Lördagens ridpass
DATUM: 2013-03-17 | TID: 23:43:06 | KATEGORI: Julia

Hejhej, tänkte skriva lite om ridpasset då jag tyckte att det gick väldigt bra! 
Jag valde Promise, så vi skrittade fram från början som vanligt. Sedan trav, hon kändes lugn från början. Lät henne lufsa igång i sin egen takt och började sedan ställa mer krav på henne. Red innan för spåret, gjorde tempoväxlingar, ställde henne i hörnen och ja, det vanliga alltså. Sedan galopperade vi, hon lyssnade super, men Promise brukar ju alltid (eller ja oftast) liksom springa in i galoppen, så försökte få till en bra galoppfattning så hon skulle fatta galopp direkt men lyckades inte. Har bara fått henne att göra det typ 5 gånger, men vi övar på det! Men gjorde en volt lite då och då, rakriktade och lite tempoväxlingar, som i traven. Hon kändes fin redan då, lyssnade bra och var duktig. Skrittade sen en stund på långa tyglar, märkte att jag hade ställt rätt så höga krav på henne i galoppen så lät henne gå lite som hon ville. Medans vi skrittade förklarade Maud vad vi skulle göra. Vi hade Maud idag för att Isabelle var borta, hon är faktiskt bra. Har bra övningar och så. 
Vi skulle fördela oss på stallvolten och läktarvolten. Då skulle vi Trava från x till c eller a, beronde på vilken volt man var på och sakta av till skritt när man då kom ut till a eller c. Skritta till x och sedan börja trava där. Alltså trava ena halvan av volten och skritta andra. Man skulle få hästarna att börja trava direkt när man sa åt dom och sedan få ner dom till skritt när man sa åt dom. Det gick bra, hon böjde och ställde sig fint och saktade av direkt när jag sa åt henne, vissa gånger började hon trava direkt också men ibland några steg efter. Sedan skulle man trava en fjärdedel av volten, sedan skritta en fjärdedel, sedan trav igen och sedan skritt igen osv osv. Hon var duktig då också. Jobbade på, lyssnade och var jättefin. 
Sedan galopperade vi lite på volten också. Då blev hon lite pigg och tryckt sig utot, men det gick bra ändå. Fick henne lugn ganska snabbt och då var hon fin. Sen var det dags att byta volt och göra samma sak på den, gick likadant då också. Hon var jättefin. Sedan vilade vi på lång tygel medans Maud gick igenom en ny övning. Då skulle vi göra samma sak, alltså trava halva och skritta halva, på en liten volt. Det var lite svårare och hon tyckte att det var lite jobbigt, så hon tryckte sig lite utåt så jag fick jobba mycket med innerskänkeln. Sedan galopperade vi på den lilla volten och då tyckte hon att det blev lite jobbigt så hon tryckte ut sig ännu mer och volten blev inte lika liten som den skulle. 
Sen fick vi göra en till voltövning där vi skulle rida som på en volt med mussepiggöron. Vet inte hur jag ska skriva men det såg väl ut uungefär såhär: 
 
Vt inte om ni fattar, men vet inte hur jag ska förklara. Men man ska göra två volter utåt när man går på den stora volten. Alltså att man ska komma på ett voltspår, halvhalt, ställ om, göra en volt utåt, komma tillbaka till spåret igen, halvhalt, ställ om och sedan fortsätta på den volten. 
Det gick bra i skritten, hon kändes jättefin men i traven blev et lite trångt men hon var jättefin stundvis! 
 
Det gick jättebra, supernöjd! Bästa ponnybus<3
 




Ditt namn:


E-postadress: (publiceras ej)


Bloggadress:


Kommentar:

Kom ihåg mig?