Ridlektion 1/12-2012
DATUM: 2012-12-01 | TID: 20:40:47 | KATEGORI:

Idag var vi bara 2 som var där så Jossan valde åt oss, jag fick Capitol. Blev fett glad, haha. ville till och med ha honom idag. 
 
I början när vi red fram var han sjukt seg i traven. INgen bjudning alls, han lunkade bara på i sin egna takt och ville inte lyssna eller så. Men efter ett tag började han lyssna bättre och bättre och han travade på i rätt så bra fart en liten stund. I galoppen lyssnade han super på tempoväxlingar osv. Vi fick till bra hörnpasseringar och så. 
 
Sen skulle vi göra en skänkelvikningsövning som man skulle göra i kort trav. När man km vid F skulle man göra skänkelvikning några steg, rakrikta och sen göra skänkelvikning in till spåret igen, göra en bra hörnpassering och sen vända rätt upp vid C, göra halt i mitten (alltså X) och sen komma fram i kort trav direkt, trava en rak linje mot A, vända åt andra hållet, göra en fin hörnpassering, göra samma skänkelviknings sak vid M som vid F, när man gjort klart skänkelvikningarna på långsidan skulle man vända rakt uupp vid C igen, göra halt vid X och sen fortsätta med skänkelvikningarna om och om igen. Det gick faktiskt riktigt bra, han lyssnade jättebra och fick till bra hörnpasserinag, bra skänkelvikning och gjorde halt direkt. Det enda som vi var lite slarviga med var att vi tog ungefär 3 steg i skritt innan vi började trava. 
 
När vi gjort övningen ett tag sa vår ridlärare (som var helena eftersom att isabell var på globen horse show) till om vi skulle gör halt, fatta galopp eller börja trava, för att se om hästarna var med,. Det tyckte Capitol var jättetråkigt, han kastade med huvudet och så. Men han var duktig och lyssnade i alla fall, vi gjorde den övningen både på spåret och på mittenvolten. 
 
Jag är jättenöjd över Capitol idag, han var jätteduktig och det här var den bästa lektionen jag någonsin ridigt på honom. Han fokuserade hela tiden på vad jag ville och gjorde somhan skulle, förutom i början då. Lyckad lektion, verkligen! 
 
Det är helt sjukt att jag kan älska den där hästen så mycke!
gammalbild..
 
 
 




Ditt namn:


E-postadress: (publiceras ej)


Bloggadress:


Kommentar:

Kom ihåg mig?