tisdagar, ville sköta en häst på tisdagar. Kunde inte sluta le när jag skrev upp mig på henne, skötte henne ca. 5 månader tror jag, tänkte att jag skulle satsa den här terminen på henne, och verkligen skaffa starka band, men det sket sig då jag slutar sent i skolan på tisdagar och känner att jag inte har tid i stallet då.
-har ingen bild, kan fixa nån dag-
 
GRETA:
Hjärtat, min barndoms kärlek. Finns inga ord, älskar henne. Hoppas även med henne att jag aldrig ska behöva stryka mig som skötare på henne.
 
 

DAGENS RIDPASS, TILDA
DATUM: 2012-10-15 | TID: 19:24:57 | KATEGORI:

valde greta, hon var seg och knasig i början men gav sig efter ett tag.
Först övade vi på halt vid X, gick bra och ännu bättre dom sista gångerna,
sen skulle vi göra 3 serpentin bågar från C till A, i trav och alla gånger gick bra förutom första haha..
Sen skulle vi skritta på ena långsidan, fatta galopp vid A och vid B skulle vi styra in på mittvolten och galoppera runt den. Sista gången gick bäst, hon pinnade på som tusan vid A och saktade av till trav efter halva volten, men sista gången höll jag om mer med benen och hon höll igång hela volten, duktig häst!
Nästa vecka är det hoppning, vi ska hoppa bana, tagga tagga!
 
Sorry för ett astråkigt inlägg, skrev ett längre inlägg innan men det försvann, bajz.
Hann bara ge Vinett havre eftersom hon gick lektionen efter våran, ännu mer bajz.
Nu till en bra nyhet, jag och julia har snackat om vinterridlägret hela året, men mamma ska ha mina pengar november och december, för vi ska kastrera min katt oså, och jag skulle inte ha råd med att betala ridlägret, snackade med mama idag, och jag ska få de i julklapp av henne! Happyyyy! Aja, hare bra.
 
 
ps: imorgon kommer ett inställt inlägg upp eftersom jag inte är i stallet imorgon, oooch statistiken var grym igår!

OM SCENIC♥
DATUM: 2012-10-14 | TID: 22:42:00 | KATEGORI: Info

Scenic är ett fullblod på 7 år, alltså född 2006. 
Scenics hela namn är Scenic Pass, hon tävlar i galopp men vet inte hur många gånger hon startat och hur ånga gånger hon placerat sig och så. Har skött henne sen den 7 December 2012 och har henne 2 dagar i veckan, Onsdagar och Fredagar. Hon har sina dagar där hon kan vara jättetjurig men är oftast snäll och mysig. 
Mer info kommer komma när jag vet mer om henne.
 

OM GAMBLING ROBERTA XX ♥
DATUM: 2012-10-14 | TID: 20:13:00 | KATEGORI: Info

Roberta är ett fuxfärgat sto, född 1991. Hon är lite speciell då hon kan ha väldiga humörsvängningar, men har en gullig personlighet.
Lite seg att rida men oftast på lekar och hoppning kan hon tagga till rejält. Man måste verkligen jobba igång henne från början.
Jag har skött Roberta sen den 17 april 2012 men slutade ett tag men började igen den 4 februari 2013. Saknade att ta hand om henne så kunde inte låta bli att böra på henne igen, så nu har jag henne på torsdagar.
Frågor om Roberta? Kommentera.
 
 
 

OM JULIA♥
DATUM: 2012-10-14 | TID: 18:10:10 | KATEGORI: Info

Jag är 12 år och bor med skilda föräldrar & min kanin. 
Fotar med min Nikon D5100 som jag fick den här månaden, haha. 
Jag rider 2 gånger i veckan på Rocklunda ridskola, VRS (västerås ryttar sällskap). 
Är i stallet 6 dagar i veckan. Sköter Romadina Måndagar & Onsdagar, Capitol tisdagar & fredagar, Roberta torsdagar och rider på måndagar 4-5 och lördagar 15.30-16.30. 
Jag kommer nog skriva varje dag, men om jag inte skriver nån dag kan ni följa mig på min andra blogg: http://juliathorbergs.blogg.se/ 
Har ni några frågor? Kommentera. 
 
Pusshej! 
 

TILDA & GRETA
DATUM: 2012-10-14 | TID: 17:02:00 | KATEGORI: Info


Här kommer de stå en text
 
 
 

OM CAPITOL Q♥
DATUM: 2012-10-14 | TID: 15:34:00 | KATEGORI: Info

Capitol är en väldigt stor häst på 1,85 cm i mankhöjd, född 2003. Han kom till rocklunda som treåring och började gå lektioner hösen 2008. Han har sina sura stunder, då han inte är så mysig, men sen har han där han är hur mysig som helst då man bara vill krama om honom och inte gå därifrån. Världens bästa häst, det är vad han är! 
Jag började sköta Capitol den 22 januari 2012. 
Frågor om Capitol? Kommentera.
 
Bild på mig och Capitol fotad av Tilda: 
 

OM ROMADINA♥
DATUM: 2012-10-14 | TID: 15:04:00 | KATEGORI: Info

Romadina, eller Dina som hon kallas, är ett supersnällt sto som är född 1991. Jag vet inte hur hög hon är, men rätt så hög i alla fall, haha. Alla kan rida henne, hon är hur go som helst och gör nästan allt man ber om. 
I hanteringen är hon sjukt snäll, gör aldrig något dumt eller nått sånt. Det enda som om kan bli lite småtjurig för är när man borstar henne på magen och vid virveln, där hon är rätt kittlig. 
Jag har skött henne sen den 12 januari 2011 och har henne måndagar och onsdagar. 
Frågor om Romadina? Kommentera.
 
Bild på mig och Dina fotat av Alva.
 
 

OM GRETA♥
DATUM: 2012-10-14 | TID: 14:48:00 | KATEGORI: Info

Greta är en flugskimmel på 22 år, alltså född 1991.
E: Fontaine 861 U: Standard Bearer EE: Aram 866 EU: Adriana
Vet inte mycket om hennes bakgrund förutom att hon är född på ridskolan. 
I ridningen kan hon vara rätt trög och gå in i mitten, men hittar man knapparna är hon urrolig.
Hon är snäll att sköta, kan vara lite tjurig men gör aldrig något dumt. Trivs som handen i handsken med henne och har skött henne sen 16 April 2012, men har haft henne som favorit sen 2008. 
Hon har lärt mig super mycket inom ridningen och jag älskar henne så.
-mer kommer.-