GRÄLLSTA RIDCENTER
DATUM: 2013-01-31 | TID: 18:48:00 | KATEGORI: Tilda

"Vet du inte vad du ska göra i sommar? Åk till grällsta!"
 
Visst det kostar en hel del, men det är värt det. Du lär känna massa nya människor, får en ny hästkompis, du lär dig MASSOR, du kan chilla i kiosken, du kan mysa i stugan med dina stugpolare, du kan göra massor!
 
Första dagen samlas man på gården vid 3. Man anmäler sig vid kiosken (inte svårt att missa, följ bara folkmassan eller glassflaggorna) när man anmält sig berättar den som står med alla papper (förmodligen gunilla) vilken stuga man fått. Sen går man till den och packar upp lite och bäddar sängen, man behöver inte packa upp allt på en gång, viktigast att sängen blir klar! När alla lysnar man på gunilla (ägaren) om massa saker, sen har man en rundtur med någon av ledarna för att dom som är nya får veta vart allt finns. Sen kan man gå till sina stugor ett tag och ta det lugnt. Sen äter man och sen samlas man och önskar häst med sin grupp, sen mer mot kvällen kör man en eller flera lekar med sin grupp och ledarna, namnlekar är standard. 
Sen går man och lägger sig, man brukar somna rätt fort men om man vart där förut brukar det vara lite svårare haha, det är ju på morgonen där på man får veta vilken häst man ska ha!
 
På morgonen vill man knappt gå upp ur sängen eftersom den är så skön, men när man tänker på sin lilla ponny/häst som står i hagen så kommer man upp till slut! (eller om man blir utsatt för det jag blivit några gånger och blivit slagen med en kudde av sin stugkompis, ellinor känn dig träffad..) men iallafall, när man komit upp så slänger man halvsovande på sig kläderna och kliver ut ur stugan, antingen är det strålande sol eller så duggregnar det, så man går och äter frukost, Te, choklad, fil ,mjölk, cornflakes, musli. Hårt och mjukt bröd med korv, ost och marmelad kan man välja på. Sen går man och fixar sig, borstar tänderna och så!
Sen samlas man med sin grupp och får veta vem man vill ha.
 
Första dagen får man inte rida hästen, om inte ledarna gör undantag för att det regnar, har man "traktorhage" är det som mysigast, eftersom man börjar med att hämta hästens träns och sen sätter sig bak på traktorn, sen hoppar man av vid hagarna, som en buss vid sina hållplatser typ haha, men iallafall, vet man inte vilken häst det är (om man till exempel är där för första gången) så frågar man helt enkelt ledaren som är med. Sen går man bara och hälsar på sin urgulliga häst och tränsar den, sen går man ut ur hagen och alla ställer sig på led, ska man rida sitter man upp/blir uppkastad. Annars går man hela vägen tillbaka, men det är mysigt det med om man inte har svaga ben och noll kondis haha!
 
Men ja, sen ställer man upp på nån av ridbanorna och får en grimma, sen säger dom vart hästen ska stå så ställer man där och sätter på grimman och så!
 
Sen pysslar man lite med den, får lite info av ledarna, byter vatten och sen är det dags att sadla och provrida, man ska alltså testa så att ledarna valt rätt häst åt en så man har en häst man trivs med!
Man rider i alla gångarter, ledarna frågar lite sen om man verkligen INTE trivs med sin häst så får man såklart byta, det blir ju inge kul att ha en häst man inte trivs med ett helt läger!
 
sen när det är klart ställer man in dom i spiltorna och borstar och så, hinner man kan man passa på att putsa lite, sen äter man, har lite "rast" sen är det dags att rida igen. 
Sen mot kvällen får hästarna foder och så, sen tränsar man, ställer upp på ridbanorna som dom säger man ska gå till (har du till exempel en häst som ska gå i stora led hagen så kanske dom säger att ALLA SOM SKA TILL STORA LED STÄLLER UPP PÅ A BANAN, ni kommer fatta allt haha) sen sitter man upp och skrittar barbacka tillbaka till hagen, ställer upp alla hästar  med huvudet mot staketet, spänner upp remmarna och sen ropar ledaren 1,2,3, SLÄPP" Och då ska man dra tyglar och hela alltihopa över huvudet på släpp och inte på 3, men ja sen går alla längst staketet sen tillbaks till gården. Äter mat och spenderar kvällen med vännerna i stugan, människohoppbanan eller kiosken.
 
Sen går det flera dagar sen en kväll/natt kommer det komma någon och knacka på stugan och säga att det är dags för spökrunda, den kan jag dock inte berättat om eftersom jag vart feg båda åren och suttit i kiosken med några till och kollat på bumbibjörnarna..
 
ja, ajuste, GLÖM INTE ATT ÖVA TILL TALANGJAKTEN, för ledarna säger typ alltid till gruppen 1-2 dagar innan den är haha, låtar går alltid hem!
Och ja... efter talangjakten är det disco som håller på till typ 12, först händer inget alls men sen smäller det och alla skuttar runt..
 
Lägret avslutas med en ridavslutning för släkt och vänner, sen gråter man floder, sen rider man ut hästarna i hagen för sista gången, vill inte släppa dom på "släpp", men ja, sen står man utanför hagen ett tag och gråter, sen till gården och säger hejdå till alla, sen städar man stugan och sen måste man tyvärr lämna sköna gröna grällsta..
 
Och man får självklart inte glömma alla små glada hundar som springer runt och gärna ligger och sover i knät!
Och stora valpi som gärna ligger i rabatten och sover, eller varför inte mitt på ridbanan? Ja han verkar inte ha några gränser han haha, så söt! Och sen får man självklart inte glömma dom grymmaste ledarna som vandrar på vår jord! Kryllar av dom på grällsta haha!
 
Ja, har inte så mycket mer att skriva än att det är ett UNDERBART läger som alla borde åka på, man ångrar inget!
bilder från grällsta 2012 tagna av mig, ellinor och emilia okeeffe OLIKA STORLEKAR.

 
 
 
 

♥ SKRIVET AV ella <3

*känner mej träffad* <3

Svar: ahahahh<3
equestriians.blogg.se

DATUM: 2013-01-31 | TID: 19:05:20
BLOGG/HEMSIDA: http://ellasliiv.blogg.se
♥ SKRIVET AV Jenny

Håller med, åk dit :D Har också varit där(2gånger), har haft Leo och Rusalka<3 Vem hade du?:)

Svar: har också vart där, 1 gången fick jag byta flera gånger haha, så hade bus palle & pinia, men 2012 hade jag bara en och då hade jag tramp :)
equestriians.blogg.se

DATUM: 2013-01-31 | TID: 20:22:24
BLOGG/HEMSIDA: http://mylittleponi.blogg.se
♥ SKRIVET AV Emma

"VART VI GÅÅÅR" "vart vi går" "FRÅGAR ALLA MÄNNISKOR" "frågar alla människor" "VART VI KOMMER IFRÅN" "vart vi kommer ifrån" "Å VI SVARAR ALLTID" "å vi svarar alltid" VI KOMMER IFRÅN GRÄLLSTA" "vi kommer ifrån Grällsta" "SKÖNA GRÖNA GRÄLLSTA" "sköna gröna Grällsta" Saknar som F*N <3 <3

Svar: ÅÅH JAAAA<3333
equestriians.blogg.se

DATUM: 2013-02-01 | TID: 07:35:33
BLOGG/HEMSIDA: http://emmascrazylife.blogg.se



Ditt namn:


E-postadress: (publiceras ej)


Bloggadress:


Kommentar:

Kom ihåg mig?